Last news in Fakti

15 Март, 2024 06:02 5 415 75

ЕП разгневи Захарова - поиска Русия да върне на Румъния изнесеното злато

  • европейски парламент-
  • русия-
  • румъния-
  • злато-
  • мария захарова

Говорителят на МВнР на Русия Мария Захарова реагира остро в канала си в Телеграм

ЕП разгневи Захарова -  поиска Русия да върне на Румъния изнесеното злато - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският съюз се опитва да припише на Русия несъществуващи дългове заради проблеми в икономиките на европейските страни. Това написа в своя Telegram канал официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки приемането от Европейския парламент на резолюция, изискваща Русия да върне златото, прехвърлено на Румъния през 1916 г.

"Румъния - бивш съюзник на Хитлер - използва русофобски платформи, например Европейският парламент, готов на всякакви антируски "пълнежи", за да се опита да ни натовари с фантомни вековни дългове, очевидно с с цел коригиране на плачевното състояние на националната икономика на фона на стачките на фермерите в цялата страна“, отбеляза дипломатът.

Захарова подчерта, че "всички дългове на Румъния към Руската федерация и СССР, според експерти, възлизат на около 1 365-1 665 тона злато, което е 20-25 пъти стойността на целият румънски златен резерв, изпратен в Русия през 1916-1917 г." Освен това Русия върнала почти цялото румънско злато и други ценности по време на развитието на съветско-румънските отношения. А лидерът на Румъния в периода 1974-1989 г. Николае Чаушеску пише в дневниците си, че 80% от кралските резерви са били репатрирани в Румъния през 1948-1949 г.“, подчерта официалният представител на руското външно.

По-рано в рамките на пленарната сесия на ЕП в Страсбург се проведе гласуване, в резултат на което членовете на Европейския парламент приеха резолюция в подкрепа на искането на Румъния за връщане на изнесеното в Русия през 1916 -1917 г. румънско злато и исторически архиви.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    66 91 Отговор
    нашето злато , изнесено за СССР кой ще го връща? или е подарък , дето обезбългариха днешна С. Македония?НАВРЕМЕТО се ходеше и с пътен лист за Благоевград , ако не знаете

    Коментиран от #19, #56, #64, #73

  • 2 А ние си

    106 32 Отговор
    Искаме златото което е в дъждовен Албион. Но никога няма да го видим.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КОТарАК

    66 14 Отговор

    До коментар #3 от "САТЪРА НА ХАНА":

    "румънската съвременна нация и история са френски лак върху руски ламинат върху австрийска подложка, поставени на български под" – по образното сравнение на Илия Талев, доктор по лингвистика от Калифорнийския университет.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АйКю 20 процента

    8 20 Отговор

    До коментар #4 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Селски Букурещ е в долината на река
    Айде поинтересувай се на каква надморска височина расте бук преди да еякулираш тука с болните си фантазии и измислени думички

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Буревестник

    58 6 Отговор
    По същата логика България да иска да и се върнат заграбените територии от съседите ни,
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Коректен

    49 27 Отговор
    България си иска откраднатите архиви. За златото, платено на "освободителите" е ясно.
  • 14 КОТарАК

    43 3 Отговор

    До коментар #6 от "САТЪРА НА ХАНА":

    абе каквито са румънците , такива сме и ние ..6-7 века сме били една държава ,като Конфедерация нещо от сорта/ 18 век там офциалният е бил бълг. език

    Коментиран от #32

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дендролог

    6 14 Отговор

    До коментар #12 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Добре бе селски ама бук расте на над 600 метра надморска височина

    Коментиран от #18

  • 17 Гост

    25 17 Отговор
    До сега не съм прочел да признаят нещп в което са обвинени...сигурно няма и да прочета докато съм жив...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хрис

    34 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Какво общо има пътния лист с румънското злато? За сведение този лист се наричаше ,
    "Открит лист".
  • 20 Гост

    40 39 Отговор
    Те цялата руска история подмениха че едни златни задължения няма да подменят...това е Русия...държавата на промитите крепостни барани...
  • 21 007

    46 28 Отговор
    То и нашето злато е изнесено там а освен това са откраднали архив от хиляди документи които вече 80 години отказват да върнат. До старобългарските документи пък дори не допускат наши учени защото там се намира истината както за България така и за Московията монголо татарска!!!🇧🇬🇺🇲🇬🇧🇯🇵🇺🇦🇰🇷🇪🇺🇧🇬

    Коментиран от #46

  • 22 Така е

    31 10 Отговор
    До "18 век там офциалният е бил бълг. език" и се е използвала кирилицата...!

    Но през 19 век заради опасността да бъдат анексирани от русия, румънците приемат латиницата за да се разграничават от руснаците и русия...!

    Коментиран от #63

  • 23 дядото

    41 14 Отговор
    а защо ли не изискат англия и сащ да върнат стотиците тонове злато- блокирано или отнето от десетки държави по света.парвенюта.
  • 24 НАЙ-ЗВЕРСКИТЕ КРАДЦИ С ФАШПЕЧАТНИЦАТА

    33 16 Отговор
    НА ТЕЯ ГЛУПОНДЕРИ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ИМ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ КАКВО СИ ГЛАСУВАТ!! ТИХО,ТИХО, И СЛЕД ТИХОТО ЩЕ ИЗПЕРКАТ ПОРЕДНАТА ВОННЯ!! НЕМАЛИ СКОРО ДА СЕ ИЗХОДИТЕ ПО НЕКОЯ САНКЦИЯ ПАК ,БЕ ВЕЛМОЖИ.??МОЖЕТЕ ДА СИ ПРИЕМАТЕ ВСИЧКО САМО ЗА ВАС СИ В РАМКИТЕ НА ГЕЙСКИЯ ВИ СЪЮЗ. ИЗВЪН БОНИЩЕТО ГЕЙСКИ СЪЮЗ В КОЕТО СТЕ ,НИЩО ВАШЕ НЕ ВАЖИ!! А ТЕЗИ ФАШКИИ КОИТО НАРИЧАТЕ РЕЗОЛЮЦИИ СИ ГИ НАВРЕТЕ ОТЗАТ.
    А ВИЕ ,НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОБИРДЖИИ С ФАЛШИВАТА ЕВРОПЕЧАТНИЦА ДЪЛЖИТЕ НА СВЕТА ,КОЙТО ЕЖЕДНЕВНО ОБИРАТЕ НЕ ТОНОВЕ , А В ТРИЛИОНИ ТОНОВЕ НА СТОЙНОСТ ЗЛАТО . С ТАЯ ФАЛШИВА ПЕЧАТНИЦА ОБРАХТЕ И ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ОГРАБВАТЕ МАТЕРИАЛНИ РЕСУРСИ, СПЕЦИАЛСТИ И ОСТАВАТЕ СТРАНИТЕ ДА МИЗЕРСТВАТ,ЗАРАДИ ОБИРДЖИЙСТВОТО,ПИРАТСТВОТО ВИ.!!!И ИМАТЕ НАГЛОСТА , ВИЕ, ДА ТЪРСИТЕ СМЕТКА НА ТОЗИ И ОНЗИ КАКВО ДЪЛЖАЛ.
    С ДОЛАРОВАТА ПЕЧАТНИЦА ОБИРДЖИЙСТВО ИМ СЕ ВИДЯ МАЛКИ, ЧЕ ВЪВЕДОХА ЕВРОПЕЧАТНИЦА ,КОПИЯЕ НА ДОЛАРОВАТА. ТОВА Е СВЕТОВНОТО ОБИРДЖИЙСТВО НА ВЕКА, ТАКАВА ЧУМАВА ДАЛАВЕРА ЗА ОГРАБВАНЕ И ПОДТИСКАНЕ ИКОНОМИЧЕСКИ И ФИЗИЧЕСКИ ДЪРЖАВИТЕ Е ВЪВЕДЕНЕ ЗА ДА СЕ ОБЛАГОТЕТЕЛСТВАТ И ВЛАСТВАТ В СВЕТА. БИЛИ ЦИВИЛИЗОВАНИ , ДААА ЦИВИЛИЗОВАНО ОГРАБВАНЕ И ОДКУПВАНЕ НА ДЪРЖАВИТЕ В СЪЮЗА ИМ ЗА ДА ХЕГЕМОНСТВАТ . ВСИЧКИ ОГРАБВАНИ ОТ ВАС ДЪРЖАВИ ТРЯБВА СИ ПОИСКАТ ОТВЛЕЧЕНОТО ОТ ВАС .
  • 25 Ццц

    28 17 Отговор
    То и нашите зевзеци пресмятат някакви злата по диваните на построените по татово време панелки. В документалния филм за Тодор Живков, с участието на небеизвестния му бодигард и настоящ водещ политик-антикомунист, разказват как за 10 мин. и две целувки Брежнев е пуснал 2 млрд. тогавашни пари в петрол за подкрепа на братска България. От своя страна САЩ остави своите "партнърс" да платят 10 млрд., за да имаме поне чертежи ако руснаците дойдат.
  • 26 германеца

    29 25 Отговор
    Най-големият съюзник на хитлерова Германия е СССР.
  • 27 Пловдив

    32 23 Отговор
    Нашето злато и то е при тях, държавния архив също.
    Общо взето има откраднати хиляди вагони със каквото се сетите, кораби също държавни и частни.
    Мародери Сър.

    Коментиран от #30

  • 28 Староезичник

    24 3 Отговор

    До коментар #12 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Букурещ е съвременно име на град населен в миналите векове предимно с българи и където се е говорело старобългарски, затова в миналото е бил по известен като "Бугар-ест"...!!!
  • 29 Румънците са владели

    43 12 Отговор
    Бесарабия и Одеса дадени им от Хитлер.Там са убивали и крали .
    СССР не е поискал да плащат след края на ВСВ.
    Власите да си спомнят ,че от изпратените срещу СССР 8 дивизии са се върнали живи само 38 души.
    Сега няма да остане жив влах

    Коментиран от #34, #48

  • 30 Само питам

    13 1 Отговор

    До коментар #27 от "Пловдив":

    А ракети,комбайни,язовири няма ли откраднати?И специално комяците изсекоха Рила ,Пирин и Родопите .Да ни връщат дървесината.
  • 31 00001

    10 0 Отговор
    Страбон казва че Траките говорят взаимно разбираем език с илири, гети(живеят между сегашна западна Румъния, до река Дон и в Севео Източна България) и даки( които живеят от Германия от изворите на Дунав, до западна Румъния, на юг от Дунав живеят Гети и Скирдиси, От Стара Планина до Тесалия живеят Траки, като племената на Балканите са много смесени различни малки племена смесени между основните Балкански племена от не гръцки произход които са траки илири, скордиси, гали и келти. С името траки са наричани само племена живееши под Хемус Планина. А според съвременните учени траките обитават части от древните провинции Тракия, Мизия, Македония, Беотия, Атика, Дакия, Мала Скития, Сарматия, Витиния, Мизия, Панония и други региони на Балканите и Анадола. Тази област се простира върху по-голямата част от Балканския регион и гетите на север от Дунав до отвъд Буг и включва Панония на запад. Имало е около 200 тракийски племена.Езика на траките е записан и наречен Бесиан в края на 6 век, след това е записано че Тракийското население си говори местния език, Жителите на Северна България са наричани Мизи по това време до 12 век.
  • 32 Оракула от Делфи

    19 4 Отговор

    До коментар #14 от "КОТарАК":

    Така , след като сме били толкова много години , заедно ,в една държава с роднините траки,
    от сежрната страна на Дунав,
    и сме имали, една обща тракийска държава , чак до Крим,
    говорили сме един и същи тракийски език,
    как така се преименувахме на" славяни" , и езика на който сме говорели , бил "славянски"???
    Забравихте да допълните , че Дицибал , великия тракийски Цар,
    царувал от двете страни на Дунава е също тракийско чедо, и тракийската ни обща държава
    с братята Румънци е много много повече от 700 години!
    Това е и последната Тракийска държава , покорена временно от РИ на Балканите!
    "И хората , в тази държава говореха на техния си език , дори и богослужението се е
    съобразило и превли библията на Бесиска, езика на най -силните Траки!"
    "Историята на Сталин , е тотален резил за България!
    За Българите , и за Българския език , за българското самосъзнание и самочувствие!
    Русия е длъжна да върне отраднатия исторически архив на Бълария , и то без компромиси!
    Достатъчно са ни осъкатили с промитите мозъци на руски" Изрожденци" !

    Коментиран от #70

  • 33 Кирил

    16 5 Отговор
    Тия крадци да върнат и наето злато заедно с държавните и историческите архиви.
  • 34 Гост

    23 3 Отговор

    До коментар #29 от "Румънците са владели":

    За разлика от Румъния, българия не изпраща нито един войник в СССР , но пък изплаща огромни репапацииза това . Всъщност освобидителите сами си ги взимат.

    Коментиран от #47

  • 35 РЕАЛИСТ

    14 5 Отговор
    Сетила се Мара, да се побара. След повече от един век си търсят някакво злато. Ами нали точно тогава избухва революцията. Гражданска война, Интервенция. Цялото злато на Николай Втори изчезва с влака на адмирал Колчак. Абе много народ го търсил, но има една версия, как заминал на един голям Остров. Не случайно, когато Николай Втори се молил на английската кралица , да го спаси, тя си направила оглушки.

    Коментиран от #37, #61

  • 36 Връщай

    12 6 Отговор
    Ни златото ма!
  • 37 Беги

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "РЕАЛИСТ":

    С твойте версии!

    Коментиран от #40

  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 11 Отговор
    Вие си пишете,ноо Гласуваното ОСТава........Не усещате ли какво иде към просията....Вече почнаха да дерат мецана.........още жива я дерат....
  • 39 ...

    9 5 Отговор
    И на България
  • 40 РЕАЛИСТ

    4 3 Отговор

    До коментар #37 от "Беги":

    Версиите не са мои, ама има коне с капаци, като теб , дето само за падане на трева стават. Доказано е , че адмирал Колчак е английски агент и затова в ново време не го помилваха посмъртно.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Иван

    13 5 Отговор
    Боклуците да гласуват за турските дългове към България......в противен случай Туркието трябва да върне Източна Тракия на България ( линията Мидия-Енос).

    Коментиран от #55

  • 43 И България си иска

    16 11 Отговор
    30 тона злато от тия пиявици.
    Освен да пият, крадат и разрушават, нищо друго не става от тия

    Коментиран от #65

  • 44 Сталинчо

    14 10 Отговор
    Да върнат и нашето злато рано или късно всеки крадец си плаща ,а по-големи крадци от советските чикисти и тяните приемници руските им аналози няма!!!!!
  • 45 глоги

    3 3 Отговор
    официалнАТА представителКА на руското външно министерство- Мария Захарова,
  • 46 Сталинчо

    15 4 Отговор

    До коментар #21 от "007":

    Самата истина -откраднаха го за да пренапишат исторята и нашите русороби наследници на комунистическите отрепки да я повтарят,а не знаят ,че московлиите са една жалка крадлива монголо-татарска орда (доказаха го и в Украина),без собствена история ,а отново открадната от Киевска Рус т.е. днешна Украйна и по изпитаната (лично московска) рецепта на подлост и скалъпени твърдения си я присвояват !!!!!!
  • 47 Сталинчо

    11 5 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    Там ни е грешката ,защото Българския воиник където хване рашляците ги бие като тъпан на сватба!!!!!!

    Коментиран от #67

  • 48 Я кажи

    8 3 Отговор

    До коментар #29 от "Румънците са владели":

    Как болшевиките задигнаха испанското злато през гражданската война.
  • 49 Кергор

    3 4 Отговор
    Глупаците дадоха 5 милярда за нищо търсят злато.
  • 50 666666

    5 8 Отговор
    Хахаха ЕС закъсва и някои търсят начин да крадат .Ама балами няма.
  • 51 А50

    4 12 Отговор
    Ами ако Русия си поиска Аляска и замразените активи

    Коментиран от #54

  • 52 А50

    4 7 Отговор
    България няма ли да си поиска златния резерв от Британия

    Коментиран от #59

  • 53 Песимист

    11 3 Отговор
    Нямам си на идея,тази разгневена Маша,с колко ли водки ще се успокои....
  • 54 От ЮАР

    12 1 Отговор

    До коментар #51 от "А50":

    Русия не може да поиска никаква Аляска, защото Америка е платила, закупила Аляска за вечни времена.
  • 55 От ЮАР

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Иван":

    Айде стига с тая линия Мидия-Енос. По тая логика, Туркието ще поиска областите до Виена, надолу до Йемен и Кувейт, през Египет, та до Алжир и Мароко. Малко по-кротко. Мидия-Енос засънували.
  • 56 Ердоган

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Путин каза, че пишеш на македонска азбука
  • 57 инж. Ганчо Илков

    8 1 Отговор
    Непосредствено след "Национализацията" от 1947 година (Узаконена с "Димитровската" Конституция), стартира Съветското Разграбване на България. За Москва заминава Държавният РЕЗЕРВ и Държавният Архив, уж на Съхранение. В МДК "Георги Дамянов" идвличащото Злато пътуваше за "Братскят" Съветски Съюз. В "Ново" изградените от Съветски Строители и Геолози градчета - Мадан и Рудозем се извличаше Оловно Цинкова Руда ("Горубсо" Мадан). Построеният край Пловдив Комбинат за Цветни Метали, преработваше Суровината и чистото Олово и Цинк следваха Московското Направление. Има ли Български Политици, които по подобието на Румънските, да търсят Механизми, ако не да се върнат в Страната ни, поне да се отразят в Медиите за Поколенията. Костадинов, Корнелия, Радев, не да се кланят на Представителите на Диктатора Путин, а да искат Възмездие за Организираните Кражби. Русия и СССР се възпяват от Българските Продажници като Освободители, а се Прикрива, че всичко е Платено с Безсмислени Жертви и Финансови Средства. Румъния го прави. Къде е България?
  • 58 БЛЯДОСТАН НА БОСТАН

    4 0 Отговор
    На блядоликите им е любимо хоби да взимат на другите държави златото. Българското злато са го прибирали два пъти. Най много злато са откраднали от испанците. Още не са ни върнали и държавния архив.
  • 59 Джуджето Хаяско много лъже

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "А50":

    Златния резерв е в Русия ,защо да го иска от Британия ? Къде не са крале тия боклуци . И на Испания 520 тона злато са отмъкнали ,благодарение на испянските комунисти.
  • 60 Казуар

    2 0 Отговор
    По време на испанската революция в СССР бяха изнесени 500 тона злато което не беше върнато от Сталин.
  • 61 Съдията Дред

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "РЕАЛИСТ":

    Това е една доста спорна история. Адмирал Колчак е бил заловен, когато се е оттеглял с френската военна мисия и част от Чешкия корпус в посока Владивосток. Французите са предпочели да го предадат е да се спасяват от болшевиките. Влака е имал товарни вагони, натоварени най общо казано , с багаж. Във Владивосток всичко е било натоварено основно на английски кораби, но и на няколко френски и японски. Твърди се, че два от товарните вагони са били пълни със злато, но това може да са макс 120 тона, изчезналото руско императорско злато е значително повече. Но всичко е само слухове, няма нищо, което да потвърди поне вероятноста им.
  • 62 така де

    2 0 Отговор
    той чаушеско и затова свърши така ЗАЩОТО може да е написал че руснаците са върнали на румъния 500 тона злато през 48г Също така сталин през 39 г взема злато на испания 500тона за да го пази ОЩЕ ГО ВРЪЩА Дане говорим за грабежа на България 45г като злато се прехвърля и през52г Разбира се компенсират ни с танкове и със съвети за концлагери
  • 63 джак

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Така е":

    не е точно това причината да не пишат на български в момента РУМЪНЦИТЕ са почти българи и дори Влад цепеш е българин Това всъщност е договорка на великите сили да я няма ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ те и затова македонците са дали писменоста на руснаците А това че първия патриарх на УКРАЙНА ГРИГОРИЙ ЦАМБЛАК е българин през 865г не се говори ТОи украйна не съществува защото раша създадена 998г прилапва всичко документи залато история личности изобретения Дори ЕТРУСКИТЕ всъщност са руски ЩО НЕ Е ЯСНО това
  • 64 ССС

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ако благоволиш да си спомниш, в началото на ВСВ, България е съюзник(разбирай васал) на Хитлер и Германия. Така, че "нашето злато" не го търси в СССР! Пак заради горното събитие, България е задължена да изплати репарации, нищо че завършва войната като съюзник на антихитлеристката коалиция. Сега, ако се напънеш - можеш да провериш коя година изплаща дължимите репарации. И ако съпоставиш БВП от края на войната до въпросната година, би трябвало да възникне въпроса, как точно, с тоя БВП сме ги изплатили тия репарарации. Така, че гледай руснаците да не почнат да питат "къде е нашето злато, изнесено за НРБ"!
    А с пътен лист и сега се пътува, не само до Благоевград. А ако не знаеш, открит лист се изискваше за всички погранични райони!

    Коментиран от #66

  • 65 30тона

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "И България си иска":

    са прехвърлени за пазене само 52г ЗА другото не говорим дори освобождението ни е платено с 34тона от ВЪЛЧАН войвода
  • 66 хари потър

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "ССС":

    и като съюзник на германия на кой точно фронт сме се били срещу руснаците НО със сигурност руснаците отровиха ЦАР БОРИС ТРЕТИ и затова така приключихме войната с русофилски генерали и руска окупация и пияница като димитров начело

    Коментиран от #71

  • 67 ССС

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "Сталинчо":

    "...Българския воиник където хване рашляците ги бие като тъпан.." се е случило само в болното ти съзнание. За разлика от теб, прадядо ти (и дядо ми) са имали достатъчно разум и благодарност, и не са вдигнали оръжие срещу тях, дори когато наши части се оказват срещу руски. Заради което Хитлер е побеснял срешу царя.

    Коментиран от #75

  • 68 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Руснаците крадат златото на всеки съюзник.крадоха испанското българското а гледам и румънското.после отричат точно като престъпници.
  • 69 Аспарух Кубратов

    2 0 Отговор
    ,, Румъния - бивш съюзник на Хитлер,, ??! Хахаха ! Защо не каже,че СССР също бяха съюзници на Хитлер и заедно започнаха втората световна война?! Дори две години от войната,бяха в съюз ! Пакт Рибентроп-Молотов + секретен протокол!
  • 70 така де

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Оракула от Делфи":

    правилно отбелязваш че славяни няма има СЛОВЕНИ тези дето говорят един език И има документи в които се вижда как е поправена една буква и словените се превръщат в славяни Друга версия е от славная азбука и става славянска азбука Руски ми фалшификацийки
  • 71 ССС

    0 0 Отговор

    До коментар #66 от "хари потър":

    "НО със сигурност руснаците отровиха ЦАР БОРИС ТРЕТИ..." Не, не е сигурно. Даже е по-вероятна недоказаната теория, че е по заповед от Хитлер.
    "След избухването на войната със СССР, макар и съюзник на Германия, България продължава да поддържа дипломатически отношения със СССР и не изпраща редовни войски на Източния фронт. Цар Борис III не позволява на фронта да замине дори и легион от доброволци (подобно на испанската Синя дивизия)..."

    Коментиран от #72

  • 72 бай Ставри

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "ССС":

    Една не помалко вероятна хипотеза е, че са британците.
  • 73 Да но не точно

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Питай канадците те ще ти отговорят
  • 74 Имало едно време

    1 1 Отговор
    Едни паразити,наречени европейски съюз
  • 75 Щерев

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "ССС":

    Потърси малко исторически факти от Добруджанската епопея и ген. Катранджиев и ген. Колев. Прочети забранения по соца разказ на Йовков " Българка" Тогава българската армия се бие на два фронта. При Добруджа са 160000 румънци 60000 руснаци и 20000сърби. По думите на Иван Вазов виден русофил ...в добруджанските полета умря легендата за непобедимите казаци. Ние пленено руско знаме имаме. Българско още никой няма.