Last news in Fakti

26 Ноември, 2013 11:10 1 615 2

Двама руснаци – военни инструктори са убити в Йемен - Обновена в 11.58 ч.

  • йемен-
  • руснаци

Двама руснаци са били убити в столицата на Йемен - Сана, съобщава арабската редакция на Би Би Си.

Двамата са убити, докато са излизали от разположения в южните квартали хотел „Амстердам“, в който са били отседнали. Покрай тях минали двама мъже на мотоциклет.

От полицията предполагат, че срещу руснаците е стреляно от пистолет със заглушител. Мястото на инцидента е отцепено от полицията. Убитите руснаци са работили като съветници към йеменското министерство на отбраната.

Местните медии съобщават, че убитите са работили като съветници към президентската охрана. От руското посолство в Сана отказват коментар преди да са проверили случая.

Малко преди 12 часа (бълг. време) от посолството на Русия в Йемен заявиха за РИА „Новости“, че убитите са граждани на Беларус.

През последните седмици напрежението в Йемен се повиши след като отново избухнаха сблъсъците между шиитската групировка „Ал Хуси“ и салафитите в провинция Саада. В ескалацията на насилието загинаха най-малко 55 души, а други десетки бяха ранени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    0 0 Отговор
    от посолството вече дадоха коментар - в Йемен НЯМА руски военни съветници
  • 2 nakata88bg .

    0 0 Отговор
    "двама руски военни инструктори" се оказаха двама 60-65 годишни белоруси работещи като ЧАСТНИ лица в апарата на охрана на президента. И между другото единия е жив, макар че е в критическо състояние