Last news in Fakti

3 Януари, 2024 10:45 1 021 6

Турция отрече експулсирането на заместник-ръководителя на "Хамас" под натиск от САЩ

  • турция-
  • експулсиране-
  • натиск-
  • сащ-
  • хамас-
  • ливан

"Хамас" съобщи за смъртта на заместник-ръководителя на политическото си бюро Салех ал Арури при експлозия в столицата на Ливан

Турция отрече експулсирането на заместник-ръководителя на "Хамас" под натиск от САЩ - 1
Снимкa: Shutterstock

Центърът за противодействие на дезинформацията при турското президентство издаде изявление, в което опроверга твърденията за изгнанието на Салех ал Арури, един от ръководителите на "Хамас", преди неговата смърт в предградията на Бейрут, цитирана от БТА.

Центърът отбелязва, че подобни нарицания са резултат на израелска пропагандна кампания, както беше цитирано от турската телевизия "Йирмидьорт" (24 TV).

Изявлението на центъра посочва, че информацията за депортацията на Салех ал Арури, представена в израелските доклади, се основава на необосновани твърдения, публикувани в израелските медии през 2015 г. Според центъра тези доклади са изготвени с цел манипулиране на общественото мнение и са част от израелската пропагандна кампания.

На вчерашната дата, палестинската ислямистка групировка "Хамас" съобщи за смъртта на заместник-ръководителя на политическото си бюро Салех ал Арури при експлозия в столицата на Ливан. И както "Хамас", така и "Хизбула" обвиниха Израел за ликвидацията на Ал Арури.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Объркано Атлантиче

    12 3 Отговор
    Какво не ви казват:

    Турция уведоми съюзниците си, че няма да допусне миночистачите, дарени на Украйна от Великобритания, в своите проливи - администрацията на Ердоган

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Объркарконо

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Объркано Атлантиче":

    си, но пулеристче, което сменя темата когато няма какво да каже.
  • 3 едоганчо

    2 7 Отговор
    ще си клекне, както обикновено. Такава си му е съдбата. Остава му лаенето.

    Коментиран от #4

  • 4 Ще клекне защото си много нисък

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "едоганчо":

    И като си на колене не му стигаш дюдюка 🤣🤣🤣

    Коментиран от #6

  • 5 Да ти кажа..

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Объркано Атлантиче":

    Ами тя не допусна и нито един руски кораб, дето се бе запътил да помага на ус непотопяемия ЧФ. Помним как побегна флагмана на Тихоокеанския, дето вися два месеца пред Дарданелите, белким Ердо го пусне да смени подводницата Масква.. и накрая побегна със скороста на диво прасе, като се разбра , че Нимиц заедно с групата си е минал Гибралтар..
  • 6 Хи Хи Хи

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ще клекне защото си много нисък":

    Ти завиждаш ли, кво ли?? Явно като си немаш дюдюк, ще се кефиш на чуждите...