Last news in Fakti

25 Януари, 2024 16:53 2 609 74

Битката за Белия дом! Доналд Тръмп води пред Джо Байдън

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • републиканска партия-
  • демократическа партия

Проучването, в което участват 1250 пълнолетни граждани на САЩ, показва, че Тръмп води пред Байдън с 40% подкрепа срещу 34 на сто, като останали анкетирани лица са казали, че не са сигурни, че ще гласуват или че планират да дадат гласа си за друг

Битката за Белия дом! Доналд Тръмп води пред Джо Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп води пред президента от Демократическата партия Джо Байдън с шест процента в проучване на Ройтерс/Ипсос, пише БТА.

Проучването, в което участват 1250 пълнолетни граждани на САЩ, показва, че Тръмп води пред Байдън с 40% подкрепа срещу 34%, като останали анкетирани лица са казали, че не са сигурни, че ще гласуват или че планират да дадат гласа си за друг.

Това демонстрира предимство за Тръмп, след като по-рано този месец проучване на Ройтерс/Ипсос показа, че той и Байдън се ползват с еднаква подкрепа, въпреки че общонационалното проучване не взема предвид надпреварата в избирателната колегия, която ще се реши тази есен в шепа колебаещи се щати.

След като Тръмп с лекота победи съпреничаката си Ники Хейли, единствения останал претендент на първичните избори, около 67 % от анкетираните от понеделник до сряда заявиха, че са "уморени да виждат едни и същи кандидати на президентските избори и искат някой нов". Все пак само 18% са заявили, че няма да гласуват, ако трябва да избират между Байдън и Тръмп.

Малко повече от половината от анкетираните заявяват, че са недоволни от двупартийната система в САЩ, а само един от всеки четирима е доволен от нея.

Възрастта е проблем

Седемдесет процента от анкетираните - включително около половината от демократите - са съгласни с твърдението, че Байдън не трябва да се бори за преизбиране. Петдесет и шест процента от участвалите в анкетата са заявили, че Тръмп не трябва да се кандидатира, включително около една трета от републиканците.

По отношение на Байдън натежава мнението, че на 81 години, вече като най-възрастния човек, който някога е бил президент на САЩ, е твърде стар за тази работа.

Три четвърти от анкетираните се съгласяват с твърдението, че Байдън е твърде стар за работа в правителството, докато половината казват същото за Тръмп, който на 77 години също ще бъде сред най-възрастните лидери на САЩ в историята, ако се върне в Белия дом. Малко над половината от демократите смятат Байдън за твърде стар, докато една трета от републиканците смятат Тръмп за такъв.

52-годишната Хейли се опитва да мобилизира недоволството, за да промени към положителна посоката на своята добре финансирана, но затихваща кампания.

"Повечето американци не искат нов дуел между Байдън и Тръмп", заяви тя във вторник след загубата си от Тръмп в Ню Хемпшир. "Първата партия, която пенсионира 80-годишния си кандидат, ще бъде партията, която ще спечели тези избори."

Новото проучване показва, че Тръмп има огромна преднина в национален мащаб пред Хейли - 64% срещу 19%, докато се подготвят за състезанието за републиканската номинация на 24 февруари в щата Южна Каролина, на който Хейли беше губернатор от 2011 до 2017 г.

Избирателната активност може да бъде висока на общите избори през ноември, отчасти защото избирателите и от двете партии са силно мотивирани да победят другата страна.

Петдесет и девет процента от анкетираните, заявили, че смятат да гласуват за Байдън, са казали, че са мотивирани основно от противопоставянето на Тръмп, докато избирателите на Тръмп са по-позитивно настроени към своя кандидат и неговата политика, като само 39% са описали вота си като гласуване срещу Байдън.

Друг фактор, който би могъл да играе против Тръмп: 55% от републиканците в анкетата заявиха, че той трябва да бъде съден и осъден на затвор, ако е нарушил закона. Тръмп, който в момента е изправен пред четири наказателни преследвания, твърди в съда, че трябва да се ползва с имунитет срещу наказателно преследване за действия, предприети, докато е бил президент.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    40 11 Отговор
    Тръмп ще спаси света.

    Коментиран от #6, #11

  • 2 Пръц

    49 8 Отговор
    Че нещо друго ли очаквате?Зелето даже взе да заеква даже

    Коментиран от #64

  • 3 Акула

    10 45 Отговор
    Украйна Разгроми Русия
    Унищожи Целия им Флот и Авиация
    Който сее Ветрове Жъне Бури

    Коментиран от #9, #44, #61

  • 4 Нури

    35 5 Отговор
    Кой е Джо Байдън

    Коментиран от #16

  • 5 Смех в блатото

    7 34 Отговор
    Глупости на руската пропаганда пак :)))
  • 6 РУСИЯ ЩЕ

    30 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    СПАСИ СВЕТА!!!
  • 7 а дано

    31 1 Отговор
    бай Доню го начукати на пампера , че да видим един стар разбойник в пандиза за 180 години . Ще делят една килия със синчето .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ХА ХА ХА! ХА ХА ХА!!!!ХОО ХО!

    27 5 Отговор

    До коментар #3 от "Акула":

    ФАШИСТИТЕ ПОДПОМОГНАТИ ОТ САЩ=НАТО=УБИЕЦ, ВОДЯТ ИЗТОЩИТЕЛНА ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ. ..НО НЯМА ДА УСПЕЯТ! РУСИЯ ШЕ ПОБЕДИ. С РУСКИЯТ ЧОВЕК!

    Коментиран от #12, #48

  • 10 Силна работа

    9 21 Отговор
    Подлите ушанки пак се надяват на американския президент да ги спаси от мъките
  • 11 Ганчо Бика

    5 18 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Рашата не я чака нищо добро бот бай Дончо.Типичен американски ястреб.

    Коментиран от #14

  • 12 Блиааат

    6 14 Отговор

    До коментар #9 от "ХА ХА ХА! ХА ХА ХА!!!!ХОО ХО!":

    Няма такова нещо руския човек бе мой..има различни видове туземци които милицията държи под око

    Коментиран от #17

  • 13 М даа

    21 0 Отговор
    Лоша новина за производителите на памперси

    Коментиран от #21

  • 14 нема страшна

    20 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ганчо Бика":

    Важното е пампера с родата в килията .
  • 15 Тва е щот Тръмп

    11 1 Отговор
    пие по три зелени чая на ден, така се предпазва от деменция. Научно доказано е...
  • 16 Тошко укр@йнски

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Нури":

    Някакъв, дето е живял по времето на Президента Путин

    Коментиран от #67

  • 17 овчи

    18 5 Отговор

    До коментар #12 от "Блиааат":

    Туземци сте вие в територията беееее.....
    Руснаците когато са имали университет , опера , театър ,балет - бай ганьо е ходил с чалмата да държи на турчина кесиите .

    Коментиран от #19, #36, #65

  • 18 Демократ

    4 19 Отговор
    Тръмп има 91 обвинения от различни щати по различни обвинения вкл. национално предателство. Такъв мошеник и нагъл лъжец цивилизования свят не може да си представи, че е бил президент на САЩ. Битката с безскрупулните лъжци и мошеници е много тежка и жестока и той иска да спаси себе си от затвора, затова е кандидат президент и все иска имунитет, защото за толкова много престъпления ще изкара до края на дните си зад решетките.

    Коментиран от #34

  • 19 Блиааат

    6 15 Отговор

    До коментар #17 от "овчи":

    Какви университети сте имали бе ушанки
    Да ви бяха научили там как да построите една тоалетна барем

    Коментиран от #24

  • 20 Последния Софиянец

    5 9 Отговор
    Само тръмп е спасението за пияните вати да не капитулират тотално, копейките и те на него се надяват!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕

    5 13 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗

    Коментиран от #25

  • 24 овчи

    17 4 Отговор

    До коментар #19 от "Блиааат":

    Когато руснаците са имали университет / Московският университет е основан през 1755 г. / - ганьо е спял с кравите заедно .
    А за тоалетната провери Картините в Европа .

    Чешкият автор: Запомнил съм България с турските клозети

    Коментиран от #29, #31, #45

  • 25 н а д а й с е к у р е на п и я н а булка

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❕❕❕":

    То Пасито от 30 години го чака , ама както върви - няма да дочака . Върви и ти да чакаш с него .
  • 26 Ами

    14 1 Отговор
    Не че Бай Дончо е цвете за мирисане, но поне се надявам малко да забави либералната "демокрация", която започна да ни превзема и унищожава света, че гледайте джендъpите, колко си повярваха😬
  • 27 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    4 14 Отговор
    Да обобщим какво "спечелиха" aлкомужичетата досега след като пycин нападна Украйна:
    - въздушните тревоги станаха ежедневие в столицата Москва както и в цяла русия
    - 15 години затвор за думата война и арест и затвор за всеки несъгласен с путин.
    - прибиране на задграничните паспорти на държавните служители
    - е-мобилизация с 580 000 убити и над милион инвалиди
    - 6-дневна работна седмица
    - вдигaне с 5 години възрастта за запасна военна служба
    - 100 рубли за Долар и 110 рубли за Евро
    - бюджет на тъмно червено с 40% спаднали приходи
    - 1 милион емигрирали образовани руснаци
    - спиране на плащания с банкови карти в чужбина
    - намаляване на международните полети с 85% с тенденция към 100%
    - изключване на руснаците от международните общности
    - eнергийно "разкачване" на Запада от русия
    - нарастваща руска зависимост от Китай
    - допълнителна граница с НАТО от 1300км и приемане на Финландия и неутрална от 200 години Швеция
    - тотални санкции за почти всичко за внос и износ към русия
    - блокиране на валутните резерви
    - конфискация на имущество на санкционираните
    - изтегляне от русия на водещите световни фирми
    - въоръжаване и помощи за Украйна за стотици милиарди долари
    - космическата програма на русия претърпя пълен провал след разбиването на модула Луна-25
    - след опит за преврат "Вагнер" се разпадна - Пригожин е убит - следва Суровикин ...
    - в страната назрява кървава и разрушителна гражданска война след която най-вероятно русия ще се разпадне‼️

    Коментиран от #30

  • 28 БеГемот

    5 0 Отговор
    Охаааа....сега перчема ще се сдуши с Вовата и ще си разпределят земята на свери на влияние...а Вовата ще ни хариже на султан Ерджолан а Шиши ще бъде Киряк Стефчов Ибрикчиев....
  • 29 Блиааат

    0 10 Отговор

    До коментар #24 от "овчи":

    Чакай бе ушанка..ти ако си имал университет щеше да имаш и канализация..това че сте изкопирали нещо от белите хора не ви прави бели
    Нали се сещаш че така както в блатото първия университет е създаден от германката 1755 година най-старите университети в Европа са почти пет века по-стари
  • 30 хасан двата у....

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Я НЕ СЕ ПРАВИ НА УМНИК АМИ ЛАПАЙ БЪРЗО ЧЕ КАПЕ
  • 31 Ухаа

    1 5 Отговор

    До коментар #24 от "овчи":

    И всъщност турския клозет си е доста хигиеничен за публична употреба..просто ти като нямаш и такъв как да знаеш
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 даню касапа

    4 1 Отговор
    Да идва бай дончо ,че Путин ще направи укрите изчезващ вид
  • 34 Барах Салама

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Демократ":

    Делата срещу тръмп са поръчкови и политически. За съжаление такава е съдебната система в Щатите (вече и нашата). Опитват се да го спрат, откажат и т.н.

    След като фалшифицираха предните избори и писаха умрели гласове за Байдън - друго не им остава сега.

    Знаят, че ако втори път фалшифицират за Байдън ще стане доста напечено за властта. Там почти всички нормални хора имат оръжие и държавният апарат може доста безпомощно да се наложи да се бори за оцеляване.

    Коментиран от #42

  • 35 Пръц

    8 0 Отговор
    А колко трябва да е отчаяното зеленото да пали свещи Тръмп да не победи?

    Коментиран от #39

  • 36 Смех в блатото

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "овчи":

    Българите когато сме имали Империя, дворци, език и култура, москалите още са се крили в блатата и са комуникирали с ръкомахане.

    То не, че сега повечето пак не са в тинята :)))))

    Коментиран от #53

  • 37 Спри се бе пенсионер

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Пускаш едни и същи неща непрекъснато.

    Такава защита на Америка като твоята има точно обратния ефект. Всички стана за Русия заради изостанали имбецили като теб

    Коментиран от #46

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Смех в блатото

    1 9 Отговор

    До коментар #35 от "Пръц":

    Ти представяш ли си, говориш така за Зеленски, а биеш челото в земята ден и нощ да дойде Тръмп, за да спаси "втарая".

    Каи честно! :)))

    Колко е слаба ватата, та да трябва пак САЩ да я спасява? :)))

    Коментиран от #47

  • 40 Никой

    1 9 Отговор
    Надеждите сега са в Тръмп. Непобедимата червена армия не можа та Тръмп мечтаят руснаците ,ще донесе така жадуваната победа. Идва Тръмп спира военната помощ за Украйна,но Путин с каквито и сибирски илачи да го тъпчат вече е пътник,той също е възрастен и не е вечен.

    Коментиран от #51

  • 41 и магаре да сложиш

    9 1 Отговор
    срещу Байпън ще спечели.Дъртия взел дал.Тотална щета е.
  • 42 Херо Монах Мустафа

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "Барах Салама":

    Зеленски е сатанист. Нека пали свещи на и моли Сатаната. Историята с тия е винаги еднаква. Мусолини и Хитлер го чакат да му обяснят къде са сгрешили.
  • 43 Воин

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Що трябваше на щатите да разполагат ядрени оръжия в Европа?Преди за Куба не можеше,а?Може би сега Куба и Венецуела ще искат?Какъв ли ще е вой?
  • 44 Акула

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Акула":

    Украйна ще Загуби Войната
    Русия е Сила и Мощ
  • 45 Още един забавен руснак

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "овчи":

    Овчи да сравняваш руски университет със истински такъв е като да сравняваш младите накимовци с офицери от адмиралтейството
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пръц

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Смех в блатото":

    Що бе?Кото гледам за 2 години .Явно нямат нужда.Преустроиха си икономиката,печелят дори повече от преди,граничат си с когото си поискат(че ще ме изтрият,па ти се сещай)За кво да ги спасяват

    Коментиран от #49

  • 48 Акула

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "ХА ХА ХА! ХА ХА ХА!!!!ХОО ХО!":

    това е ментето Акула
    Коментар Пост 3 е Ментето
  • 49 Смех в блатото

    2 5 Отговор

    До коментар #47 от "Пръц":

    "за 2 години"

    Малииии. За 2 години колко напреднахте в Авдийвка?

    Цирк.

    Коментиран от #56

  • 50 Айдееее

    5 0 Отговор
    Киро и Асан зацапаха гащите
  • 51 Смех в блатото

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Никой":

    Верно си никой,че се и гордееш с това.Главна отличителна черта на ганьо,тъпп но упорит.
  • 52 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 4 Отговор
    Само от млатене разбира блатника и загрузване с 200 по чувалите, копейката тоже.

    Коментиран от #54

  • 53 Историк

    4 1 Отговор

    До коментар #36 от "Смех в блатото":

    Ти па кво общо имаш с древна България с твоите пакистанските корени?

    Коментиран от #55

  • 54 Акула

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Аз пък искам да млатя влаха Илиян Илиин Мокрия от Лом в Ди Вия.
  • 55 Смех в блатото

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Историк":

    Ма от Кремъл верно ви подбират особено редки ... :)))

    Къде намеси Пакистан?

    Коментиран от #57, #60

  • 56 Пръц

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Смех в блатото":

    Това не беше ли в Украйна?Може и да бъркам,щото съм слаб по география.Може би е до Египет?А може би в Москва?

    Коментиран от #58

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Смех в блатото

    0 3 Отговор

    До коментар #56 от "Пръц":

    Точно, Украйна, там, където сте окупатори.

    Сега не разбрах, за две години колко километра при Авдийвка? :)))

    Коментиран от #63

  • 59 Историк

    0 1 Отговор
    Вземи огледалото и си виж лилав;ите венци.

    Коментиран от #73

  • 60 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Смех в блатото":

    Вземи огледалото и си виж лилавите венци.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Тръмп щее следващия Президент на САЩ

    4 3 Отговор
    Нашите Евро атлантици да Завъртат Ветропоказатела в друга посока, Анал Лизаторите да се ориентират навреме!? Тагарев къде ще се Свре е интересно, можеби са му намерили някое местенце в Щаба на НАТО!! В Украйна повече няма да стъпи?!

    Коментиран от #74

  • 63 Пръц

    1 1 Отговор

    До коментар #58 от "Смех в блатото":

    А ти защо си мисли,че ни трябва?Искаме Мариопул.Взехме го.Може сега да искаме войната да продължава дълго?Да има нов ред(което е факт)Да няма само една резервна валута(което е факт)Почти всички икономики да работят за своя интерес и да не печатат пари без покритие.Да се създадат нови съюзи и .......Омръзна ми да пиша
  • 64 А бе

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пръц":

    Вие Тръмп ли чакате да извади Русия от фекалиите дето е затънала?НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ!!

    Коментиран от #66

  • 65 Факти

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "овчи":

    Затова руснаците пишат с български букви и 60% от езика им са български думи. Я кажи къде са били, когато са получили първите си книги от Преславската книжовна школа. Неприятен народ, превзел най-безполезната (по онова време) територия на планетата. Извадиха късмет, че Запада направи индустриалните революции и изведнъж се оказа, че под краката им има ценни суровини. Разбира се, те нямат достатъчно акъл да ги използват за благоденствието си, а доброволно ги предават в ръцете на поредния си цар, заедно с живота си. Те там никога не са знаели друго, освен робство и мизерия. Ама имали най-голямата територия. Кой я има? Един човек и кликата му. Руснаците са жалки. Българите, с всичките ни недостатъци, сме мноооого по-напред от тях в еволюцията.

    Коментиран от #68

  • 66 Пръц

    0 0 Отговор

    До коментар #64 от "А бе":

    Ми включи се по--рано в коментарите.Прочети ги.Сега и на теб ли да обяснявам?
  • 67 Кури

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тошко укр@йнски":

    А кой е Путин?

    Коментиран от #69

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Тошико от Чад

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Кури":

    Някакъв, живял по времето на баба Ванга и малко след нея.
  • 70 Даа бе

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "БеГемот":

    А вие като имате държава защо,станахте за срам и посмешище пред целия свят?
  • 71 сашо

    3 0 Отговор
    Това не може да бъде вярно по всичко си личи ,че е Путинска пропаганда. Само Джо може да направи Америка велика и силна и Американският народ вярва в Джо. Нищо ,че е убиец и престъпник и за разлика от бащите на нациите е и терорист и то Номер -1 в света като най-старият (имам предвид двата газопровода. ). Америка е построена от такива личности а Джо ги има и той е най подходящият даже Тръмп да спечели - което е невъзможно ако се случи - Джо ще ги счита за фалшифицирани и по решението на съда Той ще бъде Президента на тая престъпна страна като най- подходящ.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Така ли бе

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Историк":

    Докога ще слушаме махленските ти брътвежи?Много бързо ти се изчерпа историкографият, започна да се заяждаш и да обиждаш!
  • 74 Не си познал

    2 0 Отговор

    До коментар #62 от "Тръмп щее следващия Президент на САЩ":

    Вие трябва да завъртите Ветропоказатела,русороби! Не си мислете ,че като дойде Тръмп ,Путин и Русия ще възтържествуват и ще стане както на вас ви изнася!Не го мислете Тагарев къде ще стъпи и къде не.Мислете за вас самите,по вече никой няма да се церемони с вас!