Last news in Fakti

18 Декември, 2023 04:21 1 460 1

12 убити при нападение на парти в Мексико ВИДЕО

  • мексико-
  • убити-
  • парти

Касапницата се е разиграла в град Салватиера

Най-малко 12 души бяха убити и още дузина бяха ранени при нападение рано в неделя на предколедно парти в централно Мексико, съобщиха властите в щата Гуанахуато, предаде france24.com.

Насилието е станало в град Салватиера в хасиенда или ранчо, което може да се отдава под наем за празненства.

„Досега се съобщава за 12 загинали", съобщиха от държавната прокуратура в X.

Други дванадесет ранени са откарани в болница.

Фондацията Tierra Negra, която насърчава социални проекти в района, каза, че жертвите са млади хора, участващи в "посада" религиозни събирания, които отбелязват празнично аспекти от историята на Коледа.

Свидетел, пожелал анонимност, разказа, че около шестима мъже с оръжия са влезли на мястото и са започнали да се движа сред около 100-те млади хора, събрани на събитието.

„Разбрахме, че не са поканени и когато ги попитаха кои са, те започнаха да стрелят,“ каза той.

Преди три години в града с около 90 000 жители властите откриха немаркирани гробове с най-малко 50 тела.

Гуанахуато е един от щатите в Мексико с най-много насилие, което се дължи до голяма степен на присъствието и дейността на престъпни банди -- включително два враждуващи наркокартела.

В друг инцидент късно в събота на около 50 километра от Салватиера, четирима мъже бяха застреляни в град Саламанка в същия щат, когато нападатели на мотоциклети пристигнаха в бръснарница и откриха огън.

Тази година щатът оглави списъка с най-много убийства в Мексико, с 3 029 досега, според официалните данни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    Нечовешка жестокост
Новини по държави: