Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Март, 2024 18:46 4 132 91

Украйна към НАТО: Дайте ни проклетите системи „Пейтриът“

  • украйна-
  • дмитро кулеба-
  • кулеба-
  • русия-
  • нато-
  • война-
  • ракети-
  • сащ-
  • пейтриът

Американските ракети са най-добрата отбранителна система за борба с балистичните ракети, които през последните дни все по-интензивно се изсипват върху Украйна

Украйна към НАТО: Дайте ни проклетите системи „Пейтриът“ - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

В интервю за "Политико" дипломат №1 на Украйна Дмитро Кулеба отправи няколко недвусмислени послания към съюзниците на Киев, предаде БТА. Украинският външен министър посочи, че има един елемент, от който страната му отчаяно се нуждае, за да отблъсне непрестанните ракетни атаки на Русия.

"Дайте ни проклетите "Пейтриът!", призова изрично Кулеба. Американските ракети земя-въздух "Пейтриът" са най-добрата отбранителна система за борба с балистичните ракети, които през последните дни все по-интензивно се изсипват върху Украйна. "Ако разполагахме с достатъчно системи за противовъздушна отбрана, а именно "Пейтриът", щяхме да можем да защитим не само живота на нашите хора, но и икономиката ни от унищожение", добави Кулеба.

Нуждата от такава защита е видима за жителите на Киев. Само час преди Кулеба да говори с репортер от "Политико" в министерството на външните работи в понеделник, посред бял ден, украинската столица беше атакувана от руски балистични ракети. Няколко силни взрива прозвучаха само миг след като сирените за въздушна тревога се разнесоха из целия град. Ракетите са били прихванати от наличните системи "Пейтриът". Но девет души, сред които и тийнейджърка, все пак бяха ранени от падащи отломки

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса, посочва авторът на "Политико" Джейми Детмър. Европейските съюзници се борят да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а Путин се възползва от всяка възможност да засили руското настъпление.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса. Европейските съюзници правят всичко, което е по силите им, да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а току-що преизбраният Путин се възползва от всяка възможност да засили руската офанзива. "Когато украинските войски губят позиции, нека да погледнем причината за това", каза Кулеба. "Това е така, защото Русия започна масово да използва модернизирани въздушни управляеми планиращи бомби", допълни той.

Украинският външен министър обясни, че тези бомби са оръжия, от които "не можеш да избягаш", ако си набелязана цел. "Не можете да им въздействате с радиоелектронна защита. Тя просто пада върху главата ви и унищожава всичко. Така губим позиции и единственият начин да предотвратим това е да сваляме самолетите, които носят бомбите", добави той. "Нуждаем се от системи за противовъздушна отбрана на фронтовата линия".

Кулеба не може да скрие разочарованието си от забавянето на западната подкрепа и някои от нещата, които са свързани с нея. Миналата седмица беше съобщено, че САЩ са призовали Киев да спре атаките срещу енергийната инфраструктура и петролните съоръжения на Русия, опасявайки се, че украинските безпилотни удари ще повишат световните цени на енергията. Кулеба не потвърди това, но на въпроса дали понякога има чувството, че западните съюзници искат Украйна да се бори с една ръка вързана зад гърба си, той отговори: "Да, така е."

Киев, разбира се, безусловно е благодарен за цялата подкрепа, която получава от Западния съюз, каза той. Но министърът изрази опасение, че действията на съюзниците невинаги съответстват на реториката им и че с напредването на войната те "се връщат към обичайния начин на водене на политика". Кулеба описва порочен кръг - оръжията се задържат, забавят или доставят в недостатъчно количество, а след това съюзниците казват, че Украйна отстъпва, че е невъзможно тя да победи. И съюзниците се питат защо трябва да предоставят на Украйна "променящи играта" оръжия.

"Цялата тази картина на реалността, която си рисувате, обаче е резултат от един прост факт - украинските войници нямат достатъчно количество оръжия, защото не сте ги осигурили", каза Кулеба. Запитан за пакета от помощи в размер на 60 млрд. долара на Джо Байдън за Украйна, който от месеци е спрян от републиканците на Капитолийския хълм, Кулеба е лаконичен. "Ние ще приветстваме решението", каза той. "Всеки път, когато чуя нов краен срок, просто си казвам: "Бог да благослови Америка и Конгреса на САЩ", каза той с усмивка.

А какво да кажем за Германия, която сама си създава проблеми поради прекомерна предпазливост дали да достави ракети с голям обсег "Таурус" - друга важна точка от списъка с желания на Киев? "Слушайте, уморих се да отговарям на това. Съжалявам. Можете да ме цитирате, нямам нищо против. Но всеки път, когато отговарям на въпроса, получавам показваща раздразнение обратна реакция от Берлин. Оставете те да решат. Те сами се поставят в това положение. Оставете ги сами да намерят изход от ситуацията."

Кулеба спестява критични думи за френския президент Еманюел Макрон, отбелязва "Политико". Напоследък Макрон, поне в публичните си коментари, настоя, че Европа не може да изключи изпращането на сухопътни войски в Украйна, ако това е необходимо, за да се предотврати победата на Русия. "С удоволствие видяхме, че президентът Макрон еволюира в тази посока", каза украинският външен министър. Макар че Украйна никога не е искала европейски бойни части на терен, лидерите на ЕС трябва да свикнат с мисълта, че "денят може да дойде". "Напълно наясно съм, че европейците не са свикнали с идеята за война", каза Кулеба. "Но това е безгрижие, което европейците просто не могат да си позволят - нито за себе си, нито за децата си", казва той мрачно. "Украйна може да спечели. Но ако Украйна загуби, Путин няма да спре."


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    122 9 Отговор
    Е колко пъти ще дават Патриот след последните 2 системи които руснаците гръмнаха на летището в Киев?
  • 2 Тарас мия чинии

    83 5 Отговор
    Дайте гривни !!!

    Коментиран от #5

  • 3 НАТО

    115 7 Отговор
    Няма вече ЗРК Патриот руснаците всичките ги унищожиха
  • 4 В.В.П.

    76 5 Отговор
    Най добрия Окроп е пребития ,такъв ..Як лобут за тая мършъъъ..
  • 5 Оксана

    32 9 Отговор

    До коментар #2 от "Тарас мия чинии":

    Дайте пари ще ви дам най ценното което имам ! Слава У !
  • 6 В.В.П.

    54 3 Отговор
    Дай му ,мааа!!
  • 7 И пак

    71 3 Отговор
    Ще сте си същите лай ..а
    💩💩💩
  • 8 Сталин

    91 6 Отговор
    Колко още ,патриоти, да ви дават ,Русия пак ще ги унищожи всичките
  • 9 Факт4екър

    98 6 Отговор
    Циркона и Кинжала не прощават на Пейтриът
  • 10 Някой

    77 4 Отговор
    Що, бе? Свършиха ли вашите вече? През ден ги намаляват.
    Що са ви още от тези боклуци, не знам.
  • 11 Дрън дрън та пляс

    66 2 Отговор
    Тоя ще скочи да се бие след малко
  • 12 боги

    97 3 Отговор
    Познайте къв е капитана на кораба дето бутна моста в Балтимор!!!
    УКРАИНЕЦ!!!
    Помагаха на украинците да бутнат Кримския мост, а накрая украинец бутна техния мост... ХАХАХАХА.
    Пейтриътите за Кулеба ше увяхнат струва ми се...

    Коментиран от #32

  • 13 В.В.П.

    47 3 Отговор
    Дай му ,мааа!!..Шибаните патриоти...Ахахаха .
  • 14 Истината

    68 3 Отговор
    Соросите по БНТ лъжливите новини днес на обяд излъгаха най безочливо, че президента Владимир Путин бил признал, че ИД били нападнали Москва, а сега соросите ви лъжат, че Кулеба бил искал Патриот, а е точно обратно казал е, че иска по модерно ПВО защото Патриот не може да прихваща руски ракети.
  • 15 Тото

    51 3 Отговор
    😂😂😂😂😂 нищо няма да ви дадат повече не се ли осветихте вече че сащ и ЕС ви изиграха!!!!
  • 16 Джо Байдън

    49 2 Отговор
    Ще ви купя колело, ама друг път сега няма пари.
  • 17 Майка

    50 4 Отговор
    НАТО ще обявява война Русия? А какви ще са последиците за нас?
  • 18 😆😆😆

    36 2 Отговор
    За кво са ти тез боклуци бе 🙄
    Стават само да плащат гаргите 😉
    😆😆😆
  • 19 Кравите нищо, никога не “дават”

    61 2 Отговор
    а винаги продават! Всичката ууукраинска земя отиде при Монсанто и Блекрок плюс стотици милиарди дългове…

    Коментиран от #51, #89

  • 20 Ей, тия просяци!!

    44 2 Отговор
    Кой и какво ви е длъжен? Нито сте в Нато, нито пък сте заслужили с нещо, да ви се дава?
    Мрете сами, бе!
    Нали сте големи майстори?
  • 21 Макробиолог

    34 1 Отговор
    Статията съдържа продуктово позициониране
  • 22 Ксаниба

    38 2 Отговор
    проклетите бандеровци: дайте, дайте, дайте!!!
  • 23 Господар

    46 2 Отговор
    Грешка в статията - бившата вече Украйна никога не е имала съюзници, няма и сега. Тя има само ГОСПОДАРИ!
  • 24 Украйна пич

    5 19 Отговор
    Беше в сесесерето а не в НАТО, скиваш ли разликата ?
  • 25 Баце,

    36 2 Отговор
    За чий ти е патриот като ракетите на руснаците уж не струват? Или не е така?

    Коментиран от #31

  • 26 ДЪРЖАВА БЕЗ ПАРИ,ИКОНОМИКА

    5 32 Отговор
    ФЛОТ, АВИАЦИЯ,КОРАБИ, ПОДВОДНИЦИ, КРИЛАТИ РАКЕТИ, КИНЖАЛИ, КАЛИБРИ,ЦИРКОНИ, ВАТЕНКИ , ХИПЕР-АНИМАЦИИ ТОТАЛНО ПОПИЛЯ БЕЗАНАЛОГОВИТЕ ВАТЕНКИ И ХИПЕР-АНИМАЦИИ НА ПУСИ ХУ-ЙЛО!
  • 27 Е нали преди един-два дни

    31 3 Отговор
    притежавате още една-две а сега останахте без тях.
    И аз искам да имам две-три майки и две три любовници обаче няма как да се получи защото не обичам да плащам.
    Не забравяйте че те ви излъгаха и станахте жертвени агнета защото за тях всичко е печалба и пари.8529
  • 28 Калпазанин

    15 1 Отговор
    Mara, пак смени лампите в кабинката си от розови на лилави, ама как може да съм толкова проста
  • 29 💠🔆♻️

    29 3 Отговор
    Как да ги дадат като ги няма, в момента ги взимат от Япония, тоест Американците оголват действително стратегически регион, Южно Източна Азия, Патриотите си изземват от Японските Сили за Защита или там как се наричат, защото в конституцията на Япония няма клауза Япония да има Армия но това не е толкова от значение, главното е че няма Патриоти откъде да се вземат защото руснака ги унищожава по бързо отколкото Щатите, НАТО могат да ги доставят.
  • 30 ти да видиш

    21 1 Отговор
    Дайте им, че зелениягном тича с мишена на Зъзъ!
  • 31 Това е като да воюваш с автомат

    4 21 Отговор

    До коментар #25 от "Баце,":

    Срещу човек с ...камъни! И да ревеш защо хората му дават..тояга?!?
    Та кога ще влязат в Киев? )))
  • 32 ти да видиш

    29 0 Отговор

    До коментар #12 от "боги":

    Аве успяха, най накрая бутнаха мост, се таа къв!
  • 33 Владимир Владимирович

    27 2 Отговор
    Еееееей. Всеки ден толкова ракети им изпращаме, и пак не им стига и още искат.
  • 34 хихи

    23 2 Отговор
    Дайте им ги на Чертежи, така Циркон няма да може да ги унищожи...
  • 35 Минувач

    21 4 Отговор
    Тези украинци лъжат, като за последно, че били свалили ракетите. Ако ракетите се свалят във въздуха, въобще няма да има такъв силен гръм, защото е далеч нагоре, нависоко. Второ - даваха кадрите на разрушенията и наполовина срутени големи блокове. Това няма как да е само от отломки. Тази ракета да не е голяма, колкото самолетоносач?!? Отломки с рамери от само някой друг метър-два и свободно падаща НЯМА как да срути сграда!
    Възможно е и Пейтриътите, ако въобще са били изстреляни, след като са пропуснали целта да са ги самоунищожили за безопаснист, ако имат такава функция, де да ги знам.

    Коментиран от #38, #46, #55

  • 36 Москаль

    5 29 Отговор
    Ясно е че украинците нямат нищо,..но Защо след като могучая Има Всичко не могат да влязат в Киев! Нещо повече, 11 години щурмуваха 1 село и в Тридневната хвърлиха 1 милион фира?!?

    Коментиран от #39, #58, #67

  • 37 Хохо Бохо

    27 1 Отговор
    Колиба, предишните, дет ви ги дадоха, кво ги направихте? А да, сетих се, изпариха се. Тва с отломките не върви, има снимки и видеа, отломки сграда немогат да сринат
  • 38 хихи

    15 4 Отговор

    До коментар #35 от "Минувач":

    Пък и Русия ракети няма
  • 39 Мишел

    2 17 Отговор

    До коментар #36 от "Москаль":

    Какво да ти отговорят? Че Русия е жалка и безпомощна? Това всеки го вижда
  • 40 Проста КРАВА

    22 3 Отговор
    Ще ви дадем . Но пак ще стане като абрамсите. И света гледа / за никакъв к....р не стават . И поръчките ще секнат.

    Коментиран от #44

  • 41 Браво на УКРАЙНА

    22 2 Отговор
    Дайте им ги........да си ги набутат......знаете къде. Защото нямат мозъци да ги използват по предназначение.
  • 42 ДИВ БАНДЕР

    23 1 Отговор
    КАЖИ ВЪЛШЕБНАТА ДУМА МОЛЯ ВИ БЕ ФАШАГА, ЗАЩОТО БЕЗ АМЕРИКА УКРАИНА ЩЕШЕ ДА Е ЕДНА РАЗОРАНА НИВА

    Коментиран от #53

  • 43 В.В.П.

    25 2 Отговор
    Вярно е че Москва си пробва оръжията по окраинските тикви..Не прекалено ..все пак трябва да живеят заедно ,един ден...Киеф ще е поляна за тикви в скоро време .Много грозен болшевишки град.
  • 44 Че те абрамсите бяха 6

    2 17 Отговор

    До коментар #40 от "Проста КРАВА":

    Но пък 6800 маскалски тенекии фърлиха фира. Хахаха
    Сещаш ли се колко си...проЗДТ?
    Ха-ха-ха
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 патриотите

    16 1 Отговор

    До коментар #35 от "Минувач":

    ги унищожават на третата минута след изстрелването на ракетите.Даже сирените за въздушна опасност още не са били пуснати.
  • 47 ЧИЧО СКРУЧ

    16 0 Отговор
    А ДЕНГИ ,ЕСТ ДЕНГИ ЕСТ РАКЕТИ
  • 48 1234567890

    18 0 Отговор
    Дайте Дайте Дайте Дайте Дайте....
  • 49 Пешо

    20 1 Отговор
    Тия знаят само "дай", като мангесес.
  • 50 ами

    13 1 Отговор
    така де - и сащ веднага да преведе проклетите 60 милиарда
  • 51 Пакистанец

    16 1 Отговор

    До коментар #19 от "Кравите нищо, никога не “дават”":

    Зеле със ски май прецака говедовъдите - земите дето им продал били в пределите на Руската федерация
    Дълговете май ще ги отпишат освен ако не искат Путина да им ,,плаща,, със Сармат
  • 52 Санде Глухия

    2 16 Отговор
    Я да питам пак копейките:
    Тая извънземна маскалска Сила кога Точно ще превземе Киев? . Че унучето беше бебе когиш тва зафана, а догодина ще е Абитуриент! А още превземат..Киев?
  • 53 Мъжа на урсула

    15 1 Отговор

    До коментар #42 от "ДИВ БАНДЕР":

    То и с помощта на говедовъдите пак си стана разорана нива
    Кой се е хванал с тях добро не е видял
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 стоян

    1 14 Отговор

    До коментар #35 от "Минувач":

    До 35 ком - една балестична ракета тежи близо 2 тона -и носи бомба от 500 кг - като я ударят във въздуха тия железа къде падат според теб от височина поне 1000 метра

    Коментиран от #90

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Крико

    12 1 Отговор
    От нато ще ви дадат к0yр и таг@@@@@аренко на вилица , рашаните ще ви дадат кинжал ....ще имате пълна програма
  • 58 💠🔆♻️

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Москаль":

    Сега ще ти кажа защо, ВСВ, СССР Червената Армия използва три половина милиона войска, това са мото - стрелкови дивизии, това са кашимерия, това са танкови дивизии, това са военно въздушни изтребители и бомбардировачи, с по малко от милион и половина днес едва ли биха имали успех, всъщност ако вземем условно че ВСУ в момента е 500 000 , може би, може би не?
    Някъде превес м/у три към едно до пет към едно.
  • 59 Крико

    14 0 Отговор
    Бааааа журналисткатамааа , е това не са журналисти , а простипутки . Ама ме карат да правя свободни съчинения , за да не ме изтрият ...въъъъъй простипутку
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Иво

    3 17 Отговор
    Абе хора, кви Патриоти искате. Не им давайте! Дайте им далекобойни ракети в голямо количество, за да праскат по руските рафинерии, с концентрирани масови удари!
  • 62 ЩЕ. ВИ. ПРАТИМ

    10 0 Отговор
    ОТ ОНИЯ РУСКИТЕ ПО ТОН. И. ПОЛОВИНА. КОИТО. СА...
  • 63 бай онзи

    12 1 Отговор
    нагъл,по-нагъл, най-нагъл, хохла-нагъл-просяк
  • 64 666

    15 1 Отговор
    Дайте ни проклетите системи - ха ха ха това да не са Вафли та да ги раздават
  • 65 Путин е подлога на сащ

    1 14 Отговор
    Няма да дадат сащ далекобоини оръжия защото те си къткат путин и си го пазят а ако има далекобоини оръжия тва значи че ше търпи загуби а сащ не искат това...сащ искат конфликта да тлеее десетилетия подобно на афганистан корея виетнам сирия

    Коментиран от #68

  • 66 Механик

    17 1 Отговор
    Вчера в един магазин наблюдавах следната история.
    Детенце на около 4-5 годинки се търкаля по земята и врещи неистово "Искам мааааа! Искам!Ти си лошаааааа! Искааааам! Не разбра ли че искам, ма?"
    Та и тия така.
  • 67 Пентагрон

    14 1 Отговор

    До коментар #36 от "Москаль":

    Двадесет години първата в светът , с козари и
    овчари зор видя .
    Накрая по колесниците на самолетите .
  • 68 Иво

    2 16 Отговор

    До коментар #65 от "Путин е подлога на сащ":

    Точно това е проблема, САЩ искат да пекат Русия на бавен огън. Ама Германия поне може да даде Таурус

    Коментиран от #80

  • 69 Чичо Сам

    14 1 Отговор
    Ние не даваме , ние ПРОДАВАМЕ .
    Кажете колко .
    По 1 милиард парчето .
  • 70 Прост селянин

    21 1 Отговор
    Я съм си прост но да питам.
    Нали ви дадоха 20 ли 30 броя .
    От 50 ракети сваляте 57 е къде са тия патриоти .
    Еййй да не ги продавате щото сте малко
    Шарлатани.
  • 71 дядо поп

    12 0 Отговор
    Защо да ви ги дават за да ги заебете или унищожите като бягате ли?
  • 72 Хахаха...

    8 0 Отговор
    Еми те даваха даваха и във един момент се плеснаха по челото,че са останали съвсем без муниции
  • 73 За Циркон а

    10 1 Отговор
    няма измислено пво!Западняците много добре го знаят,затова няма да получите нищо! Укрия вече е отписана!
  • 74 Проклет журналист

    10 0 Отговор
    Четете ли си, какво преписвате:

    "Ракетите са били прихванати от наличните системи "Пейтриът". Но девет души, сред които и тийнейджърка, все пак бяха ранени от падащи отломки"

    След като ракетите са били прихванати с наличните системи "Пейтриът", защо квадратно-главия се е разИвал пак, за още системи "Пейтриът"?? За да спрат "падащите отломки" ли?
  • 75 Ха Ха ХА

    3 0 Отговор
    Коли гоиба ?
  • 76 идиоти

    5 0 Отговор
    безплатния обяд свърши има пари има стока няма пари гуд бай
  • 77 Уса

    5 0 Отговор
    На сигани се дава само веднъж,защото не връщат а само искат
  • 78 Сократ

    3 0 Отговор
    Укрите друга дума не знаят ли, освен ДАЙ?
  • 79 КОТарАК

    3 0 Отговор
    Световни просяци 😅
  • 80 Миро

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Иво":

    Не бре , искат ,,Сапуно бъркач,, да и е премиер.
    А министри , Харвардски величия .
    И нямат проблем.
  • 81 Иван

    3 0 Отговор
    Алоооо, помаците, кой мост се срина днес?
  • 82 Иван

    1 1 Отговор
    Еврейската Ислямска Държава е по-добра от Пейтриътс.
  • 83 Гост

    1 0 Отговор
    Балистични ракети? По Украйна? Вие добри ли сте?
  • 84 Зелен талибан

    4 0 Отговор
    Дайте Кока, кока дайте и кинти ама повече и ще победим.
  • 85 Пурко

    4 0 Отговор
    А знае ли г’син Дмитри колко струва 1 Партриот? Иска 90 човека за управление, обслужване и $320 000 000 за 1 система. Изстрелването на 1 ракета струва $4 000 000 а стрелбата по Шахед дрон за $20 000 е пълна простотия. Но да не с техни парите, те само знаят, дай, дай още и още, дай, дай дай а не питат от къде идват.
  • 86 Кулеба,

    3 0 Отговор
    за твое сведение други държави, които имат нужда от такива ракетни системи, обикновено си ги купуват! Е верно, на безбожни цени, но плащат ПАРИ за тях, а не се сдобиват с тях с молби и просия! Вашата работа е точно като оная народна мъдрост "на гол г... чифте пищови...". Дори и да се подлагате на господаря пак ще трябва да плащате, щото май на всички им писна от вашата просия и безкрайния поток лъжи, които пласирате всеки божи ден! А па̀ри нема̀! Кранчето нещо едва църцори... Та спасявайте се както можете, а най-добре вдигайте белия байряк...
  • 87 Пурко

    4 0 Отговор
    А знае ли г’син Дмитри колко струва 1 Партриот? Иска 90 човека за управление, обслужване и $320 000 000 за 1 система. Изстрелването на 1 ракета струва $4 000 000 а стрелбата по Шахед дрон за $20 000 е пълна простотия. Но да не с техни парите, те само знаят, дай, дай още и още, дай, дай дай а не питат от къде идват и колко струват.
  • 88 Ленче кремче

    1 0 Отговор
    Квадратна тикво, свърши се даването... Време е за разделяне на плячката...
  • 89 Тя че отиде вярно

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кравите нищо, никога не “дават”":

    ма нека видим как блекрок ще си я поиска от русия
  • 90 стоене стоенеееее

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "стоян":

    2 тона ти е главата .Има клипове на огромни взривове след падане върху сграда .това не ецотломка. Сградата на Гур беше направена на прах
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: