Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Март, 2024 12:31 1 393 49

Киев: 97 на сто от ударите на Русия са срещу граждански цели

  • украйна-
  • военни престъпления-
  • русия-
  • война-
  • рустем умеров-
  • путин-
  • цивилни-
  • цивилни жертви-
  • нато

Това заяви украинският министър на отбраната Рустем Умеров

Киев: 97 на сто от ударите на Русия са срещу граждански цели - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

97 процента от руските удари на територията на Украйна са срещу граждански обекти, а общата им мощност от началото на 2024-а надхвърля девет килотона, заяви министърът на отбраната на Украйна Рустем Умеров на извънредно заседание на Съвета НАТО-Украйна.

"Само три процента от руските ракети, дронове и управляеми бомби са поразили военни цели", написа Умеров във Фейсбук. На заседанието на Съвета НАТО-Украйна са били обсъдени основно масираните въздушни удари от страна на Русия в последно време и необходимостта от усилване на украинската противовъздушна отбрана. Умеров е представил подробен обзор на насъщните потребности на ПВО на Украйна. Той е оповестил и данни на ООН, съгласно които "712 от 1804 жертви сред гражданското население в последните три месеца са станали загинали от нападения с ракети и дронове".

НАТО ще подкрепи отбраната на Украйна

"Съюзниците решително осъдиха ескалацията на руските въздушни удари и потвърдиха привързаността си към по-нататъшното укрепване на отбраната на Украйна", се казва в заявление на Съвета НАТО-Украйна. Заместник-генералният секретар на Алианса Мирча Джоана е изтъкнал, че "продължаващите удари на Русия по граждански обекти в Украйна демонстрират острата необходимост от нашата неизменна поддръжка". В рамките на продължаващата поддръжка за Украйна Франция ще изпрати скоро допълнителни гаубици "Caesar", а редица съюзници ще се присъединят към инициативата на Чехия за закупуването допълнително на 800 хиляди единици артилерийски снаряди.

Русия нанесе нов мощен удар по енергосистемата на Украйна

Миналата нощ Русия нанесе нов мощен удар по цели в Украйна с ракети и дронове. По информация на украинските ВВС от руска страна са били изстреляни 99 средства за въздушно нападение, сред които 60 дрона "Шахед", три ракети "Кинжал", две балистични ракети "Искандер-М" и др. От Украйна съобщават, че 84 от изстреляните от Русия средства са били унищожени. Компанията "Укренерго" заявява, че цел на руската атака са били обектни от енергийната инфраструктура. При ударите са били повредени топлоцентрали и ВЕЦ-ове в централната и западната част на Украйна.

Редактор: Биляна Михайлова


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Примати

    11 71 Отговор
    Русия е държава терорист

    Коментиран от #38

  • 2 Така си е

    6 42 Отговор
    Братска любов между братските народи
  • 3 ТаУмВзе

    56 6 Отговор
    Овче зле да си Призна, че окраинското наци използва Цивилни за Жив щит. После що има Жертви ли.

    Коментиран от #26

  • 4 Значи

    7 43 Отговор
    Че то тва е ясно и на русороб.те ама те са кръволаци болни от Стокхолмски синдром
  • 5 толкова си могат воздушно-комичните сили

    6 42 Отговор
    Те по военни обекти стрелят, ама пада където си иска...

    Коментиран от #27

  • 6 ЕИР

    46 5 Отговор
    Украйна е заличена отдавна, а те пишат за такваЗ страна
  • 7 ЧИФУТСКИ МЕДИИ.....

    46 4 Отговор
    ........... ЧИФУТСКИ СТАТИИ, ЧИФУТСКИ ЛЪЖИ.........
    ТЕЗИ ДОКАТО ГИ ИМА, МИР НА ТАЗИ ПЛАНЕТА НЯМА ДА ИМА!
  • 8 Име

    47 7 Отговор
    Предайте се и поне ще сте живи - Русия е добра държава, ще ви възстанови, нас - България ни изгради чудесни съоръжения, ние все се оплакваме от СССР, но той ни направи добро. Като си помислиш - имахме си живот.

    Западът не носи нищо - сега в България е пълна бедност, това е положението.
  • 9 Минувач

    47 3 Отговор
    Значи смятай, щом само с 3% по военни цели руснаците са избили над 300 000 украински военни....
    Не ми се мисли, ако ги ударят с 5-10%, хахахха
  • 10 хихи

    41 2 Отговор
    За да имат такива загуби ВСУ и компания трябва или да са жертвана приятелски огън или тези 3% са много много ефективни.
  • 11 Мнение

    42 4 Отговор
    97% от ударите на Киев са срещу цели (доста често цивилни), за които после да обвинят Русия!

    Фашизмът в лицето на зелената марионетка чакаща Борис Джонсън и Бай Дън да му кажат какво да прави, е възроден от същите тия за които Килъри Клинтън признава, че са спонсорирали тероризма в близкия изток, за да им било гадно на руснаците!

    По очевадно към днешна дата, че фащ е терористична държава номер едно, не е било никога!

    Терорягите признават в прав текст публично, че спонсорират тероризма, правят преврати по света за лична изгода, имат био лаборатории и фарма фирми, които печелят от вируси и вакси!

    Само изключително заблуден и платен добитък може да продължава да вярва на пропагандата от фащ!!!
  • 12 Артилерист

    39 4 Отговор
    Всичко което кажат от укровермахта е на 97%лъжа и семпла пропаганда-клоунада...

    Коментиран от #25

  • 13 Калпазанин

    35 1 Отговор
    Не са 97 на 100. И аз ви вервам щом ко ПИШЕ ционисткото ДЗ и казано от Киев пак от зелен евреин, а колко на 100 са ударите по Газа и там с цветя и храна ли го бомбардират или то не е важно
  • 14 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    28 3 Отговор
    АМА ВЕДНАГА ВИ ПОВЯРВАХМЕ
  • 15 Хелоу

    33 3 Отговор
    Да то се вижда за 2 години война в Украйна колко жертви има цивилни, 5 или 6 хиляди. Израел за 6 месеца 40 хиляди убити и 70 ранен. Разлика някой да вижда?
  • 16 Мнение

    29 4 Отговор
    Който поназнайва английски да вземе да чуе как г-жа Килъри признава в прав текст, кой създаде тероризма!

    Не твърдя, че Русия и Путин са света вода, НО в днешната ситуация, хегемонът (империята на злото) има едно име и всеки нормален вече го знае!!!

  • 17 и в газа е така

    15 5 Отговор
    1 процент военни , защото свършват и 99 процента от пво пострадали . в газа нямат пво обаче , а юса не им дават .цивилните хвърлят молотов и имат пушки . а в бг искат войни . хахахахаха глупаци . денкоо ще става украинец при тагаренкоо
  • 18 Така ли????

    21 6 Отговор
    Аз друго знам Господа лъжци
  • 19 що искат военно оборудване тогава!?

    25 5 Отговор
    97 на сто от ударите на Русия са срещу граждански цели откъдето урк стрелят срещу руснаците
  • 20 БЛЯ БЛЯ БЛЯ 🤪

    21 2 Отговор
    Стига сте лъгали ве ДВ 🚾
  • 21 Някой

    19 2 Отговор
    Не е важно какви се водят обектите, а какви са били там тогава, както и какво. Цивилното което удрят са ресурси. тези на фронта въобще не трябва да се гледат. А при война със сигурност има грешки.
  • 22 кремълският режим

    4 23 Отговор
    е нацистки.
  • 23 Правоверен Евроатлантик

    26 2 Отговор
    Кажат ли ти дойче зеле "добър ден" гледай слънцето къде е. Ако мишена на Русия бяха цивилни обекти, то Киев и Лвов отдавна щеше да ги има само на картички. А е факт, че извън линията на пряк сблъсък цивилните почти нищо не виждат от войната. И това не е заради Киев, а заради руснаците. Те продължават да третират украинците като братски народ.
    Бандерската хунта е тази, която хвърля насила мобилизирани направо от улицата в месомелачките, където гинат без никаква полза и оцеляват тия, дето успяват да се предадат и да попаднат в руски плен. Война до последния украинец - това е саможертва, която НАТ-Овците могат да приемат...
  • 24 Сатана Z

    22 2 Отговор
    Когато гражданските цели са превърнати в обекти с военно предназначение ,то това е направено умишлено от Окро-нацистите.
  • 25 Артилерист

    28 2 Отговор

    До коментар #12 от "Артилерист":

    Допълнение.
    Показаното дете на снимката плаче, значи има сили да го прави. По информация на УНИЦЕФ малките деца и бебета на палестинците били толкова изнемощели и изтощени, че вече дори не можели да плачат. ООН се престраши да обяви, че в Газа се извършва геноцид, но никой не може да спре израелците, защото американците ги пазят...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Хахахаха

    4 15 Отговор

    До коментар #5 от "толкова си могат воздушно-комичните сили":

    То пада и по самата русия бе, не винаги улучват Украйна
  • 28 20 години

    22 1 Отговор
    Говорителя на НАТО, Джейми Шей, от 25 май 1999 г. - отговор на въпроса защо силите на Алианса масово лишават Югославия от електричество и водоснабдяване

    "За съжаление системите за командване и контрол също зависят от електричеството. Ако Милошевич наистина иска гражданите му да имат вода и електричество, всичко, което трябва да направи, е да приеме условията на НАТО, и ние ще спрем тази кампания. Докато той не направи това, ние ще продължим да атакуваме цели, които снабдяват неговата армия с електричество. Ако това има последствия за населението, това са негови (на Милошевич) проблеми"

    Коментиран от #32

  • 29 Хи их хи

    12 1 Отговор
    Малко ТЕЦ-ове, едно газохранилище и складове с боеприпаси! Нищо особено, опипва се почвата, че ако почне нещо голямо само фенерчета да проблясват от украинска страна.
  • 30 мдаааа

    14 1 Отговор
    Ами след оня удар какви да са бре .. убавци!!!!
    Колко време ви пазеше като писани яйца белким гътнете все някога тоя наркоман!!!
  • 31 Хохо Бохо

    16 1 Отговор
    Ма къ бе? Хем няма ракети хем 97% граждански цели. Я некоя бабичка, я некой бакшиш. Иначе в Хмелницки някой май пак е пушил, а в Кривой Рог полският женерал сам се самовзриви. В Житомир летището само се гръмна.....Ма само и единствено граждански цели. А до кога нацистите ще се крият зад живи щитове, в населени райони, в болници и детски градини? Нещо в окопите не им се отдава?
  • 32 Колко простичко обяснение ... защо

    16 1 Отговор

    До коментар #28 от "20 години":

    "Говорителя на НАТО, Джейми Шей, от 25 май 1999 г. - отговор на въпроса защо силите на Алианса масово лишават Югославия от електричество и водоснабдяване

    "За съжаление системите за командване и контрол също зависят от електричеството. Ако Милошевич наистина иска гражданите му да имат вода и електричество, всичко, което трябва да направи, е да приеме условията на НАТО, и ние ще спрем тази кампания. Докато той не направи това, ние ще продължим да атакуваме цели, които снабдяват неговата армия с електричество. Ако това има последствия за населението, това са негови (на Милошевич) проблеми" "
  • 33 еврофанатик

    15 1 Отговор
    120% са швабското зеле пак се е объркало нещо.....120% ТОЧКА!!!!
  • 34 Ксаниба

    10 0 Отговор
    проблема на бандеровските терористи в това, че те 99% от гражданските обекти те ползват за престъпните си цели, които автоматично стават за ВКС Русия цели всмисъл мишени!!!
  • 35 Цинично

    13 0 Отговор
    Интересно ударите на янките във войната срещу Ирак, срещу какви цели бяха??

    Коментиран от #41

  • 36 Как е в газа

    10 0 Отговор
    Там колко процента са
  • 37 ЩЩД Веле

    6 0 Отговор
    Жал ми за натюфчетата... Много страдат. Непредизвикано и пълномащабно, някак си.....
  • 38 ЩЩД Веле

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Примати":

    велчо не плаща ли без коментари?
  • 39 Тома

    7 1 Отговор
    Бъркат укронацистите с тяхните удари по Белгород.
  • 40 Мръсна немска пропаганда

    5 1 Отговор
    Киев: 97 на сто от ударите на Русия са срещу граждански цели

    а на израел са 99.99 от ударите са срещу деца и жени .....

    Ама мръсните подли същества не смеят да го направят новина защото господарите ще им се скарат. Жалко за тези същества!
  • 41 Голям праз

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Цинично":

    Моля, без неудобни въпроси!
  • 42 Птл

    0 1 Отговор
    Пощла найух Биляна!

    Коментиран от #44

  • 43 кална вена

    2 0 Отговор
    тва да не са хохлитей бе зелета....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 МИТ

    1 1 Отговор
    Леле, 97% удрят по цивилни и само с 3% удари по военни цели Русия побеждава на фронта
  • 46 Мдааа

    4 1 Отговор
    Вече, само като прочета заглавието ми става ясно, че 97% от ударите са по бандеровски цели и около 3% не са намерили най-хубавия укронацист - мъртвия.
  • 47 ТАЗИ СТАТИЯ Е ОТКРОВЕНА ЛЪЖА

    4 0 Отговор
    ВСИЧКИ ЦИВИЛНИ ЖЕРТВИ СА ЗАЩОТО РАКЕТИ БИВАТ СВАЛЯНИ НАД ГРАДОВЕТЕ ОТ УКРИТЕ , САМО ДЕНКОВ БОЙКО КИРО И ГАВРАЕЛА ПЛАЩАТ ЗА ПОДОБНИ СТАТИИ !
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Извода

    0 0 Отговор
    Усраинските нацисти да спрат да се крият в граждански обекти като се прикриват с тях.
Новини по държави: