Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Февруари, 2024 05:29 2 671 20

САЩ определят ситуацията в Авдеевка като предвестник на нови проблеми за ВСУ

  • сащ-
  • украйна-
  • боеприпаси

Според представители на Пентагона украинската армия изчерпва боеприпасите и ресурсите по цялата фронтова линия

Американското ръководство смята изчерпването на резервите на украинските въоръжени сили (ВСУ) и ситуацията в Авдeевка като предвестници на нови проблеми за украинската армия. Тази оценка на високопоставени представители на Министерството на отбраната на САЩ дава вестник The Hill.

Според нея представители на Пентагона са признали, че украинската армия изчерпва боеприпасите и ресурсите по цялата фронтова линия. „Вярваме, че това може да е предвестник на това, което ще се случи по-нататък, ако не отделим допълнително финансиране“, цитира изданието думите на служители.

Още новини от Украйна

„Липсата на допълнително финансиране не само ще ни лиши от способността да снабдяваме военните, които се опитват да защитят Авдиевка, но също така ще видим много други места на фронтовата линия, където военните ще изчерпят доставките на критични боеприпаси“, отбелязаха представители на Пентагона.

Президентът на САЩ Джо Байдън, говорейки пред репортери в Белия дом на 16 февруари, каза, че американската администрация няма да може да продължи да доставя оръжие на Украйна без одобрението на съответния законопроект от Конгреса на САЩ.

Американската администрация изпрати преди почти четири месеца до Конгреса искане за допълнителни бюджетни кредити през фискалната 2024 година, която започна в Съединените щати на 1 октомври, основно за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и за противодействие на Китай и Русия в Тихоокеанския регион на Азия. Общо изпълнителната власт на САЩ, ръководена от Байдън, би искала да получи около 106 милиарда долара за тези цели.

По-нататъшната съдба на искането и алтернативните законопроекти остава неясна. Някои републиканци в Камарата на представителите и Сената на Конгреса се обявиха през последните месеци против продължаването на финансовата помощ на Киев. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън постоянно предупреждава за намерението си да свърже по-нататъшната помощ за Украйна с по-строгия контрол на южната граница на САЩ.

Сутринта на 13 февруари Сенатът, с подкрепата на редица републиканци, прие алтернативна версия на законопроекта, предвиждащ отпускането на 95 милиарда долара помощ за Украйна, Израел и Тайван. Пакетният законопроект обаче не включва разпоредби за затягане на контрола по южната граница. Джонсън посочи на 12 февруари, че документът на Сената не разглежда граничната криза, „най-сериозният проблем“, пред който са изправени Съединените щати. Освен това Джонсън, който заема третата най-важна позиция в йерархията на правителството на САЩ, наскоро нарече версията на законопроекта, разработена от сенаторите, „съзнателно неприемлива“. Камарата на представителите излезе в двуседмична ваканция на 15 февруари до края на месеца, без да гласува този законопроект.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ФРАНК ОЛСЕН

    63 5 Отговор
    ПРОБЛЕМИТЕ ТРЪГНАХА ОТ МАИДАНА ВЪПРЕКИ ЧЕ КРАДЯХА ГАЗ ОТ ВРЕМЕТО НА ТИМОШЕНКО И САБОТИРАХА ИЗНОСА НА ГАЗ
  • 4 среднощен

    32 13 Отговор
    ...Камарата на представителите излезе в двуседмична ваканция на 15 февруари до края на месеца, без да гласува този законопроект...";

    САЩ в крайна сметка ще помогнат "когато трябва и на когото трябва" - винаги е било така...

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КОТарАК

    1 25 Отговор
    брях...взехте ли Термопилите?
  • 7 Хачо

    41 4 Отговор
    Да сядат и да преговарят за МИР е решението, което е необходимо.
  • 8 Украйна

    65 5 Отговор
    Отдавна загуби тази война . С парите на запада се купуват наемници, оръжие и се плащат социални разходи в страната . Без тези пари Украйна изчезва . Щатите да ги пишат на пясъка заемите. Казано просто лош кредит . Дано Руснака спре до източната част ,където населението ги подкрепя . Но това ще е огромна грешка от тяхна страна
    Офанзива не се спира до пълното побеждаване на врага и неговата капитулация . Как подяволите се вързаха на акъла на САЩ и вдигнаха оръжие срещу хора ,които имат същия език ,религия и обичаи и в голяма степен кръвна връзка .
  • 9 Фащ

    62 4 Отговор
    унищожиха още една страна и я изоставиха...
  • 10 Старец

    60 0 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    Пази боже САЩ да ти помага. Само погледни, какво става с държавите на които краварчетата "помогнаха".

    Коментиран от #11

  • 11 среднощен

    30 0 Отговор

    До коментар #10 от "Старец":

    "Дълбоката държава" взима решенията, а САЩ ги изпълнява... Въпросът е, че тази "дълбока държава" има акции и интереси не само в САЩ... Китай, Европа, Русия - сложно нещо стана "националният интерес" в днешно време... За предпочитане е, "когато печелиш да знаеш какво губиш и когато губиш - да знаеш какво печелиш"...
  • 12 12345

    28 1 Отговор
    Украйна губи въпреки че е финансирана и въоръжавана от цялото НАТО, като само САЩ в момента дава по малко от очакваното. ЕС без Унгария образци складовете си боеприпаси, Русия е под тежки санкции и ...
  • 13 Ццц

    40 3 Отговор
    Който иска изводи, да прочете какви бяха водещите новини точно преди година. 🤣 Кой беше героя, как го посрещаха, какви надежди му възлагаха и най-вече - как ни облъчваха с неизбежната загуба на Русия. И до днес никой обаче не ни е обяснил как точно си представяха загубата на Русия? 🤣 Всеки път, когато предупреждавах наивните, меко казано, евроатлантици, да не се връзват, че един изпрошнал наркоман ще им сбъдне мечтите, ме наричаха "копейка", "трол" и "русофил". Върнете година назад и се смейте с експерти.
  • 14 Ццц

    21 3 Отговор
    За да съм по-конкретенен: Факти, 17.02.2023 г: Междувременно Виктория Нюланд коментира и действията на Владимир Путин: „Нещо, което никога не обичам да правя и няма да започна сега, е да влизам в главата на Владимир Путин. Това не е място, на което искам да бъда. Видяхме, че той е достатъчно АРОГАНТЕН, за да ВЯРВА, че МОЖЕ да ПОБЕДИ Украйна, че Украйна е руска.; От думите на Антъни Блинкън следва, че САЩ предпочитат Украйна да се съсредоточи върху освобождаването на Донбас, а не на Крим. В същото време Блинкън даде да се разбере, че окончателното решение все още зависи от Киев, а Вашингтон е ГОТОВ да ПОДКРЕПИ Украйна ДОРИ при ОСВОБОЖДАВАНЕТО на Крим.
  • 15 падналия ангел

    28 1 Отговор
    Авдеевка е далече от разузнавателните натовски хвърчоплани. Рашъните им спряха и нета по Старлинга и се видя какви бойци са азовците от елитната 3-та щурмова бригада. Пленен е един техен ротен, от онези които бяха на "почивка" в Турция! Е това не трябваше да правят руснаците, втори път никакъв плен,направо при Бандера!

    Коментиран от #20

  • 16 БгТопИдиот🇧🇬

    16 1 Отговор
    За краварските 404 ,амин !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ами

    15 1 Отговор
    браво на украинците - за две години война похарчиха над 300 милиарда евра и долари, загубиха 20 % от територията си и станаха с още по-голямо самочуствие, че от тях зависи съществуването на европа и сащ
  • 20 Сократ

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "падналия ангел":

    Руските военни сили на това напра ление много добре знаят кой е срещу тях. Знаят и за обстрела на Белгород. Там племе и няма да има.