Last news in Fakti

11 Януари, 2024 05:06 2 751 10

В Германия отчетоха рекордна нетна имиграция

  • германия-
  • мигранти

41% от всички мигранти в Германия през 2022 г. са дошли от Украйна

В Германия отчетоха рекордна нетна имиграция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нетната имиграция в Германия е достигнала най-високите си равнища в документираната история през 2022 г., след избухването на войната в Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Федералната служба за миграцията и бежанците съобщи вчера в Нюрнберг, че нетната имиграция тогава е била 1,5 милиона души, т.е. 4 пъти повече в сравнение с предходната година. Според доклада 2,7 милиона души са отишли да живеят в Германия през 2022 г., а 1,2 милиона души са емигрирали.

Статистика по този въпрос се води от 1950 година.

Русия нападна Украйна в началото на 2022 г., което принуди много украинци да потърсят убежище в Германия.

Данните показват, че 41 процента от всички мигранти в Германия през 2022 г. са дошли от Украйна. След това се нареждат Румъния (8 на сто), Полша (4 на сто) и Турция (3 на сто). През годината най-много хора са напуснали Германия в посока Румъния, Полша и България, а също така много украинци са се върнали в родината си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дебела кратуна

    31 1 Отговор
    Сигурен съм, че след 20-тина години, украинците ще са най-малкия проблем на Германия ама... писане да пада..

    Коментиран от #2

  • 2 Ще има и още

    33 2 Отговор

    До коментар #1 от "дебела кратуна":

    20 години ? Много им даваш. Фермерите им протестират защото има дупка от 60 милиарда в бюджета. Ха познай за какво са отишли тези пари и защо сега няма за фермери, железници и т.н.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мдааааааа

    35 2 Отговор
    Германците вече бягали от Германия в Румъния и България. Станаха малцинство там благодарение на една лелка която покани чужденците да идват. Накъдето и да се обърнеш и ще видиш Ахмет, Мехмет, Илхан или направо Мохамед. Само турците там са вече 6 милиона.

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Интелект

    18 3 Отговор
    Съгласно данните, приведени по-горе мигрантите от Африка и арабите се изчисляват 1.161 млн. Колко ли от тях ще се включат с трудова дейност, отчитайки знание на езика, интелект, умения?
  • 7 Ами

    1 11 Отговор
    аз лично не познавам човек на тази планета който да не работи за да преживява! И ти сигурно не познаваш!? Ама на ли мислиш само за себе си, за това и ти треперят гащите от страх да не останеш гладен! Не те виня, така си дресиран, ко да праим!!!

    Коментиран от #8

  • 8 Запознай се

    14 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    Цитат: аз лично не познавам човек на тази планета който да не работи за да преживява!

    Аз пък знам, такива десетки милиони в Америка. Получават 5-7 хиляди бенефите на месец, без да са работили или нарочо са спрели да работят преди пенсионирането. Запознай се с 64 милионнaта програма Medicare enrollees
  • 9 Ами

    1 5 Отговор
    това само говори че това са хора който се използват за експерименти! Демек все пак вършат някаква работа, примерно като опитни мишки!
  • 10 Българските турци

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааааааа":

    Не твоята лелка е канила турците в Германия момченце ! Турците били поканени в Германия преди 55 години ! Преди 55 години там в ГФР отидоха неграмотни , физически силни и здравословни (зъби мъби) турци подбрани от турските села в анадола...Щяха да се трудят в "комуналния сектор"на Германия като "гастаpбайтери" временно докато се съвземат германците...Отначало всички в Германия бяха ошашавени и доста учудени при вида на "живите турци" които виждаха за пръв път и доста се развеселиха от безропотното им покорство и трудолюбие !...Минаха години..."гастарбайтерите" станаха двойни граждани , а кадърните турчета вече предварително се разписваха кой национален отбор ще предпочетат , турския или германския !?!...По едно време всички заедно с Ердоган изведнъж бяха станали "канални плъхове"?!?...Няма спор... безтуй от там им започна кариерата в Германия... ама за 55 години струпана такава германска злоба ?!...Честно учудва...представете си каква злоба би се струпала за 550 години?!?...Пък и се множат като плъхове и явно първата пратка гастарбайтери вече измира, че гробовете стават проблем ...защото според исляма мюслюманин не може да се погребва в християнско или еврейско гробище...а за кремация дума не може да става !!!
Новини по държави: