Last news in Fakti

15 Януари, 2024 05:23 595 0

Папата се надява да посети "страдащата" Аржентина тази година

  • ватикана-
  • папа франциск-
  • аржентина

Главата на Ватикана е родом от изпадналата в дълбока икономическа криза латиноамериканска страна

Папата се надява да посети "страдащата" Аржентина тази година - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск каза вчера, че народът на Аржентина страда и че се надява да посети през втората половина на тази година родината си за първи път от десет години, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В четвъртък от канцеларията на аржентинския президент Хавиер Милей обявиха, че държавният глава е поканил 87-годишния Франциск на посещение. Ройтерс отбелязва, че този жест е своеобразна маслинова клонка на помирение в контекста на нападките от страна на Милей срещу предстоятеля на римокатолическата църква в последните години.

"Да, аз съм обезпокоен, защото хората там страдат много. Това е труден момент за страната", каза папата в отговор на въпрос относно Аржентина в интервю за италианска телевизия снощи.

"Възможно е да отида там през втората половина на годината, след август месец. Имаше смяна на правителството, случиха се някои нови неща. Бих желал да отида. Минаха десет години", добави папата в предаването "Ке темпо ке фа" на телевизия "Нове".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА