Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Ноември, 2023 13:30 5 660 123

Орбан към ЕС: "Няма да играем по вашата свирка"

  • виктор орбан-
  • русия-
  • ес-
  • унгария-
  • санкции-
  • владимир путин-
  • украйна

Унгарският премиер Орбан започна нова антиевропейска офанзива

Орбан към ЕС: "Няма да играем по вашата свирка" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Извън Унгария напоследък не се говори много за Виктор Орбан - вниманието на Европа е концентрирано върху конфликта в Близкия Изток и войната на Русия срещу Украйна. Освен това през последните години унгарският министър-председател загуби част от политическото си влияние: лиши се от съюзници в Централна и Югоизточна Европа, включително от най-важния си партньор в региона - Полша, след като партията "Право и справедливост" падна от власт.

Въпреки това Орбан затвърждава репутацията си на "размирник" в рамките на ЕС и създател на една "нелиберална държава". Тази седмица в писмо до председателя на Съвета на ЕС Шарл Мишел той индиректно обяви, че ще наложи вето върху започването на преговори с Украйна за присъединяването ѝ към ЕС.

Още новини от Украйна

В допълнение преди няколко дни унгарското правителство започна поредните си т. нар. "национални консултации", както и мащабна рекламна кампания с плакати - насочена основно срещу Украйна, но и срещу миграционната политика на ЕС. Освен това във вътрешнополитически план Орбан продължава да засилва репресиите срещу политическите си опоненти с т. нар. "Закон за суверенитета".

Внушения от различен характер

След дълги години на противоборства Европейският съюз изглежда уморен от Орбан - макар напоследък той да радикализира своята реторика. Така например той приравнява наказателните процедури на ЕС срещу Унгария заради корупция със събитията от 1956-а година, когато съветски танкове смазаха унгарската революция. Орбан обвинява "брюкселските бюрократи" и, че искали да наложат "подмяна на населението" на Унгария с ислямски мигранти, както и "ЛГБТИ начин на живот".

Т.нар. "национални консултации" също съдържат подобни послания. Така например в новата кампания, изразяваща се в разпращането от правителството на въпросници до всички домакинства в Унгария, фигурира твърдението, че зачестявали свидетелствата за "агресивна ЛГБТИ пропаганда, насочена срещу децата". На хората се внушава, че ЕС иска да отслаби защитата на децата, затова гражданите трябвало да кажат дали одобряват това или не - макар такова предложение от Брюксел да няма.

За какво всъщност става дума? През 2022-а година Европейската комисия заведе дело срещу Унгария в Европейския съд заради закон, който на практика приравнява т.нар. "ЛГБТИ пропаганда" с педофилията и забранява достъпа на деца до всякакво хомо- или транссексуално съдържание. В резултат на това през юли 2023-а на книжарница в Будапеща бе наложена глоба от 32 000 евро за това, че в нея е открит най-безобиден младежки комикс за любовната история на две момчета.

"Подкрепяте ли създаването на мигрантски гета?"

Въпросите по други теми са също толкова подвеждащи. Така например унгарците трябва да кажат дали одобряват създаването на "мигрантски гета", както бил планирал Брюксел, или пък дали са съгласни ЕС да подкрепя финансово палестинските терористи?

Не по-малко демагогска е и частта за Украйна във въпросника. Един от въпросите гласи дали унгарците подкрепят членството на Украйна в ЕС при положение, че тогава страната ще започне да получава голяма част от средствата на ЕС. Унгарците могат да поставят отметка в квадратчето дали са за мир или за "повече пари от ЕС за фронта". Те могат да гласуват за защитата на унгарските фермери и срещу вноса на генетично модифицирано украинско зърно. Или пък за това Унгария първо да получи финансиране от ЕС, преди да се ангажира с подкрепа за Украйна.

Мащабни проекти с Русия

В седмичните си речи по унгарското държавно радио Виктор Орбан не пропуска да обвини Запада, че е виновен за войната на Русия срещу Украйна и че не искал да сложи край на кръвопролитията. Той призовава за нормализиране на отношенията с Русия и за отмяна на европейските санкции. Унгария е единствената страна от ЕС, която демонстрира как мащабни проекти с държавата агресор Русия могат да се осъществяват и по време на война: миналата седмица министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто и ръководителят на руския орган за ядрена енергия "Росатом" Алексей Лихачов подписаха план за отдавна набелязаното разширяване на унгарската атомна електроцентрала "Пакш".

Една нова законодателна инициатива, която се очаква другата седмица да бъде обсъдена и приета от парламента в Будапеща, дава в ръцете на Орбан допълнителен инструмент срещу неговите критици: така нареченият Закон за суверенитета, който също напомня много руския модел. От една страна законът криминализира всички форми на финансиране на партии и предизборни кампании от чужбина, а от друга предвижда създаването на "Служба за защита на суверенитета". Този нов орган трябва да следи за това дали партиите, гражданските организации и отделни лица нарушават националния суверенитет на Унгария. За тази цел той получава почти неограничен достъп до цялата налична информация за разследвани организации и лица и ще може да провежда разследвания и да образува наказателни производства срещу тях. На практика това представлява широкообхватен инструмент за преследване и унищожаване на критиците на системата на Орбан.

"Закон за защита на произвола"?

Интересно е, че нито в закона, нито в неговата аргументация се дава определение на понятието "национален суверенитет" или на това какво може да се счита за нарушение на този суверенитет. Текстът на проекта е толкова неясен, че дори медии, които получават дарения от чужбина, биха могли да бъдат криминализирани.

Именно по този начин в Русия със Закона за чуждестранните агенти от 2012-а година бяха забранени граждански организации и криминализирани частни лица. Унгария вече имаше подобен закон - неговата цел бе да задължи гражданските организации да се обозначават като "финансирани от чужбина", след като бъде достигнат определен праг на чуждестраннине дарения. Законът обаче беше обявен за незаконен от Европейския съд, а сегашният закон за суверенитета е един вид разширено и по-строго ново издание на стария.

В Унгария вече има остри протести срещу закона. В съвместно изявление множество водещи неправителствени организации нарекоха законодателната инициатива "Закон за защита на произвола", вместо на суверенитета. Изтъкнати унгарски юристи пък предупредиха, че проектът е противоконституционен и несъвместим с правото на ЕС.

Унгарският министър-председател дори не оспорва това. Наскоро той обяви и стратегията си: на конференция в Швейцария заяви, че "Унгария не е черната овца на Европа, а първата лястовица".

Автор: Кено Ферзек


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КовидманЯк

    181 72 Отговор
    Респект! Голям лидер е Орбан!

    Коментиран от #36

  • 2 Казуар

    83 132 Отговор
    Другарят Орбан, някой насила да го държи в Европа.

    Коментиран от #10, #87, #111

  • 3 да де

    148 45 Отговор
    След като DW рони либерастки крокодилски сълзи значи Орбан е избрал правилния път.

    Коментиран от #13, #112

  • 4 Българин 🇧🇬

    131 45 Отговор
    Младите хора едва ли ще повярват , че някога Дойче Веле беше обективна медия , а не пропагандна машина , като сега срещу православните държави -Русия , Беларус, Сърбия ,политици в България и всяка държава , която не играе по свирката на краварите

    Коментиран от #44

  • 5 Некой си

    125 47 Отговор
    Орбан е пич !

    Коментиран от #18, #37, #116

  • 6 ХАХАХА

    129 46 Отговор
    Един премиер с достойнство, а не слуга! Достоен за уважение!
  • 7 реру

    64 70 Отговор
    "Орбан към ЕС: "Няма да играем по вашата свирка"..."


    Така е... след като вече си избрал свирката, няма как да се играе по две свирки едновременно...

    Коментиран от #19

  • 8 АБВ

    55 98 Отговор
    Защо тази руска подлога е още в ЕС

    Коментиран от #29, #31

  • 9 Механик

    104 35 Отговор
    Орбан е мъж с каквото трябва (в гащитите). Той гледа интересите на страната и народа си и хич не цепи басма на тия, дето се опитвт да го командват, а нямат в гащите онова, което трябва да имат!
    Моите адмирации за г-н Орбан!!!

    Коментиран от #23, #80

  • 10 ХАХАХА

    82 17 Отговор

    До коментар #2 от "Казуар":

    След фиаското с Албиона ,който напусна ЕС никой няма да му позволи да го напусне . За нула време му преведоха 900 милиона, които ги баха задържали за нещо си като правосъдие по брюкселски.
  • 11 Оги

    94 31 Отговор
    От всичко, което пише тук, става ясно, че всяко нещо, което прави Орбан е абсолютно правилно. Неслучайно го избират вече няколко мандата подред унгарците. Единственият политик имащ мозък в Европа.

    Коментиран от #82

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 АРГОН

    55 9 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    Ха-ха-ха.
    Абсолютно си прав.
    Аман от хазарска пропаганда и дезинформация.
  • 14 Barман

    36 88 Отговор
    Гнусния маджар стана за смях. Особено след като подкрепя Путян
  • 15 Вече

    28 73 Отговор
    Този става непоносим!

    Коментиран от #42

  • 16 САМО ПИТАМ

    86 26 Отговор
    Е КАК У НАЩА ТАТКОВИНА НЕ СЕ РОДИ ЕДИН ТАКЪВ ПОЛИТИК А САМО Д У П Е Д А В Ц И И Б Л Ю Д О Л И З Ц И ............?!
  • 17 МирО

    78 24 Отговор
    Браво на Унгарците!
    Аз и стотинка не бих дал на нацисти.
  • 18 Знаещ

    34 54 Отговор

    До коментар #5 от "Некой си":

    Защото Орбан е пич, ще кара Москвич.
  • 19 Говориме

    39 35 Отговор

    До коментар #7 от "реру":

    За авторитетен политик а не за мишоци като неговите съседи на които съм сигурен че и имената не им знаеш.

    Коментиран от #53

  • 20 Българин

    35 55 Отговор
    Ами да не се репчи ами да напуска. Ама най те му стиска защото маджарите ще го линчуван и ще хвърлят трупа му в Дунав.

    Коментиран от #24, #75, #86

  • 21 Механик

    27 59 Отговор
    Подобна на нашата руска подлога Радев и Орбан се състезава кой по-качествено ще избърше, оближе, подсуши и напудри изцапаните от специалната военна обосрация задни части на Путин. Засега Орбан води в класацията, но Радев не се дава и като нищо ще дръпне
    на финалната права.

    Коментиран от #50

  • 22 Въпрос

    24 45 Отговор
    Орбан да каже, защо е следвал в Англия със стипендия от Сорос???
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ЩО СРАМИШ ИМЕТО ....ИЗ ПАД ЕНЯК

    26 8 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    ТИ ЧУЛ ЛИ СИ НЕЩО ЗА АВСТРОУНГАРСКАТА ИМПЕРИЯ ИЛИ И В УЧИЛИЩЕ НЕ СИ ХОДИЛ......!?

    Коментиран от #28, #77

  • 25 стоян георгиев

    25 21 Отговор
    Време е да се създаде процедура за извеждане от ес.не ти харесва ок.сбогом!орбан след извеждането на унгария ще е доста интересен.
  • 26 НЕджендър

    31 4 Отговор
    "...най-безобиден младежки комикс за любовната история на две момчета." ?!?!

    Коментиран от #100

  • 27 Анджо

    9 3 Отговор
    Факти написах една истина, нетрябваше да я изтриване.
    Това е цялата истина и затова няма да има оправия. Младите хора трябва да знаят, аз съм преживял доста неща и затова го написах.
  • 28 стоян георгиев

    15 14 Отговор

    До коментар #24 от "ЩО СРАМИШ ИМЕТО ....ИЗ ПАД ЕНЯК":

    Австро унгария няма нищо общо със съвременна унгария нито като голимина нито като форма на управление нито като икономика....ама ти си го пропуснал ...ххааха

    Коментиран от #41, #66

  • 29 гост

    36 13 Отговор

    До коментар #8 от "АБВ":

    Ако защитата на националните интереси.Ако е за забрана "на агресивната ЛГБТИ пропаганда, насочена срещу децата." Ако не иска да се починява робски на чужди посолства, Искам такъв премиер и за България. Обрбан е един от малкото останали нормални политици.
  • 30 Анджо

    9 11 Отговор
    Тука чета такива гнусни плувни, че на мене ми става неудобно.
    А вие мен триете. Беше интересно русофилите какъв отговор ще дадът. По добре го побликувайте.

    Коментиран от #45

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 456

    28 12 Отговор
    Браво Орбане. Браво Унгария.
  • 34 Анджо

    11 21 Отговор
    Червената мафия си работи на всякаде и няма отърване.
  • 35 Българка

    12 27 Отговор
    Орбан дали прави разлика между лястовица и грозно грачещ гарван?

    Коментиран от #91

  • 36 Орбан

    17 26 Отговор

    До коментар #1 от "КовидманЯк":

    Орбан Шамандурата е на кървави дотации от Путин. Всъщност от недуракоустойчивия и деградирал до скот масов руснак. Който не уважава човешкия живот и нормалността. И Путин, и Орбан са Хуйло.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Мухаа,хаа!

    28 11 Отговор
    ...Най безобиден(?) Младежки Комикс за любовта между две момчета!? Хвала ти майчино млеко Орбане! Изкарват го Путинист,защото има топки- мъжки топки,а не- изгнили лешници. Единственият истински Държавник ,сред маринонетките- политици,издигнати от върхушките в почти всички държави.Ако не беше Орбан,с неговата великолепна програма,а бяха на власт предшестващите го неплиберали( аналози на наште седсесари) в момента Унгария,да е в дъното на ЕС.Преди него- девалвация на форинта 247% Младежка безработица -28%.Цените на храни,услуги - над 280%Унгарците гладуваха и мизерстваха буквлно.Идва Орбан и първото беше да изгони чуждите банки( но купиха нашата ДСК) Изплати за 4 г до цент всички външни кредити.И Унгария потегли здраво напред.В момента - детски добавки -380 евро за първо и второ дете.За трето- еднократно 25 х евро( във форинти) + държавата поема детска градина и ясли на трите деца.За млади семейства с две и три деца,работещи без прекъсване ,с ипотечен кредит,държавата им опрощава остатъка от кредита.И още ,и още.Затова е трън в з,дника на ЕС.Много " вреден и опасен" пример" за останалите.Държаеа с най младо население в Европа,и скок във демографията.Вероятно,защото не слушкат акушерки и шолцове.

    Коментиран от #51

  • 40 Пфу

    15 30 Отговор
    Унгария вън от ЕС. Такси, данъци, облагания-яко за унгарците, да им дойде акъла. Боклуци са
  • 41 СТОЕНЕЕЕЕЕЕ

    17 5 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    И ТИ СИ УНАСЛЕДИЛ ПОКОРНИЧЕСТВОТО , ЗА ТОВА ИДЕ РЕЧ ...........И ЗА .......ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВИЦА ....И Т. Н...............

    Коментиран от #63

  • 42 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Вече":

    Да , за всички от ЛГБТИ общността
  • 43 Щом не иска свирка !

    11 23 Отговор
    ЕС да го отсвири ! Чий там го дири ?!
  • 44 456

    2 10 Отговор

    До коментар #4 от "Българин 🇧🇬":

    Кога те изпусн@ д-р Гълъбов@? Запиши си ч@с при нея, надявам се да ти помогне. Без да съм доктор, ще ти кажа, че имаш р@здвоение на личностт@.

    Коментиран от #54

  • 45 бойчо

    15 2 Отговор

    До коментар #30 от "Анджо":

    Ти първо се върни във второ отделение и се ограмоти...пише се пУбликувам,а не пОбликувам...и такива като теб дават евроатлантически акъл !!!
  • 46 Собослай

    4 11 Отговор
    Да му кажат Гуд бай !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Щом е с Путин апаша....

    8 20 Отговор
    Да си яде гулаша....
    Може да мине на паша !
  • 50 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    27 6 Отговор

    До коментар #21 от "Механик":

    Какъв Радев те гони бее тролче? Нали държавата я управляват твоите вождове евроатлантици: Великата Тиква от Банкя, Бойкикев Мамин, Гнома, Шиши, Тъпото, Ококореното и Галя от посолството, какво си се разквичал тогава.
  • 51 Гост

    25 6 Отговор

    До коментар #39 от "Мухаа,хаа!":

    Ако можех щях да сложа седем милиарда плюсове. От люещите тук Орбан , явно не са посещавали скоро Унгария,дори само пътувайки през нея се виждат постиженията и .
  • 52 Много работи казаха

    4 2 Отговор
    Произвежда новини глупака
    Понеже няма армия денацифицира някой скача на тия дето не могат да му направят нищо
  • 53 реру

    18 7 Отговор

    До коментар #19 от "Говориме":

    "... неговите съседи на които съм сигурен че и имената не им знаеш."


    В нормалните страни колкото по-малко се знаят имената на министрите, толкова по-добре и
    безпроблемно се движат и осъществяват нещата...
  • 54 Българин 🇧🇬

    4 3 Отговор

    До коментар #44 от "456":

    Говориш за едно соросоидче , което открадна стария ми ник (без флагче) .

    Коментиран от #68, #71

  • 55 Ццц

    21 8 Отговор
    Пожелавам синът на автора на този бълвоч най - безобидно да му доведе зет, като е фен на такива безобидни комиксчета. Умират от яд, че човекът им научи хватките и сега ги изобличава. Радостното е, че с такава кретенска пропаганда сами се вкарват в капан. Хиляди пъти по-добре Орбан, отколкото либералните простотии на ЕС. Ами нашият академик? Кога тоя цайсат герой от подобни безобидни комиксчета ще има топките да говори и прави политика като Орбан? Няма как до скоро да си бил смазан от системата преподавател с 600 лева заплата, а днес
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Транзистор

    0 0 Отговор
    Трейтър
  • 58 Браво Орбан!

    28 10 Отговор
    Всички НПОта и така наречения БХК трябва да се забравят съд закон! Това са паразитни организации които се финансират отвън с цел да внедряват джендърството,лгбти и отричане на християнските и българските ценности и традиции. Отделно от това Америка инвестира сега допълнително 1млн $ в българските медии за да сеят истерична омраза към всичко руско за да скарат два братски съседни народа до кръв!

    Коментиран от #73, #81

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Харон

    13 13 Отговор
    Тогава да танцува казачок пред господаря си. Както едно време Хрушчов пред сталин. Много лош човек.
  • 63 стоян георгиев

    0 8 Отговор

    До коментар #41 от "СТОЕНЕЕЕЕЕЕ":

    Ква главица кви пет лева? Пишеш лъжи после главици...хахаха
  • 64 6666

    8 13 Отговор
    Тоя май яко го е хванала критическата.

    Коментиран от #93

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 456

    6 4 Отговор

    До коментар #28 от "стоян георгиев":

    Алооо, я малко история. Аз не съм учител, ама в чичко Гугал можеш да намериш много.

    Коментиран от #69

  • 67 Унгария вън от ЕС

    14 21 Отговор
    Време е този боклук да се разкара.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #66 от "456":

    Ами чети де.форма на управление ,граници икономика...сравнявай,аз съм ги чел.
  • 70 Васил

    12 12 Отговор
    Като не искаш излизай от ЕС и не искай повече пари!

    Коментиран от #76

  • 71 456

    10 8 Отговор

    До коментар #54 от "Българин 🇧🇬":

    Взе ли си ц€нтов€те от К0зяк?
  • 72 ...

    10 11 Отговор
    Е ми - гласувате и излизате от ЕС? Що стоите? Заради благинките?
  • 73 Циба

    5 9 Отговор

    До коментар #58 от "Браво Орбан!":

    Ама какви християнски ценности ве мой
    Болшевиките всичките пътувате към Ленин и каменоломната
  • 74 един

    8 12 Отговор
    Oял се като прасе с европейски пари/същ наш Боко/!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 А ти бе Банго Ваасалле

    5 7 Отговор

    До коментар #70 от "Васил":

    Като искаш да си в ЕС не взимай нито заплата/ пенсия/ добавки, иди при Урската, я ще те кърми!
    И българите не искат да са в ЕС, само да ни мълзат!
  • 77 Механик

    5 4 Отговор

    До коментар #24 от "ЩО СРАМИШ ИМЕТО ....ИЗ ПАД ЕНЯК":

    Прафя съфиpkи зъ kyпeйkи? Mepakлия ли си?

    Коментиран от #97

  • 78 Орбан

    7 13 Отговор
    Орбан Шамандурата е на кървави дотации от Путин. Всъщност от недуракоустойчивия и деградирал до скот масов руснак. Който не уважава човешкия живот и нормалността. И Путин, и Орбан са Хуйло.
  • 79 Анджо

    5 14 Отговор
    Време е Българите да му врътнат кранчето, вие знаете за какво. Тоя никой не кара да стои ЕС. едвам се отървахме от меркел, сега па тоя се появи. Тая комсомолска леличка ще се окаже най големият разнузнавач на русия, само не знам , дали Германците дейсвително не виждат или не са разбрали за какво става дума. Даже и награда и дадоха за съсипване на немската икономика. БРАВО.
  • 80 Пешо

    12 3 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Унгарски мигранти няма масово в Албиона , както Българи , Румънци, Поляци. България се обезлюдява, а другите са 5 -7 пъти в повече и не се достига до такава липса. Щом вече в ЕС подготвят заселване на България в обезлюдени региони с хора / бежанци може би/ и финансово осигуряване за тази цел, дали се досещате на къде отиват нещата?!!
    Орбан няма и не допуска да се случи до претопяване на Унгарския народ.
    Щом Шиши и Баце / бикини в Истанбул/ , ще преначертаят границите с Ердо. Да се радваме на тези които ни подготвят за този фарст. За пари и то много пари , всичко се продава. Пишете си коментари , но не в далечно бъдеще преди сутрешната или вечерна молитва.
  • 81 Кое

    4 13 Отговор

    До коментар #58 от "Браво Орбан!":

    Му е Бравото .

    Защо този Руски Г.ъ.о.т.вврен не прави референдум за излизане от ЕС .

    Както е на власт спокойно ще спечели .

    Лае против Европа , ама не иска да излиза .

    Двуличен и подъл Маджар.

    Руска подлога .
  • 82 Как го

    3 10 Отговор

    До коментар #11 от "Оги":

    Избират .
    С мушенгии .

    Нагласени избори , като тези на Лукашенко .

    Коментиран от #92

  • 83 Ранбо

    4 12 Отговор
    Тоа въобще какво го държи в ЕС? Да си зема чуковете и да се маха!
  • 84 Дойче веле 🚾

    12 4 Отговор
    Трябва да бъде забранено и изгонено от България
  • 85 Смех в блатото

    3 7 Отговор
    А защо не забрани и финансовата помощ за Унгария "от чужбина" или там не може, защо ще лъсне какво е Унгария без ЕС?

    Коментиран от #88

  • 86 456

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Д-р Гълаб0ва те очаква. Им@ш нужд@
  • 87 само питам

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Казуар":

    вие учили ли сте география? или сте клошарче от козяк?

    Коментиран от #105

  • 88 кажи бе троле?

    13 3 Отговор

    До коментар #85 от "Смех в блатото":

    ти като толкова знаеш кажи защо когато падаше берлинската стена унгария и българия бяха с население 9 милиона а сега ние сме 5 милиона унгарците 12 ? от козяк имат ли отговор ?

    Коментиран от #89

  • 89 Смех в блатото

    2 6 Отговор

    До коментар #88 от "кажи бе троле?":

    Ти кажи колко пъти ти е отговаряно на този въпрос и се правиш, че не разбираш отговора?
  • 90 оня

    8 4 Отговор
    Значи кой не следва правата линия е "размирник". Я у лево:)) Човека гледа интересите на държавата си.
  • 91 оня

    4 0 Отговор

    До коментар #35 от "Българка":

    Не мисли, че е като теб. Май себе си описваш:))
  • 92 ХАХАХА

    12 2 Отговор

    До коментар #82 от "Как го":

    НПО тата и Галя от посолството са изгонени от Венгрия преди време ,та няма кой да прави мушнгии и да им назначава правителство . Информирай се преди да дращиш .
  • 93 оня

    0 4 Отговор

    До коментар #64 от "6666":

    Теб откакто си се родил не те е пускала:))
  • 94 БРАВО!

    11 4 Отговор
    БРАВО НА ОРБАН!
    И ХОЛАНДИЯ СЛЕД РЮТЕ ЩЕ НАПУСНЕ ЕС! САМО ТАКА - БЕЗ 32 ПОЛА! БЕЗ ЕДЕРАСИ!!!

    Коментиран от #95

  • 95 Смех в блатото

    4 7 Отговор

    До коментар #94 от "БРАВО!":

    Тя Русия е извън ЕС и пълно с такива .... Най-голямата общност в цяла Евразия. Синчето на Соловьов ....
  • 96 Анджо

    1 1 Отговор
    Факти написах една истина, нетрябваше да я изтривате.
    Това е цялата истина и затова няма да има оправия. Младите хора трябва да знаят, аз съм преживял доста неща и затова го написах.
  • 97 ЩОМ ТЕ ВЛЕЧЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #77 от "Механик":

    ...............ПРАВИ СИ СЪФИРКИТЕ.............МОЖЕШ И БЕЗПЛАТНО
  • 98 Иван

    6 2 Отговор
    Както обикновено Орбан е прав, замяната е вече със ислям вече р започната и почти завършена във някои ЕУ държави, като Великобритания, Холандия, Германия и други. На хартия са Християнски а на практика не са. Във Великобритания на последния официален календар на празниците, Коледа не фигурира, но на една друга вяра фигурират всичките ( който не вярва да провери във Гугъл). Да не говорим за това че някой от ЛВТКЛМН и Соросоидните организации са по силни от много държавни органи. Европейската Общност приключи във момента във който Юнкер стъпи начело, другото е само очакване на разпада, ще отнеме време но резултатът е неизбежен. Либерацияма е хубаво нещо във умерени количества.
  • 99 Май

    4 3 Отговор
    Иска да играе руски национални танци !
  • 100 Иван Неджендъров

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "НЕджендър":

    И сигурно най-невинно са целували уста във уста. Сълзи във Сороските очи, толкова хубава и невинна история
  • 101 Хахахаха

    4 8 Отговор
    Германците да му спрат милиардите И ще се озъби Без ЕС могат британците но не унгарците.Народа Орбан ще го изхвърли като куче от власт. Без парите от ЕС е О ... Путин пари не дава а взема .

    Коментиран от #102

  • 102 Кирето

    4 0 Отговор

    До коментар #101 от "Хахахаха":

    Абе вашите щяха да те записват в първи клас, ама май пак ще си още една година в детската градина. И да пораснеш , май пак ще ти е толкова акъла. Наследствено и не лечимо.
  • 103 Никой

    1 3 Отговор
    ТОРБАЛАНЕ като си толкова смел изкарай Унгария от ЕС. Тури мрежите и пуцай на месо срещу пправоверните. Другото е пазарлъци за евро без дикиш. Путлер мислиш ли ,че не разбира какви ги вършиш ?
  • 104 Стига глупости

    9 1 Отговор
    Моля ,нека коментират хора ,който са били в Унгария .
    Щото Будапеща не прилича на София и селата им не са като нашите родни картинки.Там римляните лилави не смеят да пекнат .А у нас изтребват пенсионерите за 5 лв

    Коментиран от #106

  • 105 Казуар

    2 4 Отговор

    До коментар #87 от "само питам":

    Учредителите на ЕС наивно са смятали, че е демократично един глас на държава да разиграва съюза. Сега трябва да се чака евентуално Унгария в бъдеще да промени курса. А унгарците имат къса памет и забравиха съветските танкове през 1956 г.
  • 106 Не знам

    1 5 Отговор

    До коментар #104 от "Стига глупости":

    Не знам какво си видял в унгария Но цивилизования свят започва след унгарската западна граница И това го вижда всеки който пътува Още първото село в австрия разликата с последното в унгария е от земята до небето За аутобаните пък въобще не е нужно да споменавам

    Коментиран от #117

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Това е

    2 0 Отговор
    Умен и честолюбив народ
  • 110 Макс

    2 2 Отговор
    Унгарците да се разграничат от Орбан като го свалят от власт , или да излизат от ЕС . ЕС няма да им играе по свирката на разни мамалаги .

    Коментиран от #114

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 От един дол са

    3 6 Отговор
    Орбан е най-обикновена руска марионетка, точно какъвто е и нашия зелен чорап, сръбската наколенка и словашкия антиевропеец.
  • 114 но пък

    3 2 Отговор

    До коментар #110 от "Макс":

    си съгласен да играе по свирката на разни наркомани, чиято основна идея е да пълно джоба си и да има с какво да се надруса.
  • 115 Пенко

    5 2 Отговор
    Всички новини в България са пропаганда и лъжи. Промиват мозъците на българите. Умишлено насаждат омраза към Русия. Това се прави по заповед на САЩ и Брюксел.
  • 116 Някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Некой си":

    ЧаБЕ ПИЧ, АМА МНОГО МУ МИРИШАТ ЧОРАПИТЕ НЕЩО..
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 абе

    2 0 Отговор
    какво коментирате кусурите на Унгария, сякаш сме си оправили всичко в България!
  • 119 Змия

    3 1 Отговор
    браво на Орбан истински родолюбец не се продава като нашите про ----ки
  • 120 Перко Наумов

    1 1 Отговор
    Унгарците не са като Българите да ходят да чистят тоалетните в европа от бившите соц страни най малък процент Унгарци се скитак из европа
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Червена зора

    2 0 Отговор
    Абе да попитам всички западни подлоги и русофоби, дето ни пращате да си ходим в Русия, защо пък вие не си ходите в Америка ми седите още тука в изостанала България? Колкото за Орбан на човека му светна крушката, че идва зима и за да го изберат отново трябва да играе с Путин за да църца газ на ниска цена зимата! Всичко е интереси и нищо повече.
Новини по държави: