Last news in Fakti
  Тема: Украйна

31 Август, 2023 07:27 2 674 62

ISW: В Русия се засилват критиките срещу Кремъл и цензурата

  • русия-
  • москва-
  • владимир путин-
  • украйна

Руски военни блогъри твърдят, че над 21 украински безпилотни самолета са нанесли удари по летището в Псков

ISW: В Русия се засилват критиките срещу Кремъл и цензурата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руски пропагандисти и военни блогъри разкритикуваха руските сили за неспособността им да защитят руската територия и военни съоръжения, като същевременно разкритикуваха последните усилия на руското МО за цензура.

Това посочват от Института за изследване на войната (ISW).

Още новини от Украйна

Свързан с Кремъл руски военен блогър заяви, че украинският удар по летището в Псков показва, че руската противовъздушна отбрана не се е адаптирала да се защитава от многократните украински удари с дронове, за разлика от това как се е адаптирала руската противовъздушна отбрана в Крим.

Военният блогър също така разкритикува руските власти, че не държат скъпи военни самолети в хангари.

Друг известен руски военен блогър изрази загриженост, че в Западна Русия няма да има безопасни места поради нарастващите технически възможности на Украйна, и предложи руските сили да вземат това предвид при охраната на военни и стратегически обекти.

Все пак друг военен блогър отбеляза, че изискването към руските власти за осигуряване и защита на руските летища е на "качествено различно ниво" от това, което е било.

Руски източници също така оспориха неотдавнашните усилия на руското МО за цензура, като отбелязаха необходимостта от истина и честност при отразяването на украинските удари на руска територия, включително един руски блогър, който разкритикува официалните руски телевизионни канали, че не отразяват украинските удари.

Известният кремълски пропагандист Владимир Соловьов изрази възмущението си от удара с дрон и разкритикува руските елити, които призовават Кремъл да замрази войната в Украйна и да преговаря, за да спаси руската икономика.

Украинските сили съобщават, че са унищожили четири руски самолета Ил-76 по време на безпилотен удар по руско летище в Псковска област през нощта на 29 срещу 30 август. Представителят на Главното управление на военното разузнаване (ГУР) на Украйна Андрий Юсов заяви, че при удара с дрон са унищожени четири руски самолета Ил-76 и вероятно са повредени други два самолета на летището в Псков, но не коментира естеството на удара и не пое отговорност за него.

Геолокални кадри и руски източници потвърдиха удара и унищожаването на поне два руски самолета Ил-76.

Руски военни блогъри твърдят, че над 21 украински безпилотни самолета са нанесли удари по летището в Псков.

Руски източници, включително руското Министерство на отбраната (МО), твърдят, че руските системи за противовъздушна отбрана и електронна война (ЕВ) също са свалили украински дронове над Орловска, Тулска, Воронежка, Рязанска, Калужска, Брянска и Московска област.

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че руската противовъздушна отбрана е отблъснала масиран удар на украински безпилотен самолет по Централния федерален окръг (голяма административна област, включваща Москва, но не и Псков) и че поне един от безпилотните самолети се е насочил към Москва, което може би предполага, че руските власти първоначално са смятали, че украинските сили възнамеряват да нанесат удар по Москва или региона около нея.

Възможно е руските сили да са съсредоточили противовъздушната си отбрана върху прикриването на Москва и по някакъв начин да са пропуснали необичайно големия брой украински безпилотни летателни апарати, за които се съобщава, че са ударили летището в Псков. Украинските безпилотни самолети, които руската противовъздушна отбрана е свалила над останалите шест области, вероятно са били на път за Москва или Псковска област и вероятно не са били част от украинските усилия за нанасяне на удари по цели в другите области.

През нощта на 29 срещу 30 август руските сили нанесоха мащабни ракетни удари и удари с дронове, насочени предимно срещу Киев, вероятно в отговор на украинските удари, нанесени по-рано по Москва и Псковска област.

Украински официални лица съобщиха, че руските сили са изстреляли 28 крилати ракети с въздушно базиране Х-101, Х-555 и Х-55 от самолети, опериращи от авиобаза Енгелс в Саратовска област и Каспийско море, и 16 дрона Шахед-136/131 от Краснодарския край и Курска област.

Украински официални лица съобщиха, че украинската противовъздушна отбрана е свалила всичките 28 крилати ракети и 15 безпилотни летателни апарата над Киевска, Одеска, Черкаска и Николаевска област.

Киевската градска военна администрация съобщи, че украинските сили са свалили над 20 въздушни цели над Киев.

Този руски удар беше значително по-мащабен от други руски удари през последните седмици и вероятно беше в отговор на украинските удари по Москва и Псковска област по-рано през нощта.

На 30 август украинската лека пехота - вероятно разузнавателни части - прониква източно от руските полеви укрепления край Вербове. Геолокационни кадри, публикувани на 30 август, показват украинска пехота в северозападните покрайнини на Вербове, което показва, че руският контрол върху покрайнините на селището е отслабен.

Кадрите обаче не показват, че украинските сили са установили контрол над района към този момент, а руски военни блогъри твърдят, че украинските сили все още не са нарушили отбранителната линия около Вербове.

Украинският генерален щаб съобщи, че украинските сили са постигнали успех в направленията Новоданиловка-Новопокропивка (4-15 км южно от Орихов) и Мала Токмачка-Върбове (7-18 км югоизточно от Орихов).

Украински официални лица съобщиха, че украинските сили продължават настъпателните операции южно от Бахмут, а геолокационните кадри, публикувани на 28 август, показват, че украинските сили са напреднали незначително южно от Клишчиевка (6 км югозападно от Бахмут).

Свързан с Кремъл военен блогър твърди, че украинските сили са напреднали по посока на Володине (13 км южно от Велика Новосилка) на границата между Донецка и Запоришка област и че руските сили е трябвало да отстъпят от няколко височини в района.

Съобщава се, че Кремъл е положил няколко усилия, за да заглуши или обърка съобщенията за погребението на финансиста от групата "Вагнер" Евгений Пригожин, което вероятно показва, че Кремъл продължава да се притеснява от привлекателността на Пригожин в Русия и сред силите на "Вагнер" дори след смъртта му.

Двама действащи руски служители заявиха пред The Moscow Times, че руската президентска администрация и Федералната служба за сигурност (ФСБ) умишлено са направили погребението на Пригожин тайно, за да избегнат по-нататъшното му превръщане в мъченик.

Длъжностните лица отбелязват, че първият заместник-началник на администрацията на руския президент Сергей Кириенко, офицери от няколко разузнавателни служби и служители на ФСБ са се срещнали, за да разработят план, който да предотврати всякаква възможност за обществен протест или възмущение и да заблуди обществеността относно мястото на погребението на Пригожин.

Moscow Times допълва, че е имало много противоречиви съобщения за мястото на погребението на Пригожин на 29 август. Някои руски канали в Telegram отбелязаха, че руските федерални канали до голяма степен са игнорирали погребението на Пригожин, вероятно също като част от планираното от Кремъл "отразяване" на погребението.

ISW продължи да наблюдава, че някои руски канали в Telegram неоснователно спекулират, че Пригожин е оцелял при катастрофата, което може да е било и информационна операция за препълване на руското информационно пространство с подвеждащи съобщения и отклоняване на вниманието от погребението на Пригожин.

Възможно е някои руски официални лица да проучват мненията на военните блогъри за Пригожин и неговата смърт, за да идентифицират и цензурират руски ултранационалисти, които не са ясно свързани с Пригожин или с "Вагнер".

Един руски военен блогър твърди, че е получил посещение от "агресивни" рекламодатели на канали в "Телеграм", които са го помолили да популяризира няколко канала в "Телеграм", които преувеличават темата за смъртта на ръководството на "Вагнер" по "почти оскърбителен начин".

Военният блогър отбеляза, че това искане е странно, защото Кремъл и руските държавни медии "вече са затворили тази тема" и той е отказал да рекламира тези канали. Съобщава се, че отказът е накарал един от рекламодателите да го обвини, че подкрепя бунта и се противопоставя на руския президент Владимир Путин и руската конституция.

Военният блогър отбеляза, че разделението в руското общество няма да бъде от полза за руските военни усилия. Блогърът последователно критикува руското военно ръководство и подкрепя командващия руските въздушнодесантни сили генерал-полковник Михаил Теплински - който преди това е имал връзки с Пригожин, но който е оцелял след въоръжения бунт очевидно невредим и все още е на власт.

Инцидентът най-малкото навежда на мисълта, че видни блогъри се самоцензурират в дискусиите си за смъртта на Пригожин и че отразяват темата по модела на Кремъл.

Инцидентът може също така да подкрепи изложената по-горе хипотеза, че определени руски участници в социалните медии може да се опитват да претопят руското информационно пространство, или да показва, че руските официални лица се опитват да идентифицират други видни ултранационалистически гласове, които може да насърчават неподчинение на режима или армията, и да ги свържат по някакъв начин с Пригожин.

На 30 август ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров потвърди лоялността си към руския президент Владимир Путин, като продължи да се опитва да се дистанцира от финансиста от групата "Вагнер" Евгений Пригожин.

Кадиров публикува своя снимка с Путин и обяви, че е "пехотинец на върховния главнокомандващ" и е "готов да изпълни всяка заповед" на Путин.

След изпадането на Пригожин в немилост Кадиров многократно се опитваше да се сближи с Путин и руското МО и да се отдалечи от Пригожин.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дните на Пусин

    33 26 Отговор
    Са преброени. И там ще стане като в Нигер.

    Коментиран от #51

  • 2 Хахахаха

    28 20 Отговор
    Така така. В западна Русия, няма да има спокойно място докато рашаните не се изнесат. Да се готвят и за зима без ток.
  • 3 Механик

    31 17 Отговор
    Абе Вова, спирайте им Нета , на крепостните такава информация не е нужна!
    Трябва да знаят,че са Могучая и толкоз
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Констатация

    24 18 Отговор
    Сатанистите описват себе си и цензурата наложена от краварите в целия западен свят.
    А не се ли запитват защо за влизане в BRIKS има опашка , а за техните структури всики говорят за разпад?
    Истината е съвсем друга. ,
    Поредната империя на злото е пред разпад,както Римската империя ,Вавилонската кула....

    Коментиран от #16, #28

  • 6 ХАХАХА

    21 17 Отговор
    За Русия незнам, но във ФАЩ се подиграват открито на срарците обитатели на белия дом и конгреса! Отдавна не е имало 80 годишни толкова стари недотавни" ястреби"
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Човек

    28 16 Отговор
    Робският руски народ ще свали ли Путин или ще го остави да ги върне в далечното минало? Това е големият въпрос. Съдбата на руснаците е в техните ръце, дори и те да не вярват в това. Каквото и да им се случи, сами ще са си го направили. Бездействието също е действие.

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 селянин

    11 14 Отговор

    До коментар #9 от "Лондон":

    Общественото мнение наистина е такова в Русия че прекалено бавно върви операцията и се мотаят с превземането на Украйна. Те дори смятат ще я освобождават. Проверено с лични контакти на хора от там. На запада му се ще да има бунт срещу властта, само дето действията им по подстрекаване на тая война доведоха точно до обратното - направиха услуга на Путин за който подкрепата от народа в момента е непоклатима. И точно запада е виновен за това, като и щатите за тая война!
  • 14 Дедо ви...

    8 6 Отговор
    Унраински друг път натовски. „Силите на НАТО от Балтика атакуваха с 21 дрона срещу Псков“ – турция дава подробности за операцията. Ударени са още шест руски региона на Русия под координирана атака. Псков, Брянск, Калуга, Орлов, Рязан, Крим и Москва. Ще направят патакламата!!!!
  • 15 наблюдател

    13 9 Отговор
    Войната за Украйна , не може да бъде спечелена . Тя ще бъде прекратена от вътрешната опозиция в Русия .

    Коментиран от #25

  • 16 Калпазанин

    13 6 Отговор

    До коментар #5 от "Констатация":

    Добре че е isw и бесарабски фронт и news, на 200%им вервам и мара и мара
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Съдбата си

    8 15 Отговор

    До коментар #10 от "Човек":

    Руснаците я държат здраво в ръцете си, за тях не се грижи. Я се замисли защо всички ръководители на ЕС сляпо се подчиняват на сащ и с това се стремят да развалят съюза

    Коментиран от #26, #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 МДС

    12 16 Отговор
    От много време западът се надява на срив на доверието в Путин и прогнозирана преврат срещу него и разпад на Русия.
    Но доверието в Путин си е над 80%, мераклийте да правят преврат се броят на пръсти, а Русия е с по-ниска инфлация и по-висок растеж на БВП от част от държавите в ЕС.
    Прогнозата е едно, действителността- съвсем друго.

    Коментиран от #31, #33, #36, #58

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Единствено

    9 12 Отговор
    Фащ са заплаха за мира в света!

    Коментиран от #29

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Аййййй

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "наблюдател":

    Мечтите са безплатни
  • 26 Човек

    17 6 Отговор

    До коментар #18 от "Съдбата си":

    Европейците са далеч по-богати и свободни от руснаците. То се вижда кой каква съдба си е изковал. Европейците са си извоювали още преди векове онова, за което руснаците дори не са започнали да мечтаят. В 21-ви век 150 милиона роби навели глава пред един човек и не виждат никакъв друг вариант за съществуването си.
  • 27 Госあ

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "Съдбата си":

    Руснака може да държи здраво в ръцете си единствено,бутилка с водка.

    Коментиран от #32

  • 28 любител

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Констатация":

    прав си пич от собственните си плюнки краварите чак се задавят и ще се удавят завличайки с тях и цяла европа.
  • 29 ТТТ

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Единствено":

    Бръмбари и мухи в главите ви.

    Коментиран от #39

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТТТ

    13 2 Отговор

    До коментар #20 от "МДС":

    Ако наистина вярвате в това което пишете. Вокзал, Мацква, чемодан.

    Коментиран от #34, #38

  • 32 любител

    5 11 Отговор

    До коментар #27 от "Госあ":

    прав си но руснака държи още по здраво автомата си а това е по важно и от комедианта и фъшагите с него няма да остане нищо. така че краварите има още много да плачат. хахаха.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 любител

    3 8 Отговор

    До коментар #31 от "ТТТ":

    прав си само че това ги чака комедианта и подчинените му да бягат към вилите и замъците купени с милионите на тъпите кравари.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Човек

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "МДС":

    ЕС има точно 10 пъти по-голям БВП от Русия със само 3 пъти по-голямо населението и никакви ресурси. Ако добавим Англия, Швейцария и Норвегия картинката става просто плачевна за Русия. Като погледнем малко напред към неизбежния край на изкопаемите горива и вече става ясно, че Русия е тотално обречена. В нашия живот ще станем свидетели на окончателния й грандиозен разпад.

    Коментиран от #55

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Аййййй

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "ТТТ":

    Че това е самата истина ве наведен
  • 39 Аййййй

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "ТТТ":

    Ти глава имаш ли
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Бгг

    5 0 Отговор
    Пригожин каза, че Шойгу и Герасимов са неkaдърни.

    Коментиран от #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Касапин

    1 1 Отговор
    ЦЯЛА СТАТИЯ ДВЕ ПЕДИ ДЪЛГА ВЪЗ ОСНОВА НА ТВЪРДЕНИЕТО НА РУСКИЯ БЛОГЪР БЕЗИМЕННИЙ КОЙТО ОБАЧЕ Е ВОЕНЕН БЛОГЪР /НЕ ЗНАМ КВО ЗНАЧИ ТОВА/ СИГУРНО Е ПОНЕ ОЗ. ПОЛКОВНИК АМА МАЙ НЕ Е В КОЯТО ОЩЕ В ЗАГЛАВИЕТО ВСИЧКО Е ЯСНО ЩОТО ТИЯ ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА ТАКА И НЯМА ДА Я ПРОЧЕТАТ
    АБЕ КВО САТААА ДА НЕ БИ ДА ЗАПОЧНА РЕКОНТРА НАСТЪПЛЕНИЕТО ГЛЕДАМ КАРТАТА И КВО КЛЕЩЕЕВКА ПАК ЧЕРВЕНА БАРАБАР С ЧАСТ ОТ БАИРИТЕ КРАЙ НЕЯ НА СЕВЕР ПОЛЕКА ПОЛЕКА ФРОНТА НАПРЕДВА НА ЗАПАД А ПРИ РАБОТИНО СЕ Е ЗАФОРМИЛ КЛАСИЧЕСКИ ЧУВАЛ ДЕТ ТЕПЪРВА ТРЯБВА ДА СИ ОТБРАНЯВА ФЛАНГОВЕТЕ А И КАТО НЕ СТИГНАХА ПЪРВАТА ОТБРАНИТЕЛНА ЛИНИЯ УКРАИНЦИТЕ Я ОБЯВИХА ЗА ВТОРА МНОО ХИТРО БРАВОС В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ ДА НЕ СТАНЕ ТРЕТА ТЕ ТАЯ СЪЩАТА ДЕТ ЮЛИ БЕШЕ ПЪРВА
  • 49 Глей сига

    1 4 Отговор

    До коментар #43 от "Бгг":

    АМИ ЧЕ ВЯРНО Е И ФИНЛАНДСКАТА ВОЙНА Е СЪЩОТО И В НАЧАЛОТО НА ВСВ Е СЪЩОТО И В КРАЯ НА ПСВ ПОДОБНО ВРАНГЕЛ ДЕНИКИН КОЛЧАК СА ДОСТА ПО ДОБРИ ОТ ЧАПАЕВ И КОЛЕГИ И НАПОЛЕОН Е ПО ПЕЧЕН ОТ КУТИЗОВ И КВО НАЛИ ВИЖДАШ РЕЗУЛТАТА Е ЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ СЕГА ЩЕ Е РАЗЛИЧЕН

    Коментиран от #53, #54

  • 50 Лъжи от краварника

    2 9 Отговор
    Да ви няма прости ненормалници
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 реру

    9 0 Отговор
    "... На 30 август ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров потвърди лоялността си..."


    По непотвърдена информация, Кадиров е пристигнал вчера около 15:00 часа с влак в Москва...
  • 53 реру

    10 0 Отговор

    До коментар #49 от "Глей сига":

    "... ПОДОБНО ВРАНГЕЛ ДЕНИКИН КОЛЧАК СА ДОСТА ПО ДОБРИ ОТ ЧАПАЕВ..."


    В Иркутск винаги са почитали Колчак и неговия паметник...

  • 54 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Глей сига":

    И къв е резултата?

    Коментиран от #59

  • 55 МДС

    0 10 Отговор

    До коментар #36 от "Човек":

    Свенът се изменя. Този БВП на ЕС е вече минало. САЩ принудиха ЕС да се откаже от руските суровини. Европа е континента с най дълга индустриална история и на практика на него няма суровини. От повече от 50 г. Европа няма и колонии, откъдето да получава суровини . Като следствие икономиката на съюза катастрофира. Европа се деиндустриализира и деградира икономически, бедността се увеличава.
    Русия разполага с всичко , което и е необходимо и се развива все по бързо. Ако няма голяма война, развитието на Русия няма спиране.

    Коментиран от #56

  • 56 стоян георгиев

    7 0 Отговор

    До коментар #55 от "МДС":

    Ти да не си в африка? Коя икономика е катастрофирала бе бурят?
  • 57 Р.К.И.

    5 0 Отговор
    Нали няма война! Няма извънредно положение, няма военно положение. Как се се аргументира наличието на цензура?

    Коментиран от #61

  • 58 Р.К.И.

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "МДС":

    Русия няма национално стопанство - в стопанството и всички значими машини са чуждоземски; Русия няма национална икономика - страната зависи единствено то износ на изкопаеми; Русия няма национални финанси - всичкият и жизненоважен внос е с долари.

    Коментиран от #60

  • 59 Глей сига

    1 4 Отговор

    До коментар #54 от "стоян георгиев":

    РЕЗУЛТАТА Е ЯСЕН РУСКАТА АРМИЯ Е В ПАРИЖ И ПОСЛЕ СЛЕД ГОДИНИ В БЕРЛИН АНОАНГЛОАМЕРИКАНО ЯПОНО ЧЕШКИТЕ И КВИТО ЩЕШ ИНТЕРВЕНТИ СИ ОБРАХА КРУШИТЕ ФИНЛАНДИЯ ОТСТЪПИ ТЕРИТОРИИ В ИСКАНИЯТ ОТ СССР РАЗМЕР ТАКЪВ Е РЕЗУЛТАТА СТОЕНЧОООО
  • 60 Аре бе

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "Р.К.И.":

    АМ ЧИ ЩО НЕ Е ФАЛИРАЛА БЕ ЧОДЖУМ ВЕЧЕ 100 ГОДИНИ ИЛИ ТИ МАЙ НЯМАШ НИЩО В НЕЩОТО НАД РАМЕНЕТЕ ТИ

    Коментиран от #62

  • 61 Ам чи

    1 3 Отговор

    До коментар #57 от "Р.К.И.":

    НЕ СЕ АРГУМЕНТИРА А СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ТА ПИСКАЙ СИ КОЛКОТО ЩЕШ
  • 62 Р.К.И.

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Аре бе":

    Какво става с един дом, който живее от рапродажбата си?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания