Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Февруари, 2024 14:54 1 340 28

Нидерландия активно участва в производството на дронове за Украйна

  • нидерландия-
  • производство-
  • дронове-
  • украйна-
  • великобритания

Както Великобритания, така и Нидерландия вече помогнаха на Украйна да изгради свой флот от дронове

Нидерландия активно участва в производството на дронове за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Нидерландският министър на отбраната Кася Олонгрен заяви, че страната се присъединява към военна коалиция със съюзници, включително Великобритания, която ще достави на Украйна усъвършенствана технология за дронове и ще засили нейните нападателни способности във войната срещу Русия, предаде Ройтерс и News.bg.

Обещанието от Нидерландия идва в допълнение към изтребители F-16, артилерия, боеприпаси и системи за противовъздушна отбрана, предоставени или обещани от кралството на Киев.

Още новини от Украйна

За Нидерландия това може да доведе до допълнителни разходи в допълнение към 2 милиарда евро, предвидени вече за 2024 г., каза Олонгрен пред Ройтерс в интервю преди двудневната среща на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел, започваща в сряда.

"Разбира се, знаем, че дроновете са много важни в тази война", каза Олонгрен. "Ето защо ние се присъединяваме към коалицията за дронове, която Украйна стартира заедно с Латвия, заедно с други страни, за да сме сигурни, че правим точно това - да увеличим производството, да използваме най-новите технологии и да осигурим точно това, от което Украйна има нужда."

Министерството на отбраната на Украйна обяви участието на Великобритания миналия месец.

Дроновете се превърнаха в решаваща част от военновременните стратегии, както на Украйна, така и на Русия за разузнаване и поразяване на цели, до голяма степен благодарение на относително ниската им цена.

И двете страни сега използват хиляди малки, евтини дронове, първоначално създадени за невоенна употреба, за да извършват наблюдение и атаки на ниво бойно поле, като същевременно увеличават своите флоти от по-големи далекобойни дронове, които могат да летят много по-далеч и да носят по-тежки камери или повече експлозиви.

Както Великобритания, така и Нидерландия вече помогнаха на Украйна да изгради свой флот от дронове.

"Новото е, че сега формираме тази коалиция. Така че ние свързваме, да кажем, нещата, които правим отделно, в една коалиция, която ще може да отговори на новите нужди на Украйна, както те виждат развоя на боевете на фронтовата линия."

Украйна възнамерява да произведе хиляди дронове с голям обсег на действие, способни да нанасят дълбоки удари в Русия през 2024 г., и вече има до 10 компании, които работят по производството, каза министърът на цифровите технологии на Украйна Михайло Фьодоров в интервю за Ройтерс в понеделник.

Работейки заедно, коалицията ще може да отговори на променящите се военновременни тактики на Киев.

"И мисля, че това ще бъде силата на тази коалиция, да можем да осигурим в много краткосрочен план това, от което се нуждаят", каза тя.

Олонгрен каза, че Нидерландия ще допринесе с високотехнологичен опит от търговския сектор, но отказа да предостави технически или финансови подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    26 14 Отговор
    Ще ѝ се върнат на собствен ход тези дронове. И няма да има на кого да се сърдят холандците.

    Коментиран от #4

  • 2 Българин

    28 9 Отговор
    Тея холандци да не се издавят ако им паднат стените ааааа!!??!!??
  • 3 Последния Софиянец

    16 14 Отговор
    Дроновете са оръжие на страхливите джендъри.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Котаран бей

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "КОТарАК":

    Украински коментари:
    "Щом по базата на украинските въоръжени сили в Селидово наистина е бил нанесен мощен ракетен удар и ние сме претърпяли загуби (и редица косвени признаци показват, че е имало удар, и то успешен), тогава е време да кажем: това не се случи при Залужни, спри Генерал 200"
  • 7 ...

    10 14 Отговор
    а 2017та помним как Русия като анонсираше че Су-57 бил в Сирия се присмиваше на дроновете и че били пълни боклуци и за нищо не ставали. До сега обаче не сме чули Су-57 да е направил нещо, а се поклониха и хванаха на САЩ за палците и почнаха и да купуват Ирански дронове.
  • 8 Гориил

    10 6 Отговор
    Украинската армия в Авдиевка изпитва отчаян недостиг на обучени войници и артилерийски боеприпаси (директен резултат от блокадата на помощта за Украйна от проруските републиканци в Конгреса на САЩ) и се бори да сдържа руските сили, които са числено превъзхождани и оборудвани на най-високо ниво. стандартен. ..модерни оръжия. В същото време руснаците отказаха директно да убиват деморализирани, гладни и болни украински войници, предлагайки да се предадат. Тези, които правят това, за съжаление ще умрат.

    Коментиран от #12

  • 9 Браво

    4 5 Отговор
    А наия рундьо - Мидстър Кеш е рублофил!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Реалист

    13 3 Отговор
    Холандските колонисти винаги са се занимавали с мерзости
  • 12 Аспарух

    6 15 Отговор

    До коментар #8 от "Гориил":

    Егати и отчаяните ,поредния руски кораб отиде при Флагмана.
    При такова количество от руски Zеки, неопитни моГилизирани при Авдеевка кВо направиха блатниците???40 000 при Кабзон.Във всички военни Академии по света ще изучават безумната руска тактика /масово и безсмислено изпращане на солдати във вид на Груз 200/ как не трябва да се воюва.

    Коментиран от #13

  • 13 Гориил

    13 4 Отговор

    До коментар #12 от "Аспарух":

    Скоро европейците ще излязат по улиците и ще обясняват на упорития Брюксел какво е война с Русия.
  • 14 Опорка

    12 3 Отговор
    А на снимката защо е производство на руски дронове?

    Коментиран от #17

  • 15 Тия па?

    14 4 Отговор
    Не знаят ли, че държавичката им е даже под морското равнище?
    Даже няма и смисъл да се харчи "Посейдон" за тях. Един тайфун да им се спретне (климатично оръжие) ще им заляе всичките двуноги, заедно с дроновете!
  • 16 ама друг път

    8 3 Отговор
    Жена министър на отбраната , о боже прибери си верисиите .........
  • 17 3.14К

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Опорка":

    Преди два дни Шойгу беше на инспекция точно този завод, изграден в бившият магазин на ИКЕА. За потопяването на корабите, е ангажиран целият потенциал на НАТО от разузнавателни самолети, дронове и инструктори. Украинците само отчитат бройките. Това рано или късно ще спре както с Байрактарите.

    Коментиран от #21

  • 18 "министър на отбраната

    10 2 Отговор
    Кася Олонгрен"
    Като го видех това, на снимката в нета, се изплаших. Това ако има и 1% някакъв логичен акъл, здраве му кажи. Зле е работата, дами и господа! Екипажът на кораба са събрани от кол и въже: Урсула, Аналена, Борел, Тусковете, Зельо, Деменции, тази Кася, разните други, както и Борис Писториус на германците... тези ще пробият дупка в корпуса на подводницата и ще се издавим всички!!!
  • 19 ЕВРОНЮЗ

    7 2 Отговор
    Нидерландия е най големия доставчик на цветя за Украйна.. Разровете се из тубата и ще видите поля на които края не се вижда покрити с цветя
  • 20 Ку Рами Янков

    8 2 Отговор
    Простия европейски електорат плаща военния масраф на задокеанския демократичен поробител. Като загуби Украйна войната, ще плаща и репарации на Русия!
  • 21 ЕВРОНЮЗ

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "3.14К":

    След няколко дена ще видим коя натовска държава ще пищи че са и убили хуманитарните лекари в Украйна.
  • 22 Не са толкова безобидни

    8 3 Отговор
    Холандците не са обикновени епдераси, те са гадни епдераси.
  • 23 Респект

    4 10 Отговор
    Целия цивилизован свят подкрепя Украйна.
    На фашистите от Кремъл им остана да се срещат с талибани и араби.
  • 24 ЯМБОЛИЯ

    1 0 Отговор
    Само така.
  • 25 ХАХАХА

    4 1 Отговор
    То пише ,че Нидерландия активно участва в производството на дронове с осрайнината, аз прочетох ,не че е далеч от истината в производство на дрога . Явно наш брендо е слаба ракия.
  • 26 Монах

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Джендър поп":

    Върни се при тия момчета които са ти го казали и ги накарай те да ти ги вкарват, какво си се разревал тук, говедо такова?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Шляхтиц

    3 1 Отговор
    Не мога да се отърва от чувството, че този път социалистическият лагер ще обхване Нидерландия и Британския остров. Толкоз .......
Новини по държави: