Last news in Fakti

1 Март, 2024 06:55 844 13

Япония удари със санкции още 12 физически лица и 36 организации от Русия

  • япония-
  • русия-
  • санкции

Те влизат в сила от 31 март

Японското правителство разшири списъка си със санкции срещу Русия заради ситуацията в Украйна, като добави 12 лица и 36 организации, предаде ТАСС.

Съгласно публикувания списък, с персонални санкции, предвиждащи замразяване на активи, са наказани комисаря по правата на детето в Калужка област Ирина Агеева, нейната колежка от Ростов Регион Ирина Черкасова и комисарят по правата на детето в Чеченската република Мансур Солтаев. Лични ограничения са въведени и срещу председателя на правителството на Чечня Муслим Хучиев и командира на специалния полицейски полк на Чечня Замид Чалаев.

Япония включи в санкционните списъци и руския бизнесмен Артем Ус и генералния директор на Държавната транспортна лизингова компания (GTLK) Евгений Дитрих. Японските санкции засегнаха и директора на Артек Константин Федоренко и началника на щаба на регионалния клон на Юнармията в Севастопол Владимир Коваленко.

Японските власти добавиха Tinkoff Bank към списъка със санкции. Подчертава се, че санкциите, предвиждащи замразяване на активи както на физически лица, така и на организации, ще влязат в сила на 31 март.

Сред организациите, включени в новите санкционни списъци на Япония, са Авиадвигател, Аероскан, Нева Електроникс, концернът Калашников, Алмаз-Антей, Уралвагонзавод, "Базалт", Обединена корабостроителна корпорация, "Ангстрем", НПО "Аврора“, „Импулс“, КБ „Новатор“. Санкциите включват ограничения върху износа. Също така в списъците, предвиждащи замразяване на активи, са FSUE Atomflot и JSC GTLK.

Японските санкции, въведени на няколко етапа заради ситуацията в Украйна, вече засягат над хиляда човека и над 120 организации от Русия. Вече бяха замразени активите на Alfa Bank, VTB, VEB.RF, Novikombank, Otkritie Bank, Promsvyazbank, Rossiya Bank, Sberbank, Sovcombank, както и на около 40 други организации и компании. Освен това Япония одобри списък със стоки и технологии, забранени за износ в Руската федерация, който вече съдържа около 800 позиции. По-специално беше забранен износът на автомобили на стойност над 6 милиона йени (около 43 хиляди долара). От 9 август 2023 г. бяха забранени и доставките от Япония за Русия на бензинови и дизелови автомобили с обем на двигателя над 1,9 литра и хибридни автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Йоцо гледа

    17 2 Отговор
    Япония е американска колония ,каквото кажат американците,това изпълняват !
  • 2 удар с ду пе

    17 1 Отговор
    срам за дедовците ви самураи
  • 3 Е те това е!

    18 2 Отговор
    Япония може вече да каже "сбогом" на Южните Курили, както и на мирния договор с Русия, както и някои придобивки, които имаха за използване ресурсите на Сахалин... Какво ли не прави политиката на угодничество към господаря...
  • 4 Крум

    12 2 Отговор
    Ще видят курилови острови на курилов ден.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Перо

    11 2 Отговор
    Курилски острови, през крив макарон!
  • 7 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    7 0 Отговор
    Азиатската болонка изпълнява заповедите на окупаторите си...
  • 8 Путин

    4 0 Отговор
    Хаха какво става със Курилите? Май ще ги гледате само на снимки.

    Коментиран от #10

  • 9 ссср

    6 0 Отговор
    Японците ги мислехме за умна нация , но се оказаха по прости и от нашите рософобски подлоги.
  • 10 ........

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Путин":

    Получиха за Нова Година нови острови,за да не се карат за Курилските и да не подпалват световни войни.
    И на тях чавка им е изпила мозъка...изливат в океана радиоактивни води.Като се появи някой мутант от дълбините ще видят те набързо къде спи рибата щом така замърсяват.
  • 11 Сократ

    2 0 Отговор
    А японпетата още ли ловят риба в охотско море? Ами не ловят. Да си ядат санкциите. Идеално стават за суши.
  • 12 не може да бъде

    2 0 Отговор
    За мен лично тази статия е непълна защото не е казано името на японския м-р председател!А аз все го бъркам и всеки път като си помисля как се казва ми излиза името Гъзояки Лизачи!
  • 13 пенко

    0 0 Отговор
    НАЙ - ГОЛЕМИЯТ ПИКАП В СВЕТА Е -"ТОЙОТА ТУНДРА" !?!? АМИ АКО РУСИЯ НАКАЖЕ ДЖАПАНИЯ - ДА НЕ ДОБИВА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ОТ ТУНДРАТА ?????????????
Новини по държави: