Last news in Fakti

3 Март, 2024 10:50 1 612 5

Необявена среща! Александър Вучич и Виктор Орбан разговаряха за ситуацията в Косово и сътрудничеството между Сърбия и Унгария

  • алексадър вучич-
  • виктор орбан-
  • косово-
  • сърбия-
  • унгария

Трудните моменти и сериозните въпроси винаги са по-леки, когато ги споделиш с искрени партньори и приятели, се казва в публикацията на Вучич

Необявена среща! Александър Вучич и Виктор Орбан разговаряха за ситуацията в Косово и сътрудничеството между Сърбия и Унгария - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич обсъди в Белград с унгарския премиер Виктор Орбан ситуацията в Косово, плановете за икономически растеж, приближаването на Западните Балкани към ЕС, както и съвместни проекти и сътрудничеството между двете страни, съобщи агенция Бета, цитирана от БТА.

Белград не признава обявената през 2008 година независимост на някогашната си област. Прищина и Белград водят диалог с посредничеството на ЕС за нормализиране на отношенията си.

Вучич се срещна с Орбан без това да бъде предварително обявено. Сръбският президент написа в профила си в Инстаграм, че е "горд от взаимната подкрепа и отношения" между Сърбия и Унгария, които са "достигнали исторически максимум".

„Трудните моменти и сериозните въпроси винаги са по-леки, когато ги споделиш с искрени партньори и приятели“, се казва в публикацията на Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орбан

    7 4 Отговор
    беше предложил и на България, тогаз бате Бойко каза: " Меркел че ми се сърди". Така България изпусна шансът да бъде източник на МИР, поне в Източна Европа. А тази е свещената мисия на България.

    Коментиран от #4

  • 2 И двамата

    5 7 Отговор
    Се опитват да се представят като някакви фактори, но не им се получава
  • 3 Европа

    3 3 Отговор
    Маджарите ги превъзпитава набързо. Напомниха им, че техните стойки могат да ги докарат до момента когато в оборот е била пусната банкнота от един сикстилион форинта.
  • 4 колчо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Орбан":

    отговорът на тиквата е бил отговорът на комундрелската мафия,завзела България след 1989г!
  • 5 А Войводина

    4 1 Отговор
    обсъждаха ли? Защото докато не се отдели и Войводина, Сърбия няма да се кротне.
Новини по държави: