Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 14:35 1 136 24

Федералното събрание на Русия ще гласува излизането на Москва от Парламентарната асамблея на ОССЕ

  • русия-
  • федерално събрание-
  • гласува-
  • излизане-
  • оссе

Очаква се оттеглянето да бъде одобрено

Федералното събрание на Русия ще гласува излизането на Москва от Парламентарната асамблея на ОССЕ - 1
Снимка: БГНЕС

Федералното събрание на Русия ще гласува на 21 февруари за прекратяване на участието на Москва в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщава Ройтерс и БТА, цитирайки изявление на председателя на Държавната дума, Вячеслав Володин.

ОССЕ, сред чиито 57 членки са и Украйна, и САЩ, и Русия, е наследник на съществувалото по време на Студената война Съвещание за сигурност и сътрудничество в Европа. От началото на руската инвазия в Украйна преди почти две години действията на организацията до голяма степен са блокирани от постоянно използваното от Русия право на вето, което се полага на всяка страна членка.

"Време е да кажем "Довиждане" на Парламентарната асамблея на ОССЕ", казва Володин в изявление, публикувано на уебсайта на Държавната дума.

"Организацията е напълно лишена от независимост, тя е политизирана и играе по свирката на Вашингтон. Най-лошото в цялата ситуация обаче е, че освен всичко ние даваме пари, като сме едни от най-големите платци", добавя той.

Депутатите и от двете камари на руското Федерално събрание - Съветът на федерацията и Думата, ще гласуват едновременно за напускането на Русия от Парламентарната асамблея и за спирането на плащанията на Москва към ОССЕ, уточнява Вячеслав Володин.

Като се има предвид, че "Единна Русия" - управляващата партия на президента Владимир Путин - има смазващо мнозинство в парламента, се очаква оттеглянето да бъде одобрено, отбелязва Ройтерс.

В Държавната дума се обсъжда също възможността Русия да напусне и други международни организации, се казва в изявлението на долната камара на парламента, без да се споменават имена. Украйна и балтийските страни отказаха да вземат участие в годишната министерска среща на ОССЕ миналата година в столицата на Република Северна Македония - Скопие заради присъствието на руския външен министър Сергей Лавров там.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ха ха ха

    13 32 Отговор
    На никой няма да липсва тази фашистка кочина

    Коментиран от #24

  • 3 Браво

    30 8 Отговор
    Русия не трябва да стои при сатаните. Така се прави. Евала.
  • 4 Аспарух

    9 16 Отговор
    Супер, ако може и от ООН и от всички международни организации. Отделно крепостния руски свят да си въведат и Изходни визи като по времето на СССР да си затворят границите опит имат от сталинските времена ,а цивилизования свят тотално да изолира блатото и блатниците .
  • 5 Глюпости

    8 5 Отговор
    Като знаем как се "гласува" там , съм сигурен , че одобрението ше е 140% .. 😁🤭
  • 6 лош знак

    8 2 Отговор
    за сигурност.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ...

    3 8 Отговор
    Време е да върнем УФСЕте и кошарата и да не отваряме оградата. Нека си блеят в нея и да си пият лосиона за вана.
  • 9 прокажена росия

    5 12 Отговор
    Адолф путин съвсем ще изолира росия от белите държави. Всички мозъци от росия са на Запад...

    Коментиран от #12, #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 "Цезар Кунеков"

    5 8 Отговор
    а...ко стаа ве...отидоха още 50 на концерт на Кобзон! И друго...ко ши прайти със готвения закон за разпространяване на фейкове и про рузка пропаганда?🙋🖕
  • 12 Ха дано,чул те

    1 6 Отговор

    До коментар #9 от "прокажена росия":

    Господ,че кафа сикме от тях!
  • 13 Аспарух

    5 10 Отговор

    До коментар #10 от "ха ха ха":

    За русороба копейков, който има друго мнение е "фашист".Така е в руския крепостен свят.Или за путлер или в тюрмата.
  • 14 стоян георгиев

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "ха ха ха":

    По кофи за тебе е, че си джендар фашист.
  • 15 Бесен-_ Язовец

    12 3 Отговор
    ОССЕ е сороска фашистка покварата безсмислена организация
  • 16 Историк

    3 9 Отговор
    Фашистка Русия напуска всички организации, които вече не може да използва за параван да крие престъпленията си или с участието ви в които да може да затруднява международното право, което разледва руските военни престъпления. Още са в ООН, защото както е конституирано Русия има право на вето там. Ако го нямаше щеше да напусне и ООН.
  • 17 Един от онези

    1 4 Отговор
    Ай, какво стана - денги ли нету?
    И от тука ли ще пестим?
    Идва началото на края!
  • 18 Гориил

    11 1 Отговор
    Бюрократите от ОССЕ си дадоха твърде щедри заплати за сметка на Русия.Теперь эти бюрократы будут чувствовать себя несчастными.Русия каза, че нито една рубла от руски ресурси вече няма да дойде в Европа. Живейте със собствените си пари.Ерата на европейския просперитет приключи.
  • 19 Кои са тия “бели държави”?

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "прокажена росия":

    Дюнерланд, Франафрика или Кравария, ахахахах
  • 20 Гориил

    7 1 Отговор
    Русия направи най-големия принос в бюджета на ОССЕ от много години и получи необуздана омраза в замяна. Време е да сложим край на това.Москва повече няма да слуша изроди и психопати от трибуната на ОССЕ. Какво щастие!
  • 21 Роско

    0 1 Отговор
    И тоалетната хартия да свърши пак Вашингтон ще е виновен
  • 22 Всичко е по план

    1 3 Отговор
    Руслямия е в икономически, социален и продоволствен колапс! Милиони в РФ мръзнат и гладуват.
    Не могат да си плащат таксите даже.
    Колко още може да издържи, преди да се сгромоляса като СССР и се разпадне на 25 Републики ?
    Руските митници съобщиха за срив на почти 30% от експортните приходи на руската икономика. Износът на суровини спада с 34%, на метали - с 15%, на химически продукти - с 35%, на дървесина - с 30%, на машини и оборудване - с 25%.
  • 23 Тити

    2 3 Отговор
    На никой не му дреме за скапаните рашисти да си седят в кочината.
  • 24 Яяяяяя

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    На чиновниците най-вече или ти ще платиш липсващите вноски
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания