Last news in Fakti

8 Март, 2024 05:04 1 926 12

"Боинг 777" загуби едно от колелата си при излитане от Сан Франциско ВИДЕО

  • самолет-
  • сан франциско-
  • япония-
  • колело

Пътническият самолет е превозвал 250 човека за Япония

Самолет "Боинг 777" на американската авиокомпания "Юнайтед еърлайнс" загуби едно от колелата си при излитане вчера от Сан Франциско, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Машината с около 250 души на борда излетяла за Япония, но малко по-късно пилотите успели да приземят самолета без проблеми в Лос Анджелис.

Представител на "Юнайтед еърлайнс" подчерта, че пътническите самолети са проектирани така, че да могат да се приземяват с липсващи или повредени колела. Самолетът "Боинг 777" има по шест колела от всяка страна под крилата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Лисан

    27 6 Отговор
    Това е изключително важна информация за козлявите.
    Внимание козляви!
    Като ви припари на подгърбието, не се хващайте за колесника на Боинг 777, да не отшумите с колелото барабар.

    Коментиран от #9

  • 2 да де

    23 6 Отговор
    Тия нещо взеха да си губят чарколяците врати, колела. Току виж следващият път и пътниците изпаднали като се отпори някой панел, поне парашути да им раздадат .

    Коментиран от #3

  • 3 Осведомен

    24 2 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    На пилотите на пътническите самолети затова не им дават парашути. Защото и при най-малката повреда ще зарежат пътниците и ще скочат с парашута да се спасяват.
  • 4 дядото

    21 5 Отговор
    какво става, нещо се излагат краварите.на един самолет-врата,на друг-крило.руснаците с рпг елиминират прехвалените им танкове.дали пък не се пука балона.
  • 5 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    12 2 Отговор
    Трябва да си носят резервна гума в багажника
    и помощник-пилота да излиза да я монтира в полет...
  • 6 От страни

    6 0 Отговор
    Подлоги, запазените места намаляват. Бързайте.
  • 7 ССС

    5 2 Отговор
    Аре, бе, центове, нали сте мноооо обективни и безпристрастни! Хайде да оплюете сега некадърниците, построили тоя самолет. Иначе почти всеки ден четем как руснаците не можели да правят самолети, как падали, и не знам какво си!

    Коментиран от #8

  • 8 смешник

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "ССС":

    Има едно явление Умора на материала...Руснаците са толкова назад в грижата си за човека,че още 2 века няма да имат собствени пътнически самолети!

    Коментиран от #12

  • 9 за сибир е лесно

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Лисан":

    Мераклиите за Сибир са лесни. Само ще кажат нещо против путин и безплатно ще ги извозят! :))))
  • 10 Ъхъ

    6 1 Отговор
    От боинга колело се отлупи...
    Май че е виновен Путин...
  • 11 Мефистофел

    2 0 Отговор
    Тази новина няма място в рубрика "Свят". Открийте си нова рубрика "Истински вицове".
    И може да добавите как в Пенсилвания са се сблъскли 3 влака. ТРИ разбираш ли! Наведнъж! БДЖ-то изостава. Няма да ги стигнем американците.
    ПП. Средният брой ЖП катастрофи в Обористан е 12,7 седмично.
  • 12 ССС

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "смешник":

    "...явление Умора на материала..." може да се каже когато има структурна повреда (шупла, пукнатина, изтъняване, и т.н.) вследствие на продължителна употреба, на чести температурни амплитуди, вибрации, и др., на материала на един компонент (например панел на фюзелажа), и обикновено се получава при неподменящи се компоненти. Колесника е сбор/възел от компоненти/части от различни материали. Повечето такива, в една машина (особено самолет), подложени на екстремни натоварвания, или движещи се, или в контакт с агресивни химикали/гориво, подлежат на задължителна подмяна/или поне преглед, на определен период/изминати килиметри/летателни часа. Така, че тук важи точно това, в което обвиняваш руснаците - мърлящина. Демек - и при американците се среща, колкото и да не искаш да го признаеш. Да не ти припомням скорошен инцидент с врата, пак на Боинг. А сега безпристрастно ги оплюй!