Last news in Fakti

14 Януари, 2014 17:33 1 112 0

Русият ангел Мария остава в Гърция

  • рус ангел-
  • мария

Съдът в Лариса излезе днес с решение

Русият ангел Мария остава в Гърция - 1
Мария

Съдът в Лариса, постанови, че благотворителната фондация „Усмивка на детето” получава пълното попечителство на "русият ангел" Мария, открита през октомври в ромски лагер във Фарсала при хора представили се за нейни родители.

Това съобщи сайтът „Български новини”, издание за българите в Гърция и Кипър.

Припомняме, че след голямо международно разследване, родителите бяха открити в България.

Съдът в Лариса днес счете, че най-доброто за Мария е да остане във фондацията „Усмивка на детето”, която ще грижи по най-добрия начин за нея.

Двойката мними родители остава в предварителния арест в затвора Коридало с обвиненията за документна измама и отвличане, като последното се оспорва от адвоката им като неоснователно въз основа на констатациите на разследването .

Двойката се опитва да излезе от ареста, като декларира готовността си да осинови детето и по този начин обвиненията срещу ромите да отпаднат.

Съдът обаче не излезе с решение по този въпрос и го остави за бъдеще време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: