Last news in Fakti

26 Януари, 2024 09:53 838 11

Очаква се визита на японския премиер в САЩ през април, за да се срещне с Байдън

  • сащ-
  • джо байдън-
  • японски премиер-
  • визита-
  • април

Япония заема ключова позиция като съюзник в стратегията на САЩ по отношение на Китай и Северна Корея

Очаква се визита на японския премиер в САЩ през април, за да се срещне с Байдън - 1
Снимка: Shutterstock

Белият дом съобщи, че японският премиер Фумио Кишида ще посети САЩ през април за среща с американския президент Джо Байдън, предаде Ройтерс и БТА.

Срещата ще включва държавна вечеря и обсъждане на политически въпроси.

Ройтерс отбелязва, че Япония заема ключова позиция като съюзник в стратегията на САЩ по отношение на Китай и Северна Корея, както и във въпроси, свързани със сигурността в Азия.

Байдън и Кишида ще обсъдят "усилията за засилване на нашите отношения в сферата на политиката, сигурността и икономиката, както и на връзките между гражданите" на двете страни, за да бъде подобрена ситуацията със сигурността в Индийско-тихоокеанския регион, каза говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Срещата на двамата лидери ще бъде осъществена в период, който не е особено лек за нито един от тях. Както Байдън, така и Кишида имат нисък рейтинг в страните си, отбелязва Ройтерс. Байдън вероятно ще се изправи срещу бившия американски президент Доналд Тръмп на президентските избори през ноември, а Кишида е изправен пред икономически трудности и последиците от голямото земетресение, което разтърси Япония този месец.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Искаме Мир, а не НАТО !

    6 1 Отговор
    Митинг-протест пред посолството на САЩ - 27 януари 2024 г., 14.00 ч. Ул. „Козяк“ 16, София.
    Уважаеми българки и българи, всички Вие честни хора на България, към Вас отправяме този призив.
    В Конгреса на САЩ бе внесен Проектозакон S804, който обявява Черно море за зона на стратегическите американски интереси. Това означава, че Черноморско-Балканският регион се превръща в бойно поле.
    Заплахата България да бъде включена чрез жива сила да участва в бойни действия е повече от реална.
    На цялото българско общество е ясно откъде основно идват командите. Ето защо ви призоваваме да се съберем пред главното Посолство и да ги запитаме:
    От позицията на какъв човешки морал вие господа настоявате „нашите нотабили“ да ни вкарват в месомелачниците на припламващите тук и там военни конфликти? Нима нашите синове са ни по-малко мили от вашите? Нима забрадките на българските майки са по-малко черни от тези на вашите майки?
    След като вашите деди и бащи са се били заедно с руснаците против нацизма, на основата на какви ценности не само не спирате, но поощрявате неофашистки елементи в България да рушат паметниците на Червената армия, внесла огромен принос в разгрома на нацизма и фашизма?
    Величието на една държава и нация се покои на честността, на ясно провежданата политика на уважение към ценностите и традициите на близки и далечни народи и общества. Ако вие искате да покажете, че сте действително велика страна, уважете волята на мнозинството българи да живеят в мир и разб
  • 4 Иван

    4 0 Отговор
    Путин може да им помогне да се срещнат по-скоро.......тук, на този свят или в друго измерение.
  • 5 Иван

    4 0 Отговор
    Верен съюзник и в стратегията на САЩ да изтребят палестинците.
  • 6 хъ хъ

    5 0 Отговор
    Снимката направо кърти...

    Коментиран от #8

  • 7 Иван

    4 0 Отговор
    Вчера при заседанието на Съвета за Сигурност на ООН, японският представител беше най-долнопробният и най-мерзавският. На второ място беше южнокорейското леке, на трето място беше американското същество и на четвърто място беше френският безгръбначен.
  • 8 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "хъ хъ":

    Ха ха ха ха ха!!!! Боклука Байден иска да е сигурен че не халюционира, че пред него не стои таласъм.
  • 9 Госあ

    4 0 Отговор
    снимката е покъртителна…е заради такива слуги от простолюдието, Юкио Мишима слага край на живота си….
  • 10 Ахаха

    0 0 Отговор
    То няма да има държава там април
  • 11 АВЕ

    0 0 Отговор
    Ако тоя изкукуригалник не гушне букета до тогава Да се чуди човек че му планират срещи след толко време като при него минута е много