Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Февруари, 2024 05:20 3 279 22

Дъглас Макгрегър: САЩ могат да наредят на Украйна да нанесе удари на руска територия

  • дъглас макгрегър-
  • сащ-
  • украйна

Ще направят това, което им кажем, заяви бившият съветник на министъра на отбраната в американската администрация на Доналд Тръмп

Съединените щати могат да наредят на Украйна да нанесе удари на руска територия. Това мнение изрази пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на министъра на отбраната в американската администрация на Доналд Тръмп.

„Ще направят това, което им кажем. И ние им казваме да използват всякакви ракети, които можем да им предоставим, или безпилотни системи, за да навредят на Русия. „Да причини вреда вътре в Русия, с други думи, да атакува градове и села в Русия“, каза той в интервю за канала в YouTube на Стефан Гарднър.

Още новини от Украйна

Макгрегър сравни тези действия на Вашингтон с „глупавата заповед на Хитлер през 1944 г. да изгори Париж, ако загуби контрол над града.“

Междувременно вестник The Wall Street Journal по-рано отбеляза, че конфликтът в Украйна е донесъл на американския военно-промишлен комплекс увеличение на броя на поръчките от Министерството на отбраната на страната и европейските съюзници. Кумулативният ръст на производството в американския военно-промишлен комплекс възлиза на 17,5% от началото на конфликта в Украйна, отбелязва вестникът. Според анализатори, с които изданието разговаря, темпът на растеж в сектора през тези две години е сравним с предходните 20 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МИ НАРЕДЕТЕ ГО

    41 4 Отговор
    ТА ДА СЕ ОТЪРВЕМ НАЙ - ПОСЛЕ ОТ ВАС ДЕТО ЕДНА ГОДИНА НИ БОМБИХТЕ !

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 То е ясно

    61 7 Отговор
    Някой учудва ли се? Че тя Украйна още от 2014 г е под тоталното американско управление-нали по инциатива на САЩ започна и Майдана..-а оная с курабийките си призна че Майдана им струва около 5 милиарда зелено...

    Коментиран от #11

  • 6 Някой

    9 49 Отговор

    До коментар #1 от "МИ НАРЕДЕТЕ ГО":

    Дъртото,просто диктаторче в Кремъл рестартира западната ,военна индустрия с тази война срещу Украйна и постигна обратния ефект който целеше ...😂

    Украйна стана почти напълно милитаризирана.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 отбора на рижия

    14 7 Отговор
    клоун
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тото

    49 3 Отговор
    😂😂😂това нее никаква новина ,всички знаем кой командва там!!! Но страхът от ядрено унищожение ви държи мирни като евнуси!!😂😂😂
  • 11 Само дърти лъжи

    10 6 Отговор

    До коментар #5 от "То е ясно":

    си написал .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 УдоМача

    39 1 Отговор
    Ами да нареждат, кат си немат друга работа и си търсят белята...
  • 14 Неук" шахматист "

    20 3 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    Хубаво че има такива умници да ни наливат акъл.
  • 15 САЩ НАРЕЖДАТ НА СЛУГАТА УК ДА ВОЮВА?

    42 1 Отговор
    ПОРЕДНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ВОЙНА ,ЧЕ Е ПОДПАЛЕНА УМИШЛЕНО И, ЧЕ САЩ ВОЮВА С РУСИЯ, А НЕ УК . ВСИЧКО СЕ ДИРИЖИРА ОТ САЩ , ТОВА Е АБСОЛЮТНО САМОПРИЗНАНИЕ?? И ПУТИН ЩЕ ВИ РЪКОПЛЯСКА ЛИ КАТО НАРЕДИТЕ???
    ТОТАЛНО БЕЗУМИЕ , И ПОСЛЕ КАКВО СЛЕДВА ?? НЕ МОЖЕ ЕДИН БИВШ СЪВЕТНИК В МИН. НА ОТБРАНАТА ДА НЕ ЗНАЕ !!!ИГРАТЕ СИ ОГЪНЯ , ДАЛИ ГО ОСЪЗНАВЕТЕ ИЛИ НЕ , НО ОПАСНО СЕ ЗАИГРАВАТЕ!!! ВМЕСТО ДА ТЪРСИТЕ ПЪТ КЪМ СПИРАНЕ МУ , НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ,НЕЩО ПОВЕЧЕ- ИСКАТЕ ВЗРИВЯВАНЕ НА НАЙ-ЛОШОТО.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 един от стадото

    32 0 Отговор
    Украйна в периода 1945- 1990г е получила целия ресурс/ военен, научнотехнически, природен, културен, интелектуален/ на 1/3 от общия на бившата СССР, В Москва явно са отчели, че са едни от най потърпевшите във войната, а и преди това. Замогнаха ги, изправиха ги, а те се взеха на сериозно. Простиха им колаборацията с райха и нацизма, простиха им бандеровщината, първи секретар на партията си направиха украинец, той коли, той беси в цяла Русия, земя си взеха още, вътрешни компенсации са получили, 45млн станаха, атомни централи построиха, житница станаха, пътища оправиха, заводи построиха, най големите самолети пуснаха..И сега какво, руини и пръснати като скакалци с опърлени криле..
  • 18 един от стадото

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "оня с коня":

    така, така. Нямало го е нашия Нотариус да им налива акъл. Ний сме още там, Колта решава дилемата
  • 19 300 УРКИ

    2 0 Отговор
    ДЪГЛАС СКАЗАЛ, ДЪГЛАС ДА ГО НАНЕСЕ! :)
  • 20 Ком

    4 0 Отговор
    Изявлението на Макгрегър означава, че следващия стадий на войната ще бъде открита терористична дейност на НАТО срещу Русия.
    Украйна няма финансови средства, въоръжение, сателитна мрежа и подготвени кадри.
  • 21 дядо поп

    5 0 Отговор
    Всички знаете дявола като си нямал работа какво правел с децата си!
  • 22 Мухаа ха!

    4 0 Отговор
    Саштосаните могат да НАРЕДЯТ (!) на Украйна ,за удари срещу РФ!? По безочливо прознание,кой управлява в Киев няма.Освен,че разпалват на все по опасно ниво конфликта- това им остава като" ползи" - рязък скок на жертвите в комплект с унищожена инфраструктура за милиарди,но изпомпване на трилиони от т н Съюзници,през милиардни поръчки ежегодно,за нови железа.Да се защитават от Русия.Данните говорят сами.За две години,техният ВПК е реализирал толкова поръчки,колкото за преходните 20 години.Плановете им не успяха,тотален крах от Мегдана,през Крим до Донецк- Луганск.Сега целят разпалване на конфликта,с много жертви , дори прерастване на пряк сблъсък,на европейско ниво.Затова натискат ЕС да изгражда " военен Шенген" Бърз преход на европейските г,в еда към кланицата.От шиптърско,през макета,наша милост,мамалиги,до усраина.Те зад локвата " далеч,на топло и спокойно,тук- месомелачка! При по добрият вариант - стотици хиляди жертви и от двете страни.Великолепна почва за кръвна вражда за век напред!