Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Март, 2024 07:28 5 774 40

Харалд Куят: Пълна глупост е, че Киев ще постигне военните си цели с доставките на оръжие

  • украйна-
  • харалд куят-
  • война-
  • русия

Моралните аргументи не са достатъчни, за да се спечели война - трябва огнева мощ, заяви бившият германски генерал

Украинските въоръжени сили не разполагат с необходимия военен потенциал за постигане на цели на бойното поле, каза бившият генерал от военновъздушните сили на Германия Харалд Куят в интервю за RBB Inforadio.

"В Германия романтизират войната. Смятат, че тя може да бъде спечелена с морални аргументи. Но това изисква военни способности, огнева мощ. И в това отношение всъщност всичко бавно, но сигурно се развива в полза на Русия", каза той.

Още новини от Украйна

Той обърна внимание на факта, че Русия не изпитва съществени проблеми с набирането на доброволци във въоръжените си сили, докато в Украйна кадровият въпрос в момента стои остро. Той нарича идеята, че Киев може да постигне военните си цели, като получи достатъчно доставки на оръжия, „пълна глупост“.
„Не успяхме да постигнем това с танкове и дори не можахме да го направим с Taurus“, заключи генералът.

Германският канцлер Олаф Шолц многократно се противопоставяше на доставката на крилати ракети Taurus с голям обсег на Украйна, въпреки натиска на опозицията и дори на някои членове на управляващата коалиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    105 11 Отговор
    Как евроатлантиците си представят една евентуална победа на Украйна в тази война?
    Какво се случва след победата на Украйна над Русия? Дали Украйна ще получи излаз на Балтийско море?

    Коментиран от #13, #16, #30

  • 2 ........

    112 11 Отговор
    Вместо да сядат на масата за преговори наливат милиарди и оръжия,за да мобилизират насила укри,а евреите където там си живеят не пипат.Разчистват територията с безсмислени месомелачки.Това не е човешко!Онази Вктория Ню Ленд е по произход същата като Зелето,от 2014-та в управлението са им все такива и се грижат да се карат по между си укри и руснаци като им подклаждат конфликта по медиите и социалните мрежи чрез заплащане.
  • 3 Да, бе

    90 8 Отговор
    Вярно е не може да се победи само с морални аргументи, особено ако и те липсват... Да не изреждат колко хора избиха изпозападналите по света, последно в Газа.
  • 4 Ха,ха,ха

    78 9 Отговор
    Ако целта е да се обезлюди Украйна ,да ще постигнат целта си.
  • 5 Каквото е

    78 6 Отговор
    Пенсиониран, не ламти за грантове и си го казва, каквото е. Само да не го обявяват за "крайно десен", както е модерно напоследък това клеймо в Германия

    Коментиран от #19

  • 6 Професионалните бивши военни

    74 5 Отговор
    на Запад почти единодушно са на същото мнение, като сред тях има бивши съветници по сигурността на Белия дом. В тази връзка, скоро гледах интервю с генерал от запаса в САЩ. Той разказваше за началото на войната в Ирак, как някакъв началник между другото му заявил, че в Пентагона замислят в близките 5 години войни с Либия, Ливан и Иран. Така че няма да се учудя в скоро време да разгорят още някой конфликт, това само ги обогатява, имам предвид техния ВПК.
  • 7 Туин Пийкс

    34 5 Отговор
    "Совите (целите на тази война) не са това, което са"
  • 8 Мишел

    87 14 Отговор
    След като Русия не можа да бъде сломена нито с планини от западни оръжия за Украйна, нито с над 13500 западни санкции, западът преминава на кървави атентати срещу населението на Русия.

    Коментиран от #31

  • 9 Ферхунде

    46 6 Отговор
    Абе отиде коня в ряката заедно с каруцата.Гюле ,Гюле 00 крайна мичка ви пайна,не ви остана фандък даже и за Уайнаа.
  • 10 👏👏👏

    86 8 Отговор
    Генерале, как да те разберат?
    Затова се иска мозък!
    В момента управляващите в Европа са неграмотници завърши "харвардските курсове на Сорос" !
    Там освен романтичната победа над Русия нищо друго не учат! Те са ослепели от тази победа и ни водят към неизбежна трета световна война

    Коментиран от #11, #15, #26

  • 11 Историк

    76 5 Отговор

    До коментар #10 от "👏👏👏":

    Точно в целта - направих си труда да се поразровя в биографиите на много европейски политици и открих, че странно при едни 80% следата води към Харвард...

    Коментиран от #33

  • 12 Ццц

    75 12 Отговор
    Какви морални аргументи има дрогата? Розстрел на 140 човека? Преди седмица се закани, че ще отмъсти за бомбардировката над родното му село и резултатът е налице. Това е "защитникът на евроатлантическите ценности" - злобно, отмъстително, нагло и отвратително еврейче. Не случайно похватите му са същите като на другата измет в Газа. Единственото хубаво у този бункерен плъх е близката му съдба. Нямам търпение да го видя да страда и бъде изтезаван. А Украйна може за спечели войната само в кухата кратуна на американския алцхаймер.
  • 13 Ами

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    На Балтийско, направо в Камчатка.
  • 14 все повече

    50 10 Отговор
    ще си пробива място в медиите, онова което се знаеше от самото начало - НАТО няма шанс срещу Русия, ако провежда прокси война. В резултат на прокси войната, единственото което може да се получи е заличаване на Украйна като държава от политическата карта, независимо колко време ще е необходимо. Русия трупа икономически дивиденти от войната, и би се справила с продължителен конфликт.
    Това, че от НАТО променят тактиката на украинците, увеличавайки терористичните методи само ще настърви руснаците и не бих се изненадал, ако търпението им прелее и приложат добре познатите методи на водене на война на американците. Тогава развяването на бялото знаме ще остане единствения шанс да има и украинци като етнос.
    Ако НАТО иска война с Русия, която да подкопае руснаците, то трябва да има топките да поеме всички рискове от една ТСВ. Но, не го правят (а и няма да го направят), защото не искат да видят в действие последствията от ядрен сблъсък.

    Коментиран от #22

  • 15 Ццц

    36 5 Отговор

    До коментар #10 от "👏👏👏":

    Николай Бареков беше евродепутат и е завършил в Пловдивския университет. Но това не променя смисъла на коментара. 🤣 Все пак него сме го избирали, но в демократичен ЕС постовете на Фон дер Лайън и Борел са назначаеми. Защо?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пешо

    8 37 Отговор
    Вече трябва да слушаме всякакви мнения на изкукали пенсионери, които не са помирисвали бойно поле?

    Коментиран от #24, #27, #34

  • 18 католик

    54 8 Отговор
    Това, което твърди генерала от военновъздушните сили на Германия е Вярно
    И НАТЮ, ЕС и сащ прекрасно го знаят,
    но целта е да се отслаби Русия и да се избиват колкото може повече
    Източно-Православни Християни!
  • 19 Предпоследния xoxoл!

    17 8 Отговор

    До коментар #5 от "Каквото е":

    Това е двойника на Путин, с маска като в мисията невъзможна, водещ платена прокремълска пропаганда. От дойче зеле са му намерили паспорта в студиото, пък безарабския фронт имат снимки.

    Сало Уганде, кокаинам сало!
  • 20 Буха ха

    30 4 Отговор
    Все някой трябва да викна "царят е гол". Западът не иска победа нито за Украйна, нито за Русия, а пълна разруха и за двете.
  • 21 Васил

    11 15 Отговор
    Когато си стиснат и не искаш да даваш оръжие ще измислиш хиляди доводи!
  • 22 Моряка

    31 9 Отговор

    До коментар #14 от "все повече":

    НАТО няма да види последствията от ядрен удар,няма да остане жив човек на майката Земя.Може би само някои хлебарки и скорпиони.Докато еволюрат до хора,бая милиарди години ще минат.Лошото е,че и ние сме в НАТО.Пасито ни вкара.Щото ходим за гъби по време на избори.И мълчим,като онези агнета на път към скотобойната.
  • 23 Инж

    11 31 Отговор
    Айде да им доставим нужното въоръжение, пък да видим???

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Моряка

    19 5 Отговор

    До коментар #23 от "Инж":

    Откачалка?
  • 26 Ха ха ха ха

    20 3 Отговор

    До коментар #10 от "👏👏👏":

    Не забравяй, че много от гейропеските полютици са завършили и на швааб давоското, таласъмско у-ще за "млади лидери". И там ги обучават на дебилитет.
  • 27 Що, ти къде си служил?

    10 2 Отговор

    До коментар #17 от "Пешо":

    На колко гр на си се сражавал?Какъв военен чин имаш и какво войнско звание?
  • 28 Куят е бая баят !

    9 29 Отговор
    Украйна ще победи zлото жуженце !
    Няма друг начин ! Н Я М А !!!
    Георги Иванов Гонзо
  • 29 На ушанките им остана сал една

    8 22 Отговор
    Пропаганда!
    За утеха на нашта путинофилска банда!
  • 30 Целите на тази война

    12 22 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    са различни за воюващите. Русия иска да завладее цяла Украйна, а ако може и Молдова, Прибалтиките и части от Полша. Украинците искат да изгонят агресорите от страната си, около 100км са от победата, за Крим са 250км. и нямат намерение да влизат в Русия, още повече да анексират нейни територии.
  • 31 Какви планини

    10 20 Отговор

    До коментар #8 от "Мишел":

    от оръжия бълнуваш? Дадоха им 200 танка, 20 Хаймерса, 500 БМП, 50 оръдия, 2 Петриота и никаква авиация, хеликоптери, далекобойни ракети, бавят ги с мунициите вече трета година им обещават 1млн. снаряда и не могат да ги направят. РФ получи 3млн. снаряда от С. Корея само за няколко месеца.
  • 32 Ввв

    12 19 Отговор
    В днешно време всеки изкукуригал старец може да говори каквото поиска по телевизията и да дава интервюта,та така и с тоя дедо
  • 33 Христо

    13 4 Отговор

    До коментар #11 от "Историк":

    Гледах интервюта със семейство руски разузнавачи в Щатите - Андрей Безруков и Елена Вавилова. С канадски паспорти, започват от нищо и се издигат, за да си вършат работата.

    Та те като всеизвестен факт споменават, че в Харвард са хората, които подготвят стратегическите планове на властта в САЩ
  • 34 Соросче

    13 8 Отговор

    До коментар #17 от "Пешо":

    Отивай на льов парада Германия. и защитавай дженджарски ценности....
  • 35 За мишките и хората

    3 14 Отговор
    От изявлението на този бивш генерал става ясно, че без намесата на НАТО в директен сблъсък Украйна и постоянният мир не могат да се осъществят. Не знам колко е чел по въпроса, но на него очевидното не му е ясно -- западните страни дават на украинската армия хигиеничен минимум от бойни средства за защита. Дори прословутия Таурус е категорично отказан, сякаш е някаква чутовна бомба, която ще реши всички проблеми (а тя най-вероятно ще е като 200-те стари Леопарда). Не можеш да кажеш, че украинците няма да постигнат нищо с отпускането на военни средства, когато не отпускаш достатъчно. 200 Леопарда + 30 Ейбрамса срещу 5000 Т-етки. 200+ Чалъндъра срещу 8000 БТР-а. Колкото и да е калпаво съветското оръжие, то не е 20 до 40 пъти по-непродуктивно от западното. На 70-годишния дядо може и да му е все тая за собствения живот, но започването на Трета световна ще окаже пагубен ефект върху света. Така че по-добре да се дадат адекватно количество оръжия на украинците, вместо всички да обличаме униформите да влизаме в битки.

    Коментиран от #39

  • 36 Защото

    6 2 Отговор
    Никой не иска Украйна да победиш никой не вярва , че тя ще победи. САЩ и Европа искаха да отслабят една от великите сили, както и подстрекават и другата която може да им се опре. От сега говорят в коя година ще водят война с Китай. Но истината е , че обедня Европа и си изпразни складовете с оръжие и съответно трябва да се превъоръжава и съответно ще купи оръжие от САЩ , който печеля и имат интерес. Ще купува и втечнен газ от тях пак имат интерес. Войната ще бъде за изтощена Русия и обезлюдена Украйна. Добре са си направили сметката подстрекателите на тази война. Оказа се че славяните са честни и войнствени но и много тъпи.
  • 37 Така е

    2 0 Отговор
    Канцлерът се противопоставя, защото и той се съветва и знае много добре обстоятелства, които е изложил генералът от германския ВВС по-горе. Не може само с кухи фрази да се спечели една война.
  • 38 Разбира се

    1 0 Отговор
    Оценката на повечето, си не на всички западни военни еж същата като на този пенсиониран генерал, но за съжаление неграмотни и расистки настроени европейски политици бутат конфликта към по-голяма война, вместо към дипломация и мир. Мирът няма цена. Дано не се случи да го разберем на гърба си
  • 39 А ти мишко

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "За мишките и хората":

    Са скривай у мазето, щото Трета световна, ще окаже пагубен ефект върху теб. Не си човек, те Това е!
    Така че по-добре да се скриваш на адекватно място, вместо да бращулевиш, всички тези глупости.
    Битките и Разсъжденията НЕ СА, ЗА ТЕБ!

    Коментиран от #40

  • 40 За мишките и хората

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "А ти мишко":

    Очевидно българският език не ти е бил от любимите в училище. Тогава би ли ми казал ти къде си се научил да разсъждаваш? В час по физическо?
    Мишкарството от ника ми е по повод всички онези родолюбци, които все чакат някой да ги освободи и все се крият зад гърба на силните, докато се заканват на слабите. Ти от кои си?
Новини по държави: