Last news in Fakti

2 Април, 2024 23:10 1 615 21

САЩ заявиха, че не са имали предварителна информация за удара срещу иранското консулство в Дамаск

  • сащ-
  • предварителна информация-
  • въздушен удар-
  • дамаск-
  • сирия-
  • консулство-
  • иран

Иран съобщи днес, че ще отмъсти на Израел за удара, поразил консулството в сирийската столица

САЩ заявиха, че не са имали предварителна информация за удара срещу иранското консулство в Дамаск - 1
Иранци горят знамена на Израел и САЩ по време на антиизраелска демонстрация на Палестинския площад в Техеран, Иран, 01 април 2024 г. /Снимка: БГНЕС

САЩ нямат предварителна информация за въздушния удар срещу иранското консулство в Дамаск, заявиха американски представители, съобщиха Ройтерс и БТА.

Според Иран ударът е извършен от Израел, като при него са загинали двама генерали и петима съветници по военни въпроси, членове на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската революция, както вече ФАКТИ съобщи.

Неназован американски представител заяви, че малко преди вчерашната атака Израел е съобщил на САЩ, че ще предприеме действия в Сирия, но не е казал каква е целта им. Вторият американски служител заяви снощи, че Израел "не ни е уведомил предварително". И двамата представители пожелаха анонимност.

Иран съобщи днес, че ще отмъсти на Израел за удара, поразил консулството в сирийската столица. Израел не пое отговорност за нападението, което уби седем членове на иранските Гвардейци на Революцията, елитна паравоенна и шпионска организация.

САЩ нямат нищо общо с удара по консулството на Иран в Дамаск, заяви пък Джон Кърби, говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, предаде Франс прес. "Не сме били замесени по никакъв начин в това", допълни Кърби.

Ударът породи опасения от ескалация на конфликта в Близкия изток, отбелязва Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сапунисани в банята

    53 4 Отговор
    САЩ онзи ден знаеха всичко за терористите в "Крокус", а днес ни чул ни видял. Това може да значи две неща, първото е, че са лицемери, а второто, че едното те са го организирали, а за другото не е в техен интерес, да се окажат замесени.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОТарАК

    8 42 Отговор
    цялата каша с мюсюлманите всъщност тръгна от СССР с инвазията в Авган-тогава и щатите и Китай даваха оръжия на талибаните../после тия талибани , научени на пари се превърнаха в нещо друго!!!! а и да не забравя-Китай не признава Крим за руски...

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Хахаха

    19 4 Отговор
    Израел контролират САЩ !!!!!!!!!??!!! ЕСТЕСТВЕНО МЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ГИ ИНФОРМИРАТ ЗА ПЛАНОВЕТЕ СИ
  • 5 РЕАЛИСТ

    24 4 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Не знам , кво признава Китай, но заявиха, след присъединяването на Крим, че и те ако имат ракети, като руските Булава , Воевода и ПВО Триумф, ще си вземат Тайван, без да им мигне окото
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КОТарАК

    3 24 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    уверявам те , че пиша без пари! ако си много подозрителен-винаги съм ви давал среща Варна ,Катедралата!! ще пием кафе/ както и да е , тва че мразя лилипутю , дето изплзва сила там където не е нужно , и изби вече милион ,не ме прави фанат на щатите

    Коментиран от #16

  • 8 ........

    26 2 Отговор
    Просто НетаНаЯху се чуди как да вкара Иран във войната,за да се разрастне и да не свършва.Иначе ще спрат помощите от сащисаните,а той под масата взима много.Толкова много е взел,че чак херния е получил от тежестта им.
  • 9 За размисъл

    29 3 Отговор
    Светът мълчи - никой, освен Китай и Русия, не осъди удара срещу посолството на Иран. ЕС само призова за сдържаност ... ама кой да се сдържа ...
    Ако беше ударено европейско посолство дсли щеше само с призив да се размине ?
    Политиката на САЩ в БИ бе с цел - сриването на района за да се напълни Европа с всякакви ""бежанци"", всъщност икономически мигранти.

    Хайде сега Котьо, да ни обеснява колко са добрички американците.
  • 10 Иван

    1 3 Отговор
    Ислямска Държава пое отговорност.
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 1 Отговор
    "Ако Русия удари с ракети американското посолство в Прага примерно, какво ли ще стане в света? Какво ще стане, ако удари френското посолство в Берлин примерно? Ако можете да си представите такова нещо, може би ще разберете размерите на умопомрачителната наглост на Израел, които удариха иранското посолство в Дамаск вчера. Русия никога не е вършила такова нещо, а Израел го извърши! "❗❗❗
    / не познавам автора/
  • 12 Артилерист

    32 1 Отговор
    Човек трябва да е ненормален или нацизиран и заслепен от русофобска злоба за да се прави, че не вижда навсякъде и във всичко двойните стандарти на американците. В пълно съзвучие с тях са и подчинените им западняци. Как е възможно непрекъснато да се тръби за "агресията" на Русия, влязла да спаси населението на Донбас от бандеровския нацистки геноцид, а да на се забелязва какво става в Газа? Та там се убиват хора поголовно. 13 000 ДЕЦА са убити от израелските варвари и американците и западняците мазно предъвкват, че Израел е в правото си да се "защитава". Само за миг си представете какво ще се случи на Сърбия, ако сръбската армия навлезе и започне масово изтребление на албанците в Косово, заради терора спрямо сръбското малцинство там. Просто цялата американонатовска армада няма да остави ненабомбено място в Сърбия. Даже за това не е нужно сръбската армия да влиза. Достатъчно е един сръбски снаряд да удари ам. посолство в Прищина и със Сърбия е приключено. Но за израелците няма натовско въздействие нито за убийствата в Газа, нито за удари по посолство на държава и то в трета страна...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 1 Отговор
    САЩкооо, защо така ❓
    "Стотици танкове пътуват за Украйна отвъд Океана през България. Поредната фотоновина на BNEWS пак е от населено място – гара Кубрат в Североизточна България."
  • 15 Хммм

    14 0 Отговор
    Не са имали информация за нападението над иранското посолство, но са имали информация за атентата в Москва. Странна работа.
  • 16 Хммм

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "КОТарАК":

    Разбирам. И аз не пиша за пари и това че не харесвам запада не значи че съм русофил. И забележи казвам не харесвам, а не - мразя. Омразата и прекалената любов замъгляват разума и способността за преценка.
  • 17 Госあ

    8 0 Отговор
    сащ виждат какво се случва на другия полюс, Русия прави модерни балистични оръжия, Китай трупа флот и работи по самолет шесто поколение, а самите те навлизат в дългова спирала и бързат да разпалят световна война подпалвайки различни региони на Планетата.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.