Last news in Fakti

14 Март, 2024 05:25 3 069 20

Конгресмени заобикалят Майк Джонсън за средствата за Украйна

  • сащ-
  • конгрес-
  • украйна-
  • майк джонсън

Председателят на Камарата на представителите не възнамерява да разглежда помощта за други страни, преди да финализира законопроектите за допълнително финансиране на американските агенции

Американски конгресмени предприемат мерки, целящи да внесат за гласуване в Камарата на представителите, заобикаляйки нейния председател Майк Джонсън, законопроект, предвиждащ средства за нова военна помощ за Украйна, пише Washington Post.

Публикацията отбелязва, че демократите в долната камара на Конгреса са внесли резолюция, която ще позволи законопроектът, приет от Сената през февруари, предвиждащ 95 млрд. долара помощ за Украйна, Израел и Тайван, да бъде гласуван без одобрението на Джонсън. За целта резолюцията трябва да бъде подкрепена от 218 законодатели, отбелязва изданието. Досега около 180 членове на Камарата на представителите са се подписали под нея.

Аналогичен документ е изготвен от група конгресмени от двете партии. В него се призовава да бъде гласуван законопроект, който да заобиколи председателя на парламента и който да осигури средства за помощ на Украйна, Израел и Тайван, както и мерки за борба с нелегалната миграция към САЩ. Досега само малко повече от дузина законодатели са подкрепили резолюцията.

Според публикацията Джонсън не възнамерява да разглежда средствата за Украйна и други страни, преди да финализира законопроектите за допълнително финансиране на американските агенции. Това трябва да стане не по-късно от 22 март.

Администрацията на Вашингтон по-рано представи на Конгреса изискване за допълнителни бюджетни кредити през финансовата 2024 година, която започна в САЩ на 1 октомври, главно за подпомагане на Израел и Украйна и за противодействие на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския регион. Общо за тези цели изпълнителната власт, ръководена от президента Джо Байдън, би искала да получи около 106 млрд. щ. д. По-нататъшната съдба на искането и на алтернативните законопроекти остава неясна. Няколко републиканци в Камарата на представителите и Сената се обявиха през последните месеци срещу продължаването на финансовата подкрепа за Киев. Джонсън последователно предупреждава, че възнамерява да обвърже по-нататъшната помощ за Украйна със затягане на контрола по южната граница на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евроатлантик

    26 46 Отговор
    Джонсън явно е купен от кремълската хунта щом, толкова явно отказва да предложи за гласуване тази помощ за Украйна

    Коментиран от #2, #4, #7, #8, #16, #20

  • 2 Я купен

    7 20 Отговор

    До коментар #1 от "Евроатлантик":

    Я някой снайпер не го изпуска от поглед

    Коментиран от #6, #9

  • 3 дедо Герчо

    15 3 Отговор
    НЕ ЗНАМ КЪДЕ ЧЕ БЕГАТЕ...ХЪХЪХЪ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Снайпери има зад теб и

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Я купен":

    Другата мома евроатлантик ама кожени големи салами джендъри
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 един

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Я купен":

    Първо едното,пък ако кривни от пътя другото!
  • 10 А бе я

    23 3 Отговор
    Един референдум да питате народа дали иска да подарява милиарди на зеления или референдумите са недемократични??? Бедна Швейцария...диктатура...на народа над политиците

    Коментиран от #11

  • 11 Така е

    22 0 Отговор

    До коментар #10 от "А бе я":

    Целокупния свободен и демократичен свят се бои от референдумите...нищо че уж народа е суверен и политиците били...слуги на народа...но май са му душмани
  • 12 факуса

    13 1 Отговор
    алооо, длъжниците, кога ще си платите борчовете,какви помощи ви гонят,стига с таз печатница,де ги мудиа пуърс фич,нали все рейтинги редят прошляците
  • 13 Разбирач

    8 0 Отговор
    Много им пука за "помощите", те тези пари си остават при техните оръжейници, как се топи дълг от 34 трилиона( дсже не знам колко нули са)!
  • 14 любител

    8 0 Отговор
    браво кравари айде дайте още пари че на комика му свършва белото. хахаха
  • 15 българин 777

    10 0 Отговор
    той тръмп ще ви оправи боклуци долни
  • 16 Минувач

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Евроатлантик":

    Колко удобно е да разсъждаваш, че всичко против коловоза на евроатлантизма било купено от Русия, нали, хаха? В един момент плюете по Русия, че била блато, перални, чипове, външни тоалетни, яйца, някаква западнала и смешна държава, а в следващия момент я представите, като способна да купува политици на най-високо равнище, вкл. в САЩ, където службите им са толкова развити, че ще го хванат на момента, че купуват влияние над десетки милиони избиратели в западна Европа, които подкрепят десните партии и т.н.. Някакси, когато е удобно, тя е мега могъща, влиятелна, но после става бедна, изостанала и изгубила влияние в света, заради войната.
    Но е разбираемо - гледай пропагандата по тв-то, не се мъчи да мислиш, живей си простоватичък животец без да се напрягаш, хаха.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Значи

    4 1 Отговор
    САЩ и Европа могат да заобикалят закона, когато и както им изнася. А другите трябва да го спазват. Върховенството на закона е само за тези който са длъжни да го спазват, а не за тези който са го създали за да ги обслужва. Подкупи, лобиране , обещания, изнудване и заплахи, всичко се използва в името на закона.

    Коментиран от #19

  • 19 геноцид

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Значи":

    Демокрация :)))))))))))))))))
  • 20 Точно

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Евроатлантик":

    Джонсън и Тръмп са най-добрите приятели на Путин.