Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 04:09, обновена 9 Февруари, 2024 07:35 11 080 188

Путин пред Карлсън: Няма да нападаме Полша и Латвия, не сме постигнали целите си в Украйна ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ

  • владимир путин-
  • русия-
  • тъкър карлсън-
  • интервю

Не разрешиха на Клинтън да влезем в НАТО, заяви пред американския журналист президентът на Русия

Руският президент Владимир Путин даде интервю пред американския журналист Тъкър Карлсън.

„На 24.02. 2022 г. вие се обърнахте към вашата страна. Вие казахте, че сте започнали специална операция, защото сте стигнали до заключението, че с помощта на НАТО Съединените щати могат внезапно атакуват Русия. За американците "Това изявление е като параноя. Защо мислите, че Америка може да удари неочаквано?" - попита журналистът.

Владимир Путин обаче отрече тези думи: „Не съм казал това“. И тогава започна да задава въпроси на интервюиращия.

„Токшоу ли водим или сериозен разговор?“, каза президентът, имайки предвид популярно предаване, което журналистът води в социалната мрежа X.

Карлсон прие тази фраза за шега и се засмя. Именно тя обаче даде тона в следващите два часа. Между другото, от всички интервюта на уебсайта на рецензента това е най-дългото.

Путин подробно описа целия контекст за Запада, преразказвайки накратко историята на Киевска Рус, отношенията на Московското царство с неговите съседи и събитията от 17 век, когато Левобережна Украйна се обединява отново с Русия.

"Това са документи от архива, копия. Ето писма от Богдан Хмелницки, тогава човекът, който контролира властта в тази част от руските земи, която сега наричаме Украйна. Ето копия на тези документи. Аз ще ги остави при вас като добър спомен” - президентът подаде на журналиста сива папка.

Путин заяви, че съветската република Украйна е била създадена от болшевиките, дотогава тя не е съществувала. Първоначално думата "украинец" е означавала, че човекът живее в покрайнините на държавата, обясни президентът на Русия, цитиран от ТАСС. Според него възстановяването на отношенията между народите на Русия и Украйна ще отнеме много време, но ще се случи.

Проблемът се корени в това, че след получаването на независимост Украйна поставя в центъра на своята идентичност фалшивите герои, които са сътрудничили на Хитлер, подчерта Путин в интервюто. "Ако някой се смята за отделен народ, той има право да го прави. Но не на базата на нацизма, на нацистката идеология".

В същото време унгарците, живеещи в Западна Украйна, биха искали земите им да се върнат в историческата родина, отбеляза руският президент. Той подчерта, че никога не е обсъждал подобна възможност с унгарския премиер Виктор Орбан.

Руският президент Владимир Путин заяви в излъчено интервю, че Русия ще се бори за своите интереси, но няма интерес да разширява водената от нея война в Украйна към други страни като Полша и Латвия, предадоха световните агенции.

Запитан дали може да си представи сценарий, при който би изпратил руски войски в Полша, членка на НАТО. Путин отговори: "Само в един случай, ако Полша нападне Русия. Защо? Защото ние нямаме никакъв интерес в Полша, Латвия или където и да било другаде. Защо бихме го направили? Просто нямаме никакъв интерес."

Москва няма териториални претенции към тези страни, подчерта Путин.

Интервюто бе проведено в Москва във вторник и бе излъчено в сайта tuckercarlson.com.

От своя страна Карлсън заяви, че голяма част от отразяването на войната в западните медии е пристрастно в полза на Киев.

Той говори и за следващите събития, чак до края на 20 век. И засегна темата за сближаването със Запада след разпадането на СССР. Той също така описа по-подробно как е разговарял с американския президент Бил Клинтън за присъединяването на Русия към НАТО. Путин за първи път публично обяви, че имал такива планове през февруари 2022 г.

„На среща тук в Кремъл с Бил Клинтън, който напускаше властта (през 2000 г. - бел.ред.) - точно тук един до друг, в съседната стая - аз му зададох въпрос: слушай, Бил, какво мислиш ако Русия постави въпрос за присъединяване към НАТО, възможно ли е това? Изведнъж той каза: знаете ли, това е интересно, така мисля. И вечерта, когато се срещнахме на вечеря, той каза: Говорих с моите хора, с моя екип – Не, сега това е невъзможно“, сподели руският лидер.

Той повдигна завесата на поредните преговори. Въпреки уверенията за приятелство, Съединените щати, припомни Путин, подкрепяха терористите, действащи в Кавказ.

"Веднъж повдигнах този въпрос с мой колега, също президент на Съединените щати. Той каза: Не може да бъде, имате ли доказателства? Казах: да. Бях готов за този разговор и му дадох тези доказателства. Той погледна и знаете какво каза, с извинение цитирам: ами ще ги напердаша по дупето. Чакахме и чакахме отговор - отговор нямаше."

Друг важен момент в отношенията със Съединените щати Путин нарече историята около създаването на американска система за ПРО в Източна Европа. По онова време Москва разглежда подобно едностранно решение като заплаха за сигурността на Русия. И затова тя предложи на Вашингтон да създаде общ чадър за противоракетна отбрана.

"Казвам: само си представете, ако заедно решим такава глобална стратегическа задача в областта на сигурността. Светът ще се промени. Вероятно ще имаме спорове, вероятно икономически и дори политически, но радикално ще променим ситуацията в света. Тогава министърът на отбраната Робърт Гейтс, бившият директор на ЦРУ, и държавният секретар Кондолиза Райс дойдоха тук, в този офис, където сега говорим. Те седнаха тук, на тази маса. И те ми казаха: да", помислихме, съгласни сме. Казвам: слава Богу, чудесно. - "Но с някои изключения", сподели президентът.

„Значи два пъти описахте как американските президенти са взели някои решения, а след това техните екипи са провалили тези решения?“, поясни Карлсън.

"Точно така", потвърди Путин.

Руският лидер говори подробно за събитията в Украйна през последните 20 години: Майданът от 2004 г., периодът на Виктор Юшченко, срещата на върха в Букурещ през 2008 г., където Киев и Тбилиси бяха поканени да се присъединят към НАТО, идването на власт на Виктор Янукович, въпросът за асоциирането с Европейския съюз, превратът през 2014 г.

По време на тези събития, каза Путин, Вашингтон поиска от Москва да „успокои“ украинския президент, обещавайки в замяна да умиротвори опозицията.

"Янукович не е използвал, както ни помолиха американците, нито въоръжените сили, нито полицията. И въоръжената опозиция в Киев извърши преврат. Как да разбираме това? Кои сте вие ​​изобщо? - исках да попитам тогавашното ръководство на Съединените щати“, каза той.

После – Минските споразумения. Тук Путин сподели друго откровение: „Не знаех как ще го направим, но бях готов да го направя“.

„Бях абсолютно сигурен и сега ще ви кажа: искрено вярвах, че ако успеем да убедим тези хора, които живеят в Донбас – те все още трябваше да бъдат убедени да се върнат в рамките на украинската държавност – тогава постепенно, постепенно раните ще заздравеят. Не, никой не искаше това, всички искаха да решат въпроса само с помощта на военна сила. Но ние не можехме да допуснем това“, каза президентът.

В резултат на това, подчерта Путин, Русия е била принудена да защити своя народ.

Карлсън попита дали целите на военната операция са постигнати. Президентът отговори отрицателно. Примерно денацификация не е проведена. В същото време, подчерта той, всичко може да се постигне с преговори. Вярно, самите украински власти им забраниха да ги провеждат.

Беше обсъден и взривът на "Северен поток". Журналистът предложи на президента да разкрие информацията, която Русия има за замесените в това - „ще спечелите пропагандната война“.

"Много е трудно да се победят Съединените щати във войната на пропагандата, защото те контролират всички световни медии и много европейски. Крайният бенефициент на най-големите европейски медии са американските фондации. Знаете ли това? Можем да разкрием нашите източници на информация, но няма да постигнем резултати“, отговори Путин.

Карлсън поиска да описание на "многополюсен свят". Президентът подчерта, че светът все пак трябва да бъде обединен, „така че сигурността да е обща.

Освен това всичко се променя - включително позицията на САЩ на световната сцена. Не всички от западния елит обаче искат да признаят това.

Струва ми се, че тези, които контролират властта на Запад, вече са осъзнали това. Но ако това е вярно и ако това осъзнаване е дошло, помислете сега какво да правите по-нататък", призова той. Според него НАТО иска да води преговори с Русия, но не знае как.

Евентуална смяна на президента на САЩ няма да измени отношението на американския елит към Москва, въпросът не е в една личност, подчерта Путин. Ако "в американското общество надделее идеята за господство на всяка цена и с помощта на силови действия, нищо няма да се промени - ще стане само по-лошо".

Във връзка с промяната на света президентът спомена Илон Мъск, чиято компания имплантира чип в човешкия мозък. Той смята, че е невъзможно да се спре един бизнесмен, но „за да се преговаря по някакъв начин с него“, този процес „трябва да бъде канонизиран, подчинен на някои правила“.

Отделно беше обсъден Китай: президентът отрече, че Русия ще стане негов сателит. Първо, страните имат добросъседски отношения и второ, външнополитическата им философия е неагресивна.

Към края на разговора Карлсън се спря на историята на американския журналист Евън Гершкович, който беше арестуван през март 2023 г. по подозрение в шпионаж. Путин припомни, че страните обсъждат този въпрос, макар и непублично. И още веднъж подчерта, че контактите между Русия и САЩ продължават.

Според Путин въпреки санкциите, през последната година Русия е станала първата европейска икономика по паритет на покупателната способност, отбеляза ТАСС, цитирана от БТА

Относно украинския конфликт.

"Разбирам, можете да кажете, че това е наша грешка, че ние засилихме действията и с помощта на оръжия, решихме да сложим край на тази война, както казах, започнала през 2014 г. в Донбас. Но ще ви върна още по-дълбоко. Вече говорихме за това, ти и аз. Обсъждахме това сега. Тогава нека се върнем към 1991 г., когато ни обещаха да не разширяват НАТО, нека се върнем към 2008 г., когато вратите към НАТО бяха отворени, нека се върнем към Декларацията за независимост на Украйна, където тя се обяви за неутрална държава. Да се ​​върнем на факта, че на територията на Украйна започнаха да се появяват бази на НАТО и американски и британски бази, създаващи заплахи за нас. Да се ​​върнем на факта че през 2014 г. в Украйна е извършен преврат. Няма смисъл, нали? Можем да въртим тази топка напред-назад безкрайно. Но те спряха преговорите. Грешка? Да. Поправете я. Ние сме готови сме. Какво друго?“, каза президентът.

И добави: рано или късно ще бъде възможно да се постигне споразумение с Украйна: „Отношенията между двата народа така или иначе ще бъдат възстановени. Ще отнеме много време, но това ще се случи", заяви Путин, цитиран от РИА Новости.

Пълният текст на интервюто е публикуван в сайта на Кремъл можете да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 144 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AАма да питаме вдовиците на солдатите ви

    241 221 Отговор
    все пак, какво мислят за целите ви и за вас, Другарю?

    Коментиран от #14, #41, #82, #113, #135, #172

  • 2 Какви са ТИ целите?

    250 188 Отговор
    Да си избиеш комплексите?

    Коментиран от #32, #42, #67

  • 3 Пак нагласени постановки

    244 206 Отговор
    от "Болшой Театр".
    Платена.
    Пълна олигофрения.

    Коментиран от #43

  • 4 Честно!

    210 175 Отговор
    аз мязам повече на Путин от това нещо отгоре.
    Такава евтина комедия до сега не бях гледал.

    Коментиран от #44

  • 5 Путин

    222 252 Отговор
    Браво на велика Русия

    Коментиран от #78, #126

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гориил

    98 54 Отговор
    За съжаление интервюто се оказа доста хаотично. Путин започна с исторически екскурз и това е фатална грешка. Американците ще слушат мълчаливо историческите обиколки и ще изключват телевизора след 5 минути. Бих започнал с преследване на руснаците въз основа на култура, кръв и език. Бих посочил правата на украинците върху Крим, Харков, Одеса и Донбас само в границите на една държава (СССР). След разпадането на СССР тези земи не можеха автоматично да станат част от Украйна, тъй като нямаше правни норми за това.

    Коментиран от #13, #23, #28, #62

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Рашън ЛейдиБой

    52 141 Отговор
    Една подлога и един Параноик .

    Каква невероятна комбинация.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Госあ

    150 43 Отговор
    Западняците третират украинците като втора- дори трета ръка хора, отношение като към всички източно европейци. Но ако не друго, украинците действително показаха смелост и мъжество, така че рано или късно ще им писне от пренебрежението и подигравките на западняците. Украинците ще намразят западняците, особено като си дадат и сметка каква гавра беше извършена с тях, от друга страна, подигравателното и пренебрежително отношение на самите западняци също ще се превърна в омраза, поглеждайки в паничката си от която трябва да дават все пак и на тях, заради нечии интереси. В тази връзка, да, най вероятно населението в Украйна ще разбере, че по добре да се държи с Русия.

    Коментиран от #149

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Госあ

    43 107 Отговор

    До коментар #11 от "Гориил":

    Също така, не е особено дипломатично да обясняваш колко много си искал да бъдеш в нато, обаче не са те приели и затова си се обърнал към Китай и участваш в ШОС и БРИКС…

    Коментиран от #27, #36

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 нннн

    162 17 Отговор
    Добра идея е Карлсън да вземе такова интервю и от Байдън. Интересно е и неговото мнение по тези и други въпроси. Особено ме интересуват миналогодишните му разговори с Франсоа Митеран и Хелмут Кол.

    Коментиран от #68, #81, #104

  • 38 Кирил

    43 115 Отговор
    Лъже. Така лъжеше че няма да нападат Украйна

    Коментиран от #148, #177

  • 39 Абсурдистан

    42 145 Отговор
    Както се очакваше-пълни брътвежи на един умопомрачен диктатор. Почти пълно копие на лъжите и бълнуванията на Хитлер преди ВСВ.. Пълно извращаване на историята. Сам противоречи със себе си. И краят му ще бъде като на Хитлер.

    Коментиран от #46

  • 40 Свободен

    31 100 Отговор
    Тоя с много президенти е говорил?!
    Хората управляват, управляват па спрат!
    А при Путин спиране няма?!
    Оглушаваме бе Гоше!
    Остави ме мене, ама кокошките им спряха да снасят!
    От единайсет часови пояса, яйца от Турция купуват!?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Няма

    54 8 Отговор

    До коментар #3 от "Пак нагласени постановки":

    По-голям фарс от твоя коментар.🤡🤡🤡
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Дете Индиго

    39 101 Отговор
    Полша и Латвия да се стягат за война когато Путин каже че няма да напада някого прави обратното известно е че беше дал обещание на Украйна да не я напада

    Коментиран от #65

  • 48 Питащ

    26 95 Отговор
    Някой вярва ли на някой от двамата - лъжат яко?

    Коментиран от #98

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Антонинус Пиус

    35 102 Отговор
    Ако след всички лъжи някой вярва на Путин... Той и Украйна нямаше да напада, а си измисли всички лъжи и т.н.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бай Дън

    27 91 Отговор
    Журналист измамник прави интервю с лъжец - военопрестъпник!
  • 53 Андропов

    27 68 Отговор
    А Украйна щяха ли да я нападат? Или само луд може да си помисли такова нещо?!?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 гумата

    16 58 Отговор
    Искам си само Судетите, няма да нападам Полша и няма да правим Аншлус! Последно!
  • 58 Иванушка 🇷🇺

    31 94 Отговор
    Простичката истина е че Русия разтури СССР и целия Източен Блок благодарение на "кадърното" си управление. Няма значение кой, защо и кога е създал Украйна, важното че я има като отделен държавен субект и че самата Русия я признала за такъв от 1991г.
    Тридневната операция прераснала в Кошмарна война е също следствие на прословутата РуЗка "кадърност".
    Бог да пази човечеството и България, Русия да "управлява". Сериозно.

    Коментиран от #101, #161

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 един

    28 69 Отговор
    Засега "няма да нападаме Полша и Литва,не сме постигнали целите си в Украйна",като ги постигнем чак тогава ще ги нападнем,да са спокойни засега!

    Коментиран от #90

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Азим

    98 29 Отговор

    До коментар #47 от "Дете Индиго":

    И на него бяха дали обещания, но не ги спазиха/ справка Меркел/. Както винаги Путин говори интелигентно, ясно и конкретно, без витиевати и празни думи, колкото и на някои дс не се харесва това.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Факт е, че

    96 78 Отговор

    До коментар #2 от "Какви са ТИ целите?":

    В Донбас от 2014 година имаше хиляди руски войници, като реално, предимно те се биеха срещу украинската армия....Именно затова украинците се моткаха 8 години вместо 8 дни....

    Местните сепаратисти бяха нищожна част в това военно формирование в сравнение с руските престъпници изпратени от Кремъл....
  • 68 тояа няма как да се случи

    61 74 Отговор

    До коментар #37 от "нннн":

    дори и със слушалка в ухото деменцията пак няма да разбира какво го питат и защо му говорят в ухото разни неща и ще бъде голям цирк !!! това задкулисието в сащ няма да го допусне …
  • 69 Азим

    69 29 Отговор
    И на него бяха дали обещания, но не ги спазиха/ справка Меркел/. Както винаги Путин говори интелигентно, ясно и конкретно, без витиевати и празни думи, колкото и на някои дс не се харесва това.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 На повикване

    26 68 Отговор
    Единствената загадка е джуджето колко си плати да го излъчват как лъже
    Има клипове където обявява че никога ама никога няма да нападне Украина и че Украина е независима страна
  • 74 Мдаа

    23 69 Отговор
    Тоест лъжи и пак лъжи ....
    Вие и Украйна нямаше да нападате а вече гледаме 2ра година гледаме война !
    Кремъл е нужно да спре и да се махне от Украйна или цяла Европа запожва масово въоръжаване и последствията за "братушките" и всички тоталитарни терористи ще започнат много рязко да се влошават ...
  • 75 9 нули

    2 9 Отговор

    До коментар #72 от "До #18 Не ,не, за твоята иде реч и писмо":

    Пяна ли хвърляш бедняк
    Нали знаеш как св лекува
  • 76 Харон

    16 66 Отговор
    На такъв му казват в политиката, че е ПОЛЕЗЕН ИДИОТ. За Путлер 1000%. :-)))))

    Коментиран от #128

  • 77 Четете и в тубата коментарите

    86 18 Отговор
    Под интервюто в тубата вече има 60хил коментара. Хората по света искаха да го чуят. И масово не искат нова световна или голяма европейска война. Не искат и да ги въвличат във война срещу Русия. Така че, плановете дето ги правят западните вождове, като нищо ще избият в граждански войни и неподчинения в европейските държави. Хората не желаят разрастването на този конфликт и искат неговото мирно уреждане. Западняците, съдейки по коментарите, отлично разбират, че натю умишлено притиска Русия до стената. Не харесват твърдоглавието на администрацията на Бидоня, която умишлено води Европа към патаклама. Ако наистина все пак, натю отпочне война, напук на здравия разум. Това че индианците на територията сме за Русия, ще е най-малкия им проблем. Цяла Западна Европа ще се подпали и ще избухне

    Коментиран от #85

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Неблагодарници

    71 69 Отговор
    Никога не вярвайте на Русия Правят точно обратното на това което обещават Нагли и коарни
  • 80 Гост

    64 44 Отговор
    Не съм го слушал до края но с тази нова 1300км граница с Финландия не се ли получава разминаване с думите на Путин..С Финландия може но с Украйна не...не съм сигурен дали журналиста му е задал правилните въпроси...Не знам за Клинтън но гледах интервю с Обама който каза че лично е канил Русия в НАТО...

    Коментиран от #152

  • 81 Павел Николаев

    14 12 Отговор

    До коментар #37 от "нннн":

    Твоя коментар ми оправи сутринта :)
  • 82 Българин

    28 54 Отговор

    До коментар #1 от "AАма да питаме вдовиците на солдатите ви":

    Хахха смешника Пуцю няма да напада Полша щото знае че ще НАТО ще го ликвидира за 3 дни .Даже бедна Украйна го разката за 2 години. Никой нормален не му вярва вече на тоя фашист
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Тити

    17 42 Отговор
    Кога ли Путлер е казвал истината.
  • 85 Няма начин

    12 43 Отговор

    До коментар #77 от "Четете и в тубата коментарите":

    Те руснаците сами си ги пишат там коментарите ти и луната ли падаш

    Коментиран от #91, #102

  • 86 Никой вече не вярва на Путин

    26 64 Отговор
    Много Слабо интервю като за американско тик ток шоу.. НИЩО ново и.Едно си знае Путин, едно си бае...!!!
    Горбачов бе ПРЕДАТЕЛ защото искаше да модернизира Русия и да я приобщи към цивилизована Европа,където хората на Запад искат просто да си живеят живота , свободно, нормално и в мир и да се изгради един общ и мирен ЕВРОПЕЙСКИ ДОМ , докато Путин в подозрителното си КГБ умопомрачение на примитивен милитаризъм и ретроградност разруши всичко постигнато от Горбачов и реши че Запада е виновен за плачевното състояние на Русия продиктувано от неспособността на Русия да догони Запада ,като реши че Запада иска да ограби суровините на Русия затова НАТО се разширява до границите на Русия..! С нахлуването на Русия в УКРАЙНА реваншистката войната на Русия срещу Запада започна и е факт и създаването на образа на Путин , като велик стратег , геополитик , олицетворяващ руското мъжкарство над американското и бляновете на руснаците да бъдат по велика сила от САЩ и че Путин е човека, който може да предвиди и реши всичко е повече от смешно , но проблема е в че болшинството на неговите фенове съвсем отсъства разумна мисъл и мозък и вярват в една
    многократно повторената лъжа , че може да стане истина ...!!!
    Това е и главният принцип на путинската пропаганда и ЗА интервюто му предназначено за американската общественост ..!

    Коментиран от #103

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ивелина

    62 13 Отговор
    А тия дето обитават руската географска област Украйна и искат да създават държава, измислиха ли си най-после език? Този полско-руски диалект, който говорят, трудно ще мине за техен! Аман от крадци на език и история! Тук си имаме едни подобни съседи, които говорят сръбско-български!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Друг

    31 30 Отговор

    До коментар #63 от "един":

    И кога каза" за сега"? Ами аз пък чух ,че каза "никога ".Това сте вие джендърлята лъжци и манипуланти.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Жечпосполита

    59 50 Отговор
    Молеца нямало да напада Полша? Че с какво ще я нападне. В степите на източна Украйна гният 18000 бойни машини и 10000 артилерийски системи, унищожени от ВСУ за 2 години. Запасите са до края на годината. След това ще трябва да сваля Т-34 от паметниците в Сибир. А дори и той е наясно, че днешната полската армия ще обърне военно-козметичните му сили с хастара наопъки само за две седмици.
  • 93 ТТТ

    39 38 Отговор
    Рузка пропаганда- бла, бла, бла. Като малък наакан ученик хванат да преписва. Все другите му виновни. Язък за разсипия.

    Коментиран от #96

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Коректен

    23 34 Отговор
    Да се чете, острахме се в Украйна, но ще се пробваме в Полша и Латвия.
  • 96 Ами

    39 26 Отговор

    До коментар #93 от "ТТТ":

    Обори Путин с факти...кое от казаното не е истина??

    Коментиран от #105

  • 97 Укробандерия

    34 23 Отговор
    Се разпада!!!
  • 98 Дядо джо

    24 16 Отговор

    До коментар #48 от "Питащ":

    Говори с Митеран и Хелмут Кол.
  • 99 Хахахаха

    11 33 Отговор
    Руската пропаганда, продължава да се върти!
  • 100 Факт

    15 31 Отговор
    Нищо не чух за избитите и изселени евреи от Русия. Нищо не се каза за Гладомора-а . Слабо интервю
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Абе, "специалист"

    22 8 Отговор

    До коментар #86 от "Никой вече не вярва на Путин":

    Кой те знае тебе че дишаш, че даже и "мнение" даваш, ахахаха
  • 104 един от стадото

    27 9 Отговор

    До коментар #37 от "нннн":

    идеята е добра, само толкова. И, ако Путин е спестил някои неща в интервюто от съображения за сигурност/нормално/, то Байдън може или от незнание, или престараване, че е много в нещата да оплете конците, Нищо чудно да прати мехиканците в Канада, а канадците в Мехико. На думи разбира се, и да се извини на журналиста, че бърза, щото Кол и Митеран го чакат в другата стая за интервю..Говоря сериозно. Защото нищо смешно няма сега по света
  • 105 ТТТ

    23 6 Отговор

    До коментар #96 от "Ами":

    Ако имаме да живеем, самата история ще го обори. Някъде до 5- тата или 6- тата година едно дете трябва да знае кое е добро и кое зло. За съжаление много наши сънародници не са се научили или не са били научени на това. Има базови човешки ценности, които следва да се споделят в едно общество, което иска да живее в единство. Не е само материалното.

    Коментиран от #112

  • 106 Нищо чак така интересно

    17 31 Отговор
    Поредния цирк на руска територия..руската телевизия следваше Карлсън 24/7 все едно че посрещат папата..написаха си опорките пак си ги повториха в ефир..понеже американските фашисти се информират от независими източници това е поредния опит да промиват мозъци на реднеците които си мислят че земята е плоска
    Важното е че са платили на Карлсън достатъчно пари да го пенсионират
    Другото е бля бля
  • 107 Дали

    8 10 Отговор
    Си вярват?
  • 108 ха ха

    33 6 Отговор
    ще уморите изкуствения интелект , не смогва да трие , все пак трябва да се знае че войната е заради двама наркомани , синчето на байдън и зеленски
  • 109 Хаха

    25 11 Отговор
    И празните евроатлантици да се подредят по Мисирка ТВ:
    Пасуто
    Чехло
    Надка
    Ленче кремче
    Минчев ниското чело
    Киру 30+30=40
    Гнома комунист с милиционерския донос
    Бойклиев тъмночервения комунист
  • 110 Хахахаха

    16 30 Отговор
    Само луд човек, може да вярва на пусин. Преди войната - Само луд може да си помисли че русия ще нападне Украйна! Помня копейките, как скачаха Байдън да кажел, кога пусин щял да нападне! Кво стана копейки? Явно Байдън знаеше по-добре, а?
  • 111 Бърбори си джуджака

    15 26 Отговор
    но му е свита душичката ! Настоява за преговори!
  • 112 да де

    19 1 Отговор

    До коментар #105 от "ТТТ":

    така е , но общество управлявано от клептократи което смята всички останали за роби ,не е никакво общество
  • 113 ТтТ

    16 24 Отговор

    До коментар #1 от "AАма да питаме вдовиците на солдатите ви":

    Никой не вярва на Москва! Лъжат лъжат и пак лъжат!
  • 114 Пошьол

    11 18 Отговор
    Кога и колко е говорил истина путин? И : няма в света тирания, която продължава безкрайно дълго,така че и на Кремъл идва края
  • 115 НАПОЛЕОН ВЛАДЕЕ ЦЯЛА ЕВРОПА

    27 6 Отговор

    До коментар #70 от "Бату хан":

    НЯМА ГЕРМАНИЯ АВСТРИЯ ПОЛША И Т. Н МОЛЯ НАУЧЕТЕ КОЙ ПОБЕЖДАВА НАПОЛЕОН И ОСВОБОЖДАВА ЦЯАААААЛА ЕВРОПА.СЪЩОТО СЕ ПОВТАРЯ И С БАЙ ХИТЛЮ...

    Коментиран от #162

  • 116 Преди войната си мислехме, че

    10 18 Отговор
    Русия е сила .

    Коментиран от #143

  • 117 Пенсионер

    9 22 Отговор
    Войната на Путин няма оправдание каквото и да говори.

    Коментиран от #121

  • 118 Развеселен

    27 6 Отговор
    Козяшките тролове работят извънредно заради едно интервю - направо е ужас.

    Коментиран от #156

  • 119 Димитър

    8 27 Отговор
    Миличкия путлер за човек който уж има хиперзвукови ракети и безаналагова армия още си мисли , че врага трябва да е в Украйна за да го удари. Толкива тъжно!!!! Ало гаварит маскве лицето Мъск напълни земната орбита със "сателити" няма да се плашиш те са само за интернет нищо , че цялата космическа програма на Щатите минава през неговата компания . А на виртуалните копейки и рубли да напомня какво беше любовта на братушките - въздишка по лошия запад търсене на дънки и банани и гадни стоки от кореком част от вас не помнят и незнаят и за това са " намерили ра се нас--рали"

    Коментиран от #127

  • 120 от 1956г започна

    28 5 Отговор
    "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила
    на САЩ за измамване и оглупяване на хората от
    социалистическия свят. Незабелязано ще подменим
    човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим
    единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем
    грандиозна по мащаби разложителна работа, ще
    изтръгнем социалната същност на литературата, ще
    насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ
    към секса, насилието, садизма, предателството -
    тоест безнравствеността. Нужни са писания,
    осмиващи естествеността и почтеността като
    архаични отживелици. Простащината, наглостта,
    лъжата и измамата, пиянството и наркоманията,
    животинския страх сред хората, безсрамието,
    доносничеството и още много пороци заложени в
    човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме
    поколение след поколение, ще предизвикваме
    ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем
    човек с консумативна психика на елементарен
    потребител. Всичко това ще извършим под девиза:"

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956
  • 121 Антитрол

    24 1 Отговор

    До коментар #117 от "Пенсионер":

    Е как ама за войните на краварите има винаги оправдание - даже и едно шишенце с бял прах е оправдание за вас.
  • 122 Той си го каза

    11 11 Отговор
    "Унгарците, живеещи в Западна Украйна, биха искали земите им да се върнат в историческата родина, отбеляза руският президент" ....Ясно на какво се надява Орбан и защо подкрапя Русия.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Глупаци

    5 17 Отговор
    Кой ще си го причини да го слуша тоя елф два часа. Копейкините по задължение трябва да го изгледат. Никой политик не бих го изтраял два часа камоли Хитлер пардон Путлер.

    Коментиран от #129

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Твоята въ"шлива Русия

    24 19 Отговор

    До коментар #5 от "Путин":

    е самоЛайна иПомия...
  • 127 Българин

    17 26 Отговор

    До коментар #119 от "Димитър":

    И какво сега дай и Русия да стане колония на господарите ви и да рупат банани като вас - не ви бърка че станахме по-бедни и от Гана - важни са господарите. Е да ама не всички искат да са аборигени.

    Коментиран от #171

  • 128 Аннонимен

    14 19 Отговор

    До коментар #76 от "Харон":

    Не бе, това за полезния идиот вчера го излая дъртото Хилари. Та тя, както и ти, не сте разбрали, че полезният идиот е мъжа й - хахото Бил, също така и зет й, че върши работа на дъщеря й, а най-вече - Бидона, когото командва. Та, те така.
  • 129 Тъпаци

    16 13 Отговор

    До коментар #124 от "Глупаци":

    Ама ако е деменцията бай Дън и 4 часа ще му слушаш брътвежите как е говорил с Митеран наскоро.
  • 130 аха..

    11 8 Отговор
    Да се готвят Полша и Латвия.
    Поляците имат много и стари сметки за оправяне с крепостните.
    Давай Вова.Чакат те да настъпиш котето.

    Коментиран от #132

  • 131 Истината

    17 19 Отговор
    Този т.н. журналист Карлсон беше изхвърлен като мръсно коте от Fox тв, за разпространяване лъжите на Тръмп, че е спечелил изборите и че фирмата, производител на машините за гласуване е манипулирала вота. Фирмата осъди Fox, които платиха 780 млн. долара за лъжата и веднага изгониха лъжеца. Той обаче здраво свързан с Тръмп и Кремъл си направи частно предаване и продължава да лъже и да подкрепя Путин и това се доказва от интервюто неслучайно точно сега преди изборите в Русия. То изцяло обслужва Путин и е срещу САЩ, какъвто е и Тръмп. Там обаче има правосъдие и всеки си получава заслуженото. Тръмп е вече с 100 обвинения от различни щати в много престъпления срещу държавата.

    Коментиран от #137

  • 132 Военен

    14 8 Отговор

    До коментар #130 от "аха..":

    Ако се стигне до там няма да е като в Украйна със сигурност - май вие ще настъпите мотиката тогава.
  • 133 зевзек

    17 6 Отговор
    дъвки си имаше, Идеал, по десет стотинки, и някакви турски се промъкваха, имаше и едни дъвки ленти, дето също бяха български май, едни в бели опаковки, дънките също постепенно се научиха да ги шият нашите шивачки, но виж с бананите проблема беше нерешим, заради тях стана цялата беля, и падна предишния строй, без банани не може да живее човек
  • 134 Ком

    18 16 Отговор
    Смисълът на това интервю е копкото може повече хора да чуят и другите БЕЗ ЦЕНЗУРА. Хората знаят да мислят и анализират

    Коментиран от #136, #142

  • 135 Верно ли

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "AАма да питаме вдовиците на солдатите ви":

    Другарю. Вас да не са ви държали под строй цяла нощ за това интервю? :)))) Май сте нямали време, или по-скоро мозък за по-солидни опорки, а? Поне изгледахте ли го, или менторите плащат и за обикновени плювни? Свиквайте, пак мобилизирахте Русия от глупост!
  • 136 Никакъв смисъл

    16 19 Отговор

    До коментар #134 от "Ком":

    нямаше да се прави интервю с един доказан, 100%тов,патологичен ЛЪЖЕЦ и ПОДЛЕЦ.

    Коментиран от #139, #158

  • 137 Избирател

    23 11 Отговор

    До коментар #131 от "Истината":

    "Тръмп е вече с 100 обвинения от различни щати в много престъпления срещу държавата"

    И нито едно от обвиненията не издържа в съда - лошо нали. Но това говори че ви е страх и от Тръмп и от Путин и се мъчите с измислени обвинения срещу тях. Луди пари хвърлят господарите ти за пропаганда и лъжи и само губят от цялата работа - при нас платените тролове на краварника само увеличават русофилите.

    Какво ще правите след като десните спечелят във Франция и Германия не знам.

    Коментиран от #179

  • 138 ХА ХА-интервю

    10 12 Отговор
    Карлсън: чики-рики?
    путин: ала-бала, тумбала-лайка.
  • 139 Антитрол

    21 8 Отговор

    До коментар #136 от "Никакъв смисъл":

    Те господарите ти изобщо не лъжат за химическите оръжия на Садам и изобщо не нападат други държави - само Путин го прави нали?
  • 140 НЕЩО ЗА КОЛОНИАЛНА БУЛГАРИЯ

    6 7 Отговор
    Казаха ли ХА ДАНО.....

    Коментиран от #141

  • 141 Българин

    11 8 Отговор

    До коментар #140 от "НЕЩО ЗА КОЛОНИАЛНА БУЛГАРИЯ":

    Кой го интересува някаква бананова република в каквато превърнаха България краварите - те всички знаят че сме на дистанционно управление от посолствоТО че да ни коментират.
  • 142 ХА ХА

    3 14 Отговор

    До коментар #134 от "Ком":

    Че аз това интервю го слушам вече две години от русофилските подлоШки.
    Абе жужето нищо не каза ша идва ли на орлов мост?

    Коментиран от #154

  • 143 Ха ха ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #116 от "Преди войната си мислехме, че":

    което означава, че сте лишени от способността да мислите
  • 144 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 14 Отговор
    Всяка дума в тази пиеса е предварително прослушана и проиграна!Няма нищо истинно в тези думи!

    Коментиран от #145

  • 145 Антитрол

    18 3 Отговор

    До коментар #144 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    "Няма нищо истинно в тези думи!"

    Праведната истина е че НАТО е отбранителен блок и господарите ти не нападат суверенни държави а само Путин го прави. Те не крадат петрола на Сирия и Садам имаше тонове химически оръжия както и че Либия сега е просперираща държава откакто господарите ти внесоха "демокрация" там и убиха "омразния диктатор Кадафи".

    Това е самата истина нали?
  • 146 Сандо

    13 5 Отговор
    Козячетата отрано са ги пратили на амбразурата!Дерзайте,псевдо ковбойци,може да ви се зачете,но не се престаравайте,че парите нещо привършват.

    Коментиран от #151

  • 147 ...

    2 4 Отговор
    Е как не сте? Къде бяляхте тези 3 дена спец операция?
  • 148 Разгледайте отговорите

    15 1 Отговор

    До коментар #38 от "Кирил":

    Отговор на № 38,47,50
    Трябва да знете, че светът е динамичен и често се налага срочно да вземаш нови решения при поява на
    нови обстоятелства като:
    На 17 февруари 2022 беше подписан догивор между Великобритания,Полша и Украйна. Раполагане английски войски в Украйна. Това не е ли заплаха на Русия
    4. На 19 февруари 2022 Зеленски заяви, че ще разработва/разполага ядерно оръжие. Това изказване било посрещнато с ръкопляскания.
    5. Минските съглашения не бяха спазени от Украйна. Те забраняваха да се разполагат 150-200 те хиляди украински войски на 70 км. от Русия. Според тях Украйна трябваше да прговаря за мир с Донецк и Луганск.

    Коментиран от #150, #155

  • 149 Хи хи хи хи

    4 6 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Едва ли украинците ще заобичат руснаците! Какво ти дава основание да смяташ.че украинците мислят като тебе?
  • 150 Факти срещу Ще ще ще

    3 15 Отговор

    До коментар #148 от "Разгледайте отговорите":

    Факт 1 Русия нападна Украйна след като твърдеше че няма НИКАКЪВ ШАНС ДА ГО НАПРАВИ - сети се олимпийските игри в Китай
    Факт 2 - Русия разположи атомни оръжия в Беларус
    Факт 3 - Русия има бази на украински територии които после пороби и приобщи
    Що винаги ще ще ще, а забравяме е е е.
    Това са само неща по твоите манипулации и точки.

    Коментиран от #159

  • 151 ХА ХА

    3 3 Отговор

    До коментар #146 от "Сандо":

    Що бе, митрофанците къде сте?
  • 152 Минувач

    10 2 Отговор

    До коментар #80 от "Гост":

    Не можеш да сравняваш Финландия, както и Швеция с Украйна за руската сигурност. Украйна е на 500 км от Москва! Второ - в Украйна има милиони етнически руснаци, за които Русия ги е грижа. Самият украински народ е най-братския за руснаците, а с това и важен за тях, като култура, манталитет, история. Отделно Украйна е много по-голяма държава от Финландия и Швеция, и ако влезе в НАТО, ще е много по-голяма заплаха за Русия, особено ако бъде напомпано с оръжия едно 40-милионно население. И последно - Путин, започвайки войната няма как да знае, какво ще се случва с Финландия и Швеция, че щели да влизат в НАТО и т.н.. Ако всеки знаеше бъдещето .... Също така по мое мнение, Путин не очакваше Украйна да поиска война, затова и в началото се подготви само с едни никакви демострационни 120 хил войника и малко танкове. Струпа ги на границата демостративно и се надяваше онези да проявят разум и седнат за преговори, като загубите им щяха да са само спазването на Минск и Крим, замразяване на конфликта в Донбас. Имаше информации, че лично американците не са позволили на Зеленски да се съгласи, както циркулираше и информация, че Зеленски е искал да се справи с нацистките Азов, Десен Сектор и прочие, но не е успял или го е било страх да не му спретнат въоръжен преврат и ликвидират. А Путин каза, че няма да напада, разчитайки на 100% на здравия разум на украинците. Но явно сгреши! Последен шанс беше втората демонстрация с похода към Киев, където прати мижавите 40 хил души, сре
  • 153 Минувач

    8 3 Отговор
    ...мижавите 40 хил души, срещу цялата украинска армия, все още напомпана с оръжия, без понесени загуби, в силата си. Украинците ги допуснаха до самия Киев без бой, отдалечиха ги от руския тил и им показаха, че ще приемат войната. Военните им не свалиха властта и да седнат на преговори да спрат голямата война. Руснаците разбраха решението на Киев след няколко дена битки до Киев, не се случи смяна на властта там и просто се върнаха. За никакви 3-дневни операции не може да се говори. Операцията беше 3-дневна за вътрешна смяна на режима в Киев, ако го поискат онези и преговори за спиране на голямото зло, а то се случи. И първите месеци на войната само доказаха, че Русия въобще не е готова за нападателни операции и война, просто защото тя не е и милела, че ще се случи. Но сега след 2 години, ситуацията е друга. Вече имат опита, стратегията, военното производство, икономиката за война. В началото хвърлиха да се жертват затворници и мобилизирани от малките, забутани републики, предимно монголоидни и мюсюлмани. Затова и в началото имаше доста обвинения срещу руската армия за разни издевателства, като се споменаваше, че са от монголоидните им народи, а редовната армия не е правела такива неща. Толкова за Украйна и нападението. А за нападение над други държави е просто смешно да се мисли дори.

    Коментиран от #157

  • 154 Итервюто е за западняците

    13 3 Отговор

    До коментар #142 от "ХА ХА":

    Путин каза неща които тук у нас поради все още масовото знаене на руски език са ни известни. Интервюто е за западняците,защото 90% от казаното от Путин на тях им е неизестно или манипулативно предадено и коментирано. Тук се оплакваме от цензура, но общо взето знаем позициите на руснаците, но при западняците цензурата е свирепа ,а и те не знаят руски та да си потърсят и алтернативен източник.

    Коментиран от #160

  • 155 ХА ХА

    4 5 Отговор

    До коментар #148 от "Разгледайте отговорите":

    Що и кого лъжеш?
    Според минските съглашения, руската армия трябваше да се изтегли от донбас, тя не го направи.
    А войските по това време там бяха, 45000 руски и 59000 украински.
    Руснаците видяха че със сила няма да стане, и си спретнаха референдуми и републики.
  • 156 Приготви се

    3 4 Отговор

    До коментар #118 от "Развеселен":

    да си много тъжен и унил,копейко,колелото ще се завърти.
  • 157 Така ли ве

    3 3 Отговор

    До коментар #153 от "Минувач":

    Нищо не е смешно!!Путин иска същите буферни зони,които имаше по времето на ссср Но не в позиция да ги иска и получи!
  • 158 Ком

    5 1 Отговор

    До коментар #136 от "Никакъв смисъл":

    Относно лъжата и подлоста в политиката отлично е казано:" Има в света две гледни точки, американската и неправилната."
  • 159 Разгледайте отговорите 2

    11 0 Отговор

    До коментар #150 от "Факти срещу Ще ще ще":

    За коментари 150 и 155: Ти май нямаш представа за време и пространство, мене ме обвиняваш в манипулации и хихикаш истеричо. Мисли какво направи Украйна една седмица преди началото на войната и предизвиака смяна на решенията.
    На 17 февруари 2022 беше подписан догивор между Великобритания,Полша и Украйна. Раполагане английски войски в Украйна. Това не е ли заплаха на Русия
    На 19 февруари 2022 Зеленски заяви, че ще разработва/разполага ядерно оръжие. Това изказване било посрещнато с ръкопляскания в Украинския парламент.

    Разполагане то на ядрени сили в Беларус беше след 22 фев.2022.

    Какви военни базаи? Военната база в Крим е от съветските времена, а не от скоро.

    Прочетете какво е АТО и как украинците от Парвый Сектор преди войната избиваха украински деца в Донецк

    Относно референдумите: На тях бяха поканени западни наблюдатели, но те не дойдоха, за да иамат възможност после да лъжат, че реферндумите са фалшифицирани

    Коментиран от #164, #166

  • 160 ХА ХА

    0 6 Отговор

    До коментар #154 от "Итервюто е за западняците":

    руските източници ли са алтернативни?
    А позицията на руснаците е да трошат къщите на хората.
    Това е резултата от действиятя им, кой каквото ще да си говори.
    А западняците ги боли фара, и те гледат по тв строшени къщи в украйна, приказките не са важни.
  • 161 ССС

    7 2 Отговор

    До коментар #58 от "Иванушка 🇷🇺":

    Простата истина е, че Запада разпадна Източния блок , вкл. СССР. Осъзнаха, че със сила няма да стане, затова започнаха "от вътре". Не без съдействието на някои от лидерите на Съюза. Къде от глупост, наивност, или по други причини, същите се съгласиха с лицемерни и фалшиви договорки, които така и не се случиха, и в същото време допуснаха отстъпки, каквито никой западен лидер нямаше да приеме. Неслучайно настоящ президент не отиде на погребението на свой пресшественик. И понеже с настоящия президент не се получи, западните му колеги му спретнаха номера със съседа провокатор.
    "Няма значение кой, защо и кога е създал Украйна, важното че я има като отделен държавен субект и че самата Русия я признала за такъв от 1991г." Напротив - точно това има значение. Защото без това признаване субект просто няма. А признаването е следствие от ангажимент за спазване на договорености. Което не се случи!
  • 162 Гост

    5 7 Отговор

    До коментар #115 от "НАПОЛЕОН ВЛАДЕЕ ЦЯЛА ЕВРОПА":

    Наполеон води 5 войни в Европа и добре са описани в Уикипедия. Прочети историята за да разбереш, колко много е преувеличена ролята на Русия в нашите представи, за победата над Наполеон.
    Войните са в периода 1805-15 г. Първите 3 печели Наполеон, а другите 2 печели Коалицията на противниците му.
    Походът в Русия е през 1812 г. Наполеон печели всички битки, включително при Бородино (7 септ.) Ген Кутузов се оттегля и прилага своята стратегията на партизанска борба и "изгорената земя". Наполеон влиза в Москва и я изгаря. Кутузов прекъсва снабдяването на фр, които без храна, без амуниции, неподготвени за зимата се изтеглят от Русия. Формира се коалиция от Русия, Швеция, GB и Прусия, която ръководена от ген Блюхер и Бернадот влизат във френската столица и на 11.4.1814 г и Наполеон абдикира.
    В решаващи битки при Аустерлиц и Ватерло Русия не участва. Наполеон капитулира пред ген Уелингтън и Блюхер.
    Няма руски военни победи над Наполеон, няма руски генерали в Париж...
    Много сме лъгани за ролята на Русия. Прочети историята.

    Коментиран от #175

  • 163 !!!?

    5 12 Отговор
    Един патологичен лъжец: Няма да нападаме Полша и Латвия,...!!!?

    Коментиран от #168

  • 164 ...

    0 5 Отговор

    До коментар #159 от "Разгледайте отговорите 2":

    Не си в час момче. Никакви БАЗИ НЯМА. това е Ще ще ще. Споразумение за намерение и за това наоадат... Страхувал се бил. Смешко
    Не говоря за базите в Крим а в Донбас които бяха Е е е.
    Стига манипулации.

    Коментиран от #173

  • 165 Ха ха ха

    5 8 Отговор
    Те и Украйна казаха, че няма да нападат. Никой не вярва на руснаците.
  • 166 Смешник

    3 7 Отговор

    До коментар #159 от "Разгледайте отговорите 2":

    8 месеца Путин дрънкаше оръжие на 20 км от границата УЖ УЧЕНИЯ. Ма нападнал щото имали някъв уж договор измислен? Аре бе. Верно ли?
  • 167 Харон

    4 6 Отговор
    Лъже.
    Но с малко корекция "Путин пред Карлсън: Няма да нападаме Полша и Латвия, ДОКАТО, не сме постигнали целите си в Украйна ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ"
    Така вече е ОК.
  • 168 Аха

    3 7 Отговор

    До коментар #163 от "!!!?":

    И Украйна нямаше да нападат, ма посреднощ се почуствал застрашен и без никакво планиране и намерение ги нападнал.
  • 169 пиночет

    4 6 Отговор
    Руските долнопробни убийци ще бъдат размазани, защото иначе могат да нападнат и други държави,тия палячовци нямаше да нападат и Украйна в началото!
  • 170 Велик е наркоман БайДън

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "малинка 🏅 ст":

    и неговите бграби - центаджии готови и в банята да влезат по чорапи за него.
  • 171 Димитър

    2 7 Отговор

    До коментар #127 от "Българин":

    Русия ще стане колония на Китай първо , второ не банани ще лапаш а руски ботуши . Трето причината в тая бедност се корени в пагубната икономика на комунистите която бъдейки планова а не конкурентна води до тук където сме . Нека не забравяме как едни наши хора приватизираха и нарязоха на желязо заводите за бързи пари вместо да ги развият и модернизират за бъдеще . Ако си мислиш , че изведнъж след края на комунизма 89 година политици като костов и доган са били демократи си по неумен от колкото някой мобе да си представи . Огрбването н асребърнуя фонд и изнасянето на парите няма да говорим
  • 172 Номер 1

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "AАма да питаме вдовиците на солдатите ви":

    Другарче, отговорът на Путин би бил:

    Шеше ли да има вдовици от двете страни, ако Зеленски би казал:
    Няма да влизаме в нато и да застрашаваме Русия
  • 173 Бази

    4 0 Отговор

    До коментар #164 от "...":

    Значи с отаналите мои доводи в 148- пост си съгласен. Ясно е кой манипулира?

    За Базите - Те бяха създадени в Донбас заради атаките в процеса на АТО украинци убивайки украинци от 2013 и следващите 10 години,
  • 174 Никой

    1 6 Отговор
    Фашиста Путин заявяваше ,че няма да напада и Украйна.
  • 175 Знайко

    3 6 Отговор

    До коментар #162 от "Гост":

    По-добре ти прочети за походите на Суворов през Алпите
    Даже Суворов го е направил без обоз, защото го е считал за излишен и е ииставал от армията със седмици.
    Ролята на обоз са изпълнявали конфискуваните от местните храни и запаси. Верочтно и нечии женици са пострадали. но какво да се прави....такъв е живота.
    . И гледай да не ечетеш от Уики-лъжия, където статиите се редактират всеки ден , както е удобно на ковбойците и травестопейците, защото пак нищо няма да разбереш.
    Освен това не Наполеон е изгорил Москва , а рашките са я запалили. започвайки от складовете за барут.

    Коментиран от #178

  • 176 Хахаха

    3 3 Отговор
    Знаем, знаем, вие и Украйна нямаше да нападате. 😆
  • 177 Точно

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Кирил":

    Този път не лъже. Ясно казва, че след Украйна да се готвят Полша и Латвия.

    Коментиран от #184

  • 178 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #175 от "Знайко":

    Виждаш ли още от тогава пушат на обезопасени места и в наши дни продължават...Ти само руската Енциклопедия ли четеш...
  • 179 Демократ

    2 4 Отговор

    До коментар #137 от "Избирател":

    Много си зле с информацията за праведния Тръмп, защото в САЩ има върховенство на закона и твоя любимец вече е осъден в Ню Йорк, фамилната му фирма закрита, забранено му е да има бизнес там и е глобен с 58 млн. долара, осъден да плати 7 млн. долара на изнасилената жена, всички други дела са насрочени, някои са в ход като в Джорджия, където мошеника искаше да му намерят гласове,за да спечели изборите, ама му се размина, както и за всичките му безобразия по атаката на Капитолия, секретните документи във Флорида и т.н. виж твоя любимец Путин със сигурност няма да го съди Русия, въпреки че заради него са загинали вече 400,000 руснаци в безсмислената война в Украйна, 1.5 млн. руснаци са избягали от него и е превърнал Русия в концлагер. Той ще бъде осъден в Хага за военните си престъпления в Украйна. А ти като му се радваш толкова и си много смел заминавай при него в Кремъл.

    Коментиран от #183

  • 180 Рашън ЛейдиБой

    0 3 Отговор
    При първия сериозен въпрос Путян

    Скастри Тъкъра .

    Това е ТОЛК ШОУ или сериозен Разговор .

    И Тъкър взе да се смее Истерично .
    Има ли и друга възможност като знае че насреща си има
    Масов Убиец.

    Смекчи въпросите , гледа да не настъпва много много
    Путян по краката .

    Хахаха
  • 181 Задунаец

    0 2 Отговор
    Като реч на путин пред задунайския Конгрес! Приказки за 0иго freni !
  • 182 костя капейкин:

    0 1 Отговор
    Карлсон, защо не го попита: След като НАТО се е готвело да нападне Русия, за какъв ч.e.п вече две години не напада, в този удобен момент? Има и причина има и повод! Какво се снишава?
  • 183 Задунаец

    0 1 Отговор

    До коментар #179 от "Демократ":

    На киго говориш? На "избирател" ли? Избирател си седи в задунайская защото макар и васална на кремълските зомбита е в ЕС и не може съвсем да провежда избори като в руzzия или в чечня! Ако иде там ще стане избирател с една глава по- къс. Затова само маха дружелюбно с ръчичка от далече.
  • 184 Задунаец

    2 0 Отговор

    До коментар #177 от "Точно":

    Този...карлсон, след пъроначалното круше, не му стигна смелост да попита путя, като казваше на 21 февруари, че няма да напада Украйна, а на 22 февруари я нападна, как сега да му имаме доверие като казва, че няма да напада Полша и Литва? Всъщност путя казва, че не е постигнал целите си в Украйна и засега Полша и Литва не са на дневен ред. А не, че изобщо няма да ги напада.
  • 185 Гошо

    2 0 Отговор
    МАЛКО ДА ИЗЧАКАТ!
  • 186 Що за цензура?

    3 2 Отговор
    Сега и русофобите разбраха ,че Путин е прав, а Зеленски е лъжец.
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания