Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 20:55 1 778 9

Пожар в бежански център в Германия - Октомври 2023

  • бежанци-
  • германия-
  • пожар-
  • мигранти

Мотивите за палежа остават неясни

Пожар в бежански център в Германия - Октомври 2023 - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията в Германия арестува двама мъже, заподозрени в палеж на бежански център в Западна Германия, при който има 14 леко пострадали, предаде ДПА, съобщи БТА.

Пожарът е избухнал рано тази сутрин в жилищна сграда в град Уна, която служи за център, където се настаняват хора, подали документи за убежище, в провинция Северен Рейн-Вестфалия, най-населената в Германия. Двамата заподозрени са на възраст 30 и 39 години и са настанени в центъра, се казва в изявлението на прокуратурата в близкия град Дортмунд.

Мотивите за палежа остават неясни, случаят се разследва, заяви говорител. В борбата с пламъците са участвали голям брой пожарникари и хора от службата за извънредни справяне с извънредни ситуации.

"В мислите си сме с ранените, на които желаем бързо възстановяване", каза провинциалният министър за бежанците в Северен Рейн-Вестфалия Йозефин Паул. "Причините и обстоятелствата в момента се разследват и анализират", заяви Паул.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е само

    10 0 Отговор
    началото. ЧЕСТИТО
  • 2 ХАХАХА

    13 1 Отговор
    Последния абзац от статията с изявлението на провинциалния министър за бежанците е трепач! То бива лицемерие ,ама дали си вярват поне на 1% !
  • 3 Йорго

    8 1 Отговор
    Каква новина ! А за адът в България-нищо !
  • 4 Хааанс! Донеси огнехвъргачката!

    9 0 Отговор
    Абе и това е начин, ама малко късно им увират тиквите на швабите
  • 5 Майна

    10 1 Отговор
    Що не пишете, че вчера на митинг в Инглощад, един от лидерите на Алтернатива за Германия е инжектиран с отрова, от двама ...
    Щото тази седмица има избори там и по всички показатели За Германия печели..
    Ще им се подпали ,,глобалистичната черга,,..
  • 6 Руска халка за Пукане

    3 6 Отговор
    МизеренРУСОФИЛ съм търся роми плащам в Рубли

    Коментиран от #8

  • 7 катран

    9 0 Отговор
    някой им казал на тези талибани..в европа всичко без пари..храна,жени,коли....а кой ще работи..нали чакаха инженери, а са дошли асан и айше,реджеб, махамед..те не са учили защото нямали време,трябва по пет пъти на ден да се молиш на аллах..кога ще работиш..Не може ли както бачкаш и да се молиш..или всички трябва да гледат .не ли това фарисеи..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 нено

    2 2 Отговор
    Тези "демокроти " ЗАЩО невинните деца и жени зад телените мрежи, гладни, и измъчени са под охрана ,заради войните на краварите, ги прокудиха от родните места? Защо храни цяла Европа украинските богаташи в това число и бедният ни народ, заради продажници на сглобката и агресорите западни? Мръсни думи са демокрация и права на човека, като тези дето сеят войни из света , ни правят на на малоумни, каквито са те!
Новини по държави: