Last news in Fakti

19 Март, 2024 06:25 2 371 33

Гутериш: Няма да преживеем продължение на "Опенхаймер"

  • антониу гутерш-
  • оон

Часовникът на апокалипсиса тиктака, заяви генералният секретар на ООН

Гутериш: Няма да преживеем продължение на "Опенхаймер" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер", предупреди вчера генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, цитиран от Франс прес и БТА.

С изказването си, в което спомена за филма "Опенхаймер", който спечели седем награди "Оскар" и "показа нагледно реалността на ядрения апокалипсис", Гутериш се опита да привлече вниманието към риска от "ядрена война".

"Събираме се днес в момент, в който геополитическото напрежение и недоверието покачиха риска от ядрена война до най-високото му ниво от десетилетия", каза генералният секретар на заседание на Съвета за сигурност на ООН, организирано от Япония и посветено на неразпространението на ядрени оръжия.

Часовникът на апокалипсиса тиктака, предупреди Гутериш.

В Холивуд филмът на Кристофър Нолан "Опенхаймер" "показа нагледно суровата реалност на ядрения апокалипсис на милиони хора по света", каза още генералният секретар.

"Човечеството няма да преживее продължение на "Опенхаймер". Всички тези гласове, всички тези предупреждения" имат за цел светът да отстъпи от пропастта, към която е тръгнал, заяви Антониу Гутериш.

Филмът "Опенхаймер" проследява ключови моменти от живота на Робърт Опенхаймер - физикът, който вкарва света в ядрената епоха и благодарение на когото се слага бърз край на съпротивата на Япония във финалните етапи на Втората световна война посредством атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки.

С препратките към филма "Опенхаймер" Гутериш изрази своите опасения, свързани с опасността от нова надпревара в ядрените въоръжения.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чернобил

    28 6 Отговор
    Кой набор е дядката? Може и продължението на Барби да не преживее.
  • 3 ТаУмВзе

    56 8 Отговор
    Пробвайте да не се дървите на Русия като за начало. Хахахха

    Коментиран от #4

  • 4 ТаУмДаТе

    1 13 Отговор

    До коментар #3 от "ТаУмВзе":

    баба ти хайван обича на дървени въглища
  • 5 Име

    32 1 Отговор
    Във филма се говори и за руснаците - още тогава са считани за злодеи, тези - които ни построиха язовир "Сталин", сега - "Искър", въпреки - че бяха и те в след война.

    Как трябвало веднага да приложат бомбата над руснаците, логиката е желязна - руснаците освобождават Европа от Хитлер и - след това ги бомбардират - екстра.

    Сега Русия е - капитализъм и - пак нещо.

    Коментиран от #26

  • 6 То никой

    33 2 Отговор
    няма да го преживее , но продължавате да опъвате нервичките на Путин , като се стремите и правите всичко възможно за локален ядрен удар от негова страна.Само че той пък умен и не ви влиза в лъжливата пропаганда и риторирика и това ви вбесява.Либерални пеперудки , гърчи те се и времето ви изтича тези глупости с Опенхаймер другаде да ги говорите.От всичко на света никога не сте били мъченици че да чакате някой да ви избраска с ядрено оръжие , виж ако има някой да ви го натресе в ........ ще се избиете да сте първи.
  • 7 Факт

    4 23 Отговор
    Само глупакси мисли че ядрен взрив ще унищожи човечеството

    Коментиран от #21

  • 8 На Русия не и трябва

    35 2 Отговор
    ядрено оръжие за да постингне целите си в Украйна! И на всички е ясно че ги постигат.

    Проблема е в САЩ и НАТО които не веднъж заявиха, че в никакъв случай няма да преглътнат унижението от поражението си в "проекта Украйна" и заявиха че никакви червени линии няма да ги спрат.
  • 9 Фердо

    2 18 Отговор
    Уродливите настъпипатки Путаран и Медведев щели да го преживеят.
  • 10 Швейк

    20 0 Отговор
    И какво толкова ?
    Най после ще се свърши със чудовищната човешка цивилизация.
  • 11 Пенев

    21 0 Отговор
    Кажи нещо за изкланите от евреите 30 000 бебетата в Газа.
  • 12 Урюрвкос

    8 0 Отговор
    няма друг вариант всички възможности са изчерпани главния проблем е за Луната кое от двете парчета ще си избере да се върти около него
  • 13 Боже

    15 0 Отговор
    Какви стари марионетки, са сложени да управляват света. На тях им е все едно . Скоро няма да ги има. След тях и потоп. Начело с дедо Джо и Борел и Глутериш и баба Урсула. Пуснете кокала и ходете да си почивате докато можете.
  • 14 БСП за България и Радев

    12 1 Отговор
    Продължението на Опенхаймер се казва Дядо Иван и ще се режисира от Герасимов и Шойгу
  • 15 Айзенауер

    7 0 Отговор
    Не знам тоя дали ще преживее следващата специална операция на ЦРУ.
  • 16 дядо поп

    11 0 Отговор
    Украинския просяк забрани преговори с Русия. САЩ и НАТО казват , че в никакъв случай няма да допуснат победа на руснаците над Украйна. Путин пък заяви , че не му трябва свят без Русия. Положението е шах , шах и пат!
  • 17 Ейджи

    2 0 Отговор
    Не спомена САЩ
  • 18 Верно ли

    10 0 Отговор
    Генералният секретар на ООН коментира холивудски филм! Алооо, слез на земята и погледни реалността! И стига сте се пънали на руснаците, пе...раси недни! Бункерите няма да ви спасят!

    Коментиран от #20, #22

  • 19 Мечката

    8 0 Отговор
    Планът на РОТШИЛД и всички дърти сатани около него, за човечеството което ТРЯБВА ДА ПОДВИЕ КОЛЯНО ПРЕД ТЯХ - "БОГОИЗБРАНИТЕ" е в пълен ход.
    От нас зависи, ДАЛИ ЩЕ ГО ПОДВИЕМ ТОВА КОЛЯНО ИЛИ ЩЕ СЕ БОРИМ ЗА СВОБОДАТА СИ!
  • 20 4и кво имаш протиФ бункеритИ

    1 9 Отговор

    До коментар #18 от "Верно ли":

    бе пи4? Ей го Джуджето Путиняк за 2 години е излизал от неговият Бункер не пове4е от десетина пъти! Когато Шубето е голям Страх, бункерът носи спокойствие и спасение!
  • 21 Голям праз

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Факт":

    Само пълен идиот си мисли , че няма да го унищожи.
  • 22 Няма да прогледне дедо ти Антионио

    1 7 Отговор

    До коментар #18 от "Верно ли":

    оти он от малък е комуняга маоист и та4и кът слънцето и въздуха дружбата със Велият Съветски сОюз! Затуй го е срам, милият да каже 4е Джуджака от Бункера в Масквата е фашага и престъпник!
  • 23 Другарят Гувнериш не е мърдал от

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "говньомереш":

    там! Нали видяхте, 4е вси4ките им ООН сътрудници на терен в Газа са терористи от Хамас, а па Гувнериша бил се борил за мир, моля ти се!

    Коментиран от #24

  • 24 а па Хамас ежедневно координират

    1 7 Отговор

    До коментар #23 от "Другарят Гувнериш не е мърдал от":

    терости4ната си дейност с Джуджака от бункера в Масквата!

    Коментиран от #25

  • 25 и другите терористи Хутите

    1 6 Отговор

    До коментар #24 от "а па Хамас ежедневно координират":

    и те служат на Джуджака по ислямистка линия, затуй си4куту БГ"право-русо-славие" вика с пълно гърло "Аллах Акбар!!"
  • 26 Он, язовирот де

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Име":

    е построен от Иван Иванов кмет на София по Фашистко, а не от "братушките".
  • 27 Хитлера едно време, беше

    1 6 Отговор
    фашага и беше заплаха за целиот свЕт, ама сега Русията на Цар Джуджака Путиняк не само е ултра фашистка държава, ами е ултра фашистка държава с най-големият ядрен потенциал в света! Така 4е или ставате роби на Джуджака или он 4е срине светот, оти за кво му е светот на Джуджака, ако не си4ките ора по светот не са му роби?
  • 28 Дори и най-големият "Нетъпак",

    1 4 Отговор
    знае 4е месец преди терористите ислямисти да удрят Израел бяха на инструктаж в Масквата при Путиняка, да полу4ат разрешение и наставления да избиват Евреи, кога, как, колко и т.н. Просто Путиняка пали светът на още едно място, та вси4ки да си обърнат главите към Газа за да не го гледат как избива православни славяни!
  • 29 Да живее Фашистка Русия

    0 0 Отговор
    и нейният Фюрер Джуджака! Защо ни е на нас Българите тоя свят, ако няма да сме роби на Путиняка и неговите алкохолици? В противен слу4ай по-добре да бъде изпепелен от руските ядрени ракети!
  • 30 русофил

    1 0 Отговор
    Другарю Путин, срамувам се 4е съм българин, защото моята родина е фашистка държава! Моля ви, изпепелете със страшните си тая гадна наша родина, изпепелете ни със своят справедлив гняв нас вси4ки българи, защото не заслужаваме да живеем!
  • 31 русофилистик

    1 0 Отговор
    Оби4ам руските балисти4ни ракети с мощните ядрени заряди, защото те носят само МИР, ЖИВОТ и СПРАВЕДЛИВОСТ. За мене и цяла България ще е 4ест и гордост да паднат върху нас такива!
  • 32 Путин е вторият Христос!

    0 0 Отговор
    Христос съживи Лазар, а Путин съживи цяла Русия, 150 милиона души! Ако светът е достат4но глупав и не го признае за свой Бог, то той има божественото право да го унищожи.
  • 33 Руснаците откраднаха технологията

    0 0 Отговор
    на атомната бомба и сега се дуят.