Last news in Fakti

18 Януари, 2024 04:19 3 188 10

Арестуваха Арнолд Шварценегер на летището в Мюнхен

  • арнолд шварценеген-
  • арест-
  • мюнхен

76-годишният актьор не декларирал луксозен часовник

Арестуваха Арнолд Шварценегер на летището в Мюнхен - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Актьорът и бивш американски политик Арнолд Шварценегер е бил задържан от германски митничари на летището в Мюнхен, защото не е декларирал ценен луксозен часовник, предаде ДПА, цитирана от dariknews.bg.

Говорител на митниците потвърди задържането на 76-годишния Шварценегер.

Срещу актьора, световен шампион по културизъм и звезда от екшън филми, който два мандата е бил губернатор на американския щат Калифорния, е било образувано наказателно данъчно производство.

За задържането му първи съобщи в. "Билд". Според митническите власти Арнолд Шварценегер не е декларирал ценен луксозен часовник при пристигането си в Мюнхен, въпреки че очевидно е планирал да го остави в Европейския съюз.

"Ако стоките останат в ЕС, трябва да бъдат платени данъци и мита върху тях. Това важи за всички", каза говорителят на митниците. Той първоначално не е могъл да каже колко време е трябвало да чака Шварценегер с чиновниците в следобедните часове. По думите му: "Това отнема малко време".

Говорителят обаче смята, че роденият в Австрия американски актьор и бивш политик скоро ще може да продължи пътуването си.

Според репортажа на "Билд" Арнолд Шварценегер е бил на път за Австрия за благотворителен търг в полза на климатични инициативи. Той освен това е планирал да присъства на ски състезание в Кицбюел в Австрийските Алпи.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това е

    30 9 Отговор
    В Западна Европа няма шуробаджанащина. Ако беше кацнал в София даже и милиционерски ескорт щяха да му осигурят до Австрия

    Коментиран от #5

  • 2 И какво

    18 1 Отговор
    е станало с часовника?
  • 3 Атанас

    3 9 Отговор
    Правилно са направили в Германия митничарите какво като е от шоу бизнеса или бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварцегер потвърди доста смъртни присъди!
  • 4 Вожда

    37 0 Отговор
    Как точно е ,,арестуван" ? Не сте наясно как работят митническите служби в подобни случаи.Нито е задържан,нито арестуван.За няколко минути се уточнява ситуацията и му се налага глоба и конфискация на стоката.В случая обаче часовника е с доказан произход и най-вероятно ще бъде върнат . Естествено няма да бият барабана ,за огромно съжаление на някои коментиращи.Ще има някаква глоба,малко шум за нищо ,евтина сензация и толкова.
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "това е":

    😀😀😀
    У нас имаше закон , че трябва да декларираш в общината НАМЕРЕНИЕ да закупиш МПС, в рамките на 30 дни преди покупката
    🤔🤔🤔
  • 6 Сигурно

    16 1 Отговор
    После ги е терминирал....
  • 7 А кога ще арестуват

    9 3 Отговор
    Урсула, която открадна (съвсем легално) милиарди?
    Тия вече не знаят, какво правят. И това ми било "съюз", "демокрация" или някаква цивилизация?
  • 8 Хи хи хи

    8 1 Отговор
    Аста Ла Виста Бейби.

    Часовника беше китайско мен те.
  • 9 Арнолд Череннегър

    5 0 Отговор
    "Айл би бак!"

    :)
  • 10 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Каква е цената на този "часовник"? Да не вземат да ме арестуват и мен...
Новини по държави: