Last news in Fakti

11 Януари, 2024 06:22 1 176 7

Тръмп отново не взе участие в дебат между претенденти за президентската номинация на републиканците

  • доналд тръмп-
  • рос десантис-
  • ники хейли-
  • избори-
  • републиканци-
  • сащ

Бившият американски президент е фаворит във вътрешния избор

Тръмп отново не взе участие в дебат между претенденти за президентската номинация на републиканците - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Губернаторът на Флорида Рон Десантис и бившата посланичка на САЩ в ООН Ники Хейли участваха вчера в президентския дебат на републиканците, предаде Ройтер, цитирана от БТА.

Двамата кандидати се опитват да се превърнат във водеща алтернатива на Доналд Тръмп само няколко дни преди първите гласувания в кампанията.

Но тъй като бившият президент отново отсъстваше от сцената на дебатите, съперниците насочиха по-голямата част от боеприпасите си един срещу друг, а не срещу очевидния лидер в надпреварата.

Помолени да изложат аргументите си пред избирателите републиканци в Айова, които ще изберат предпочитания от тях кандидат в понеделник, Десантис и Хейли се обвиниха взаимно, че лъжат за постиженията си.

"Нямаме нужда от още един мекушав политик, който просто ви казва това, което мисли, че искате да чуете, само за да се опита да получи гласа ви, след това да получи пост и да изпълнява поръчките на спонсорите си", каза Десантис.

В отговор Хейли рекламира уебсайта, който нейната кампания е създала, за да документира десетките според нея лъжи на Десантис.

Бившият президент е подкрепен от 49 процента от републиканците в общонационално проучване на Ройтерс/Ипсос, публикувано вчера, далеч пред Хейли, която заема второ място с 12 процента.

За пети път Тръмп пропусна дебата и вместо това участва в излъчвана в ефира на "Фокс нюз" проява в град Де Мойн, което му осигури платформа в най-гледаното време и приятелска телевизионна аудитория.

Дебатът се проведе само няколко часа след като бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи, яростен критик на Тръмп, обяви края на собствената си президентска кампания, след като не получи голяма подкрепа от републиканските избиратели.

Хейли и Десантис отправиха съвсем оскъдни критики към Тръмп по време на първия час на дебата.

Десантис изброи няколко примера за предизборни обещания, които според него Тръмп не е спазил: да накара Мексико да плати за стената по южната граница, да намали корупцията във Вашингтон и да понижи федералния дълг. "Съгласна съм с много от политиките му, но неговият път не е моят път", каза на свой ред Хейли. "Аз нямам желание за отмъщение, нямам вендета, не приемам нещата лично", добави тя.

На своята проява в Де Мойн Тръмп заяви, че знае кой иска да бъде негов вицепрезидент и е склонен да избере някой от конкурентите си за номинацията на партията. Той също така заяви, че не се притеснява, че излизането на Кристи от надпреварата за номинацията ще подсили кандидатурата на Ники Хейли на първичните избори в Ню Хемпшър този месец и добави, че то няма да навреди на неговото представяне в щата.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    10 1 Отговор
    От този дебат единственият печеливш е Тръмп.
  • 2 Тръмп е следващия Президент на

    9 2 Отговор
    САЩ!! Ще спре войните по Света!!
  • 3 българин 777

    7 2 Отговор
    какъв идиот трябва да си да не харесваш тръмп а да харесваш войните - освен ако не печелиш от оръжейния бизнес
  • 4 Мафиоза

    1 6 Отговор
    тоз перушан трябва да е в затвора, метежник .....

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 един

    0 0 Отговор
    Te и у нас комунята същото правят,когато не им стигат знания и умения да водят дебат с по-умни от тях,просто не се явяват!Герги Първанов избяга от дебат с Петър Стоянов,Румен Радев и Цецка Цачева обикаляха като влюбени/а не конкуренти/по-студията без да се явят на дебат с другите кандидат-президенти,а медиите ИМ,им лъскат имиджа от сутрин до сутрин!
  • 7 А Вивек

    0 1 Отговор
    защо го няма?
    И той ли се оттеглил както Кристи или просто се е отказал от говорилнята както Тръмп?