28 Декември, 2013 19:07 1 637 0

Земетресение от 5,6 разтресе Анталия

  • анталия-
  • земетресение

Трусът е усетен в много части на югозападна Турция

Силно земетресение разтърси югозападна Турция в 17:22 часа местно време, съобщава Анадолската информационна агенция.

Според изявление, направено от председателят на Министерство на бедствия и извънредните ситуации в страната, епицентърът на земетресението е бил на 113 км югоизточно от курортния град Анталия в източния басейн на Средиземно море.

По данни на Европейския сеизмологичен институт силата на труса е била 5,9 по скалата на Рихтер, а дълбочината - 64 км.

Засега няма информация за жертви и разрушения, но трусът е бил усетен още в Адана, Мерсин, Хатай и на остров Кипър, посочва агенцията.

Земетресението е било усетено и в много други турски градове като Серик, Куллуча, Кемер и Манавгат. Силният трус е усетен и в Кипър. Говорител от сеизмологичния център на Кипър каза, че трусът е усетен най-силно в Никозия където редица сгради са се разлюлели, а малки предмети са изпопадали от рафтове и шкафове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: