Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 18:06, обновена 3 Октомври, 2023 19:55 6 790 28

ЕК: Това са лъжи, няма сделка с Унгария

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • европейска комисия-
  • украйна

По-рано днес британско издание написа, че комисията ще размрази средствата за Унгария, за да получи подкрепата на Будапеща за увеличаване на бюджета на ЕС в помощ на Украйна

ЕК: Това са лъжи, няма сделка с Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейската комисия отхвърли днес твърденията, че е сключила сделка с Унгария, за да може Украйна да получи допълнителни средства от ЕС. Не, това не е вярно, заяви на пресконференция зам.-председателят на ЕК Вера Йоурова, пише БТА.

Това са неоснователни спекулации, добави тя. По нейните думи комисията и Будапеща са "в интензивен диалог". Наскоро изпратихме допълнителни въпроси до унгарските власти, свързани с отпускането на бюджетни средства от ЕС според състоянието на законността, поясни Йоурова.

Тя уточни, че въпросите засягат основните права. След като получим отговорите, ще имаме месец да решим, добави тя по повод възможността Унгария да получи следващите преводи от европейския бюджет.

По-рано днес британско издание написа, че комисията "ще размрази средствата за Унгария, за да получи подкрепата на Будапеща за увеличаване на бюджета на ЕС в помощ на Украйна". Допълваше се, че ЕК "се подготвя да разблокира 13 милиарда евро" за Унгария, чието плащане е спряно от опасения за върховенството на закона в страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    72 6 Отговор
    Стабилното и непрекъснато снабдяване с евтина енергия е по-важно за Унгария от торбата с хартиени сметки.Смисълът на изявлението е, че Унгария и Германия няма да могат да решат заедно проблема за оцеляването.
  • 2 Сатана Z

    69 7 Отговор
    Европа е принудена да плаща на Украйна вместо на САЩ

    „Предлагаме да отпуснем пакет от помощ за Украйна в размер на 5 милиарда евро за 2024 г.“, каза Жозеп Борел. По-рано стана известно, че САЩ бавят следващия транш за Киев.
  • 3 Сатана Z

    59 5 Отговор
    Какво каза главатарят на НАТО Йенс Столтенберг относно използването на член 5 от Хартата на НАТО (за колективната отбрана): „Концепцията на член 5 е твърде преувеличена. При атака на една, например гранична страна, целият съюз не може да бъде атакуван. Използването на артикула ще се разглежда индивидуално, като се вземат предвид всички възможни рискове“, движението на ядрени оръжия от Европа показва опит на САЩ „да напуснат играта с Европа“.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гориил

    47 2 Отговор
    Ако в Братислава се случи корекция на курса в украинската политика, това ще съответства на волята на мнозинството от населението на Словакия. От друга страна, правителство, фокусирано върху мирните преговори, ще бъде подложено на силен натиск от Брюксел. Информационните агенции вече съобщиха, че Фицо е виновен за разпространение на дезинформация, че войната в Украйна е започнала с убийството на руски граждани в Крим от украински фашисти (през 2014 г.). В допълнение, ЕС разполага с инструмент за натиск, за да затвори крана на парите на Физо, като се позовава на върховенството на закона (вероятно означава ред, основан на правила). В неделя мейнстрийм медиите започнаха да наричат ​​Фико приятел на Орбан.
  • 7 Вирус

    21 4 Отговор
    Анадолчо пак простотии преписваш
  • 8 Значи

    7 66 Отговор
    Руската подлога не получава нищо. И така и трябва.

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Вирус

    26 3 Отговор
    Анадолчо пак простотии преписваш върховенството на закона хахаха
  • 10 Байчо Урсулчо царчето

    63 4 Отговор
    Самото блокиране на 13 милиарда евро за Унгария, чието плащане беше спряно от " "опасения" за върховенството на закона в страната е грубо нарушаване на европейското законодателство. Нищо общо няма нито със закон нито със морал, а е брутален рекет към независима държава която чинно си плаща всички вноски към съюза. И тези глупости неземни относно това че някой бил имал някакви си "опасения" в ЕК е пример за атлантическа диктатура и най порочните практики които Европа е виждала някога ....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 СМЕХОРИИ

    8 2 Отговор
    То на нас ще кажат ако има
  • 13 Бегай !

    50 8 Отговор

    До коментар #8 от "Значи":

    Орбан не е опрял до тия пари.Унгария не е просешката България !
  • 14 Байчо Урсулчо царчето

    41 4 Отговор
    Ако някоя страна като Унгария в случая, реализира даденото и от конституцията на ЕС право да блокира "Помощта" за Украйна на стойност 18 милиарда евро, която е по 1 милиарда и половина евро за покриване на краткосрочни нужди, които според украинските власти и Международния валутен фонд възлизат на 3-4 милиарда евро на месец, тогава изведнъж се оказва, че тази страна в случая Унгария има сериозен "проблеми с правото, върховенството на закона и не е предприела "достатъчни мерки" срещу корупцията....... Припомням че Аргументът на Унгария за ветото беше, че не трябва помощта за Украйна да бъде от бюджета на ЕС а да се съберат средствата чрез еврооблигации, по желание на страните членки което беше логичният и законен вариант. В последствие обаче евро диктаторчетата от ЕК обявиха, че въобще не ги интересува и ще заобиколят ветото на Унгария и ще предоставят на Украйна необходимият пакет помощи разбира се в нарушение на Европейското право .... Че замислете се приятели какви хора управляват Европа, дали се спазва законодателството и дали ЕС не е диктатура и къде точно е проблема със върховенството на правото.
  • 15 ЕВРОФЕН

    33 4 Отговор
    Жозето и Урсулата са нацисти.

    Коментиран от #19

  • 16 Байчо Урсулчо царчето

    39 6 Отговор
    Впрочем от тази "Помощт" за Украйна на стойност 18 милиарда евро, която е по 1 милиарда и половина евро на месец 0,93% я плаща България !.....разбирайте 1,7 милиарда евро годишно от нашите данъци непряко отиват за нацистите във Киев и в това въобще не се включват подаръците за милиарди които им правят Тагаревчетата

    Коментиран от #17

  • 17 Моя грешка

    15 2 Отговор

    До коментар #16 от "Байчо Урсулчо царчето":

    Не е 1,7 милиарда а около174 милиона евро.
  • 18 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    14 6 Отговор
    Сборището се тресе като прогнила кочина от наблизо преминаващият влак! Последните месеци са на това сборище.
  • 19 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    17 9 Отговор

    До коментар #15 от "ЕВРОФЕН":

    Диви неолиберални капиталисти са. Тия са алчни и нагли като евреите през 30-те години в Германия, надали знаят що е нация и от коя нцаия са по-точно!
  • 20 Собослай

    7 20 Отговор
    Ушанката да си трай!
    Че се не знай!

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Спецназ

    25 5 Отговор
    САЩ спряха парите за бандерас и сега ще прехвърлят плащането на ДЕБЕЛИ пари на нас,
    техните васали отсам Океана.

    Само гледайте какви циркове ще има т тази "Комисия" на ЕС до Нова година!! :)))

    Коментиран от #23

  • 23 Рико Анаграмата

    25 5 Отговор

    До коментар #22 от "Спецназ":

    Скот Риттър още преди година прогнозира,че когато Янките вземат да потъват ,спасителните мишоци ще са тези тези от периферията на евроатлантическото единство,които малко по късно ще вземат да се нагълтват с вода за сметка на хегемона.Нещата вървят по план
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Уса

    19 5 Отговор
    ЕС се превръща във фашизирана застрахователна компания с каквито намерения и цели е създаден от сорос
  • 26 Глупака знае ли, че е глупак?

    16 4 Отговор
    Брей-брей ,тука винаги ги пишат едни цветни и политкоректни... А тя истината е че ЕС се готвят да свали санкциите на РФ в замяна на изкопаеми горива! А ние понеже сме бесмъртни ще гоним руснаците и ще доставяме горива - откъде ? Накрая като отмине цирка на куклите ще сме тотално разрушили енергетиката както направихме с десетките заводи, а ЕС ще се върнат към добре познатите ТЕЦ, АЕЦ, ВЕЦ и т.н. На война като на война, та било то и полит икономическа (засега)...
  • 27 Харон

    3 0 Отговор
    Орбан е 5. колона на Путин, морално. Но жителите на факултета от София ги познавате....Едно те лъжат, друго правят и само парите ги интересува....Явно този Ленинградски гопчик много добре знае как да държи за т..шаците Орбанчо, който финансово е доста зле вече и олигарсите му почват един от друг да крадат....
  • 28 Приглашение

    2 0 Отговор
    Маджарите и путяфилите да заменават в русия.
Новини по държави: