24 Ноември, 2023 04:55 1 273 11

Палестинците в Газа: Уморени сме, надяваме се на примирие

  • газа-
  • палестинци-
  • примирие

Спирането на огъня ще бъде добро начало, надяваме се да е за постоянно, заявяват местните

Палестинците в Газа: Уморени сме, надяваме се на примирие - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Палестинците в Дейр Ал Балах, в центъра на ивицата Газа, изразиха надежда за прекратяване на военните действия преди очакваното примирие, което ще започне в петък, предаде CNN.

„Надяваме се на примирие, уморени сме. Хората в Газа са уморени“, каза една жена, избягала на юг от град Газа, центърът на мащабната въздушна и наземна кампания на Израел.

„Вече няма да чуваме шум от самолети и бомбардировки. Ще можем да седим в безопасност“, каза тя, като изрази надежда, че паузата в боевете ще се задържи.

Мъж каза, че е избягал в Дейр Ал Балах от бежанския лагер Ал Шати, разположен точно на север от град Газа. Той също каза, че иска край на постоянното състояние на тревожност.

„Примирието ще бъде добро начало и страхът в нас ще изчезне“, каза той.

„Ако има примирие, ще бъдем психически облекчени; примирието е душевен комфорт“, каза друг пожелал анонимност мъж.

Трети сподели, че се надява примирието да доведе до увеличаване на помощта, влизаща в Ивицата - както се посочва в условията на споразумението - както и възстановяване на електричеството.

Той изрази надежда паузата да стане нещо постоянно и войната да приключи.

„Надяваме се, че ще постигнат споразумение и то ще ни позволява да държим главата си високо“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 НЕИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Балабан ("Птица на Молитвата")- скоро иранската крилата бомба предназначена за дронове, снабдена с GPS ще бъде доставена в Блатото.

    Коментиран от #6

  • 3 М да

    12 3 Отговор
    За пореден път става ясно , че и най тъп.ите ако ги поблъскаш достатъчно дълго и силно по глъвътъ започват нещо да стоплят. Ясно е че Израел ще трябва да положи още усилия та да има резултат поне в следващите две поколения.
  • 4 АУУУУУ

    13 6 Отговор
    А ВИЕ САКВО ОЧАКВАХТЕ СЛЕД КАТО НАПАДНАХТЕ И УБИХТЕ НЕВИННИ ЖЕНИ И ДЕЦА........ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ ДА ВИ БЕЛИ ЯЙЦЕ 😭😭🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "НЕИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Одма са фанъх зъ палцити😘💘😲
  • 7 Тити

    8 2 Отговор
    Ама като дундуркахтте Хамас не ревахте.
  • 8 Анонимен

    5 1 Отговор
    ХАМАЗ са терористи. Няма съмнение,че те трябва да бъдат изцяло унищожени. В този смисъл, палестинците, които през 2006г., безотговорно избраха ХАМАЗ за управляващи, сега нямат право да се жалват. Виновне са и трябва да си понесат последствията.
  • 9 Някой си...

    4 1 Отговор
    Ауууу, уморени били, видиш ли... ама на 7 ми,га тичахте като бесни и избивахте жени и деца не бяхте уморени, а? Мигар не знаехте, че всяка сметка се плаща, рано или късно. Еврейчетата ви хранеха, пояха, ток и вода ви давах, че и пари даже..що ви трябваше, а? Айде сега, лапайте попарата , която си надробихте с голямата лъжица..хак да ви е, и за друг път да си знаете..
  • 10 Харон

    1 0 Отговор
    Много просто. Да маркират на Гуглето всички военни обекти на хамас и входовете към тях. И тогава няма бомби, няма булдозери....
  • 11 Глупости

    1 0 Отговор
    Ааааа като търчахте на 7 октомври да убивате невинни хора в Израел не се уморихте. Престъпници.