Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 07:35 2 239 11

Владимир Чуков: Това, което Нетаняху предлага, е неработещо. Когато приключи войната той е пътник

  • владимир чуков-
  • бенямин нетаняху-
  • предложение-
  • война-
  • смяна

"В Държавата Израел трябва да изберат политици, вероятно Бени Ганц се казва бъдещият премиер, който е центрист и да се хване с конструкцията на някаква политическа схема", коментира арабистът

Владимир Чуков: Това, което Нетаняху предлага, е неработещо. Когато приключи войната той е пътник  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Когато приключи войната Нетаняху е пътник. В момента не може да бъде сменен, никога по време на война не се сменя лидер. Това, което той предлага, е неработещо. В Държавата Израел трябва да изберат политици, вероятно Бени Ганц се казва бъдещият премиер, който е центрист и да се хване с конструкцията на някаква политическа схема". Това коментира арабистът проф. Владимир Чуков в студиото на "Денят ON AIR".
Според него Войната Израел-"Хамас" достигна пик, едва ли ще се разраства. Няма да има война извън пределите Израел-Газа. Няма индикации, че ще продължи 3-4 месеца. Израелският външен министър призна - "световното обществено мнение ни дава 2-3 седмици".

Арабистът е категоричен, че най-правилният път е обединение на арабите, на международната общности и на ЕС.
"Европа би трябвало да има голяма отговорност, защото ние ги храним. Ние даваме нашата лепта в бюджета на ЕС и пропорционални им даваме 50-60% - това са европейски пари", каза събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че това, което предлага "Хамас", няма да доведе до никъде.

"Дай Боже тази война да свърши час по-скоро. Има спящи клетки навсякъде по света. Европа трябва много добре да си направи преценката", добави проф. Чуков.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 13 Отговор
    Израел предлага палестинците да се преселят в ЕС и България.

    Коментиран от #10, #11

  • 2 Един

    16 6 Отговор
    пътник , при това старец , срещу стотици хиляди убити ? Кел файда....
  • 3 ха ха

    7 8 Отговор
    И към всички предложения да излизаме с руските знаменца на Орлов мост, нали? Чуков говори врели некипели какво трябва да направи Израел. Явно, е целунал пръстена на Шори. Най-големият ужас на Давос бяха тези страни, които подгониха НПО-тата от съдебната система - Унгария, Полша, Израел... Аз не мога да отхвърля версията за активно мероприятие на Давос с цел да постави Нетаняху в ужасно положение. Успоредно с това идват и избори в САЩ. Бай Дън има нужда от съживяване на икономиката и един от вариантите е падане на цените на петрола. Русия има нужда да произвежда и да продава, защото е във война. Сега и арабският свят е вкаран в конфликти, които изискват средства. Начинът е производство и продажба на петрол. Предлагането се повишава, цената тръгва надолу, а Бай Дън се появява на бял кон през лятото за да спечели изборите в САЩ. Какво са някакви си 1400 застреляни евреи и десетина хиляди палестинци в името на Глобалния ред?

    Коментиран от #9

  • 4 Гнусен пропутински боклук

    9 11 Отговор
    чуков
  • 5 Ха ха ха така така

    6 7 Отговор
    Няма значение ,дали Нетаняхо е пътник след войната , важното е да сипе достатъчно количество на псевдомирните палестинци ........
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пешо от блока

    6 8 Отговор
    Чуков, пардон ГРУ прави анализ на обстановката в Израел. Защо ли постоянно се дава гласност на мнението на Чуков, пардон ГРУ?
    Ако ДАНС, спите ли?
  • 8 Този път

    6 1 Отговор
    Чуков всъщност нищо не каза
  • 9 Казваш

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха":

    Че байдън ще се завърне на поста на бял кон
    Той действително ще стане отново президент но отново ще преметне Тръмп
  • 10 Хайде стига

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    С твоите откровени лъжи! Ако имаш нещо стойностно да кажеш - кажи го. Ако нямаш си трай!
  • 11 АУУУУУ

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ДА БЕ ЩЕ ГИ НАСТАНИМ У ВАС .....ТИ НАЛИ ПИСА ЧЕ ГИ ОБИЧАШ........ДОКАЖИ ЧЕ СИ ИСКРЕН В КОМЕНТАРИТЕ СИ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣