Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Октомври, 2023 10:20 9 597 191

Сърбия и Унгария не могат да направят нищо срещу българската такса за транзит на руски газ

  • руски газ-
  • такса-
  • българия-
  • русия-
  • сърбия-
  • унгария-
  • ес-
  • украйна-
  • война-
  • газ-
  • транзит-
  • газопровод-
  • балкански поток-
  • санкции-
  • балкани-
  • сърбиягаз

Унгария и Сърбия ще синхронизират позициите си и ще отговорят „по адекватен начин на това противоречиво решение от страна на България“

Сърбия и Унгария не могат да направят нищо срещу българската такса за транзит на руски газ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Белград не може да направи почти нищо, за да попречи на България да въведе такса за транзита на руския газ през нейна територия, а в случай че измисли някоя реципрочна икономическа мярка, това би могло да застраши интересите на Европейския съюз, чийто член е България. Това посочиха пред белградския вестник „Данас“ сръбски специалисти, пише БТА.

В петък, 13 октомври, България въведе такса от 20 лв. за мегаватчас за транзит на руски газ, доставен през нейна територия на трети страни. Към момента Унгария, Сърбия, Гърция, Румъния и Австрия се снабдяват с руски газ по газопровода „Балкански поток“. Българският премиер Николай Денков коментира тази седмица, че България има право да налага такса върху вноса и транзита на руски газ. Ръководителят на Газовата асоциация на Сърбия Воислав Вулетич посочи, че мярката не засяга Сърбия, тъй като сръбското предприятие „Сърбиягаз“ има договор с руската компания „Газпром“ за доставка на газ на сръбско-българската граница. Директорът на "Сърбиягаз" Душан Баятович пък посочи, че мярката е политическа и дискриминационна спрямо Сърбия и Унгария.

Още новини от Украйна

Потребителите в Сърбия се снабдяват с руски природен газ през територията на България, който се транспортира по газопровода „Балкански поток", което означава, че за Сърбия ще бъде начислена и нова доста солена такса за „синята енергия", която публичното дружество „Сърбиягаз" купува от руския държавен гигант „Газпром", посочва „Данас". Вестникът припомня, че в съответствие със споразумението, което Сърбия сключи с Международния валутен фонд за получаване на кредит, Белград предприе поетапно увеличение на цените на газта на дребно, като най-новото ще влезе в сила на 1 ноември в размер на 10 процента. Това означава, че от тази дата нататък тази енергия ще струва 5,02 динара за киловатчас с данъци и такси. Това е значително увеличение на цените, което в условията на световна икономическа криза и висока инфлация представлява удар върху бюджета на сръбските домакинства, отбелязва „Данас".

Сръбският министър на финансите Синиша Мали и министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто излязоха със съвместно съобщение, че решението на България да въведе такса върху руския газ, който преминава през нейна територия, е „неприятелска стъпка, насочена против Унгария и Сърбия“.

„Новата българска мярка заплашва сигурното снабдяване с енергия в Унгария и Сърбия. Европейският съюз не въведе санкции за транзит на природен газ от Русия, така че аргументацията на българския премиер Николай Денков е напълно неточна. Това решение подрива европейската солидарност и застрашава енергийната сигурност както на страните членки на ЕС, така и на страните кандидатки за членство“, пише в съобщението, публикувано на интернет страницата на сръбското правителство.

Допълва се, че Унгария и Сърбия ще синхронизират позициите си и ще отговорят „по адекватен начин на това противоречиво решение от страна на България“. Сръбският икономист Милан Р. Ковачевич каза пред „Данас“, че Сърбия и Унгария не могат да направят много, за да попречат на България да въведе нова такса. „Всяка страна е суверенна и може в рамките на своите граници да налага каквито си иска такси. Не виждам по какъв начин Сърбия би могла да отговори на хода на София нито в правен, нито в икономически смисъл. Това, което все пак би могло да се направи, е да се използва фактът, че и Унгария, и България са страни членки на Европейския съюз и Будапеща може да задвижи пред органите в Брюксел инициатива за премахване на мерките, въведени от София под предлог, че са насочени срещу интереса на страни от ЕС, които са принудени да внасят руски газ, за да функционират нормално икономиката и домакинствата им“, обяснява Ковачевич.

Сръбският специалист по енергетика Велимир Гаврилович посочи пред „Данас“, че Унгария и Сърбия можеха лесно да игнорират решението на България, ако снабдяването се осъществяваше през Украйна, но тази опция е невъзможна заради военната интервенция на Москва в страната. „Сърбия може да помисли за някакви икономически контрамерки дори в областта на енергетиката, защото е в ход строежът на газов интерконектор между нашата страна и България. Проблемът обаче е в това, че с въвеждането на контрамерки Белград може да навреди и на икономиката на Европейския съюз, защото България е част от неговия официален пазар, а това не би било желателно или полезно за нашата страна“, отбелязва Гаврилович.

Генералният секретар на Сдружението за газ на Сърбия Воислав Вулетич смята, че България няма право да въвежда такава такса. „Това е абсолютно безсмислено. Според споразумението за снабдяване с руски газ през газопровода „Турски поток“ Сърбия поема газа на своята граница. Също така не е длъжна да плаща каквато и да е такса за транзит и българският парламент не може да взима решения по този въпрос. Сърбия не бива да обмисля контрамерки, нито евентуална жалба срещу България пред международните съдилища, защото не е подписвано никакво споразумение с тази страна за транзита на руски газ“, заключва Вулетич.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ставри Прзевенга

    86 83 Отговор
    един русофил проси по улиците със руското знаме

    Коментиран от #9, #27

  • 2 Българин 🇧🇬

    129 40 Отговор
    Тя и България не можа нищо да направи , когато Сащ и Турция ѝ взеха Южен поток , и го направиха Турски поток .

    Коментиран от #20, #59

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Унгарец

    110 75 Отговор
    БГ в Шенген.... през крив макарон.

    Коментиран от #128, #146

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Азз

    90 59 Отговор
    Забравете за Шенген
  • 7 ИНЖ

    64 47 Отговор
    Айде де, какво са 20 кинта за РФ??? София слезам не верит!!!

    Коментиран от #25

  • 8 Северноатлантик

    102 78 Отговор
    Нашите евроатлантици добре ни скарват с унгарци и сърби . Истинския атлантик се подчинява само на турския султан и щатската деменция !

    Коментиран от #41

  • 9 Знаем го

    51 15 Отговор

    До коментар #1 от "Ставри Прзевенга":

    То нашио русофил от нашио сайт този. Има и въшлив катарак с него.
  • 10 Обявена е награда

    36 34 Отговор
    Едни хора от НАТО го търсят Сярто да го питат защо движи с терористи..
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Таман

    70 53 Отговор
    Изборите си имат последици, факта, че позволихме сатанистите да ни инсталират това марионетно правителство тепърва ще ни носи големи бели
  • 14 !!!?

    90 47 Отговор
    Кремълските проксита Сърбия и Унгария са активирани да бранят интересите на "Газпром" защото именно "Газпром" трябва да плаща таксата за пренос на газа през българска територия !!!?
  • 15 патето Яки

    66 77 Отговор
    Българска простотия е да увеличиш 5+ пъти транзитната такса. Слугите на посолството са вредни за България.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Русофил

    5 16 Отговор

    До коментар #12 от "Сашо патладжана🍆🍆💪":

    Добре . Измий си зъбките и езика !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 редник

    49 3 Отговор
    /..., защото не е подписвано никакво споразумение с тази страна за транзита на руски газ“, заключва Вулетич./

    Е, как без договор газът тече по нашите тръби?

    Коментиран от #117

  • 20 Южен поток беше

    43 28 Отговор

    До коментар #2 от "Българин 🇧🇬":

    Същото нещо.Транзитен газопровод за износ на руски газ без отклонение за България.Даже трябваше да го строи Газпром и да го изплащаме с транзитни такси.По надутите руски цени.

    Коментиран от #62

  • 21 Хаха

    65 40 Отговор
    Сърбия и Унгария не могат да направят нищо срещу българската такса за транзит на руски газ

    А сега българския народ ще пита в кой джоб ще отиват парите от тези транзитни такси
    Няма да е за България

    Коментиран от #31, #36

  • 22 Някой си...

    58 52 Отговор
    Браво, Денков..от Виденов насам,ти си първият който защитава нашите икономически интереси..като искат газ- ше плащат. Като не им изнася,бастър копче и до там..

    Коментиран от #38, #45, #138

  • 23 Стол

    51 56 Отговор
    Долу денков. Със съседи трябва да сме в добри отношения
  • 24 Сипиро

    60 46 Отговор
    Само дето тук няма да напишете какво се договори Путин с Орбан и Вучич на срещата в Пекин за проекта Един пояс-един път която се проведе тази седмица.
    След като унгарците и сърбитв се оплакаха за това решение на нашето правителство на соросоидния н@пик@н плъх Дянков ,Путин обеща да свали цената на руския газ на унгарците и сърбите и така те да покрия увеличението от тази транзитна такса .
    Това решение на Путин обяви лично пред медиите външния министър на Унгария Петер Сиярто.
    Така,че нашенскоте подлоги за да се харесат на кашерните си задокеански говежди господари единственото което успяха да пистигнат с това е да настроят съседите ни Турция,Унгария и Сърбия срещу нас.

    Коментиран от #40, #50

  • 25 Ами

    55 32 Отговор

    До коментар #7 от "ИНЖ":

    Какво ще са в замяна на спиране на 6 блок ма Аец а за начало,руснаците са отложили доставката на частите за ремонта:)Изцъкленият амбриаж Асенчо после ще му се види тясна България:)

    Коментиран от #42

  • 26 колю

    60 20 Отговор
    Сърбия няма право да реагира.... Защо Сърбия не намали таксите за магистрала само за България... Нейните са в пъти по големи от нашите

    Коментиран от #39, #140

  • 27 Реално

    49 40 Отговор

    До коментар #1 от "Ставри Прзевенга":

    Всички русофили са просяци. Само викат "КОЙ ще ни дадее париииИИИ".

    Коментиран от #37, #47

  • 28 Али

    7 11 Отговор

    До коментар #18 от "Юсуф":

    Окраинки били , бре серсем ! Нали ти каза Хатиджето !
  • 29 Смешници,

    36 42 Отговор
    България никога няма да види Шенген и бензин ще върви по 5 лв. Това е

    Коментиран от #104

  • 30 Само идиот

    43 31 Отговор
    Може да си помисли ,че не могат да направят нищо....пълен идиот....но в нашето правителство има много,много идиоти....така че скоро ще разберете ...гласувайте пак за тези боклуци
  • 31 Хохо

    17 24 Отговор

    До коментар #21 от "Хаха":

    Ще "подкепим" вероятно Урколайна с тях.

    Коментиран от #34

  • 32 Кога сме били

    62 15 Отговор

    До коментар #3 от "Кондуктора":

    Братя през 1885гли.През Междусъюзническата война ли ,през първатта световна.Или когато им дадоха зап.покрсйнини.Или когато сърбизираха и обезбългариха Македония .Знаеш ли ,че след 1912 г .единствената фържава която не ни е нападаша е Турция.
  • 33 Сърби Те

    34 17 Отговор
    Като си праввят сметки без кръчмаря така става. Преди месеци бяха поканили Лавров да им гостува без да помислят от къде ще долети самолета му. Оказа се че не може и си останаха да си говорят по телефона.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Кондуктора

    38 29 Отговор

    До коментар #21 от "Хаха":

    При Кирчо, Кокорчо, Шиши, Тиквата и други олигарси ще отива всичко, за българите брашно от щурци!
  • 37 В тази ситуация

    22 39 Отговор

    До коментар #27 от "Реално":

    само българи са изглеждат като просяци - дайте ни 20 лева, дайте ни 20 лева

    Коментиран от #114

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 хулио

    22 21 Отговор

    До коментар #26 от "колю":

    Не само няма да ги намалят, ами ще ги увеличат сега, специално за нашенци.
  • 40 Така е

    47 36 Отговор

    До коментар #24 от "Сипиро":

    Целта е точно такава - руссия да си плаща сметките за всички беди, които е причинила на Родината ни.
    Първоначално идеята е руссия да плаща, това на орбан, вучич и нашия фатмак си е кремълска пропаганда, на която реагират само хомосъветикус.
  • 41 Някой си...

    34 22 Отговор

    До коментар #8 от "Северноатлантик":

    Ти добре ги каканижеш, ама не знам дали знаеш, но в Македония всички големи СМИ са с унгарски собственици, и като е така, е близо до акъла кой стои в основата на антибългарската помия, лееща се ежечасно от там..па като прибавим кой прибра Груевски, най-големия българомразец,дай ми една само причина да ги обичам маджжарето...Сърбия пък изобщо не якоментираммтам са ясни още от Балканската война..

    Коментиран от #68, #72

  • 42 Недей плаши бе

    46 24 Отговор

    До коментар #25 от "Ами":

    Видяхме ,че може без руска газ.Стига сме давали милиарди на русията .Де....ба и тъпата бензиностанция.

    Коментиран от #57

  • 43 Един

    39 18 Отговор
    Да говорят с Газпром да им намали цената с 20лв на мегават час и готово. Какво ни занимават с техните проблеми.
  • 44 Сюлейман Паси

    33 52 Отговор
    УНГАРИЯ ДА НАЛОЖИ ВЕТО ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ С ПРОПАДНАЛАТА НИ ДЪРЖАВА

    Коментиран от #53

  • 45 Ами да

    31 22 Отговор

    До коментар #22 от "Някой си...":

    И ти като искаш ток ще плащаш двойно за поддръжката на Аеца ,в момента чакат частите за 6 блок,Русия ги отложи.А Аеца е най големия бг обект с нац.знсчение,продават ток,1 завод няма построен за над 30г :)
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Шварце зоне

    20 23 Отговор

    До коментар #27 от "Реално":

    А вие всички лгбти еврЕоатлантически чафутофили сте унтерменшени...🇮🇱🇺🇸🚾
  • 48 Няма по-големи

    40 18 Отговор
    предатели от болклyчaвuтe pyconuтeци!
    Не искат България да печели пари, за да били добре газптом и сърбетата...

    Коментиран от #70

  • 49 Някой

    28 33 Отговор
    От коалицията на предателите удариха Сърбия и Унгария, просто защото толкова им е акъла. Газът е газ и не се дели на руски, украински, еврейски, палестински. Взима се най-евтиният и не знам за качество. По конституция нямат правото да делят права по националност. По НК нямат правото да ръсят омраза по националност. Но предателите обслужващи чужди интереси и потъпкващи тези на народа на България, какво ли ги интересува.

    Коментиран от #51, #52

  • 50 Някой си...

    31 16 Отговор

    До коментар #24 от "Сипиро":

    Хич не ми дреме кой на кого ше сваля цените, щом ще си плащат транзита..а че ще го плащат, е извън всяко съмнение. Дори по-съм доволен, че Русия тоя път ше клекне..и ше плаща с долари, а не с келяви рубли..а сега там зелените са доста кът..
  • 51 Ей, боклyче,

    38 16 Отговор

    До коментар #49 от "Някой":

    защо да не е в интерес на България да печели пари??? Невероятно интелектуално и морално сте кacтpupaни крепостниците!!! 🤣🤣🤣

    Коментиран от #69

  • 52 Сюлейман Паси

    16 20 Отговор

    До коментар #49 от "Някой":

    КАТО ЗНАМ КОЙ НИ Е ПРЕМИЕР, КАК ДА ОТИДА НА ЛЕКАР ?
  • 53 Припомням че...

    26 15 Отговор

    До коментар #44 от "Сюлейман Паси":

    Ти май забравяш, че и България има право на вето..мм?Май не си чувал за реципрочност, а? Както в момента унгарската икономика е в спад и Орбан проси пари на всеки 2-3 месеца от касата на ЕС..наш колко добре ше му дойде една / и не само/ контра от нас..
  • 54 Орбан и Вучич са най-големите

    42 18 Отговор

    До коментар #3 от "Кондуктора":

    българомразци. Орбан приюти един друг българомразец - лицето Никола Груевски! Най-злобните македонски медии, които ни плюят дененощно са собственост на Орбанови олигарси! Вучич и Сърбия се гаврят постоянно с българите от Западните покрайнини и с нас!

    Коментиран от #55

  • 55 Копейка

    23 9 Отговор

    До коментар #54 от "Орбан и Вучич са най-големите":

    На нас ни казаха да викаме за сърбите!
  • 56 Никой

    16 22 Отговор
    не може да на прави нищо срещу Великата Българска държава , по простата причина че всички около нас , а и в целия свят не ни имат за държава!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Aлфа Bълкът

    22 9 Отговор
    Това е лаене за пред хората, истината е, че разни фирми и доставчици в Сърбия, Унгария ще си вдигнат
    още таксата, и ще обвинят България затова.
    И на нас ни е добре да сме лошите и на тях им е добре да приберат едни пари.
    То се вижда, че тяхно повишение не е реципрочно на нашето.

    Коментиран от #76

  • 59 Aлфа Bълкът

    19 8 Отговор

    До коментар #2 от "Българин 🇧🇬":

    Не са САЩ, а Германия!
    Германия ни игра к-венската, САЩ не искат никаква руска газ в Европа. А Германия имат на 6000 фирми и предприятия общо в Турция. Обаче, по-добре, че газта минава през Турция, защото България не може да отстоява интересите си и нищо чудно да бяха думнали и Южен поток като Северен.
  • 60 явер

    37 14 Отговор
    Отдавна трябваше да го направим. Руснаците ще го плащат, техен газ минава през България, а сърбите да си говорят с тях. Руснаците могат да вдигат цените на газа, а ние не можем да вдигаме таксата за транзитен пренос, я да си гледат работата. Като не им харесва има кофи, цистерни и др., да действат.
  • 61 АУУУУУ

    33 14 Отговор
    КОПЕЙКИТЕ РЕВАТ.......ОЩЕ ЕДИН ПРЕКРАСЕН ДЕН 🥳🥳🥳🥳
  • 62 А стига , бе !

    17 17 Отговор

    До коментар #20 от "Южен поток беше":

    Ха сега ходи коленичи на турците и им плащай всяка година нов договор , че им ползваш газопреносната мрежа . Когато ти разрешат , де ! Вече сме зависими и от тях . Турците държат кранчето !

    Коментиран от #108

  • 63 Благой от СОФстрой

    41 6 Отговор
    Исторически србе винаги са ни забивали нож в гърба и братя с тяx никога не сме били!!!

    Коментиран от #101

  • 64 Абе

    31 5 Отговор
    Нали ТОЧНО Орабан се застъпваше за тезата, че страните членки на ЕС трябва да имат голяма независимост от решенията на Брюксел, а сега ТОЧНО Унгария обяснява, че българското решение било "нелогично", защото инструкциите за него не идвали от Брюксел!!!
  • 65 Алооу ,копейкитеее

    25 8 Отговор
    Лошичко,ли ви е?
  • 66 Кресна

    27 23 Отговор
    Грешите ,най малкото ще въведат санкции срещу българските пътуващи зад граница ,ще спират и глобяват всяка кола с българска регистрация .Нямате и понятие за сръбската отмъстителност ,но ще платят обикновените българи и фирмите пътуващи пред територията на Сърбия .И това е само част от това което сърбите са подготвили .Но е важно защото пътя за Европа минава през Сърбия .В момента сърбите изпращат армия към границата с България и не искат нито един чужденец от Африка да премине през територията на Сърбия ,давате ли си сметка колко чужденци ще стоят на територията на България и колко ще струват на България .Говорят и за други неща които са малко трудно да приложат ,но има неща от които смятат да изкарат двойно парите които ще трябва да платят на България .И всичко това ще платите вие,обикновените българи,давате ли си тази сметка ? Русия натиска Турция да пусне бежанци ,ще си ги поканите ли в къщи или Дянков ще ги покани ?

    Коментиран от #133, #186

  • 67 едрфтгъхуй

    21 16 Отговор
    Верно- нищо не могат да направят сърби и унгарци... А може и да могат... Сърбите могат да стъжнят животеца на транспортните компании от бг които хич не са 1 и 2 и Сърбия е основен коридор по много маршрути, а унгарците за начало могат да кажат НЕ за шенген... Найс, а? Пак простите хорица ще го отнесат, а онези дето ви крадат и унищожават ще забогатяват все повече...

    Жокер- Унгария е в Шенген и също може да разкатае фамилиите на транспортните фирми от бг...

    Коментиран от #75, #77

  • 68 Кресна

    13 7 Отговор

    До коментар #41 от "Някой си...":

    Само ,че уточни че същите тези "унгарци" са изгонени от Унгария .Или четеш какъв дявола евангелието?

    Коментиран от #85, #97

  • 69 Някой

    14 17 Отговор

    До коментар #51 от "Ей, боклyче,":

    Като искат да печелят да налагат за всеки газ. Само че сигурно има договори които нарушават и като нищо ще плащаме обезщетения в милиони лева. Русофобията е фобия - страхова психоза. А Украйна (бивша Малорусия, твърдящи че те са руснаците) ни интересува колкото и Нигер - не е нито в НАТО, нито в ЕС.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Кресна

    18 10 Отговор

    До коментар #41 от "Някой си...":

    Сорос е етнически унгарец изгонен от Унгария ,но по същата логика Блинкен е украински евреин но виждаш ,че унищожава украинската държава .Така ,че не Унгария държи СМИ в Македония , етническия унгарски евреин ,Сорос .Разликата правиш ли я?

    Коментиран от #90

  • 73 Грантаджиев соросоид

    20 23 Отговор
    Кокорчо в момента ни скарва със съседна страна и друга страна членка на ЕСССР. Транзитът ще ни заобиколи и тогава пак ще му е празна паничката. От цялата работа губим ние. На Русия нищо не и правим, нея нашите решения не ги интересуват. Най-много засегнатите да ни осъдят, а Унгария да ни пореже в ЕС за нещо.
  • 74 Павлина

    32 20 Отговор
    Всяка стока и услуга струва пари. Защо Сърбия и Унгария искат да ползват услуга /пренос на газ/ безплатно? Да се бяха включили в изграждането на газопровода, но не, те искат без пари, само да получават... А, ние хем да плащаме за изграждането на газопровод, хем да им подаряваме безплатно пренос на газ? И, вместо опит за договаряне, се сипят заплахи. Орбан щял да си търси правата си в ЕС... Според Орбан, Унгария има права като член на от ЕС, но не приема политиките на ЕС и подкрепя терориста Путин. Големи хитреци са тези сръбски и унгарски политикани. Те, знаят, че за всичко се плаща, ама ако мине... да натопят България, да прокарат, да сеят раздор в ЕС, и да не плащат за нищо. Е, няма да стане...

    Коментиран от #78, #79, #84, #87

  • 75 АУУУУУ

    6 8 Отговор

    До коментар #67 от "едрфтгъхуй":

    И ТОВА Е ПРИЧИНА ДА ИЗГУБИМ МИЛИАРДИ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 76 Aлфа Bълкът

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "Aлфа Bълкът":

    Не реципрочно, а пропорционално.
  • 77 Бай Ганьо

    14 5 Отговор

    До коментар #67 от "едрфтгъхуй":

    Ми, те са богати държави, транспортните фирми ще съдят Унгария и Сърбия, защото са поели ангажименти за свободно движение на хора стоки и капитали
  • 78 Кресна

    25 11 Отговор

    До коментар #74 от "Павлина":

    Като гледам писането ти ,дано не си толкова зле и в кухнята ,че тогава жалко за семейството ти .Има договори и България получава което е подписала и ако всяка държава решава да си прави каквото си искат по твоята логика ,това означава крайна получател да плаща 25 пъти по скъпа стока .Това се отнася за всяка стока преминаваща през дадена страна .Според теб всяка стока преминаваща през територията на Сърбия и е за България ,Сърбия да налага на килограм по 10 евро.Така ли ? Нормално ли е или ще подскочиш ,че не може така ?

    Коментиран от #98, #99

  • 79 Някой

    22 10 Отговор

    До коментар #74 от "Павлина":

    Сърбите бяха построили потока при тях преди нас и ни се ядосваха за туткането. Тук се оправдаваха с ЕС норми. А такива неща са на договори и като нищо това е нарушение. Защото няма Южен Поток сега плащаме и на Турция транзит и може да направи същото.
  • 80 селянин

    27 10 Отговор
    Въпреки целият този рев на копеиките, ние ще си събираме парички във хазната, тази тръба ни струваше 3 милиарда от нашият бюджет и щом ГазПром я ползва да печели пари, ще трябва да си ни плаща такса това е положението.
  • 81 Бай Ганьо

    14 5 Отговор
    Ей, а бре Ганя ги е хванал за гушата и им вика: "дишай, ва", дишай.
    Може да им спрем и лигнитните въглища за сръбските тецове, щото не са екологични, така като размислуваме.

    Коментиран от #83

  • 82 Благой от СОФстрой

    17 5 Отговор
    За тези които непознават историята, на маджарските фашисти след Втората Световна СеСеСеРците им отнемат територии които днес се намират в днешна Украйна(като на ПОлша и България) и затова днес са подлоги на Путинака за ЕВЕНТУАЛНО?!?
  • 83 Абе

    21 4 Отговор

    До коментар #81 от "Бай Ганьо":

    Нали Орбан беше пръв радетел на "независимата" от Брюксел политика?

    Що циври, че нямало "решение" от Брюксел за такъв ход на България, и затова "не може така"?
  • 84 О бижеее

    20 8 Отговор

    До коментар #74 от "Павлина":

    Мдаа. По твоята логика и Турция няма да спази договорите и ще вдигне еднолично цените за България. Хахаха. Много акъл, много мозък у вас, бе
  • 85 Да питам..

    13 4 Отговор

    До коментар #68 от "Кресна":

    Изгонени , ма друг път..а Груевски ко праи у Будапещата..мм?
  • 86 Мдаммм

    8 14 Отговор
    Тия малоумници в сглобката ще се изпокарат с всички…
  • 87 Яне Сандански

    22 18 Отговор

    До коментар #74 от "Павлина":

    Ти чуваш ли се какво говориш ? Когато е построена тази газопреносна мрежа е имало срещи и пазарлъци между всички тези държави и е определена такса за пренос през страната и дадената страна няма право да определя разни измислени такси .По твоята логика ,ние получаваме домати примерно от Полша и са на цена 0.25 сентима и това е с включени такси .Изведнъж Сърбия или Румъния си решава ,че иска на всеки килограм домати по 2 евро да и се плаща .Смяташ ли това за нормално и смяташ ли че тези арбитражни съдилища са създадени да получават заплата и да не правят нищо ? Дори по време на войната и санкциите на Европа срещу Русия ,Русия спечели всичките дела до сега в арбитражните съдилища за газта и петрола .Последната загубила делата срещу Русия е Германия ,която трябва да плати над 3 милиарда .Четете и не пишете само глупости бре хора .Това не ти е Пена на село решила да си продава доматите на 3 лв и точка .

    Коментиран от #125

  • 88 смях в залата

    12 15 Отговор
    България в шенген на куково лято ...Надявайте се на Австрия която получава също руски газ .Нито шенген нито милиярди нито и такси от Руснаците накрая едно нищо . Руския газ става непродаваем целта е да се вкарва втечнен газ .

    Коментиран от #105

  • 89 Алоо

    19 6 Отговор
    Червеноперко.
    Те и сега ни тормозят като минаваме през Сърбия.
    Нали ги знаем какви са долни , за някой лев те правят луд Сръбските Мизернци.
  • 90 Да ти кажа..

    10 8 Отговор

    До коментар #72 от "Кресна":

    Възможно е и Сорос да има некое и друго СМИ, не го отричам..но в болшинството са на унгарски медиини олигарси..и това е ФАКТ неоспорим..

    Коментиран от #173

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 😂😂😂

    16 5 Отговор
    ПЛАЩАЙ, ПЛАЩАЙ, ПРИЯТЕЛИ СЪРБИ И УНГАРЦИ НЕЩЕМ!
  • 93 един

    16 5 Отговор
    Сърбия и Унгария в края на краищата ще платят таксата /ако все пак им е изгоден руския газ/,да забравят че Путин ще им направи отстъпка!
  • 94 Путриот

    18 5 Отговор
    Цитат:

    Също така не е длъжна да плаща каквато и да е такса за транзит

    Хаха

    Не били длъжни да плащат .

    Тръбата наша , построена с наши пари .
    Минава през България .
    Не били длъжни да плащат .

    Когато минаваме транзит през Сърбия и Унгария , и ние плащаме за магистралите .

    Ама свикнаха да ни гласят ,сега не били длъжни .
  • 95 Харон

    10 12 Отговор
    Факт. "Миналата година руската "Газпром" спря доставките за вътрешния пазар на България,...."Тук иди източноевропейският манталитет. ЩЕ СИ ЗАПАЛЯ КЪЩАТА ЗА ДА ИЗГОРИ НА КОМШИЯТА ПЛЕВНЯТА!!! И тук иди ЛЪЖАТА: "Законопроектът има за цел да приложи санкциите на ЕС срещу Русия, наложени в отговор на нахлуването ѝ в Украйна. Истината е, че
    ЕС НИКЪДЕ НЕ Е ОБСЪЖДАЛ САНКЦИИ ВЪВ ВРЪЗКА С ГАЗТА. Тук правителството явно изпълнява желанието на Путин да има раздора между Източно Европейските страни. Еееее и да се сдобие с малко парички....Коледа идва....
  • 96 сатан

    7 7 Отговор
    И все пак най скъпа газта трябва да стане за Австрийците защото трябва да плащат такса на българи сърби и унгарци по 20% ето ти едно 60% отгоре . От къде се навъдихте такива умници да пишете глупости та и си вярвате че сте много умни .дано ви светне лампичката навремеПо голям враг от глупака няма
  • 97 Какво

    17 4 Отговор

    До коментар #68 от "Кресна":

    Като са изгонени , това не променя факта че Унгарецът не ни обича .

    Изобщо не ни интересуват тези Маджарски Тарикати.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ква кухня

    19 11 Отговор

    До коментар #78 от "Кресна":

    Рублопродажник.
    И Сърби и Унгарци ще си плащат .
    Като не ти харесва отивай в Сърбия или Унгария .
  • 100 Обективен

    11 19 Отговор
    Това управление е вредно за България и както си призна депутат от ГЕРБ, Русия ще ни съди за нарушаването на договора и ще платим 4пъти повече милиарди от колкото ще вземем за 10 години от таксите по транзит, ако въобще Булгартрансгаз успее да вземе пари по тези такси от Лукойл. Ще продължават да правят още глупости ПП , дори и наивно да си мислим, че няма да измислят още нещо. Сега ще влошат и отношенията ни със Сърбия и Унгария, а там хората вече постоянно говорят, как България е виновна за скъпите им такси и въобще не знаят какви безродници ни управляват, а обвиняват нас.
  • 101 Само

    16 4 Отговор

    До коментар #63 от "Благой от СОФстрой":

    Да напомним , че Тито без малко да ни спретне една СВО .
    Защото сърбите ни било братя .

    Хахаха
  • 102 Анджо

    7 1 Отговор
    Не , вече разбрах , какви продажници пишат тук.
    Със сигурност са фурнаджииски лопати. Тизи хора са такива, ако не го направиш , защо не си го направил и ако го направиш защо така го правиш. Няма угаждане за такива.
  • 103 оня с коня

    7 4 Отговор
    напротив!!! това са ни портите към европата
  • 104 Верно ли

    15 8 Отговор

    До коментар #29 от "Смешници,":

    Както измръзнахме миналата зима от студ .
    Хахаха

    Жалки Червени Ми.н.ди.ли
  • 105 Някой си...

    16 1 Отговор

    До коментар #88 от "смях в залата":

    АКо не знаеш, да ти кажа..сега Австрия получава основно газ през Украйна, горе-долу около 90%..от нашта тръба за сега е едва 10% от общото потребление, нооо..догодина нещата се променят рЕзко- договорът на Русия с Украйна за транзита през украинска територия изтича през 2024 година, и по всичко личи, че няма да се поднови..изводите си прави сам...А Шенген така и така няма да видим,дали със или без транзитни такси, така че ..
  • 106 Братя ли

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Кондуктора":

    Добре че не е жив Тито .
    Големи братя сме .
  • 107 Ще плащат и ще наддават даже

    17 2 Отговор
    Ако ги нямаше тия газопроводи нямаше да умрат половин милион човека досега и още поне милион инвалиди..ще плащат защото е време войната да приключва..решението е политическо и има конкретни причини за него..факта че по протежението на тая тръба стоят държави с приятелска политика спрямо Русия трябва да е даже улеснение за нас
  • 108 Анджо

    6 3 Отговор

    До коментар #62 от "А стига , бе !":

    Не , вече разбрах , какви продажници пишат тук.
    Със сигурност са фурнаджииски лопати. Тизи хора са такива, ако не го направиш , защо не си го направил и ако го направиш защо така го правиш. Няма угаждане за такива.
  • 109 Kирил

    17 7 Отговор
    Рашистките марионетки да си плащат.
    Сиренето е с пари
  • 110 Българин

    23 11 Отговор
    Поддръжниците на руския фашистки режим начело със руския чорап Радев скочиха като един да защитават ..... други страни срещу решението на България да повиши таксите за преноса на газ, осъществяван през българска територия, през газопровод построен с парите на българските данъкоплатци, и с помпи, чието електричество поризвеждат български предприятия и плащат български фирми.

    Оправданията защо защитават чужди държави, а не България варират: според Радев така ..... се бъркаме във "вътрешните работи на други държави", според други копейки, сърбите ни били "братя", а според трети от същите, които иначе "много искат" да сме "независими от Брукселския диктат", щом нямало "решение от Брюксел" това било "нелогично и недопустимо".

    Смятай какво е нивото на лицемерие, дезинформация, лъжепатриотизъм и чисто национално предателство сред тези лица.

    Коментиран от #121, #145, #149

  • 111 Павел

    12 20 Отговор
    На мястото на Сърбия и Унгария бих наложил непосилни пътни такси на всеки преминаващ български камион, защото пътищата са си техни и имат право да формират тарифи според интереса си, а българските камиони да си търсят алтернативни демократични маршрути, например през демократична нацистка Украйна.

    Коментиран от #116, #135, #142

  • 112 Цитирам:

    17 10 Отговор
    "Генералният секретар на Сдружението за газ на Сърбия Воислав Вулетич смята, че България няма право да въвежда такава такса"....Уважаемият Г-н Вулетич сигурно смята, че този договорен от него газ може с магическа пръчка да се прехвърли от Газпром директно на Сърбия! А това, че България построи на своя територия и за своя сметка този тръбопровод, като заплати за него над 3 милиарда лева него не го интересува.Но всяко нещо си има цена г-н Вулетич и кредитите взети за строежа на този газопровод трябва да се връщат.Няма безплатен обяд и Вие ще трябва да си плащате, ако искате да имате газ.Ако не искате - недейте.Много е просто!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 касапина

    18 6 Отговор

    До коментар #37 от "В тази ситуация":

    В България има не само тръби а и помпени станции,работници и много други разходи които не можете или не искате да си представите, всяка държава има право да иска такса за преминаването на тръби през нея.Никога сме били приятели със сърбите няма и да бъдем пък и останаха 1 шепа хора и там
  • 115 1111

    7 13 Отговор
    Да, бе?! Унгария не може нищо да ни направи - най-много да ни наложи вето за шенген, да сигурно е нищо. Аве кви са тез управляващи кухи кратуни не мога да разбера? И как така Унгария и Румъния получават и си плащат, а нашите не могат да плащат?
  • 116 касапина

    14 2 Отговор

    До коментар #111 от "Павел":

    Те и сега са такива пробвай да минеш от там ти да не си сърболяк
  • 117 Отговор

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "редник":

    Договорът за пренос на газ през България е с Русия, а не със Сърбия и Унгария.

    Коментиран от #118

  • 118 Хммм

    10 3 Отговор

    До коментар #117 от "Отговор":

    Ми тогава що пищят сръблетата и маджарите?

    Коментиран от #124

  • 119 "НАИВНИК"

    12 3 Отговор
    Едно не ми е ясно, КОЙ до сега не ни разрешаваше да събираме такса за транзита през България на руския газ?

    Коментиран от #162

  • 120 pyzzoфил торкофил

    6 4 Отговор
    могад да си купят смилянски боб
  • 121 Точно така

    7 2 Отговор

    До коментар #110 от "Българин":

    Това трябва да се прочете от всички български патрЕоти!
  • 122 Е, тишината също е знак...

    9 10 Отговор
    Слава на Денков ! Слава на Европа ! Ганьовците на поправителен !
  • 123 Гост

    12 10 Отговор
    Сърбия може да направи много, като просто откаже да плаща таксата. Тогава ще видим, дали на нашите мунчовци в правителството ще им стиска, да затворят крана и в прекратят транзита. Силно се съмнявам!

    Коментиран от #127, #132, #159

  • 124 Отговор

    10 4 Отговор

    До коментар #118 от "Хммм":

    Щото така им е казано от техния покровител Русия.
  • 125 Мадлен

    10 6 Отговор

    До коментар #87 от "Яне Сандански":

    Абе човек за тебе инфлация няма ли, всичко вече е двойно и тройно по скъпо,айде купи си от някъде хляб за 50 стотинки.
  • 126 Никакво съчувствие

    8 7 Отговор
    Руснаците са на път да ни закрият туризма обаче тяхната далавера трябва да си върви все едно че нищо не се е случило
  • 127 Алооо

    13 6 Отговор

    До коментар #123 от "Гост":

    Ти не разбра ли, че таксата ще се плаща от Русия, а не от Сърбия и Унгария?

    Коментиран от #136

  • 128 бай Иван

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Унгарец":

    БГ в Шенген.... през крив макарон.
    То и нашият министър на вътрешните работи К.Стоянов каза че "Холандия и Нидерландия " били против. И двете страни.

    Коментиран от #147

  • 129 Мнение

    8 13 Отговор
    Нещастници! Унгария обаче може много да направи Просто вето за Шенген!

    Коментиран от #134

  • 130 Прозрение

    16 4 Отговор
    Разбрахте ли сега защо другаря Радев не искаше да дава мандата
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Смех в блатото

    5 4 Отговор

    До коментар #123 от "Гост":

    Кой бе?

    Ти ако си търговец на сирене и някой дойде и "заплаши" че трябва да му продадеш на цените отпреди две години, ти ще му продадеш ли?

    Коментиран от #139

  • 133 Много

    10 9 Отговор

    До коментар #66 от "Кресна":

    Повърхностно се чешиш. Като ме глобят два пъти сърбите ще спра да ходя на пазар, на ресторант, и т. н. И кво ще се окаже, че пак те ще губят пари. Ае да го направят и да видиш колко софЯнци ще одят на нова година на ресторант у сръпско
  • 134 Българин

    13 7 Отговор

    До коментар #129 от "Мнение":

    Руските наколенки продължават да заплашват България, па макар и теоретично!

    С руско ядрено оръжие, със санкции от страни, на които правим "усулуги" от името на Русия, с тероризъм и емиграция от хамасисти!

    Истински българи са те!
  • 135 Мнение

    3 2 Отговор

    До коментар #111 от "Павел":

    Абсолютно Павле!👍
  • 136 Гост

    5 12 Отговор

    До коментар #127 от "Алооо":

    Това е още по смешно! Кой и как ще накара Русия да плаща?! Асенчо ли или простотокиро? Или ще им наложим санкции, ако не плащат? Не си ли усещане, какви глупостите бълнувате? Ще полаят малко всички от сглобката и ще клекнат. Залагам каса бира!
  • 137 Реплика

    8 7 Отговор
    Не зная могат или не могат Сърбия и Унгария да оспорват българската такса за пренос на руски газ.Но е очеизвадно,че тези две държави оспорват зададените директиви от ЕК спрямо Русия.В този ред на мисли действията на българското правителство изглеждат повече като наказателна икономическа мярка на ЕК,отколкото икономическо решение за пълненето на държавната хазна.
  • 138 Бай Иван

    6 10 Отговор

    До коментар #22 от "Някой си...":

    "Браво, Денков..от Виденов насам,ти си първият който защитава нашите икономически интереси..като искат газ- ше плащат. Като не им изнася,бастър копче и до там."

    Не .Денков им каза ,че като Ви е скъпо може да купувате втечнен газ от частни американски компании и канадски такива. И всичко това за българският национален интерес . Ние може и празна да си оставим тръбата.Нас такси ни не требват. Ще им я вдигнем толкова ,че да се откажат да купуват въобще.И ще взимат от американците.Важно е те да печелят. Галя от посолството така е наредила.

    Коментиран от #155

  • 139 Гост

    6 7 Отговор

    До коментар #132 от "Смех в блатото":

    А ти ако си търговец на сирене и искаш да продадеш сиренето си за 100 лв. килото, но купувачът не дава толкова, как ще му го продадеш насила? Просто ще си имаш много сирене. А ние ще си имаме празна тръба.

    Коментиран от #141

  • 140 бай Иван

    13 4 Отговор

    До коментар #26 от "колю":

    Сърбия няма право да реагира.... Защо Сърбия не намали таксите за магистрала само за България... Нейните са в пъти по големи от нашите.
    Боже , та те тепърва ще ни ги вдигнат. А каква сеч ще настане на превоза нашенските товари по шосетата през Сърбия ,ще го разберем много скоро. Поне трябва да Ви е известно ,че сърбите не са българи по отношение на уважение към страната си.Скоро по думите на сламения Денков ще ни е по -изгодно в бъдеще тировете ни да заобикалят Сърбия. И всичко това в интерес на РБ. Няма как да е за друго.
  • 141 Смех в блатото

    9 4 Отговор

    До коментар #139 от "Гост":

    Какви 100 лева килото?

    Нали току що ти написах: сърбите и унгарците искат да им продаваме сирене на цена отпреди 2 години!

    И май не си наясно кое е "сиренето" в примера ми: подсказка: НЕ Е газа.
  • 142 TIRаджия..

    12 1 Отговор

    До коментар #111 от "Павел":

    Ти май не си у час със събитията..най-изгодния път за камионите е през Гръчко и Игумениц..тръгвам сутринта раничко и утре по обяд съм в Анкона. Във ферибота съм си отпочинал, нямам преразход на гориво, не ме дерат разни сръпски и унгарски катаджии с измислени глоби.. пък който има смелостта да пътува от там, негов си проблем...
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 руска корупция

    18 4 Отговор
    Някой си прекарва тръба през чужда страна и не иска да плаща за преноса на газта?!?!

    Коментиран от #153

  • 145 Брат

    4 2 Отговор

    До коментар #110 от "Българин":

    100 плюса исках да сложа но мога само един. Браво, точно и вярно!
  • 146 Ами

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "Унгарец":

    тя и България не може нищо да направи за Шенген когато Унгария ни спре. Така че, квит. Каквото почукало - такова се обадило.

    Коментиран от #151

  • 147 дедо ти Ванго

    10 1 Отговор

    До коментар #128 от "бай Иван":

    На мен Шенген ми не требе..па ти ако имаш зор, да му мислиш...

    Коментиран от #152

  • 148 Руските троянски коне да се.научат да яд

    15 8 Отговор
    камъни. Повече фъндък никакъв на руските инфилтрати в ЕС.
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Уточнение

    9 15 Отговор

    До коментар #149 от "Ами":

    и сега пак сме на грешната страна когато ФАЩ залязва а БРИКС върви стремително напред.
  • 151 Да ти кажа..

    15 0 Отговор

    До коментар #146 от "Ами":

    Че то и без Унгария не ни пускат..и кво..умря ли? Не можеш да пътуваш ли.
  • 152 Бай Иван

    7 3 Отговор

    До коментар #147 от "дедо ти Ванго":

    На мен Шенген ми не требе..па ти ако имаш зор, да му мислиш...
    Ти па къ разбра ,че на мене ми требе?

    Коментиран от #154, #178

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Развийш ли

    16 6 Отговор
    Да ги резнем и да видиш как ще си плащат таксите Тръбата е наша и не сме длъжни на никой да им обслужваме потребностите без пари
  • 157 бай Иван

    8 8 Отговор

    До коментар #155 от "Не си в час, копейко!":

    В джобчеееето ми дрънкат семки и бонбонки ! Бъркам си във него и копеееейки няма.Пак си бъркам вътре, и пак си няма и си няма !

    Ту да му се не види. Къде ли са тия копейки?
  • 158 Киро Таксата

    15 9 Отговор
    „Всяка страна е суверенна и може в рамките на своите граници да налага каквито си иска такси."

    Доста опасни думи. Сърбия също е суверенна страна. Ние пък се натягаме на господарите, в опити да накажем Русия, а накрая ще плачем.
  • 159 1111

    11 12 Отговор

    До коментар #123 от "Гост":

    В едно близко минало, Украйна изнудваше така руснаците, като затваряха газовите кранчета, както ги подкукуросваха американците. Сега, виж докъде я докараха укрите. Всъщност укринските мъки започнаха тогава. Ти искаш ли така да стане и при нас?
  • 160 Харон

    10 10 Отговор
    Според Г7, тази такса не купувачите затруднява ами Гаспром. Защого на практика всеки плаща цената на териториалната си граница. Например Сърбите плащат цената на руснаците на българо-сръбската граница. До там всички разноски плаща Гаспром. Тоест ако България въведе екстра такса, тогава това е за сметка на Газпром....Тоест когато Сръбски и Унгарски, Български?, лидери са възмутени, тогава те фактически защищяват интересите на една Руска фирма. Агенти са на Гаспром? :-0
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Ъхъ

    9 7 Отговор

    До коментар #119 от ""НАИВНИК"":

    а кой ти каза, че досега не сме събирали транзитна такса? Очевидно не вдявате, че България ВДИГА транзитната такса с 20 лв на мегаватчас, а не въвежда такса пренос.Ако сме се договорили с теб за едни пари, а ти по някое време речеш, че са ти малко и искаш още, това как се нарича?

    Коментиран от #164

  • 163 Чао Шенген

    11 14 Отговор
    Сърбия не може но Унгария ДА! Вето за Шенген! На Орбан не му пука, че Кирчо и Кокорчо барабар с професора са некадърни роби на САЩ,.
  • 164 "НАИВНИК"

    7 1 Отговор

    До коментар #162 от "Ъхъ":

    Слаба ти е опорката.
    копи-пейст: "......В петък, 13 октомври, България въведе такса от 20 лв. за мегаватчас за транзит на руски газ, доставен през нейна територия на трети страни....."
  • 165 Киро

    5 4 Отговор
    Марииче не че не могат а вече го правят, ще си пълнят хазната със визи за Българи, без значение дали са транзит или не, пък ти си умувай тука
  • 166 Любопитен

    1 0 Отговор
    А знаете ли каква е цената на природния газ в Сърбия и Унгария?
  • 167 херодот

    3 2 Отговор
    Сърбия ,например ,може да пренасочи турските гастарбайтири да не минават през България.Към БЮРМ и гърция например.Пък многоуважаваните унгарци си знаят ,че много ги уважаваме.С тях се знаем не от 300-400 години.
  • 168 Биволъ

    4 4 Отговор
    Щом им е евтин руският газ ще плащат скъпи такси. Те имат дългосрочен договор с Газпром и повишението на таксите ще ги плаща Газпром. И те ще го платят с газ по цена на борсата в Нидерландия.
  • 169 Самонадеяни некадърници

    9 6 Отговор
    Вопиюща некадърна политика на Кокори и Кики, винаги в максимален ущърб на България: клекнаха пред Македония, заличават Енергетиката ни, поканиха Американци да ни окупират, а сега се карат и с близки държави. С такива "управляващи", Армагедон не ти трябва! Очевидно следват програмата са напълно заличаване на България от картата. Дано си получат заслуженото скоро!
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 еХперимент

    5 4 Отговор
    Можеможе. Унгария ни блокира за шенген , като стои та гледай. А сърбите вкарват допълнителна такса обрабитка на тировете с българска регистрация на митницата по 10 евро от горе. и Всичко ни го набиват в цената после понеже производство йок в България. Вие още пляскайт3 на дебилите продажници но ние ще плащаме масрафа.

    Коментиран от #188

  • 172 Нищо ли?

    2 0 Отговор
    Защо ЕК веднага започна проверка?
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 винаги има избор от контрамерки

    3 3 Отговор
    срещу недобросъседски деиствия като тези на българското правителство
  • 177 това извиване ще се отрази

    4 4 Отговор
    някъде по работата на аец козлодуи ,и нашите продажни министри ще разберат че не са пораснали още да извиват ръце

    Коментиран от #184

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Решението

    0 0 Отговор
    Изобщо не е противоречиво, а просто спорно. Научете се как се превежда думата controversial.
  • 180 Баба Гошка

    1 0 Отговор
    Точно сръбете да не мръкят, че 30 години събират евраци на границата за щело и нещело
  • 181 Име

    3 0 Отговор
    След толкова години на лазене и целуване на задници, най-после защита на българските интереси.
  • 182 кална вена

    1 2 Отговор
    ама Мароооо, могат и то още как....а тия дето си мислят , че някой прави нещо за тях , а не за джоба си за наша сметка, да ходи на диспансер....щели сме да спечелим...и кво спечелихте бе, даже не знете кое колко е и по колко за кеде и от къде....а вервате на празни приказки, едно число нема дадено камоли кои пари за къде и от къде

    Коментиран от #187

  • 183 Боли ме крачола

    3 0 Отговор
    Не сме длъжни на никой да отваяряме бузки да не им се развали кефа
  • 184 Развийш ли

    2 0 Отговор

    До коментар #177 от "това извиване ще се отрази":

    Значи като пръднеш трябва да се извиняваш на Сърбите Пуста сооопа
  • 185 Бухахаха

    2 1 Отговор
    Сега Путя ше трябва да снаая по 3 милиарда на година на България ако иска Вучич и Орбан да имат газ и да продължат да го обичат. Безплатна любов няма!
  • 186 Вие рушлямците

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "Кресна":

    ...си гледайте работата
  • 187 Василев

    3 1 Отговор

    До коментар #182 от "кална вена":

    Опа ценоразписите...
    А да се научим на Български да пишем , първо ,че с тоя сръбски правопис мирише от 100 километра.....Само така такси за Сърбите ,ще и пренасяме ние безплатно евтин газ да имали??
  • 188 Пеню

    2 0 Отговор

    До коментар #171 от "еХперимент":

    По спокойно ало таксите ,хипотезите...
    А може ли ние да го спрем тотално а??
    Тогава какво правим???
  • 189 Хектор

    2 1 Отговор
    Евала на редовното правителство и премиера Денков. Въведената транзитна такса за руския газ е насочена срещу Газпром и Русия въпреки, че газта е за руските протежета на Путин, Сърбия и Унгария, а президента Радев Решетников и Корнелия Нинова Техноимпексова вместо да се зарадват, че в държавната хазна ще влизат два три милиарда лева, то те плюе ят по правителството защитавайки руските интереси. Истински руски слугинаж на президента Радев и Нинова и Бсп, Дс. Аман от партии и лица с манталитет на национални предатели каквито са президента Радев Решетников, Бсп, Дс и простаците от Възраждане
  • 190 Иво

    0 0 Отговор
    Ще поплачат малко, ще се поозъбят малко и ще почнат да си плащат масрафа. Безплатен обяд няма. Шенген ? Вече не могат да ни плашат с Шенген. Взе да им писва на хората.
  • 191 Сръпски тарикати

    2 0 Отговор
    Като си купуват газ от Русия нека те да им го намалят Ние си взимаме такса за предоставената услугата Не сме длъжни на никой
Новини по държави: