Last news in Fakti

19 Януари, 2024 14:18 1 645 18

160 души, търсещи убежище, са изчезнали, след като са преминали границата на Русия с Финландия

  • убежище-
  • изчезнали-
  • преминали границата-
  • русия-
  • финландия

Осемнадесет души са се появили в други европейски държави, включително Нидерландия, Белгия, Норвегия, Швеция, Франция, Германия и Швейцария, за да подадат отново молба за убежище

160 души, търсещи убежище, са изчезнали, след като са преминали границата на Русия с Финландия - 1
Снимка: БГНЕС

Около 160 души, подали молба за убежище на източната граница на Финландия миналата година, са изчезнали на фона на внезапната вълна от кандидати за убежище, пристигащи през Русия, съобщи финландският имиграционен орган, предаде Ройтерс.

Финландия затвори източната си граница с Русия в края на миналата година на фона на нарастващия брой пристигащи от страни, сред които Сирия и Сомалия. Тя обвини Москва, че насочва мигрантите към границата - твърдение, което Кремъл отрича.

Имиграционният орган Migri съобщи, че между август и декември миналата година е получил 1323 молби за убежище на източната граница, от които около 900 през ноември и над 300 през декември.

Сега 160 души липсват в приемните центрове, повечето от които са с неизвестно местонахождение, заяви пред Ройтерс директорът на отдел "Убежище" в Migri Анти Лехтинен.

Осемнадесет души са се появили в други европейски държави, включително Нидерландия, Белгия, Норвегия, Швеция, Франция, Германия и Швейцария, за да подадат отново молба за убежище.

"Разбира се, възможно е повечето от тези 160 души да са продължили към друга държава, но все още да не са подали молба за убежище в тази държава", казва Лехтинен.

На всеки търсещ убежище във Финландия се снемат пръстови отпечатъци в системата "Евродак" - споделената европейска база данни за пръстови отпечатъци, добави Лехтинен.

Съгласно правилата на ЕС държавата от ЕС, в която мигрантът за първи път подава молба за убежище, е отговорна за обработката на молбата.

По-рано през януари Финландия удължи затварянето на границата си с Русия до 11 февруари, като заяви, че е вероятно притокът на търсещи убежище да се възобнови, ако границата бъде отворена.

В отговор на ситуацията на източната граница финландският президент Саули Ниинистьо призова миналата година за общоевропейско решение за спиране на неконтролируемото влизане в европейското Шенгенско пространство без паспорти.

В четвъртък звеното за брегова охрана към финландската гранична охрана заяви, че разследва няколко случая на "подпомагане на незаконната имиграция", свързани с източната граница, като подозира престъпни организации в мащабна контрабанда на хора.

"Контрабандните дейности са се възползвали от нарушенията в сигурността на източната граница", се казва в изявление на бреговата охрана.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фин мак кул

    10 4 Отговор
    Ликвидирахме ги ... Бяха руски агенти.
  • 2 Трол

    9 2 Отговор
    Финландия вече ги е интегрирала и моментално са станали европейци, след като са избягали от Русия.
  • 3 Ветеран от Протеста

    14 0 Отговор
    Тва нищо не е..От бежанските центрове в България от 2016 та периодично " изчезват " по няколко хиляди заловени и уж чакащи убежище ...И не са руснаци!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 адаша

    6 1 Отговор
    Да емигрираш от екватора на северния полюс в тази част от годината, ще изчезнеш не, ами и отгоре...
  • 9 Оксана

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    3,5 милиона загинали и 8,6 милиона избягали... Зрада .
  • 10 Инге

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Мьжете ни избягаха , оставиха ни на Руските богатири да ни ухажват ...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Жоро

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Отец Дионисий":

    Млък ма пе де рунгел е бан 500г
  • 13 ЯКО ЛЪЖАТ в детайлите.

    2 1 Отговор
    търговията с органи расте на запад! не ги търсете ,веке са разпарчетосани и пътуват по направление!
  • 14 Редник Раян каза

    0 0 Отговор
    МЕСНИ КОНСЕРВИ ЗА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ.
  • 15 Цончо копейката

    2 1 Отговор
    Сигур норвежците са ги отвлекли за органи
  • 16 бонго

    0 0 Отговор
    на СВО,не благодарите
  • 17 Няма

    3 0 Отговор
    "Няма нищо по-гнусно и омерзително, от така наречените "украинци"! Тази измет, подхранвана от поляците измежду най-гнусните отрепки на руския народ (убийци, кариеристи, присламващи се към властта интелигенция), е готова да убие собствения си баща и майка заради докопването си до властта или доходно място!

    Тези изроди са готови да разкъсат сънародниците си, даже не за изгода, а да удовлетворят низките си инстинкти; за тях няма нищо свято, предателство е тяхна норма на живот, те са с плитък ум, злобни, завистливи, хитри с особена хитрост. Тези нечовеци са събрали в себе си всичко най-лошо и низко от руснаците, поляците и австрийците, така че в душите им няма място за доброта. Повече от всичко те мразят своите благодетели, тези, които са им направили добро; и са готови всячески да се присламчат към силните на деня.

    Те не са способни на нищо и могат да изпълняват само примитивна работа. Те никога няма да бъдат в състояние да създадат своя държава. Много страни са ги подритвали буквално като топка по цяла Европа; робските им инстинкти толкова са вкоренени в тях, че са покрили с омерзителни язви цялата им същност!"
  • 18 Дедо Z

    1 0 Отговор
    Каква драма!!! В Средиземно море изчезват хиляди, но там нема проблем..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания