6 Декември, 2013 11:11 1 113 0

52 са жертвите от атентата в Йемен - Видео

  • йемен-
  • сана-
  • атентат

Сред загиналите седем чуждестранни доктори и сестри. Военният министър Мохамед Насер е на визита в САЩ

52 са жертвите от атентата в Йемен - Видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 52 души са загинали и близо 160 души са ранени при серията от атентати, които станаха в четвъртък в центъра на йеменската столица Сана, съобщи арабската редакция на Би Би Си.

Медията се позовава на официален източник, който потвърди, че цел на нападенията са били правителствени учреждения като сградата на военното министерство и близката болница, разположени в квартала Баб ал Яман.

Сред загиналите седем чуждестранни доктори и сестри. Властите съобщиха, че терористите са убили двама доктори от Германия, други двама от Виетнам, две сестри от Филипините и една от Индия.

Военният министър Мохамед Насер е на визита в САЩ.

Нито една групировка не е поела отговорност за атентата, извършен с кола-бомба и последвала престрелка със силите на полицията и армията.

Специалисти отбелязват, че тя носи чертите на Ал Кайда в Арабския полуостров. Пожелал анонимност правителствен източник, че последният изблик на насилие в Йемен е бил предизвикан от хората на сваления президент Абдула Салех, който искал да разклати новата власт.

Йеменският клон на „Ал Кайда“  пое отговорността за нападението срещу министерството на отбраната в Сана, предаде АП.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА