Last news in Fakti

21 Януари, 2024 19:51 2 846 78

ISW: Под скиптъра на Кремъл Путин раздава "суверенитет" от времето на СССР

  • путин-
  • русия-
  • руска агресия-
  • ссср

От първоначалното си нахлуване през 2014 г. Русия нарушава собствените си ангажименти за зачитане на териториалната цялост на Украйна

В писмо от 20 януари до срещата на върха на Движението на необвързаните страни руският президент Владимир Путин невярно твърди, че Русия подкрепя "безусловното равенство" и "суверенитета" на всички държави, което противоречи на официалната позиция на Русия относно войната в Украйна и по-широките ѝ имперски амбиции.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната за ситуацията на фронта в Украйна.

Путин твърди, че Русия отхвърля "неоколониалните амбиции, двойните стандарти, както и силовия натиск, диктатурата и изнудването като средство за постигане на външнополитически и външноикономически цели".

Руските официални лица рутинно отричат суверенитета на Украйна и отказват да я третират като равноправна страна.

Кремъл отхвърля украинската държавност и националност, като включва Украйна в идеологическата и географската концепция за Руския свят (Русский мир), който включва всички рускоговорящи и "носители на руската история и култура" като "сънародници" и включва всички бивши територии на Киевска Рус, Московското царство, Руската империя, Съветския съюз и съвременната Руска федерация".

Русия използва рамката на "Руския свят", за да оправдае руската империалистическа експанзия и подчиняването на независими, суверенни държави и техните народи в псевдокултурен и исторически контекст.

Руските официални лица редовно оправдават пълномащабното нахлуване в Украйна, като твърдят, че Русия има за цел да защити своите "сънародници" в чужбина, като отново отхвърлят суверенитета на Украйна.

Русия също така продължава да омаловажава суверенитета на други постсъветски държави и създава информационни условия за ескалиране на напрежението в Прибалтика и Молдова под претекст, че защитава своите "сънародници" в чужбина.

От първоначалното си нахлуване през 2014 г. Русия нарушава собствените си ангажименти за зачитане на териториалната цялост на Украйна и "неприкосновеността на границите", както и споразумението си за центриране на отношенията с Украйна върху "неизползване на сила или заплаха със сила" и "ненамеса във вътрешните работи", поето в Будапещенския меморандум от 1994 г.

Фалшивите твърдения на Путин, че Русия зачита "равенството" и "суверенитета", вероятно имат за цел да се погрижат за държавите, които Кремъл желае да привлече в по-широката си сфера на влияние, както първоначално възнамеряваше да направи с Украйна преди първоначалното нахлуване през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    64 41 Отговор
    Само пропаганда от слугите на Козяк четем тук!!!!

    Коментиран от #6, #9, #27

  • 2 Реалист

    55 32 Отговор
    Имайте предвид, че в соросите сайтове основно публикуват антируската пропаганда по вкуса на спонсора.
  • 3 така е

    29 40 Отговор
    е но изкуствения интелект на русофила не може да вдене

    Коментиран от #55

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Русофил

    39 33 Отговор
    Руски "суверенитет" ще сполети БГ, ако не въведе данък от 100евра/м2 за имоти на руснаци.

    Коментиран от #10, #49

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    32 11 Отговор

    До коментар #1 от "Тото":

    Що ли не пишат това :

    "Големите сили в света днес са много по-зависими една от друга, отколкото на който и да е етап от Студената война. И въпреки това ние сме в ожесточена конкуренция за международния ред, за типа свят, който искаме да изградим
    НА МЯСТОТО НА ОТИВАЩИЯ СИ!“. Това каза на форума в Давос съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан"
    Който може да чете между редовете - ще разбере ‼️‼️‼️
  • 7 Психолог

    33 18 Отговор
    Остра форма на сорософрения
  • 8 много голем

    23 11 Отговор
    от него зависи всичко
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин 🇧🇬

    34 24 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    ФАЩ да си обират крушите от България и да си събират ут.@йката на колесника, и да си я носят в къщи.

    Коментиран от #62

  • 11 Тръмп е прав

    36 16 Отговор
    Тръмп казва, че „проблемът на Америка не е, че Путин е умен, но той, разбира се, е умен, но това, че нашите лидери са глуп@ви“
  • 12 Пак започвате с Путин!

    28 18 Отговор
    Явно ви респектира и ви е страх от него. ЗА зелената еуглена - шмъркалото - НИЩО!!! Затова и си отива тази кукла на конци и слуга на запада.
    Мене ме интересува за геройските подвизи на клоуна. Ккак интачме да се вдъхновяват украинските младежи на фронта???
  • 13 Професора

    25 18 Отговор
    Как се познава сороския сайт 90 % публкуват пропаганда срещу Русия и 10 % нещо друго спорт, зодии. ..
  • 14 Тото

    17 3 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Ей полека не се ядосвай,реалноста е такава гледай да не получиш сега някоя паник атака!!😂😂😂😂😂😂😂 !

    Коментиран от #60

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Просто минаваме да се забавляваме

    23 11 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Кланящите се на Бог Фашингтон
    не се вземайте толкова на сериозно😉
  • 17 говори за Русия

    5 15 Отговор
    Путин твърди, че Русия отхвърля "неоколониалните амбиции, двойните стандарти, както и силовия натиск, диктатурата и изнудването като средство за постигане на външнополитически и външноикономически цели".
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Козяк

    21 7 Отговор
    Наели сме най голямата ти.ня в България да ни обслужва интресите
  • 20 В.В.П.

    16 7 Отговор
    Пълни глупости за малоумници...Ахаха...Дайте сериозни новини...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Путин

    23 13 Отговор
    накара самовлюбените западняци сами да си говорят.Изнася им лекция по стратегия.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 💠♻️🔆

    13 4 Отговор
    Главният редактор на списанието призна пред елитите в Давос вече не притежаваме новините
    Благодарение на интернет и (свиващите се) свободи на пресата, традиционните медии вече нямат монопол върху информацията и наративите.

    Например, по време на дискусия на Световния икономически форум в Давос, озаглавена "защита на истината", Ема Т. оплаква загубата на контрол над "фактите" като модерност.новинарски репортажи.
    "Мисля, че има много специфично предизвикателство за наследените марки, като Ню Йорк Таймс и Уолстрийт Джърнъл", каза Тъкър и добави: "ако се върнете наистина не толкова отдавна, както казвам, ние притежавахме новините. Ние бяхме пазителите на портите и притежавахме много факти."
  • 26 ХАМАС СЕ ПРЕСЕЛИ В БЪЛГАРИЯ

    16 14 Отговор
    ПУТИН ЩЕ РАЗКАЖЕ ИГРАТА НА БАНДАРАЦИТЕ В КИЕВ И СОФИЯ !!
  • 27 Сатана Z

    21 14 Отговор

    До коментар #1 от "Тото":

    Нещо неясно да има?Русия защитава подложеното на геноцид рускоговорящо население в нейните изконни земи заграбени от Украйна.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Наблюдател

    21 14 Отговор
    Правилно сте написали
    Кремъл отхвърля украинската държавност и националност,

    Украинците са руснаци и Украйна е част от Русия

    Коментиран от #67

  • 30 3.14К

    16 9 Отговор
    ISW е сборище на изкуфели аналитици в пенсионна възраст, пряко подчинени на Виктория Нюланд. Тя е в основата на всички военни конфликти от войната в Ирак до днес и е отговорна за смъртта на милиони хора, за което трябва да последва съдбата на Садам Хюсеин. За убийството на 500 000 деца, тя каза че целта оправдава средствата и Европа да върви "по дяволите".
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 💠♻️🔆

    9 4 Отговор
    "Ако това е казано в "Уолстрийт Джърнъл", "Ню Йорк Таймс", тогава това е факт", продължи тя и Добави: "в днешно време хората могат да отидат до най-различни източници за новините и те са много по-разпитани за това, което казваме."
  • 33 💠♻️🔆

    9 3 Отговор
    Заместник-председателят на Европейската комисия Йорува също се изказа по време на същата дискусия, наричайки възхода на "дезинформацията" "заплаха за сигурността" и предполагайки, че "беше част от руската военна доктрина, че те ще започнат информационна война и сега сме в нея."
  • 34 💠♻️🔆

    11 6 Отговор
    Както когато кампанията на Хилъри Клинтън използва бивш източник на британския шпионин да изфабрикува измама срещу Доналд Тръмп, която беше продавана от Уолстрийт Джърнъл и всяка друга наследствена медия? Такава информационна война? Или когато 51 бивши служители на американското разузнаване използваха дезинформация, за да повлияят на изборите през 2020 г., предполагайки, че лаптопа на Хънтър Байдън в Ню Йорк е руска намеса?
    "Дезинформацията е много мощен инструмент", продължи Йоуровá, добавяйки, че " в ЕС се фокусираме върху подобряването на системата, при която хората ще получат правилните факти. Ние не говорим за мнения. Ние не коригираме ничие мнение или език. Става въпрос за фактите."


    Повече:
    Както подчертахме по-рано през седмицата, Джуровá прекара времето си в Давос, срещайки се с ръководителите на харесванията на Ютюб и Мета и гарантирайки, че те "играят по правилата", докато шефът й Урсула фон дер Лайен призова за всеобхватен глобалистки контрол върху потока на цялата информация в дигиталната ера.
  • 35 Колонист

    9 12 Отговор
    За съдбата на блатните можем са сме спокойни..така или иначе отказаха да се развиват сега трябва да бъдат изолирани с малко бодлива тел за тяхно добро..те ще се се самоизядат както винаги става в такива случаи
  • 36 К'во от това

    12 14 Отговор
    На изявленшята на путин вече никой не обръща внимание.

    Коментиран от #44

  • 37 Урюрвкос

    14 7 Отговор
    Русия и Украйна подписват договор след 5 год поправки и допълнения в който Русия признава суверенитета и независимоста на Украйна само при изпълнение на няколко условия. Ако някой от тези условия са нарушени съответно и държавноста на Украйна е под съмнение.

    Коментиран от #42

  • 38 Путин трябваше да направи Русия

    6 6 Отговор
    1 млрд руснаци за 22 години от 2002 година насам
  • 39 Руснаците са 1/3

    17 13 Отговор
    от населението на СССР, което беше 290млн. Сега РФ е 146млн., а руснаците са не повече от 80-90млн. Другите са чеченци, дагестанци, якути, чукчи, буряти, тувинци... общо 84 автономни области. Докато всички си живеят в областите руснаците живеят навсякъде, във всички републики, области, окръзи и краища са определен процент от населението. Заемат всички управленски постове заедно с местните колаборационисти в държавната администрация, полиция, армия и други силови структури. Държат се и живеят там като господари и колонизатори, каквито са всъщност. Затова в другите републики, видяли какво е без руснаци - Казахстан, Азербейджан, Прибалтийските, Украйна и др. са нежелани и гонени. Ето това те смятат за фашизъм и национализъм и тръгват към реваншизъм. Затова и тъгуват за СССР и искат СССР2.0 да си дерибействат пак на воля. Това е пропито вече в техния национален характер - високомерни, нагли и нахални, всеки им е длъжен и трябва вечно да им е благодарен.

    Коментиран от #43

  • 40 Дрън,дрън

    13 8 Отговор
    вече никой се не лови на евтината ви пропаганда! Путин е велик!!!Никой да не си мисли ,че с нато ще воюва като с Украйна!

    Коментиран от #58

  • 41 ТаУмВзе

    11 11 Отговор
    Путин е пътник. Купил си е само€в@4к@ с п€д@ли и сега е поел към Нирвана, няма да се връща, спрете спокойно деца русороби
  • 42 Декларацията за суверенитет

    12 6 Отговор

    До коментар #37 от "Урюрвкос":

    Точно така, прав си❗❗❗

    Украйна -постоянно неутрална държава, която не участва във военни блоковеи че няма да приема, нито да произвежда, нито да набавя ядрени оръжия.
  • 43 Т@пако!

    13 15 Отговор

    До коментар #39 от "Руснаците са 1/3":

    В СССР всички републики са вземали от Русия!Най облагодетелствана бе ше Украйна! Всичко в Украйна е построено от,Русия(СССР)!България също беше от облагодетелстваните държави!Получавахме безвъзмездно петрол,машини,военна техника и какво ли още не!Сега от новите ни"партньори" нещо да сме получили даром?!Цоцат ни като смок крава!

    Коментиран от #65

  • 44 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    14 6 Отговор

    До коментар #36 от "К'во от това":

    В това Ви е проблемът ‼️
    Ако слушахте ВНИМАТЕЛНО какво казваШЕ , нямаше да има война в Украйна‼️
  • 45 Госあ

    15 10 Отговор
    Хитлер също окупира съседни държави под предлог че там живеят етнически немци или че са исторически немски земи.
  • 46 Тот Атланта

    11 12 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ, ОСВОБОДИТЕЛКАТА НА ПОРОБЕНОТЕ ОТ ЕВРЕИТЕ НАРОДИ ПО СВЕТА.
    ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ТЕЗИ ЗЛИ СЪЩЕСТВА ЩЕ ИМА И ТО ЩЕ БЪДЕ МНОГО СКОРО.
    РОТШИЛД И ВСИЧКИТЕ ГЪРБОНОСИ ДЕМОНИ, ЩЕ БЪДАТ НАПЪХАН В ДЪЛБИНИТЕ ОТ КЪДЕТО СА ИЗПЪЛЗЯЛИ.
    .... И ЩЕ НАСТЪПИ ВЕЧЕН МИР.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Иванушка 🇷🇺

    14 8 Отговор
    "....че Русия има за цел да защити своите сънародници.."

    Откакто Русия взе да защитва сънародниците си, количеството умрели и загинали руснаци се увеличи десетократно. Спасибо за такава "защита", Русия не е в състояние да защити и умрело куче. Откакто започна войната руснаците сякаш са излезли от филмите за Индиана Джоунс - непохватни, комични, винаги озадачени, обезпокоени и с едни флумастери в ръце чертаещи "Червени линии", които само те си виждат.
    Пълна трагикомедия буксуваща вече две години под Авдеевка.

    Коментиран от #52, #53, #59

  • 49 да бе

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "Русофил":

    А американсия "суверенитет"ще доведе България до пълното и унищожение като държава и етнос.Именно това искат такива като тебе българомразци.
  • 50 Кравари а вашите ангажименти и лъжи

    10 10 Отговор
    Край нямат! Кравари вие носите смърт и бедност!
  • 51 россиян..

    5 2 Отговор
    Не се напъвай толкоз,че отзади се отвараш много..а шльока изодзадзе тва и чека..
  • 52 май

    5 4 Отговор

    До коментар #48 от "Иванушка 🇷🇺":

    е по-добре да ги защитава както може, отколкото да ги отпише.
    Не мисля, че светлият български пример трябва да бъде следван.

    Коментиран от #54

  • 53 Ццц

    3 5 Отговор

    До коментар #48 от "Иванушка 🇷🇺":

    "Отбранителни съоръжения много наподобяват така наречената "Линия на Суровикин" - трислойната система от окопи, танкови капани и опорни пунктове, която Русия успешно използва, за да осуети контранастъплението на Украйна, включително и минни полета, които измъчваха обучените в НАТО украински бригади от западни танкове и бронирани машини.Отбраната е особено силна около донецките градове Лиман и Авдеевка, както и Купянск в съседната Харковска област." ЕТО какво казват иконите, на които се молиш за Авдеевка. Украинците катастрофираха в подготвяна няколко месеца защита. А руснаците рушат строена 10 години. Пък ти си брой едно, две, ако се наложи и три. Важен е резултатът, а не дните. Виждаме, че палестинците с далеч по-малко, затрудниха юдеите максимално. Те са въоръжени с американски оръжия или може би именнно поради това.

    Коментиран от #66, #71

  • 54 Иванушка 🇷🇺

    5 3 Отговор

    До коментар #52 от "май":

    Вече съм се отписал.
    Единствения шанс на малкото останали славяни на Балканите е да обединим България, Сърбия, Македония инак до стотина години няма да ни има. Разбира се по стара традиция това е непостижима задача.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ами

    0 5 Отговор

    До коментар #55 от "Така е":

    Оплачи се на улица "Козяк".Хаахаха
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 КовидманЯк

    1 4 Отговор

    До коментар #48 от "Иванушка 🇷🇺":

    Карай без важното, че контранаступа върви и "побеждавате" руснаците.🙂
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Снажният (1,52 висок) бункерния буратино

    7 1 Отговор
    Пионките на унгарския комунист Дьорд Сорос русофилите пак са на амбразурата като матросов
  • 62 Много внимавай

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин 🇧🇬":

    да не ги изпревриш пишман патриотаре,моча поклоннико!!
  • 63 Вова Късий первий и последний император

    9 0 Отговор
    Все русийский, раздава безплатно ковчези, чували с картофи, два пакета брашно, буркан с кисели краставички, два овена, билети за цирк, бели лади с черен волан, и пари на вдовиците на загиналите богатири във войната срещу фашизма, НАТО, САЩ, ЕС, срещу Тагарев, Паси, Киро, Дайнов и Съби Събев, на най-заслужили те убити герои вдовиците им получават невиждана та привилегия да подържат палто от норки десет минути.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Иванушка 🇷🇺

    8 2 Отговор

    До коментар #53 от "Ццц":

    "....Русия успешно използва, за да осуети контранастъплението на Украйна..."

    Доколкото имам спомени на 24 февруари Русия самонадеяно нахлу в Украйна разчитайки всичко да приключи ако не за три дни, то максимум за седем.
    За никакви украински контраофанзиви и през ум не им минаваше. Уви на третия ден от инвазията руските танкове се наредиха на украинските бензиностанции, а инак уважаемия В.В.П. започна да се моли на украинските военни да направят преврат. Всичко което можеше да бъде сбъркано и направено неправилно в една война Руснаците блестящо го демонстрираха като по учебник. А блестящите диверсии на Украйна действително ще влязат в учебниците - истински Шедьоври достойни за филм ))
  • 67 !!!?

    11 1 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Украинците са руснаци, но московците не са руснаци, а варяжко-монголски мишмаш !!!?
  • 68 Радьо Мунчов Руменоф

    6 1 Отговор
    Неговият суверенитет е за нашата родина, суверенна руска губерния България,..... Урааааа товарищи и другаре, Митрофанова е нашата майка, Орбан ми е брат, копейкин е мекере, Нинова е американски агент, отхвърлям рублата като парична единица за България, правя по десет коремни, по петдесет лицеви опори, Байдън и Урсула не могат, Слава на кочината и азиатският кенеф, аз стоя на безопасно разстояние от тях,.... Слава.. Слава!!!!!.... по нататък ще видим на кого.
  • 69 Акула

    2 12 Отговор
    Слава на Русия
  • 70 Акула

    3 2 Отговор
    Русия Има Желание да Бъде Поканена в НАТО инфото е от Интернет
  • 71 Интересно

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Ццц":

    Значи още от 10 години им е ясно какво ще се случи?!????
  • 72 Тия ватенки

    11 1 Отговор
    не разбраха ли, че така или иначе ще имат граница с НАТО. Дали ще е на старата граница на Украйна от 1991г., дали ще е по сегашната фронтова линия или ще е чак на украинско-полската граница е все едно. Ако една държава не е в НАТО, то тя се анексира и пак стигаме до НАТО-то при такава политика. По мои сметки границата ще е около 4000км. - от Северния океан през Финландия, Прибалтиките, Полша, Словакия, Унгария, Румъния, България, Турция и Грузия (ако влезе в НАТО). Колко пари ще им струва на РФ охраната на тази граница, направо ще пукнат от глад.
  • 73 РФ ще бъде

    11 2 Отговор
    изолирана както сега са С. Корея, Венецуела, Куба и ще бъде принудена да търгува основно с Иран и Китай. Китайците ще навлизат още повече в Сибир, смятат го за свой до Урал. Ще претопят останалите зад Урал около 8мил. руснаци, китайците смятат за престижно да имат рускиня за жена, а руснаците харесват китайките защото не са така своенравни. Рускините пък харесват китайците защото са работливи и не пият. РФ ще се разпадне защото е многонационална държава - дагестанците и чеченците надигат глава, същото правят и якути, тувинци, чукчи, буряти...общо 180 националности тъпкани досега от руснаците. Сибир ще бъде разработен от китайците и техните роби - руснаците.
  • 74 Да си зададем въпроса

    10 1 Отговор
    защо НАТО се разшири точно с бившите участнички от Варшавския договор (доскорошни "верни" съюзници на СССР) дори с бивши съюзни републики като трите Прибалтики и досега миролюбивите Финландия и Швеция? Какво стана с тия които не се присъединиха към НАТО - Грузия, Украйна, Беларус? На Грузия ѝ взеха Абхазия и Южна Осетия с война 2008г., на Украйна Крим,ЛНР и ДНР и война от 2014г. и 2022г., тоталитарен проруски режим в Беларус с ядрени руски ракети на територията превръщайки я в цел за НАТО. Сега се заканват на Приднестровието, Молдова, Казахстан, Армения.

    Коментиран от #77

  • 75 русофилофоб

    12 1 Отговор
    Той, все още би могъл да заяви, че започването на Специалната Военна Операция в Украйна, е било просто на шега, която лишените от чувство за хумор украинци не само, че не са разбрали, ами и веднага, по най груб начин, са започнали да се бият на истински!

    Коментиран от #78

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    4 12 Отговор

    До коментар #74 от "Да си зададем въпроса":

    Що не си зададеш и отговори:
    В колко НЕядрени страни в Европа САЩ са разположили СВОЕ ядрено оръжие❓
    Защо след изтеглянето на руските войски от ГДР, САЩ не изтеглиха своите от ГФР ❓
    Защо в медии в САЩ се появи информация , че се търсят специалисти за строеж на военна база в Украйна ❓
    Колко НЕЗАВИСИМ и самостоятен е държавен преврат за който САЩ са платили ОФИЦИАЛНО милиони долари ❓
    Има и още😉
  • 78 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    3 10 Отговор

    До коментар #75 от "русофилофоб":

    Но той обяви, че след ОСЕМ ГОДИНИ УНИЩОЖИТЕЛНИ бомбардировки над ЛНР и ДНР те са поискали защита предвид данните за готвене масиран геноцид от Киев 🤔❗
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания