3 Декември, 2013 16:15 16 180 2

64 тела открити в масови гробове в Мексико

  • мексико-
  • масов гроб-
  • наркокартел

Криминалистите се натъкнали на тях, докато търсели двама полицаи

64 тела открити в масови гробове в Мексико - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

Общо 64 неидентифицирани тела бяха открити от мексиканските власти в десетки тайни масови гробове в западната част на страната, съобщава Би Би Си.

Криминалистите открили гробовете, докато търсели двама полицаи, изчезнали в началото на ноември. Телата на двамата федерални служители не са сред мъртвите.

Районът, където се открити гробовете, се оспорва от два съперничещи си наркокартела, ето защо властите смятат, че откритите трупове са жертви на наркотрафикантите. По някои от телата са открити следи от мъчения, докато други са били завързани и със запушени усти.

След направените тестове от криминолозите е установено, че някои от телата са били погребани най-малко преди три години. Длъжностни лица заявиха, че след като труповете са извадени, тепърва ще се установява самоличността им.

Двамата полицаи, заради които тече мащабната операция, изчезнали безследно на 3 ноември в района между щатите Халиско и Мичоакан, където двата наркокартела, наричащи себе си „Нова генерация“ (New Generation) и „Рицари тамплиери“ (Knights Templar), се подвизават.

25 души, сред които 22-ма местни полицейски служители, са били арестувани във връзка с изчезването. Разследващите подозират, че те са работели за един от двата или и двата наркокартела. Те съобщили на властите и местонахождението на 35-те общи гроба.

От години правителството се опитва да противодейства на увеличаващото се насилие в района, като често изпраща допълнителни подкрепления от полицаи и военни.

Около 70 000 души са загинали при насилие, свързано с наркотиците в Мексико от 2007 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечока

    2 0 Отговор
    В Мексико отвличанията са бизнес Ном.1, чийто приходи надвишават тези на петролната индустрия и продажбата на наркотици. Отначало са били с цел откуп, но в последните години стават все повече жертвите с цел продажба на тяхните органи на черния пазар !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Стар Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечока":

    Чудовища , меко казано! Цял свят пълен с такива изверги, които не знам защо са пратени при нас. Едните са облечени в костюми, наричаме ги политици. Те създават войни, само за да си правят печалбите, другите са тия за които сега четохме.. Болни мозъци скрити под различни черупки!
Новини по държави: