Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 06:30 2 155 23

Украйна обстреля руско село, ПВО на Москва свали дрон на Киев край столицата

  • украйна-
  • русия-
  • москва-
  • дрон-
  • обстрел-
  • белгородска област

По предварителна информация няма жертви и сериозни разрушения

Украйна обстреля руско село, ПВО на Москва свали дрон на Киев край столицата - 1
Снимка: Уикипедия

Силите за противовъздушна отбрана на Русия спряха нападение с дрон в Богородския градски район на Московска област, насочено към Москва, като по предварителна информация няма разрушения и жертви, съобщи кметът на столицата Сергей Собянин, цитиран от РИА Новости.

По думите на кмета в канала му в Телеграм, на място има екипи на Спешна помощ.

На свой ред руското министерство на отбраната уточни, че киевският режим се е опитал да извърши терористична атака с помощта на самолетен дрон.

"В 01.00 часа московско време беше спрян опит на киевския режим за извършване на терористична атака с безпилотен летателен апарат срещу обекти на територията на Руската федерация. Безпилотният летателен апарат беше унищожен от дежурни системи за противовъздушна отбрана над територията. на Богородския градски район на Московска област“, ​​казаха от ведомството.

Украинските въоръжени сили почти ежедневно се опитват да атакуват граничните и централните райони на Русия с дронове, които са прехващани от системите за противовъздушна отбрана. Висока степен на терористична заплаха има в Брянска, Курска, Белгородска област и Крим.

Междувременон стана ясно, че село Ровенки /на снимката/ е било обстрелвано от украинските въоръжени сили, няма жертви, пострадали са три домакинства и електропровод, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

"Село Ровенки попадна под обстрел от въоръжените сили на Украйна. Няма жертви. По предварителни данни са нанесени щети на три частни домакинства: счупени са прозорци, изрязани са фасади и огради, повреден е електропроводът", написа той в канала Telegram. на мястото на инцидента е изпратен екип на Спешна помощ.

От 11 април 2022 г. в цялата Белгородска област е установена висока (жълта) степен на терористична опасност. Необходимостта от въвеждане на режим е породена от изострянето на ситуацията на украинско-руската граница и повишената активност на украинските военни в пограничните райони. Дължината на украинската граница с Белгородска област е 350 километра.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съобщение от резидента ⚠️

    18 33 Отговор
    Стана им навик на московчаните да се събуждат от сирени 🔊

    Коментиран от #7

  • 2 Да де

    47 14 Отговор
    Тя урките като затъват яко на фронта-започват безсмислени обстрели та да вдигат медиен шум-а руската месомелачка на фронта си върви с пълна сила...

    Коментиран от #18

  • 3 Верно

    36 17 Отговор
    Окраина е Русия !
  • 4 вечно не разбрал

    35 13 Отговор
    Какво стана с укро контранастъплението.Пълно мълчание по въпроса,Много ми е интересно тези 60 тонни немски Леопарди как се движат в рядката украинска кал.Кой ще отговори,може би оня с ник свободен

    Коментиран от #11

  • 5 Село атакували..

    22 5 Отговор
    От 1 януари всеки ударен кокошарник попада в графата "стратегически цели"..
  • 6 Дядката вчера

    24 8 Отговор
    е клъцнал милиардите, но нашите подложки си траят още да не се чуе.
    Но, времето изтича. Изпитото трябва да се плати.
  • 7 невий

    27 13 Отговор

    До коментар #1 от "Съобщение от резидента ⚠️":

    Ами руският народ води война с нацисти, които искат да разрушат държавата им , окраинските управляващи даже са си направили карта на разпарчетосана Русия, кой ще ги търпи фашизираните окраинци .

    Коментиран от #17

  • 8 Рюски Л.емур

    8 21 Отговор
    Руската блатна кочина е могучая ,громи цялото нато,там всьо нет аналогов,тасс сказаха че на късия гном путягата са му поникнали цици от напрежението !
  • 9 Кано

    17 9 Отговор
    Първо как може да допуснат дрон да навлезе чак до москва.второ русия е време да сложи краи на воината,като унищожи американския режим в украина.имат мощни оръжия които не са показани.

    Коментиран от #13

  • 10 Все ми се струва,че...

    13 3 Отговор
    ...района е...- БЕЛГОРОДСКИ...!
    ,,Силите за противовъздушна отбрана на Русия спряха нападение с дрон в Богородския градски район на Московска област..."
  • 11 Ще ти кажа вместо ,,свободния"...!

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "вечно не разбрал":

    Ами ,,свободно" затъват в калта на фронта...!
    И то до уши...!
    И са до там...
  • 12 инж. Ганчо Илков

    11 21 Отговор
    Ако Путин нарича Украинските нападения срещу селища в Русия терористични, то каква е Руската инвазия в Украйна. Жертвите са неоправдани и от двете страни, но Агресорът е Путин. Вместо да се стреми към Мир, премахване на граничните и митнически ограничения, вместо да развива мирно съвместно икономическо и културно развитие, Путин налага античовешка Агресия. Много бързо бяха забравени жертвите на Хитлериската Агресия и заменена с Путинова от същия тип. Срещу Хитлер се изправи целият демократичен свят. Откри се Втори Фронт. Сега отново Демократичните страни са на страната на нападнатата страна. Сталин приемаше помощта от Запада и въпреки геноцида който наложи с неоправданите жертви на цивилното население в Москва и Ленинград, Съветската Армия победи. Сега Путин приема помощта на Украйна като враждебен Акт. Сравненията между Хитлер, Сталин и Путин показват близката Идеология между Национал Социалистите, Болшевиките и сегашния Руски Диктаторски Режим.
  • 13 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 13 Отговор

    До коментар #9 от "Кано":

    Оръжията на русия са единственно в твоята глава.Русия е загубила войната още със започването и!А,твоята ,путинка е най-големият враг на русия!
  • 14 Смех в блатото

    10 12 Отговор
    Главния терорист е в Кремъл. Трябва в цялата Русия да обявят червено ниво на терористичната заплаха.
  • 15 Само питам

    9 7 Отговор
    А бе братушки , не разбрахте ли , че докато не ги приключите тези фа ш а ги , ще имате проблеми ! Какво още трябва да стане ? Да пуснат бомба върху Москва ли ???
  • 16 Гост

    6 7 Отговор
    ...терористичен акт....ха...ха..ха...ами Вашето какво е....наглеци...
  • 17 Хахахаха

    6 11 Отговор

    До коментар #7 от "невий":

    Кой е нападнал русия бе не гра мо тен? Кой? Войната се води в Украйна и е по вина на пусин! Не става въпрос за никакви нацисти тук, а за заграбване на украинска територия.
  • 18 Да бе

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "Да де":

    Само, че към 400 000 рашисти превърнати в Груз 200 и осакатени за цял живот.Месомелачката си върви и то яко.
  • 19 Пит

    2 3 Отговор
    най големия престъпник на века въоръжи се с немски снайпери и джипове мерцедес и поведе завоевателна война като до момента е избил 1 млн християни

    Коментиран от #20

  • 20 Честито др.Путл€р

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Пит":

    Ако и това не е война, здраве му кажи.
  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    Слава Великой России!!!
  • 22 Хахол

    0 0 Отговор
    В Украйна всички опозиционни партии отдавна са забранени, всички телевизионни канали и печатни издания са затворени. В списъка на забранените бяха „Опозиционна платформа – За живот”; "Партия на шариата"; „Нашите“; "Опозиционен блок"; „Лява опозиция”; "Съюз на левите сили"; "Мощност"; "Прогресивна социалистическа партия на Украйна"; "Социалистическа партия на Украйна"; "Социалисти"; „Блок на Владимир Салдо“. Зеленски инструктира Министерството на правосъдието „незабавно да осигури прекратяване на дейността“ на тези организации.
  • 23 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    Европейско-средиземноморската обсерватория за правата на човека съобщи, че Израел е хвърлил повече от 25 000 тона експлозиви върху ивицата Газа, което е еквивалентно на мощността на две ядрени бомби. С други думи, средно 1086 тона експлозиви се изхвърлят в Ивицата Газа всеки ден.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания