Last news in Fakti

2 Април, 2024 17:38 2 343 62

Израелски анализатор: Конфликтът между Иран и Израел вече не е скрит

  • израел-
  • иран-
  • конфликт-
  • дамаск-
  • посолство

Израел не признава, че е извършил въздушния удар, но министърът на отбраната Йоав Галант намекна за това

Израелски анализатор: Конфликтът между Иран и Израел вече не е скрит - 1
Националният флаг на Иран по време на антиизраелска демонстрация на Палестинския площад в Техеран, Иран, 01 април 2024 г./Снимка: БГНЕС

Въздушните удари по иранското посолство в Дамаск, извършени вчера и приписвани на Израел, са "значителна ескалация" на напрежението, обясни анализатор преди заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на атаката, предаде израелската новинарска агенция ТПС и БТА.

При нападението са били убити генерал Мохамед Реза Захеди от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция (КГИР), неговият заместник Мохамед Хадж Рахими и петима други офицери от КГИР. Професор Еял Цисер, заместник-ректор на Телавивския университет и ръководител на катедрата по съвременна история на Близкия изток, заяви пред ТПС, че Захеди е най-високопоставената фигура от КГИР, убита след Касем Солеймани, който загина през 2020 г. при въздушен удар от страна на САЩ.

"Захеди е отговорен за установяването на иранското присъствие в Сирия и Ливан през последните две десетилетия, така че това е много важно. Изглежда, че Израел отново взима под прицел ирански представители, а не само доставката на оръжия", заяви Цисер пред ТПС.

Захеди е бил командир в бригадите "Ал Кудс"- специални сили към КГИР, отговорни за извършването на неконвенционални военни действия и разузнавателни дейности в чужбина. КГИР ръководи и отношенията на Иран с неговите прокси милиции в чужбина, като "Хамас", "Хизбула", йеменските хуси и иракските шиитски въоръжени групировки.

Израел не признава, че е извършил въздушния удар, но министърът на отбраната Йоав Галант намекна за това пред Комисията по външни работи и отбрана на Кнесета. "Намираме се във война на няколко фронта, в нападение и отбрана. Виждаме доказателства за това всеки ден, включително и през последните дни", заяви Галант пред депутатите.

Израел също така работи, "за да покаже ясно на всички, които действат срещу нас, в целия Близък изток, че цената за действия срещу Израел ще бъде висока", добави Галант. "Достатъчно е това, че всички знаят, че Израел го е направил. Но ако настояваш прекалено много другата страна да си признае, това принуждава тя да предприеме действия", обясни Цисер по отношение на отказа на Израел да признае за ударите в Сирия и Ливан.

Съветът за сигурност на ООН трябва да се събере днес, за да обсъди въздушния удар по искане на Русия. Но Цисер заяви, че не очаква да се постигне много на срещата.

"Това е по-скоро показна проява", каза Цисер. "Израел не е поел никаква отговорност, така че никой не може да обвинява Израел. Но те ще го споменат. Могат да осъдят случилото се, но нищо повече от това. Русия, от една страна, ще осъди Израел, но от друга страна не я интересува, че сме нанесли удари по иранците", добавя той.

Той също така подчерта, че въздушният удар не е свързан с нападението вчера с дрон срещу израелска военноморска база в Ейлат. Група от въоръжени фракции, съюзени с Иран, наричаща се "Ислямска съпротива в Ирак", пое отговорността за нападението, при което беше повредена една сграда. Според Цисер ударите по Дамаск са били възможност, която се е появила сама по себе си, и "така или иначе са щели да се случат".

Въпреки че Техеран се закани да отмъсти за въздушния удар, Цисер заяви, че възможностите на Иран да отвърне на удара са ограничени. "Преди време те се опитваха да ударят израелски кораби в Индийския океан и други подобни действия. Но те не могат да направят нищо повече. Те не разполагат с оперативните или разузнавателните възможности, с които разполага Израел", каза Цисер.

"Така че единственото, което могат да направят, е да изстрелват ракети, снаряди и безпилотни самолети по израелски цели", допълни той.

Доскоро конфликтът между Израел и Иран беше описван като "война в сянка", но след 7 октомври това се промени. След като "Хизбула" започна ежедневно да изстрелва ракети, а хусите и иракските шиитски въоръжени групировки се насочиха към Ейлат, "конфликтът вече не е скрит, не е в сянка".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бен Ходжа

    36 5 Отговор
    Иран да думне реципрочно някое израелско консулство и готово.
  • 2 ТаУмВзе

    22 1 Отговор
    Моше Явно забравя, със кое Крадено Нацистко ЗЛАТО си Купува израел де! Персите са им виновни а. Що не е Виновен Путин бре? ХАХХАХАХАх
  • 3 Сириец

    3 23 Отговор
    Требе изгони руски окупатор от Сириа щото много сириец доде у Бугариа

    Коментиран от #31

  • 4 Путинофил

    5 16 Отговор
    путин активира циганите в Газа за да няма кинти за Украйна!
  • 5 Госあ

    31 4 Отговор
    Иран не трябва да реагират първосигнално, а да изчакат подходящия момент колкото е необходимо. Цивилизована страна са, не са нито клан от скитници, нито от вчера !
  • 6 1979г., два израелски изтребителя

    11 17 Отговор
    се вдигат и атомният център на Иран вече го нямаше.
    Вероятно ще има повторение.

    Коментиран от #13

  • 7 Бай той Толстой

    32 2 Отговор
    Иран са 100 милиона и игри територия.Израел е 10 милиона и едва плюнка територия.Щебги затрупат с камъни и храчки! Скоро!
  • 8 Мара Захариева от Мацква

    5 23 Отговор
    Ама как е възможно това, Израел да бомбардира в Сирия? Само раша има право да бомбардира!

    Коментиран от #18

  • 9 Бг тъпунгер

    5 8 Отговор
    Айнщайн беше изчислил, че за унищожението на планетата са нужни 111 атомни бомби!
    Е, Израел се презастрахова и направи 160!

    Коментиран от #15, #40

  • 10 Руслямските чаршафи

    5 16 Отговор
    Ще ядат предах, за пореден път
  • 11 Айди стига локуми

    7 21 Отговор
    Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.
  • 12 палестинците са терористи

    6 21 Отговор
    за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение.Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора По същество палестинците са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение.Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора
  • 13 Госあ

    16 7 Отговор

    До коментар #6 от "1979г., два израелски изтребителя":

    Ядреното оръжие на чифудите е подарък от американците. Противно на писанията по вестниците и преданията у тора, чифудите са доста глуповати скитници. Това може да се види по рейтинга на държавите по IQ на населението, (препоръчвам на много от пишещите тук да погледнат, преди да пишат за “жълтурите” ), по класациите на университетите им, по публикациите им в научни списания и по производството на високи технологии у кибуца. Първо французите се захващат да им правят ядрено оръжие, но далновидно спират, чифудите дори не могат да го довършат, а викат специалисти от сащ (най вероятно германци) , които им правят ядрената програма.

    Коментиран от #17, #25

  • 14 Апел до Антъни Блинкън

    5 20 Отговор
    Господин Блинкън, Вие сте Държавен секретар на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Освен това, палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. На всичкото отгоре, палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра па

    Коментиран от #32

  • 15 Рушистите пък млечния оът

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бг тъпунгер":

    Искаха да унищожат с 35те хиляди ядрени оружия от сесесерето
  • 16 Историк

    7 11 Отговор
    Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина.
  • 17 Още един издухан русофил

    7 7 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    А Айнщайн французин ли е? Той измисля теорията на атомната бомба! Руснаците откраднаха атомната бомба? Русофилията води до тежки умствени поражения.

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 18 Атина Палада

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "Мара Захариева от Мацква":

    Раша когато бомби тя бомби до сантиметър.. Сиреч, ако иска да ти избомби десния крак, то ще е точно десният, а левият ще е непокътнат. Докато останалите не го могат това, карат урла-бурла...
  • 19 Госあ

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Още един издухан русофил":

    Ха ! Колко добре ме насочи към Поанкаре ! айнщайн е най обикновен плагиат с три поправки на негови съчинения (не преписани) досега - растящата вселена, черните дупки и неопределеността. Досега два пъти хващаха неутрино по-бързо от фотона, но били технически грешки. Надявам се, третия път да не е. Коварството не гений, а пропуск на системата
  • 20 Факт

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Още един издухан русофил":

    А бе рой Айнщайн твърдеше че и Гравитон няма предсказан от Французина Поанкаре ама накрая се доказа че Гравитон има за което беше дадена и нобелова награда 2017-та по Физика.
  • 21 Госあ

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Още един издухан русофил":

    У вестниците дори сме чели, че айнщайн изобретил атомната бомба, но всъщност участието му се свежда до двете писма до американския президент с настояване да бомбардират цивилното население на Япония с ядрено оръжие ! Това вече е проверим факт !
  • 22 Отдавна

    1 1 Отговор
    Не е скрит. Ясно е, че Хамас, хуси и Хизбула са протежета на Иран, въоръжени от Иран и изпълняват каквото Иран им нареди.

    Коментиран от #23

  • 23 Шайката

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "Отдавна":

    На нетаняху скоро народа му ще го линчува затова се опитва да разпали конфликта за да оцелее

    Коментиран от #33

  • 24 НАБЛЮДАТЕЛ

    2 0 Отговор
    Нещата отиват към радиоционна обстановка.
  • 25 111

    2 6 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    Смешник, от яд пред силата на евреите вече почна да си измисляш алтернативна реалност. Израел е отделен въпрос, но евреите и по специално ашкеназите които са по голямата част от въпросния етнос са с най-високо IQ от всички известни етноси и като резултат - около 210 нобелови награди, почти двадесет филдсови и още много други за които всеки друг народ може само да си мечтае. А това че не можели да си довършат ядреното оръжие и викали специалисти от САЩ ... може, ама специалистите пак евреи - германци само в болното ти съзнание, което не иска да приеме факта че те ( германците ) са "слаба ракия" в сравнение с научния гений на евреите. Все пак добре знаеш че евреи създават първото атомно оръжие - Лео Сцилард, Робърт Опенхаймер, Едуард Телер - къде германците имат учени от толкова висок ранг. Както и да е, ти тези неща ги знаеш, ама се правиш на улав. Нищо, друго не ти остава освен да полаеш по форумите докато еврейския керван си върви.

    Коментиран от #28, #35

  • 26 Алооуу

    4 1 Отговор
    Тъпите презрение талмудски скотове къде са шумерите, Персия и къде сте вие, бе недраги... Холокост ли, ще си мечтаете за холокост.

    Коментиран от #27, #30

  • 27 111

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Алооуу":

    "Каза" ли нещо или ти така си драскаш налудничаво ?

    Коментиран от #36

  • 28 Чичо Дончо каза

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "111":

    Могат да изчезнат за една нощ и без оръжия за масово поражение.
  • 29 ФАКТ

    7 1 Отговор
    А БЕ СКАП=НИ ИЗРАЕЛСКИ ЕВРЕИ...АКО ЗАД ГЪРБА ВИ НЕ СТОИ САЩ И ТЕХНИТЕ ОРЪЖИЯ...ИРАН ОТДАВНА ДА ВИ Е ЗАЛИЧИЛА КАТО ДЪРЖАВА...,,РАДВАЙТЕ СЕ ЧЕ ТЪП=ТЕ АМЕРИКАНЦИ ПЛАШАТ ИРАН..ЗАЩОТО АКО ГИ НЯМАШЕ ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ..ИЗРАЕЛ ТОЧНО ЗА 1 МЕСЕЦ ЩЕ БЪДЕ ЗАТРИТА ОТ ЗЕМЯТА...МНОГО НАГЛИ ВЗЕХТЕ ДА СТАВАТЕ НЕ ЧЕ ВСЕКИ ДЕН ИЗБИРАТЕ НЕВИННИ ДЕЦА И ЖЕНИ..ЧЕ СЕГА ИСКАТЕ И ИРАН ДА ЗАМЕСИТЕ В КОНФЛИКТА..ЗА ДА МОЖЕ САЩ ДА ВИ ЗАЩИТИ..МАЙ НАИСТИНА РУСИЯ И КИТАЙ ТРЯБВА ДА ВИ ПРАТЯТ ПО ЯДРЕНА РАКЕТА И ДА ВИ ЗАТРИЯТ ВСИЧКАТА ЕВРЕЙСКА СГАН...ВИЕ НЕ СЕ ТЪРПИТЕ БЕ...ПРАВИТЕ СИ КАКВОТО СИ ИСКАТЕ КЪДЕТО СИ ИСКАТЕ САМО ЗАЩОТО ЗАД ВАС СТОИ САЩ.....

    Коментиран от #34

  • 30 Бен Гурион

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Алооуу":

    Евреите и по специално ашкеназите които са по голямата част от въпросния етнос са с най-високо IQ от всички известни етноси и като резултат - около 210 нобелови награди, почти двадесет филдсови и още много други за които всеки друг народ може само да си мечтае. А това че не можели да си довършат ядреното оръжие и викали специалисти от САЩ ... може, ама специалистите пак евреи - германци само в болното ви съзнание, което не иска да приеме факта че те ( германците ) са "слаба ракия" в сравнение с научния гений на евреите. Все пак добре е да знаете, че евреи създават първото атомно оръжие - Лео Сцилард, Робърт Опенхаймер, Едуард Телер - къде германците имат учени от толкова висок ранг. А, за палестинците къде всички ревете факт, е че са увиснали на помощите на цивилизованият свят и освен да раждат по 7,8 нещастни палестинчета, нищо полезно от тях за света.

    Коментиран от #37, #59

  • 31 Ха ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сириец":

    Ооо, Мено, от кога столипиново стана Сирия бре?
  • 32 Ха ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Апел до Антъни Блинкън":

    Само това ли ти връчи галя? И ти копи пейст на всяка тема. Завалията, за хляб насущний, какво ли не правят някои?!
  • 33 Историк

    2 4 Отговор

    До коментар #23 от "Шайката":

    Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина.

    Коментиран от #58

  • 34 Хммм

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "ФАКТ":

    За да има мир в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.

    Коментиран от #46

  • 35 Ъ?!!!

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "111":

    Ти да не си хазарин? Ясно, такъв си, яко се засягаш когато нормалните хора не вярват на лъжите ви. Паразитите на човечеството.

    Коментиран от #39

  • 36 Ха ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "111":

    Дааа, за моше, това което не му отърва е налудничаво.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Дааааааам

    3 0 Отговор
    Едно и също хазарско изчадие троли под различни никове, по темата. Едни и същи дитирамби копи пейства. Отврат.

    Коментиран от #41

  • 39 111

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Ъ?!!!":

    Кви са лъжите ни ? Я разкажи, просвети ни !
  • 40 ФАКТ

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бг тъпунгер":

    ИЗРАЕЛ НЕ Е НАПРАВИЛА И ЕДНА АТОМНА БОМБА...ВСИЧКИТЕ ИМ ОРЪЖИЯ СА ПОДАРЪК ОТ САЩ...НЕДЕЙ ДА ПИШЕШ НЕБИВАЛИЦИ...МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ ЧЕ ИЗРАЕЛ Е ЕВРЕЙСКА ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА ДЪРЖАВА СЪЗДАДЕНА ОТ САЩ И АНГЛИЯ....ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ ПЛАСИРАТ ТАМ ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ТЕХНИТЕ ОРЪЖИЯ...ИЗРАЕЛ РЕАЛНО КАТО НАСЕЛЕНИЕ Е КОЛКОТО БЪЛГАРИЯ..МИСЛИШ ЛИ ЧЕ ИМА КАПАЦИТЕТА ДА СЪЗДАДЕ КАКВОТО И ДА БИЛО..АКО НЯКОЙ НЕ ИМ ГО Е ПОДАРИЛ...НЯМА ПО ДОЛНО И ПО ЗЛОБНО ПЛЕМЕ ОТ ЕВРЕИТЕ..И ТИ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЕШ ТОВА..ВСЯКА ВОЙНА ВСЯКО ЛОШО НЕЩО Е ПО ТЯХНА ВИНА...ВЪВ ВСЯКО НЕЩО ПО СВЕТЪТ СА ЗАМЕСЕНИ ТЕ..ЕВРЕИТЕ..ТЕ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ БЕЗ ВОЙНА..ТЯ ГИ ХРАНИ...А ИЗРАЕЛ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕМАХНАТА ОТ АЗИЯ..И ДА СИ Я ВЗЕМАТ В АМЕРИКА..

    Коментиран от #42, #47

  • 41 111

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Дааааааам":

    Те щото другите не го правят, включително и ти, нали ? Иначе аз си пиша само с един ник - "111", Бен Гурион не съм аз, той просто е ползвал коментара ми.

    Коментиран от #43, #45

  • 42 Палестинците да мигрират

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "ФАКТ":

    в Турция, откъдето са дошли на времето в Палестина и в останалите арабски държави, Египет, Катар, Бахрейн, ОАЕ, Саудитска Арабия и т.н. Нямат работа по вече в ГАЗА и останалите градове на Палестина. До тук бяха. Те са терористи. ЗАПОМНИ: - Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.

    Коментиран от #48

  • 43 Не се оправдавай

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "111":

    МНаяно си с това ,че палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.

    Коментиран от #44, #53

  • 44 Поправка

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "Не се оправдавай":

    Наясно си с това
  • 45 ЗАПОМНИ!

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "111":

    палестинците са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение.Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора По същество палестинците са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение.Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора

    Коментиран от #56

  • 46 ФАКТ

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Хммм":

    ВСИЧКИ МИГРАНТИ ОТ СИРИЯ АФГАНИСТАН И КЪДЕТО И ДА БИЛО..Е ЗАЩОТО ТВОЯТА САЩ ИМ СЪСИПА ДЪРЖАВИТЕ...ТЕ НЕ СА ТРЪГНАЛИ ДА МИГРИРАТ ОТ КЕФ...И ДА СЕ ДАВЯТ ПО МОРЕТА..ЗА ДА ИДАТ В ЗЛАТНАТА ЕВРОПА РАЗБИРАШ ЛИ..И САМО ЗА ИНФОРМАЦИЯ СИРИЯ БЕШЕ 10 ПЪТИ ПО ХУБАВА ДЪРЖАВА ТОТ БЪЛГАРИЯ...ДО КАТО СКАПАНИТЕ АМЕРИАКАНЦИ НЕ СИ ИЗМИЛИХА НЯКАКВА СИ ГРУПИРОВКА И Я СЪСИПАХА И СЕГА ХОРАТА ИЗОСТАВИХА ДОМОВЕ ДЕЦА РОДИТЕЛИ ЗАЩОТО ВСИЧКО Е РАЗРУШЕНО..ОТ ТВОИТЕ ЕВРЕИ...АКО НЕ БЯХА ЗЛОДЕЯНИЯТА НА САЩ В ТЕЗИ СТРАНИ СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМА ХИЛЯДИ БЕЖАНЦИ...ПРЕДИ ДА ПОЧНАТ САЩ ДА УНИЩОЖАВАТ СИРИЯ И АФГАНИСТАН..ДА СИ СПОМНЯШ НЕЩО ЗА БЕЖАНЦИ..НЕ НЕ СИ ЧУЛ...НАЛИ..ТАКА ЧЕ КОЛКОТО И НА СЛЯШ ДА СЕ ПРАВИШ НМНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ ЧЕ ВСИЧКО Е ПО ПРИЧИНА НА ЕВРЕИТЕ..ОСВЕН ТОВА..ИЗРАЕЛ НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАКА ДЪРЖАВА..ПОВТАРЯМ НЯМА ТАКОВА НЕЩО...НЕ ПАЛЕСТИНЦИТЕ..А ИЗРАЕЛЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМЕСТЯТ В АМЕРИКА...И ДА СИ ЖИВЕЯТ ТАМ...ЗАЩО ПАЛЕСТИНЦИТЕ ТРЯБА ДА НАПУСКАТ ДОМОВЕТЕ СИ..ОТ КАКЪВ ЗОР..НА КОЙ СА НАВРЕДИЛИ..КАТО ИДВАТ БЕЖАНЦИ СЕГА ОТ СИРИЯ..ДА НЕ БИ НЯКОЙ ДА ТЕ ГОНИ ОТ ТВОЯ ДОМ ЗА ДА НАСТАНЯТ ТЯХ....АМИ НЕ НИКОЙ НЕ ТЕ Е ГОНИЛ НАЛИ..НАСТАНЯВАТ ГИ ПО РАЗНИ ЛАГЕРИ..А ТИ ИСКАШ ИЗРАЕЛЦИТЕ ДА СИ СЕ НАНЕСАТ СПОКОЙНО В ЧУЖДИ КЪЩИ..ЩОТО РАЗБИРАШ ЛИ ТИ ТАКА ИСКАШ..А ДАЛИ ЩЕ СИ СЪГЛАСЕН СИРИЙЦИТЕ ДА ПОЧНАТ ДА ГИ НАСТАНЯВАТ В ТВОЯ ДОМ А ТЕБ ДА ТЕ ИЗГОНЯТ...ТАКА СЪГЛАСЕН ЛИ СИ?....?????? МАЙ НЯМА ДА СИ МНОГО СЪГНЛАСЕН..МХМ...ЕВРЕИТЕ ДА СИ ЗАМИНАВАТ НЯКЪДЕ ТАМ..КОЛКОТО ПО МАЛКО ЕВРЕИ ТОЛКОВА ПО МАЛКО ПРОБЛЕМИ И ВОЙНИ

    Коментиран от #50, #51, #52, #54

  • 47 111

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "ФАКТ":

    Ха-ха-ха-ха, подарък от САЩ били, нямали капацитет, ама иначе били замесени във всичко и за да създадеш ядрена бомба трябва да си с население поне 148 милиона човека ( физичен закон на ...ъъъ ... не се сещам сега ), накратко - гола вода си.
  • 48 ФАКТ

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Палестинците да мигрират":

    ДЕЦА НА 2 ГОДИНКИ И ХОРА КОИТО СА УТРПЕНИ ОТ ВСЯКЪДЕ СА ТЕРОРИСТИ..ТАКА ЛИ...ЗНАЧИ ТЪ-ИТЕ ЕВРЕИ КОИТО ИЗБИВАТ ХИЛЯДИ ДЕЦА ВСЕКИ ДЕН СА ..ДОБРИ...А ТОВА ЧЕ НЯКОИ ВЗРИВИ 10 ЕВРЕИ..ТВ СА ТЕРОРИСТИ..МХМ...ТИ ЯВНО СИ ЕВРЕИН..ИНАЧЕ НЯМА КАК ДА ЗАЩИТАВАШ ТОВА ЗЛОКОБНО ПЛЕМЕ..ДОРИ И ИСУС ГО Е КАЗАЛ ..ЧЕ НЯМА ПО ГОЛЯМО ЗЛО ОТ ЕВРЕИТЕ...СЛЕДОВАТЕЛНО ПО ПЪТЯ НА ЛОГИКАТА..ЩОМ ИСУС ГИ Е НАРЕКАЛ БОКЛУ=ЦИ...ЗНАЧИ ТИ НЕ СИ ХРИСТИЯНИН...ОЧЕВИДНО НЕ СИ И ИСЛЯМИСТ..ОСТАВА САМО ЕДНО..ЕВРЕИН...И СЕГА ТИ СЕ ИСКА ДА СЕ СЛУЧИ НЕЩО КОЕТО ТИ СЕ ИСКА НА ТЕБ..ВИЕ ДА СЕ НАТРЕСЕТЕ В ДЪРЖАВА КОЯТО Е ТАМ ОТ ПРЕДИ 1000 ГОДИНИ...Е НАИСТИНА СТЕ ПРОКЛЕТО ПЛЕМЕ...НО СПОКОЙНО ПУТИН ЩЕ ВИ ОПРАВИ ВСИЧКИ..ХИТЛЕР МОЖЕ ДА НЕ Е УСПЯЛ,,...НО ПУТИН ЩЕ ВИ ИЗТРИЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА..НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИТО ЕДИН ЕВРЕИН НА ТАЗИ ПЛАНЕТА..САМО ТОГАВА ЩЕ ИМА МИР...

    Коментиран от #49

  • 49 111

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "ФАКТ":

    Ха-ха, ти изпадна в умопомрачение - щом се надяваш на Путин ... ясно, време ти е за успокоителна инжекция.
  • 50 Исляминизацията на Европа

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "ФАКТ":

    набира ход подкрепена от ходжите и емирите на богатите арабски държави. Съвсем очевадно е, че нелегалната имиграция в Европа не дава признаци на забавяне, като данните през първите два месеца на 2024 г. показват 31 200 незаконни преминавания на границите, което е същото ниво като почти рекордните числа от миналата година, съобщи граничната агенция на ЕС „Фронтекс“ Особено висок ръст от 541 процента има в броя на имигрантите по западноафриканския маршрут към Европа през последните два месеца. „Западноафриканският маршрут остава най-натовареният миграционен маршрут в ЕС, като пристигащите през януари и февруари 2024г., достигат близо 12 100. Това е най-големият брой мигранти, регистрирани за тези два месеца, откакто „Фронтекс“ започна да събира данни през 2011 г.“, обяви европейската агенция.
  • 51 Исляминизацията на Европа

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "ФАКТ":

    През последните месеци престъпни групи, базирани в Мавритания, които се фокусират върху трафика на хора, изпращат мигранти от Субсахара, преминаващи транзитно през страната до Канарските острови, които принадлежат на Испания, но се намират край бреговете на Африка. Контрабандистите тъпчат тези хора в лодки, което представлява сериозна заплаха за живота им, но осигурява по-високи маржове на печалба за бандите. Други маршрути също отбелязват големи скокове, включително източносредиземноморския маршрут, който бележи ръст от 117 процента. Маршрутът на сирийски и афганистански мигранти през Турция, България, Западна Европа също е в динамика. На този фон палестинците спокойно могат да мигрират в богатите арабски държави, Египет, Йордания и в Анадола-Турция. Само ,че това не се вписва в политиката на ходжите и емирата на Катар, Иран, ОАЕ, Саудитска Арабия,Бахрейн, Египет и т.н. Странно защо Дипломацята на ЕС не реагира над надвисналата опасност по очевадното превръщане на християнският континент Европа в ислямски.
  • 52 Ужас от ислямски мигранти

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "ФАКТ":

    арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме. Това е. Денков и Габриел спомогнаха за да стигнат до тук нещата.
  • 53 111

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Не се оправдавай":

    Пич, добре ли си ? Просто написах това което е - че не съм "Бен Гурион".
  • 54 Господа комисари от ЕС

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "ФАКТ":

    Крайно време е, ислямът да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямoфашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб. Ако иска християнска Европа да спре постепеннната исляминизация на континента, като начало трябва да направи това.
  • 55 Българка

    1 2 Отговор
    Светът видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?
  • 56 888

    1 3 Отговор

    До коментар #45 от "ЗАПОМНИ!":

    А ти бе капууут питаш ли се от къф зор са станали терористи, при всички случаи не за кеф ? Късогледството е дефект, двойните стандарти са типични за психопатите.

    Коментиран от #57

  • 57 Щом са терористи

    2 0 Отговор

    До коментар #56 от "888":

    ще бъдат унищожени. точка
  • 58 Съгласен

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Историк":

    няма държава Палестина . Но има съгласие да се създаде . Подписано от Буш и Израел .
    Имало е територия Палестина протекторат на Англия . Според архивите на Отоманската империя
    в нея е имало едва 14 еврейски общини . Какво общо има между държава и геноцид .
    В Судан имаше геноцид цитиран от Колин Пауър . Защо в Израел да няма ако няма Палестина ?
    Самите граждани на Израел протестират срещу войната геноцид
  • 59 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Бен Гурион":

    “ ашкеназите които са по голямата част от въпросния етнос са с най-високо IQ от всички известни етноси и като резултат” ахахахаха с де е този ранг на кланове ве ? Ето това сте чифудите, лакърдии, митове и легенди. Паразити. опенхаймер хахахаха

    Коментиран от #62

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Алоо, факти, защо допускате

    1 3 Отговор
    Говори на омразата от един явно потомък на Юда. Как може евреите да говорят и правят каквото си искат, а когато го правиме ние християните или мюсюлманите било антисаметизма?????!
  • 62 111

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Лакардиите са от теб, от евреите - ядрено оръжие. А Опенхаймер е смешен - интересно, на няколко стотин хиляди японци в Хирошима и Нагасаки дали им е било смешно.