Last news in Fakti

29 Януари, 2024 19:50 1 463 10

Белият дом: Водим тежки преговори с "Хамас" за заложниците, има надежда

  • цру-
  • уилям бърнс-
  • катар-
  • хамас-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • джо байдън

Американският президент Джо Байдън се опитва да посредничи за освобождаването на повече 100 заложници, които все още са държани в Газа след смъртоносната атака в Израел от 7 октомври, извършена от бойци на "Хамас"

Белият дом: Водим тежки преговори с "Хамас" за заложниците, има надежда - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом днес заяви, че разговорите за осигуряване на ново освобождаване на заложници, държани от палестинската ислямистка групировка "Хамас" в Газа, са били конструктивни и обещаващи, но предстои още много работа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В поредицата от разговори през последните дни участват директорът на ЦРУ Уилям Бърнс и американският пратеник за Близкия изток Брет Макгърк. На тях се обсъжда освобождаване на заложниците, както и хуманитарни паузи на войната между Израел и "Хамас" в Газа.

"Смятам, че е честно да ги нарека конструктивни", заяви пред Си Ен Ен говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби. "Смятаме, че има рамка за още една сделка за заложници. Това наистина може да промени ситуацията по отношение на освобождаването на още заложници, доставянето на още помощи и действителното ограничаване на насилието", добави той.

Американският президент Джо Байдън се опитва да посредничи за освобождаването на повече 100 заложници, които все още са държани в Газа след смъртоносната атака в Израел от 7 октомври, извършена от бойци на "Хамас", отбелязва Ройтерс.

Бърнс се срещна вчера с началника на израелската разузнавателна служба "Мосад", премиера на Катар и ръководителя на разузнаването на Египет. Израел нарече разговорите конструктивни, но със значителни разминавания в позициите.

Кърби каза, че дискусиите с представителите на Катар, Израел и Египет са били много добри. "Не сме прекосили финалната линия още", отбеляза той пред Си Ен Ен. "Имаме обаче много добро чувство за разговорите и в каква посока са се насочили те, както и за възможността да се случи нещо потенциално доста значително", добави Кърби.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 0 Отговор
    Защо пък Белият дом води преговори?Да не са американци?
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 1 Отговор
    Бай Пън не знае къде се намира , на преговори бил‼️
  • 3 Истината

    6 1 Отговор
    Хутите вчера потопиха американски крайцер в Червено море обаче пропагандистите сороси. не смеят да ви информират.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Бай Пън и преговори 🤔🤔🤔🤔
    " Байдън втрещи с бръщолевене по време на посещението във Виетнам.

    "Ще ви кажа нещо... не знам за вас... обаче аз отивам да си лягам". Това е едно от странните изречения на президента на САЩ Джо Байдън по време на реч при посещението си в Ханой (Виетнам). Дотогава американския държавен глава говореше необичайно несвързано и вмъкваше фрази, които нямаха смисъл.

    В крайна смета екипът му реши да вземе мерки и изключи микрофона му." 🥸🥸🥸🖕
  • 5 Тото

    7 1 Отговор
    Какви са явяват краварите че да водят преговори със някой!!??? Долна краварска зган!!!
  • 6 Лумпен

    6 1 Отговор
    Освобождаване на всички палестински заложници от еврейските затвори веднага!
    И след това евреите да
    заминават поживо поздраво за америката да си направят държава!
  • 7 Сатана Z

    1 1 Отговор
    Хамас са точни.Казаха: освобождавате нашите,които са на топло,срещу вашите,които са на студено.Кво неясно има с размяната?
  • 8 Моисей

    1 2 Отговор
    Керванът на цивилизацията си върви, а палестинските кучета лаят ли лаят отстрани.
  • 9 А кой ще плаща

    2 0 Отговор
    За избитите хиляди хора?
    Това питат ли журналистите или пишат каквото им наредят?
  • 10 Дядо Гадняр

    0 0 Отговор
    В Тексас ври , националната гвардия и федералните са изправени един срещу друг , говори се за отцепване на Тексас , а Байдън се прави на посредник в Израел.