Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Август, 2023 11:37 3 373 5

Британски банки блокират сметките на местни компании, търгуващи с Украйна

  • великобритания-
  • украйна-
  • пране на пари-
  • банки-
  • транзакции

Поради опасения от употребата на транзакции за пране на пари

Британски банки блокират сметките на местни компании, търгуващи с Украйна - 1
Източник: Shutterstock

Британски банки са принудени да блокират сметките на местни компании, които търгуват с Украйна, поради опасения от употребата на транзакции за пране на пари. Това обяснява европейската редакция на изданието Politico.

Дори една транзакция с Украйна може да доведе до затваряне на сметки. Банките често отказват отварянето на сметки, ако компаниите планират някаква форма на търговия с Украйна, според изданието. Това се цитира от писмо на съпредседателя на Британско-украинската търговска камара (BUCC) Бейт Томс до икономическия секретар в британското министерство на финансите Андрю Грифит.

Още новини от Украйна

Според Томс, Британско-украинската търговска камара е получила няколко оплаквания от фирми, чиито сметки са били блокирани поради транзакции с украински партньори. Тези компании са обслужвани от големи финансови институции като HSBC и Santander.

Банките в Обединеното кралство са подложени на антикорупционни закони, които определят Украйна като "рискова юрисдикция за клиентски транзакции" във връзка с антикорупционните мерки. Въпреки това, представители на финансовите институции подчертават, че те по принцип не забраняват търговията с Украйна, но извършват стриктни проверки преди да одобрят транзакции, пише "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поне пишете

    35 0 Отговор
    кратка предистория, откъде идват тези "закони". За да знаят "радостните" почитатели на еврото какво ни чака, и кой пише "правилата на играта". Подобни транзакции касаят и държави в ЕС, еврозона.
  • 2 незнайко

    42 0 Отговор
    Леле не може да бъде ! Украйна и нелегална транзакция при търговия ! Това не е истина ! Тази държава е "най-милата , святата , чистата вода ненапита" ! Как изведнъж англетата осъзнаха лъжата ? КОЙ ЩЕ ГИ ПОСЛЕДВА ?
  • 3 мрежите

    19 0 Отговор
    генериращи парипотоците са оплетени и нечисти . Спрете ли на зелиски доларите баида ще ви подгони . много шпиони в диктатурата . 300 милиарда .
  • 4 Пари в банка

    21 0 Отговор
    не са ваши пари.
  • 5 Хихихи..

    25 0 Отговор
    Украйна е Аут.Некадърни фашаги,само гълтат пари като сифон на кухненска мивка.Никаква полза нямат от тях на Всичкото Запад,Щатите също се изджобиха на вятъра..
Новини по държави: