Last news in Fakti

22 Март, 2024 04:23 658 7

Кайро поздрави Путин за победата в президентските избори

  • египет-
  • владимир путин-
  • русия-
  • избори-
  • абдел фатах ас сиси

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси разговаря по телефона с руския си колега

Кайро поздрави Путин за победата в президентските избори - 1
Снимка: YouTube

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси разговаря по телефона с руския си колега Владимир Путин и го поздрави за победата му на президентските избори, като отбеляза големия му принос за укрепване на приятелските отношения между двете страните, предаде ТАСС, цитирана от БТА, позовавайки се на пресслужбата на Кремъл.

"В телефонен разговор президентът на Арабска република Египет Абдел Фатах ас Сиси поздрави Владимир Путин за преизбирането му за президент на Руската федерация, като отбеляза големия му личен принос за укрепването на приятелските отношения между Русия и Египет", се казва в съобщението. "На свой ред Владимир Путин поздрави Абдел Фатах ас Сиси и целия египетски народ по повод свещения за мюсюлманите месец рамазан".

Двамата президенти обсъдиха и ситуацията около Украйна, както и в зоната на палестинско-израелския конфликт, добавя пресслужбата на Кремъл. "Владимир Путин похвали усилията, положени от Кайро за облекчаване на хуманитарната криза в ивицата Газа", се казва в съобщението.

"Със задоволство беше отбелязано, че многостранното руско-египетско сътрудничество се развива успешно в съответствие със стратегическото партньорство, реализират се мащабни взаимноизгодни проекти в различни области", добавя Кремъл. "Предвид пълноправното си членство в БРИКС, Египет ще участва активно в мероприятията, провеждани в рамките на руското председателство. Договорено е да продължат контактите на различни нива".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кога Радеф

    0 4 Отговор
    лично ще поздрави работодателя си...Милене пиши де...
  • 5 Путин не е болен,

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    но и двамата сте на един акъл.
  • 6 Фанах и аз сиси

    2 2 Отговор
    С тия арабски номера да се прегръщате на посрещане и едновременно да забивате нож в гърба гледай да не хванеш Путин за друго място, че не е от най-доверчивите.
  • 7 Моряка

    0 0 Отговор
    А смелия пилот Радев не смее да поздрави Путин.Голямо шупе от Посланника.Уж е президент на всички българи,а българите са русофили.Видя го с очите и ушите си на Трети март.Пази се човека хляба.