Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 04:59 1 039 45

Джо Байдън обмисля нови санкции срещу Русия след смъртта на Навални

  • джо байдън-
  • санкции-
  • посланици-
  • русия-
  • алексей навални

Франция, Норвегия и Нидерландия привикаха руските посланици заради смъртта на опозиционера

Джо Байдън обмисля нови санкции срещу Русия след смъртта на Навални  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън може да наложи нови санкции на Русия след смъртта на опозиционния дисидент Алексей Навални, предаде ДПА, цитирана от БТА..

"Вече имаме санкции, но обмисляме налагането на допълнителни такива", заяви Байдън пред репортери.

Байдън обвини руския президент Владимир Путин за смъртта на Навални в сибирски затворнически лагер. Съединените щати вече са наложили на Русия няколко кръга санкции заради продължаващата вече почти две години война в Украйна, припомня ДПА.

С оглед на милиардите долари подкрепа за Украйна, които се задържат от републиканците в Конгреса на САЩ, американският президент заяви, че не знае дали смъртта на Навални ще промени ситуацията. "Надявам се да е така, но не съм сигурен", добави той.

Поведението на републиканците в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), които блокират пакета с помощи за Украйна е "шокиращо", заяви Байдън и добави, че според него те бягат от заплахата, която представлява Русия, и от задълженията към НАТО.

Американският президент допълни, че е готов да се срещне с председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън от Републиканската партия, за да се опита да разреши проблема, отбелязва ДПА.

Нидерландската външна министърка Ханке Брoйнс Слот обяви днес, че е извикала руския посланик в Нидерландия във външното министерство във връзка със смъртта в затвора на опозиционера Алексей Навални, предаде Франс прес.

По този начин Нидерландия последва стъпките на Германия, Испания и Швеция, които днес взеха подобни решения.

Лондон привика дипломати от руското посолство още в петък вечерта.

"Ужасно е, че Алексей Навални плати най-високата цена за борбата си за свободна и демократична Русия", заяви Брoйнс Слот в социалната мрежа "Екс".

"Днес следобед разпоредих руския посланик да бъде извикан в министерството, за да поискам разяснения за смъртта на Навални", допълни министърката.

"Настойчиво призоваваме Русия да върне тялото на Навални на семейството и близките му", каза Брoйнс Слот.

Смъртта на 47-годишния Навални в отдалечен затвор в Арктика, където той излежаваше 19-годишна присъда, беше обявена в петък. Западът смята руските власти за отговорни за смъртта му, посочва АФП.

Френският външен министър Стефан Сежурни обяви вчера, че е извикал руския посланик във Франция след смъртта на Навални, предаде Франс прес.

"Поисках руският посланик да бъде извикан в 18,30 ч." (местно време), обяви министърът по време на пътуване до Аржентина, като допълни, че "режимът на Владимир Путин отново е показал истинската си същност".

Норвежкото външно министерство обяви снощи, че е привикало руския посланик след смъртта в затвора на руския опозиционер Алексей Навални, предаде Франс прес.

"Днес министерството на външните работи привика руския посланик за разяснения относно смъртта на Алексей Навални", се казва в изявление на министерството.

"По време на срещата Норвегия ще изрази мнението си за отговорността на руските власти за смъртта му и относно осигуряването на прозрачно разследване", се посочва в изявлението, като се допълва, че срещата ще се състои скоро.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Упссссс

    42 2 Отговор
    Тоя можел и да мисли...-айде бе? Тия там станаха за смях пред целият свят с тоя-говорещият с духове

    Коментиран от #3

  • 2 Бонев

    37 2 Отговор
    Байдън вече дори не е и смешен. Жалък, а у някои по милозливи сигурно буди и съжаление.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТаУмВзе

    27 2 Отговор
    Бай Деменция обмисля! Добре е.
  • 5 КОТарАК

    4 23 Отговор
    ЧАКАМ Матушката да вкара санкции

    Коментиран от #10

  • 6 Вова

    28 3 Отговор
    Първо да си смени памперса
  • 7 ОМБРЕ

    13 4 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    ТЕ ТОВА Е ПРОБЛЕМА -----КЕНЕДИ ВЗЕМАЛ САМОСТОЯТЕЛНИ ТАКИВА разбира се след консултации
  • 8 …ако не

    19 1 Отговор
    забрави дотогава.
  • 9 Петър

    29 1 Отговор
    Джо Байдън обмисля нови санкции срещу Русия след смъртта на Навални, ами това е доста смешно, това е все едно Русия да обмисля санкции срещу САЩ след поредната стрелба в училище и масовото убийство на 14 човека в САЩ.
  • 10 ОМБРЕ

    23 2 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    ТРЯБВА ----КОЛКО ХОРА СА ИЗБИТИ ОТ ПЕСТИЦИДА ОРАНЖЕВ АГЕНТ А ФРАНК ОЛСЪН А МАРТИН ЛУТЕР КИНГ А БРАТЯТА КЕНЕДИ А ФАТ БОИ и МАЛЧУГАНА И Т.Н.
  • 11 Иван Иванов

    28 2 Отговор
    Изобщо не им разбрах житейското кредо на западняците - да си купят дънки, да гледат сериал по ТиВи, да се натъпчат със храна, дотук и на мен ми е приятно.

    От цялата им култура се изтъква основно - техническият напредък, но както и да е - духовно - са също напред, но - Марк Твен би изказал някое и друго съмнение.

    Това е пустота на душата - към което се стремим, еднотипни занятия, безцелно съществуване. Или може би - върхът на "Идиокрацията".

    Щял да унищожи Русия - че то Хитлер - с пълноценни 200 дивизии - едва обгради Ленинград и толкова - после - центрофугата - Миттелгрупе - алле ор нихт, Румъния, България, Виена, Райхсканцеларията.

    Нищо де - упорити са западняците.

    Ще гледаме сеир.
  • 12 ХАХАХА

    23 1 Отговор
    Интересно какво обмисля като той няма мисъл ,за да обмисля нещо. "Приятелите "на нахални го убиха пък сега се правят на опечалени.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анонимен

    21 2 Отговор
    Всъщност никой не знае какво се случва в изпържения от деменцията мозък! Човека често е в някакъв момент, когато вижда като живи майка си и баща си и е постоянно притеснен какво ще кажат, същото може и за други хора, които само той вижда и чува, постоянно търси нещо да яде защото забравя последното хранене преди няма и 30 минути, забравя и да пие вода, мисли че е на гости за малко и си тръгва към вече несъществуващ дом .... тъжна история! Защо тези около него не искат да оставят на мира този очевадно болен човек и продължават упорито тия мъки публично!?
  • 15 БАИ МИЛЮ от Тъпоглавци

    14 2 Отговор
    обмислям САНКЦИИ НА ЗГЛОБКАТА
  • 16 Настолен указател за напреднали

    23 1 Отговор
    Алексей НаХални, е най-известния руски опозиционен водач, с 0.01 подкрепа!!! НаХални беше дребен престъпник и кокошкар с 2 застъпващи се условни присъди, ето защо Бай Хлопни Дъска ще наложи санкции на Русия, това съобщи говорител на ведомството, цитиран от Ройтерс, Ово е стандарт - предаде БТА.
  • 17 София

    2 20 Отговор
    Навални бе убит

    Коментиран от #19, #42

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Очевидец храбър

    14 1 Отговор
    Интересно какво обмисля Бай Хлопни Дъска, като той няма мисъл, за да обмисля нещо. Тоя можел и да мисли-айде бе? Тия там станаха за смях пред целият свят с тоя - говорещият с духове !!! "Приятелите " на НаХални го убиха, а сега се правят на опечалени !!! Ово е стандарт - предаде БТА.
  • 21 СЛАВА

    13 1 Отговор

    До коментар #18 от "София":

    И БЪРЗО НАПРЕДВАНЕ КЪМ ЛВОВ
  • 22 Васко Делчев

    14 1 Отговор
    Този знае ли на кой свят се намира, та и той иска санкции....!! Бог достатъчно го е наказал, та му е взел мозъка. Да се готви за втория мандат, пък тогава може и да срещне Митеран.
  • 23 Иван Иванов

    10 1 Отговор
    Навални го убиха - но е жив Алексей, аз съм против убийствата - не е мъжко - чак и това - не е мъжко.

    Всичко е простено - но репресиите не са мъжко начинание - земята е на всички - дори да е грешник.

    Обаче - пък - не харесвам мошениците - имам алергия - не съм пострадал толкова - колкото - самите те.

    Лъжлив беше Навални - Елцин беше Борис - Навални щеше да е Алексей, но е лъжлив вятър, Борис Елцин се изложи до ушите, това ни чакаше и с Алексей Навални - ако трябва да сме точни.

    Владимир Путин има дисциплината - видя разрухата при инцидента и трагедията с "Курск ке потъне", оправи ли държавата - оправи я, спря ли загубата - спря, изтласка ли западните вестготи и орденонсци - изтласка.

    Понеже Балдуин Фландърски и - той имаше дидактика и намерение да ни обучава.
  • 24 Алцхаймер Склерозов

    16 1 Отговор
    Джо Байдън забравил кой е Навални.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Американски фекалий

    15 1 Отговор
    Обаче докато обмислял нови санкции си забравил мисълта и се наакал.
  • 27 БАРС

    14 1 Отговор
    ИНТЕРЕСТНО,ЗАЩО КОГАТО УБИХА УКРИТЕ И ТО СЪС ЗНАНИЕТО И РАЗРЕШЕНИЕТО НА ЗЕЛИНСКИ ИЛИЯ КИВА КОЙТО БЕ И ДЕПУТАТ ЩАЩО НИКОГО НЕ ИЗВИКАХА ОТ КУКРО ДИПЛОМАТИТЕ ДАЖЕ КОГАТО УБИХА ДЕПУТАТА КОЙТО ПОДПИСА СПОРУЗОМЕНИЕТО ЗА МИР КОГАТО ЗАПОЧНА ВОЙНАТА И ТОЙ БЕШЕ УПОЛНОМОЩЕНО ЛИЦЕ ИЗПРАТЕН ОТ ЗЕЛИНСКИ.ЗАСТРЕЛЯХА ГО В КИЕВ КАТО КУЧЕ.НАВАЛНИ АКО СА ГО ОТРОВИЛИ ТО НЕГОВИТЕ ХОРА.ТОЙ ЗАТОВА ПАРАДИРАШЕ ОТ ЗАТВОРА ПОДКАНВАШЕ НА БУНТ КАТО СИ МИСЛИШЕ ЧЕ РУСКИЯТ НАРОД ЩЕ СЕ НАДИГНЕ ПРОТИВ ПУТИН И ДА СЕ СМЕНИ И НАВАЛНИ ДА ГО ОСВОБОДЯТ.ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ ТОЙ СИ Е ЗНАЕЛ ЧЕ АНГЛИЧАНИТЕ ОТ МИ 6 ЩЕ ГО УБИЯТ ЗАЩОТО ТОЙ НЕ Е ОПРАВДАЛ СРЕДСТВАТА КОИТО Е ПОЛУЧИЛ.
  • 28 Очевидец храбър

    12 1 Отговор
    Бай Хлопни Дъска обмислял нови санкции срещу Русия след смъртта на НаХални, без да знае кой е той, а това си е доста смешно, но затова пък демократично !!! Все едно Русия да обмисля санкции срещу САЩ след поредната стрелба в училище и масовото убийство на 14 човека в САЩ !!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ха ха ха

    9 1 Отговор
    Явно голямо мислене пада.Я да видят да не е заспал случайно.
  • 31 пешо

    9 1 Отговор
    краварите са пълен смях с тия санкции , то има ли на какво да налагат още , кервана си върви кравите мучат
  • 32 Още санции

    6 1 Отговор
    И другите ще тръгнат като германия по пързалката, а може и това да е плана на всички!?
  • 33 ЩО ЗА ИДЬОТЩИНА

    9 1 Отговор
    Е КАК ОБМИСЛЯ , КАТО .....МИСЛЕНЕТО МУ Е ТРУДНИЧКО......?
  • 34 Ръката на Кремъл

    3 1 Отговор
    Джо Байдън... обмисля?!!
  • 35 Кано

    6 1 Отговор
    Старче,ся като те смени Тръмп и всички санкции ще отпаднат
  • 36 Жената на Бай Пън

    9 1 Отговор
    -Джо, Путин те търси
    -По кой телефон?
    -Чука на вратата!
  • 37 1001

    7 1 Отговор
    Тоя не знае кога е роден. ОБМИСЛЯЛ!!!
  • 38 Ксаниба

    2 1 Отговор
    Джо слцхайснро обмисля какво трябвало да обмисля...
  • 39 Не използвайте

    4 1 Отговор
    Байдън и мисли в едно изречение.
  • 40 Дедо ви..

    4 1 Отговор
    Абе той да не се е изгубил пак на поляната пред белия дом
  • 41 Ферди

    4 0 Отговор
    Чак пък да "обмисля".....
  • 42 Червена Топлина

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "София":

    Докажи де?!
  • 43 666

    2 0 Отговор
    ха ха ха краварите си мислят за наместници на господ на земята искат всичко да решават те задължително една глутница псета която се мотае между краката в очакване на кокалче ние сме сред тях
  • 44 Р.К.И.

    0 1 Отговор
    Произвеждам нещо. Стоки; услуги; финансови институти ... АЗ го произвеждам и ще го предлагам и продавам на когото си искам! Няма нужда дори да се аргументирам. -Санкции- или както искаш го наричай, но правото да те допускам до моя свят е само и единствено мое. Руснаците просто не трябва да бъдат допускани до свободния свят. Защо? Моя си работа.
  • 45 бай Ставри

    0 0 Отговор
    Ще вземе да забрави и да се обърка и току виж ги наложил на нас. Ко правим тогава ?!