Last news in Fakti

30 Януари, 2024 14:33 1 560 30

Кремъл: Напрежението в Близкия изток е твърде високо! САЩ и Иран трябва да се помирят

  • сащ-
  • иран-
  • дмитрий песков-
  • русия-
  • джо байдън-
  • израел

Москва се радва на все по-тесни връзки с Техеран в момент, когато отношенията ѝ с Вашингтон са на най-ниското си ниво от Кубинската ракетна криза през 1962 г. заради войната в Украйна

Кремъл: Напрежението в Близкия изток е твърде високо! САЩ и Иран трябва да се помирят - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл, попитан във вторник за потенциални удари на САЩ срещу иранските интереси, каза, че напрежението в Близкия изток е високо и че са необходими стъпки за деескалация, а не за дестабилизиране на по-широкия регион, предава Ройтерс.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин в понеделник обеща, че САЩ ще предприемат "всички необходими действия", за да защитят войските си след смъртоносна атака с дрон в Йордания от подкрепяни от Иран екстремисти, въпреки че администрацията на президента Джо Байдън подчерта, че не търси война с Иран.

"Не приветстваме никакви действия, които водят до дестабилизация в региона и увеличават напрежението, особено на фона на прекомерния потенциал за конфликт", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

"Няма да приветстваме продължаването на подобни действия, независимо от кого идват. Сега нивото на напрежение е високо и трябва да предприемем стъпки за деескалация. Това е, което ще предотврати разрастването на конфликта."

Русия се радва на все по-тесни връзки с Иран в момент, когато връзките ѝ със Съединените щати са на най-ниското си ниво от Кубинската ракетна криза през 1962 г. заради войната в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    11 15 Отговор
    САЩ и Иран ще се помирят когато руснаците се изтеглят от Крим.

    Коментиран от #2, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пахтакор Ташкент

    7 6 Отговор
    Зеленски миналия ден каза че има 880 хилядна армия и 35 милиона работят за страната си и оказват всякаква помощ! Около 5 милиона човека са напуснали Украйна за да спасят децата си ,предимно жени. И двете страни набират стотици хиляди хора в армиите си. Само че украинската армия расте с горе-долу същата бройка и подразделенията на фронта са в ротация.

    Докато руската едва-едва е набъбнала, по техни официални изказвания. Има над 600 000 жертви, и войската стои на фронта докато тотално се амортизира и назад се връщат предимно ковчези и инвалиди.

    От мобилизираните затворници, един от десет дали оцеля?

    Коментиран от #19

  • 4 Нали Русия искаше втори фронт, но

    5 13 Отговор
    сега всичко ще се стовари върху нея. Ударят ли САЩ Иран, след това идва марионетния режим в Сирия, а после Хизбула и хутите-хуси! И руските бази на Асад потом пошли к чьортам!
  • 5 българина

    10 7 Отговор
    това е подсказка, или излизате от украйна или иран влиза в израел с проксита. Само че израел като площ не е украйна, там всичко може да приключи много бързо. железният щит ще свали ли 1000 ракети в час над тел авив хайфа и йерусалим?

    Коментиран от #29

  • 6 От Кремъл знаят

    2 11 Отговор
    Че братския им християнски православни ирански народ ще остане пак без някой генерал както преди няколко години

    Коментиран от #12

  • 7 Наблюдател

    14 3 Отговор
    БайДън ще остави на следващия американски император държава , която целия свят мрази !
  • 8 Последния Софиянец

    3 12 Отговор
    Само от млатене разбира блатния ватник и рабите му гладни!
  • 9 ТаУмВзе

    3 12 Отговор
    Разпада се рушлямията и реват на умрело

    Коментиран от #16

  • 10 Иран заедно със своите проксита

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Да де ами китайците питаш ли ги":

    отива в канала, в шахтата и т.н. Защото пречи и на Китай, чиято търговия закъса с Европа заради хусите. А Китай като му закъсат приходите ще има велика китайска революция! Си ще види какво значи гладен народ!
  • 11 Китай

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Да де ами китайците питаш ли ги":

    Китай постепенно изкупува земеделска земя в САЩ

    Докато Съединените щати водят активна външна политика, съобщава Bloomberg , на територията на Вашингтон продължава тиха и незабележима работа. Въпросът е, че китайските инвеститори продължават да изкупуват най-добрите земеделски земи в Щатите. Освен това нито един американски експерт не може да даде точна оценка колко декара вече са собственост на китайците към края на 2023 г.
    Като доказателство експертите цитират факта за увеличаване на дела на чуждестранни компании в общия обем обработваема земя в САЩ в периода от 2016 до 2021 г. Тоест не само Китай се интересува от американски земи, но и други чуждестранни компании.
    В края на 2022 г. около 40 милиона акра в САЩ са били собственост на чужденци, което е с 40% повече от 2016 г. Според официални данни на Министерството на земеделието на САЩ по-голямата част от тази земя е била собственост на компании от Китай.

    Коментиран от #15, #30

  • 12 Летописец

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "От Кремъл знаят":

    Ама ти не знаеш , че точно този ирански генерал беше най-големия ужас за ИДИЛ , и затова краварите го убиха . Щото разкара Ислямска държава от Сирия .
  • 13 Чан Гъм

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да де ами китайците питаш ли ги":

    Лъжеш Ние казваме "Пази Калифорния", ако знаеш какво значи, но едва ли.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ти повече се притеснявай за Сибир!

    4 10 Отговор

    До коментар #11 от "Китай":

    Преди време един важен китаец се изтърва, че само Китай може да сложи ред в Русия.
    Скоро на китайско-украинската граница всичко ще бъде спокойно. Русия не иска Запада, но скоро от китайски васал ще се превърне в китайска провинция!

    Коментиран от #20, #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 един

    2 4 Отговор
    а кремъл помири ли се с украйна. иран и сащ нямат нищо общо, а вие сте братя ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Китай

    8 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ти повече се притеснявай за Сибир!":

    Чан Гъм в преден коментар е отговорил/а. Китай не иска студен Сибир, иска топло местенце. Има много статии в Китай по въпроса.
  • 21 Иван

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ти повече се притеснявай за Сибир!":

    Затова ли кравите реват от Китай. Друга е политиката на Китай, умньо. Но ти от къде да знаеш, като не четеш .
  • 22 Жоро

    4 2 Отговор
    То щото при вас всичко е спокоино.Така или иначе това напрежение трябва да избие някъде.То няма точка на света да не се дрънка оръжие.Въпрос на време е нещо някъде да стане.Изключвам изкуствената воина между два братски народа,създена от сащ.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хаха

    2 2 Отговор
    Няма по нагли от расистите!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ха ха ха

    3 5 Отговор
    Руснаците разпалиха конфликти навсякъде и лицемерно говорят за помиряване.
  • 27 МаДа

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Щото си мислеше, че ще вземе Украйна без война, както взе Крим.
    Войниците носеха храна за 3(три) дни и парадни униформи за парада на победата. 😁
    Естествено очакваха запада да помрънка известно време, и това да е всичко.
    Некви разправят за некви многоходови стратегии😁, но всъщност е работа на парче.
    Западът подкрепи Украйна - Путин им взе заводите - западът му наложи санкции и замрази активите - Путин почна да плаши с ядрени войни.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Добре де

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "българина":

    Омръзна ми да изнасям фактите такива каквито са...Иран влизал ама с какво с балетна стъпка ли? Те ако можеха досега да бяха унищожили Израел бе Мунчо. Действат с местни милиций в Сирия, Ирак, Йемен и тнт. Що не атакуват директно Израел? Нали са ербаб, по население, конски сили и незнам си кво още.
  • 30 Да да да

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Китай":

    Изкупува и я изнася на кораби в Китай тая земля. Купува но спазва американските закони там, не китайските. Утре закона се променя и китайката се фана за палците. Понимайш! Мое са кравари ма не са дупедавци кат Ганчо-русолизанчо.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания