Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 04:49 1 029 1

Иран симулира нападение срещу израелска военновъздушна база

  • иран-
  • учения-
  • израел

Това стана по време на учение в Оманския залив

Иран симулира нападение срещу израелска военновъздушна база - 1
Снимка: ЕПА

Иранският Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР) е извършил симулация на нападение срещу израелска военновъздушна база по време на учение, използвайки на ракети със среден обсег, предаде ДПА, цитирана от БТА, позовавайки се на ирански медии.

Военноморските сили в Оманския залив са изстреляли няколко от ракетите по тестови цели, разположени в пустинята в централната част на Иран. Целта на военните маневри е била да се упражнява нападение срещу израелската военновъздушната база "Палмахим", разположена южно от Тел Авив.

Авиобазата е основен оперативен център за военната кампания на Израел в ивицата Газа, която има за цел да унищожи подкрепяната от Иран палестинска групировка "Хамас", считана за терористична от Съединените щати и Европейския съюз.

Иранските медии съобщават, че ракетите са били предимно от типа "Фатех" и "Емад", които имат обсег на действие от около 1700 км.

Държавната новинарска агенция ИРНА публикува видеозапис на ракетните изстрелвания, които бяха извършени и с помощта на военния кораб "Шахид Махдави" (IRGC-N Shahid Mahdavi).

"Шахид Махдави" е бивш контейнеровоз, който бе преоборудван и представен отново преди около година. Той се използва като плаваща база на КГИР и разполага с множество пускови установки за безпилотни самолети и ракети, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Показаха си рогата

    4 6 Отговор
    Тези подстрекатели и благодетели на хамаз, хуси и тем подобна гмеж