Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Януари, 2024 14:46 5 388 48

Откриха много нарушения в украинската армия

  • украйна-
  • рустем умеров-
  • нарушения-
  • оръжия-
  • киев-
  • русия-
  • война-
  • зсу-
  • корупция

Напоследък в Украйна избухнаха няколко корупционни скандала

Откриха много нарушения в украинската армия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров призна за наличието на пропуски след оплаквания от страна на украинските военни за недостатъци в оборудването и доставките, предаде ДПА, съобщи БТА.

По време на непланираните проверки са регистрирани "много нарушения", съобщи министърът във "Фейсбук". Инспектирани са били и доставките на хранителни продукти. Според доклада провизии на стойност над 1,2 млн. евро (1,3 млн. долара) са липсвали и не са били доставени.

"Регистрираме нарушенията и разглеждаме всеки случай поотделно", пише Умеров в изявлението, публикувано вчера. Заради инцидентите наскоро е бил сменен доставчикът за някои военни части, според същия източник. Изненадващите проверки, в които участват и тайните служби и други организации за сигурност, ще продължат.

Министерството на отбраната на Украйна заяви, че наскоро е имало оплаквания от въоръжените сили за недостиг на доставки в лагерите на някои части, воюващи на Източния фронт. Установени са също така недостатъци в качеството и количеството на храната. Напоследък в Украйна избухнаха няколко корупционни скандала, свързани с министерството на отбраната и въоръжените сили. Умеров припомни, че в министерството е бил разкрит случай на измама, при който бивши и настоящи служители са присвоили около 36,4 милиона евро за закупуване на артилерийски боеприпаси.

В крайна сметка сумата е била върната в бюджета, подчерта министърът на отбраната. През септември 2023 г. украинското правителство уволни дългогодишния бивш министър на отбраната Олексий Резников и други високопоставени служители, припомня ДПА. След като зае новия си пост, Умеров обяви, че ще прочисти системата.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любознателен

    74 4 Отговор
    Добрутро! Имало е значи нарушения. Тези крадат като изоглавени, сега се сетиха, че имало нарушения

    Коментиран от #15, #21

  • 2 Тагаренко

    53 8 Отговор
    Пълни лъжи!

    Коментиран от #8

  • 3 да де

    58 3 Отговор
    Що бе за сметка на това Хамас са доволни "Джавелините" работят.
  • 4 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    9 73 Отговор
    Безогледно жесток терорист без никакво притеснение каза,че няма да има Украйна, това е целта му. Нашите изроди като проф.историчка от СУ дарина григорова каза путин след като приключи с денацификацията на Украйна трябва да дойде да денацифицира България. Такова гнусно национално предателство може да се разреши само в България безнаказано. Това същество учи нашите деца, съвсем ли са обезумяли всички отговорни органи за национална сигурност? Този изрод трябва да бъде изгонена от България и депортирана в москва при любимия и убиец.

    Коментиран от #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТаУмВзе

    7 62 Отговор
    За две години,почти, Специална военна операция " загинаха над 530 000 кабзончици, а три пъти повече бяха ранени, някои от тях осакатени. Естествено че Путин ще набира нови и нови военнослужещи за войната срещу Украйна, защото ако загуби тази война, ще загуби и абсолютната си власт и живота си. Все пак Русия, която винаги е изоставала във военните технологии от ,,Запада", разчита на човешкия фактор. С кръв ще удавим германците, е тактиката на маршал Жуков. За това от 50 милиона жертви на ВСВ, 27 милиона са от СССР. Германците дават 6 милиона жертви общо , срещу СССР, Великобритания, Франция, Нидерландия, Норвегия, Полша, Югославия, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Демек Германия воюва от 1939- та година срещу,,Колективния запад", а от 1941- ва година воюва и срещу СССР. Е как тогава, Русия ще претендира че е победила ,,Запада" , след като е победила една страна от ,,Запада" с помощта на всички останали страни на,,Запада" ?
  • 7 Пич

    62 4 Отговор
    Украйна и корупция !!! Не може да е вярно !!! Те си продават танковете защото им изпонаподариха много , и се чудят какво да ги правят !!! Затова продават , не че са корумпирани......а и контранастъплението е успешно , за какво са им.....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    7 56 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...❗❗❗

    Коментиран от #20

  • 10 Последния Софиянец

    6 49 Отговор
    пуслер искаше да разколебае, уплаши и разедини украинците – получи обединена нация, готова на всичко, за да защити независимостта си.

    - Искаше денацификация, но се оказа, че неговите войски действат по нацистки модел в окупираните територии, извършвайки военни престъпления на всяка крачка.

    - Искаше свиване на НАТО – поучи разширен Северно-атлантически блок с нови членове.

    - Искаше да наложи нов световен ред – „руский мир“, - оказа се в изолация и под санкции.

    2024 г. ще е преломна за рабссия, за жалост това ще стане чрез много кръв и жертви, по стара руска традиция. Защото пуслер изповядва теорията, че „ключеви за развитието на рабссия са военните, а не икономическите фактори“.

    Коментиран от #36

  • 11 М.Ат.

    38 1 Отговор
    Reuters: Чиновници от МО на Украйна откраднаха $40 млн
    29.01.2024 07:00
    Службата за сигурност на Украйна разкри схема за кражба на държавни средства при закупуването на боеприпаси на обща стойност почти 40 милиона долара, пише Reuters. Петима служители на Министерството на отбраната на Украйна и мениджъри на доставчика на въоръжение «Лвовски Арсенал» са заподозрени в опит за присвояване на средства при закупуването на 100 хиляди минохвъргачни боеприпаси
  • 12 Т@гаренко

    46 4 Отговор
    Откриха много нарушения в украинската армия!
    От Триста Милиарда, които Зелени@ Н@ркоман получи,
    Половината са Откраднати,
    А много от въоръжението, което му бе дадено от НАТО, ЕС и Х@мерика,
    Н@ркомана го е Продал на Терористични организации
  • 13 Министърът

    31 2 Отговор
    е Кримски татарин , от мюсюлманско семейство !
  • 14 до 2031 още малко остава

    9 13 Отговор
    като си върне цяла украйна ще се видят къде са крадените пари . хахахахаха . Всеки с голяма кола и 6-7 имота , а не се крадело . сега от зърно доста отклоняват . Значи и у нас се краде . Ама от какво . бтр или самолети , дааа . краде се . и в юса също .
  • 15 Емил

    6 16 Отговор

    До коментар #1 от "Любознателен":

    Славяни, сър!
  • 16 БАРС

    36 4 Отговор
    АМИ КОЙ Е ВИНОВЕН АМИ ПУТИН ТОЙ ВЕЧНО ИМ ВЕНОВЕН ТЕ КРАДЪТ ПУТИН ВИНОВЕН.

    Коментиран от #18

  • 17 ха дубру ютро

    33 3 Отговор
    та това се знае от години.
  • 18 колега

    32 3 Отговор

    До коментар #16 от "БАРС":

    БАНДЕРЩАТА СА НАЗНАЧИЛИ ПУТИН ЗА ДЕЖУРЕН ВИНОВНИК ЗА ВСИЧКО. УКРОПИТЕЦИ.
  • 19 Хахахаха

    28 2 Отговор
    Сериозно ние знаем за тях поне от година
    Добро утро
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 да бе

    8 21 Отговор

    До коментар #1 от "Любознателен":

    там поне ги хващат. във вашите мочурища се краде в пъти повече и никой няма хванат

    Коментиран от #23, #29

  • 22 Плевнелиев

    30 4 Отговор

    До коментар #4 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Ееее стига де . Навсякъде едно и също пишеш. Идват избори в щатите и цяла Европа и тогава както каза една министърка нещата ще се завъртят на 360 градуса.
  • 23 Тия па

    29 5 Отговор

    До коментар #21 от "да бе":

    Там крадат от твоите пари и от парите на европейските данъкоплатци, а Русия не проси чужди пари и соц помощи и осигуровки от ЕС , ползва си своите То близко да акъла, ама за който го има.
  • 24 Ти да видиш.

    31 3 Отговор
    Тези нарушения бяха видими с невъоръжено око от самото начало. Резников го изпратиха с бурни аплодисменти в Радата, защото беше сбъднал тяхната заветна мечта - да излезеш от това блато с поне 1 млрд. долара по-богат, без никой да ти търси отговорност. На другия ден имаше негова снимка на яхта, с чаша шампанско в ръка. В Монте Карло има почти цял квартал с такива хитреци, според разследване на соросоидната украинска медия "Украинска правда", с коли, които някои не сме и сънували, посещаващи всяка вечер казината. Въобще САЩ платиха скъпи имоти, яхти и какво ли не на цялата корумпирана украинска власт, плюс че грабят и собствените си нещастни граждани.
  • 25 Кон Ник

    19 3 Отговор
    Вече го играем доброто ченге. Какви нарушения, каква корупция Мамарче, в най честната освободителна армия, а? Приключиха ли там контранаступа, че ме тресе страх вече...
  • 26 А на сегашния министър

    18 3 Отговор
    цялото му семейство е в Маями от години. Гледах снимки там от Инстаграм отпреди няколко години на жена му.
  • 27 Копейкин

    4 14 Отговор
    Най-корумпираните държави са Украйна и Русия какво се учудвате.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Хващат ги

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "да бе":

    Така е. Хващат всеки, който ги хване в крачка.
  • 30 ⚜️Просветен⚜️

    14 0 Отговор

    До коментар #28 от "Местния Козар":

    Някъв тролест бот е най вероятно, да дразни и генерира коментари! Никой не е Толкоз прост , освен ПП/тата!
  • 31 Никой

    17 1 Отговор
    При Сталин ги разстрелваха за корупция и кражби. В Украйна що не е така ? Война се води ?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 То е ясно !

    15 1 Отговор
    Батце толкова млрд. $ и € им наляха на тия айдуци и ефекта е нулев.Наркомана си ги раздава на кликата около него защото го чака бесилото.Оцапал е процепа отвсякъде.
  • 36 .....

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Обединиха се да търмъчат заедно
  • 37 Топлата вода

    13 1 Отговор
    Охоооо , още колко нередности ще излязат тепърва ....
  • 38 Никой

    1 13 Отговор
    Цените по бензиностанциите в Московията чупят рекорди. За да се смекчи ударът върху джоба на ватенките е разпоредено при зареждане на пълен резервоар да се плаща 50 % от сумата а останалата да се погасява при получаване на заплата от " богато живущите " . Ега ти маймунарника !
  • 39 Иван

    2 1 Отговор
    Бохча, сокак, Истанбул.
  • 40 От страни

    6 1 Отговор
    Оууууу. Колко още чудни открития ви чакат. След като краварите изоставят Украйна и дадат разрешително да се приказва ще видите куп статии с изброени отраднати вооръжения и пари, куп разследвания за откраднатото от Зе и Квартала. Ще има много много материали за одита дето се провежда на оръжията "дарени" на Украйна и после пъкнали в Даркнета и при Хамас. Въпроса е в забраната да се пише нещо, която се спазва и да видите кви ще станат Фатки русофили и колко убави неща ще се явят за Путин и Русия. Е нема да е баш сега ама скоро. Обещавам на подлогите че ще успеят да го видят.
  • 41 Само беднотията

    4 2 Отговор
    Ходи да се бие от патриотични чувства. Да ги ядът плъховете и за ядат помия. Тия хора ум имат ли. Обърнете е пушките към тия дето ви докараха до тоя хал.
  • 42 От страни

    3 1 Отговор
    Работил съм в Украйна - не можехме да довършиме обекта щото всичко което се докарва на обекта през деня вечерта и ноща изчазва в неизвестни посоки. Краднеха всичко. И са изобретателни което касае кражбите.
  • 43 Отец Дионисий

    0 3 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #46

  • 44 ХА ХА

    0 1 Отговор
    През 2023 г. броят на самоубийствата в украинските въоръжени сили почти се е удвоил. По официални данни във военни части са регистрирани 616 подобни инцидента, пише dikGAZETE. Основните причини са психотравматичен стрес, непригодност на хората за военна служба, алкохолизъм и наркомания.
  • 45 Уж Резников хванат в корупция

    1 1 Отговор
    Пък е в Британия под закрила за добре свършената работа и правилно разпределени проценти.
    И тоя театър сега го разиграват за пред измамените данъкоплатци.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Столипиново

    0 0 Отговор
    Къде отиват парите на ЕU ?
    Тези краднат повече от Сглобката .
    Всеки имал вземане даване с тях трябва да се разследва за корупция . Защо ли се сещам че
    жената на Тагарев участва в укр компания
    за дронове . Не той . Жената .
  • 48 Буданов

    0 0 Отговор
    “ Може да звучи малко грубо но на нас ни
    дават пари да работим за тях , а Русия трябва
    да харчи своите “
Новини по държави: