Last news in Fakti

2 Декември, 2013 12:54 18 208 8

Почина най-грозното куче на света

  • куче-
  • елууд-
  • най-грозното куче

Елууд най-вероятно е имал рак

Кучето Елууд, което бе обявено за „най-грозното куче на света“ почина неочаквано на 8-годишна възраст, пише вестник „Ню Йорк Таймс“.

То се прочу преди 6 години, когато спечели приза за грозота на изложение в Калифорния. Елууд беше кръстоска между чихуахуа и китайско голо качулато куче. Той на практика нямаше козина, освен няколко бели кичура на челото, а клепачите му бяха провиснали и придаваха смешен вид на малката му муцунка, от която странно висеше езикът му.

Историята на този дребосък е вдъхновяваща. Развъдник обмислял да евтаназира Елууд още когато малък, защото персоналът смятал, че животното е прекалено грозно, за да бъде продадено. Тогава Карън Куигли го осиновява и се грижи за него до смъртта му.

Макар грозен и странен Елууд се превърна в герой.

Той имаше "вълшебна сила да кара хората да се усмихват и да се смеят. Затова много го харесваха, особено децата", каза Куигли и допълни, че кученцето е било много любвеобилно. "Той беше най-красивото куче, което съм виждала – заяви през сълзи тя - Той научи децата, че е нормално да си различен".

Той вдъхнови собственичката си да напише детска книга, за това как трябва да се приемаме такива каквито сме, пише АП. Книгата се казва "Всички обичат Елууд" и пожъна голям успех в САЩ.

Елууд също така е присъствал на повече от 200 събития, за да помогне за набирането на средства за неправителствени организации и групи за защита на животните.

Според ветеринаря грозното куче, което тежеше 11 килограма може да е било болно от рак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vertu

    2 0 Отговор
    RIP
  • 2 nemo 84

    2 0 Отговор
    da poriva v mir
  • 3 павлин павлов

    1 4 Отговор
    koi li go interesyva?
  • 4 Rosen Fotenliev

    5 0 Отговор
    RIP Master Yoda
  • 5 IVAN

    2 0 Отговор
    GORKIQ GROZNIK
  • 6 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Прилича на Йода от междузвезни войни!
  • 7 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Има и по-грозни от него- проскубани и окраставяли с провиснали ц.ци от смукане, с разпорени уши, с по едно око, с т...ци опиращи до земята и какво ли не още може да се види по улиците....
  • 8 надя

    0 0 Отговор
    то хич не е грозно просто тези които не осъзнават че то е красиво да си представят че те са грозни