Last news in Fakti

7 Март, 2024 04:30 2 148 10

Хусите удариха търговски кораб с балистична ракета, загинали са трима от екипажа ВИДЕО

  • хуси-
  • йемен-
  • кораб-
  • загинали

Ранените при попадението са поне четирима

Хусите удариха търговски кораб с балистична ракета, загинали са трима от екипажа ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Многонационалният екипаж на търговския кораб, който вчера беше поразен в Аденския залив от балистична ракета, изстреляна от йменските бунтовници хуси, съобщи за трима загинали и най-малко четирима ранени, заяви Централното командване на въоръжените сили на САЩ (СЕНТКОМ), цитирано от Ройтерс и БТА.

В комюнике американските военни посочват също, че ракетното попадение е причинило значителни щети на кораба.

По-рано през деня агенция за наблюдение на корабоплаването съобщи, че трима души от екипажа на плаващия под флага на Барбадос товарен кораб "Тру Конфидънс" (True Confidence) са изчезнали, а четирима са получили тежки изгаряния, след като съдът е бил повреден днес край бреговете на Йемен. Корабособственикът каза, че плавателният съд е бил ударен от ракета, за която се предполага, че е била изстреляна от хусите.

В последствие йеменските бунтовници поеха отговорност за нападението.

Гръцките оператори на "Тру Конфидънс" съобщиха, че корабът се носи по течението и е обхванат от пожар. Те казаха също, че не разполагат с информация за състоянието на 20-членния екипаж и тримата въоръжени охранители. На борда има 15 филипинци, четирима виетнамци, двама граждани на Шри Ланка, един индийски и един непалски гражданин.

Американски военен представител, пожелал да остане неназован, каза, че от "Тру Конфидънс" се е виждало да излиза дим, а също, че във водата близо до кораба е била забелязана спасителна лодка.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кнаус 485

    41 2 Отговор
    А аз си мислех че е хосите били аборигени, ама те и балистика ползвали.... Сега чакам гинеколожката да каже откъде са откраднали пералните ......
  • 3 Исторически парк

    23 2 Отговор
    Защо още има камикадзета, които минават от там
  • 4 Опааа

    11 0 Отговор
    "Тру Конфидънс"🤦‍♂️ Ганев много си пр Ост!
  • 5 Лост

    12 1 Отговор
    И защо американецът е пожелал да остане анонимен?
  • 6 Демократ

    5 16 Отговор
    Тероризмът се е развихрил нечувано и главния терорист Путин е доволен, това иска той- целия свят да бъде тероризиран всячески. Червено море е световния транспортен коридор между Азия и Европа, хутите са създадени и спонсорирани от Иран, съюзник на Русия в оста на злото в Близкия изток. Хутите, Хамас и Хизбула ходят на инструктаж в Кремъл. Иран и Северна Корея пращат оръжия на Русия, за да унищожи Украйна.Израел и Палестина горят и всичко това започна Путин на 24.02.2022 г.като без никакъв повод нападна Украйна. Картината е ясна, не е скрита. Новият световен ред на фюрера Путин е война и терор навсякъде. Империята на злото и лъжата друго не знае и не може да прави.

    Коментиран от #9

  • 7 ТИГО

    3 1 Отговор
    Милене , ХУТИ !! Хуси са последователите на ЯН ХУС учи се до осми клас!!
  • 8 Коза ностра

    0 0 Отговор
    Собственост на Либерия, плуващ под флага на Барбадос, опериран от гърци….
    Жалко за хората но, тази мафиотска система е за унищожение! Оф шорки итн. са за закриване.
  • 9 Коза ностра

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Демократ":

    Да живее мафията според тебе, нали? И Путин бил виновен! САЩ, свтовните жандари, са да пазят мафиотските структури. Не им трябва Путин на хората от Азия, Африка, Латинска Америка да искат да се освободят от Долара и западната зависимост и да кажат “Не” на неоколониализма!
  • 10 ГОРКИТЕ МОРЯЦИ. РИСКУВАТ БАЧКАЙКИ

    0 0 Отговор
    ЗА КАПИТАЛИСТИТЕ ЖИВОТА СИ ЗА 1000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ...ЩО НЯКОЙ ОТ ЗАПАДНА ЕВРОПА НЕ БАЧКА ТАЯ РАБОТА ЗА ТИЯ ПАРИ.....