Last news in Fakti

3 Април, 2024 07:56 1 611 20

Байдън след израелския удар по хуманитарни работници: Това не е изолиран случай

  • ивицата газа-
  • газа-
  • израел-
  • сащ-
  • байдън-
  • джо байдън-
  • бенямин нетаняху

Израел не е направил достатъчно, за да защити хуманитарните работници, каза американският президент

Байдън след израелския удар по хуманитарни работници: Това не е изолиран случай - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След израелския въздушен удар, при който загинаха няколко чуждестранни хуманитарни работници в ивицата Газа, президентът на САЩ Джо Байдън отправи остър упрек към Израел, предаде ДПА, съобщи БТА.

"Това не е изолиран случай", се казва в изявление на Байдън. "Този конфликт е един от най-тежките в последно време по отношение на това колко хуманитарни работници са били убити", каза Байдън и добави, че това е една от основните причини, поради които разпределението на хуманитарната помощ в ивицата Газа е толкова трудно.

"Израел не е направил достатъчно, за да защити хуманитарните работници, които се опитват да доставят отчаяно необходимата помощ на цивилното население", каза Байдън. "Инциденти като вчерашния просто не трябва да се случват", добави той.

Британски, австралийски, полски, американско-канадски гражданин с двойно гражданство и палестинец от хуманитарната организация "Световна централна кухня" в ивицата Газа бяха убити, когато конвоят им беше ударен от израелски въздушен удар в понеделник вечерта.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че става дума за "трагичен случай на непреднамерен удар от страна на нашите въоръжени сили срещу невинни хора в ивицата Газа".


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    36 0 Отговор
    И какво от това , Геноцида продължава под зоркият поглед на сащ.Пфу...
  • 2 честен ционист

    2 19 Отговор
    Бий НПО-таджиите от "Световна централна кухня" и всичкото талибан с двойно гражданство.
  • 3 Дреме има за палестинците

    4 26 Отговор
    Това са приказки от хиляда и една нощ. Хамас години наред бомбандира Израел . Там се живее с вой на сирени. Сега вече няма да е така. Тези непрекъснати атаки ще престанат, както и самоубийствените атентати, колите бомби. Край на Хамас. Те живеят за да рушат, нямат други интереси.

    Коментиран от #5, #12

  • 4 ЗОРО

    22 1 Отговор
    И двамата са кръвожадни фашистки куч ета!!!
  • 5 Иван

    29 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дреме има за палестинците":

    Палестинските земи са окупирани и те си ги искат обратно ..
  • 6 ТаУмВзе

    19 0 Отговор
    Австриецът бе Прав, само по темата Моше! Те го те.
  • 7 Д. Димитров

    25 0 Отговор
    Айде бе, евреите избиха хиляди жени, деца, старци.... извършват геноцид, не се съобразяват с нищо и никой... не че някой им казва каквото и да било. Парите са в тях, а света за жалост се управлява от пионки, чиито устие се отварят и затварят с пари, света се управлява от зависими, компрометира и марионетки, които не могат да направят и крачка напред преди господарите им, хората с парите, разбирайте евреи ските опщности да им заповяда! ФАЩ се правят на загрижени а в същото време наливат милиарди в оръжия с които се подпомага еврейския тероризъм и геноцид върху цял един народ. Израел извършва безнаказано терористични удари по Ливан, Сирия, Газа и никой нищо не казва.... Светът такъв какъвто е в момента е едно брутално несправедливо място! Медиите мълчат, в устните на платените журналя е само лошата Русия и бедната Украйна..... Колко цивилни са убити в Украйна и колко в Газа, Сирия и Ливан??? Нещата са несравними по брутализъм.... За Израел никога няма да има мир, защото когато убият детето, брата, маиката или сестрата на човек, единствената му мисъл след като знае, че друго възмездие няма Е ТОЙ САМ ДА МЪСТИ! И тези хора са прави, не може някой да убива децата им а те да преглъщам и преглъщам сълзите си.... Душите им искат мъст... И ще има мъст, сега, след година, две или десет.... Децата които остават без майки, бащи, братя и сестри сега, ще търсят сметка след 15-20 години, и сметката ще я плащат децата на убииците които безчинствата сега! СВЕТЪТ Е БРУТАЛНО
  • 8 Механик

    23 0 Отговор
    Защо не чувам соросидните балалйки да хленчат за геноцида, който юдите извършват?
    Я си представете ако Русия бе убила хуманитарни работници, какъв лигав квич щеше да се лее от сутрин до вечер!
  • 9 Артилерист

    21 0 Отговор
    Отново са бутнали лисче в ръцете на главата на световния тероризъм, за да се прави на вакло агне и гълъб на мира. Всяка друга държава, на мястото Израел-терористичната бухалка на американците в Близкия изток-при тези поголовни, жестоки, античовешки убийства на невинни ХОРА в Газа, щеше да бъде срината от бомбене от западна "коалиция на желаещите", начело със САЩ. Това е най-голямата хуманитарна катастрофа, която се случва пред очите ни напоследък и американците най-после не сложиха вето на резолюция на ООН срещу израелците. Не че ционистите ще я изпълнят и някой ще ги накаже, но американските лицемери, усещайки нарастването на възмущението на незападния свят, решиха да се правят на миротворци...
  • 10 Читател

    23 0 Отговор
    "президентът на САЩ Джо Байдън отправи остър упрек към Израел"

    Нещо санкции от страна на краварите, ЕП да излезе с декларация поне, съдът в Хага да осъди военопрестъпника Натаняхо, Дойче Веле да напише една статия против престъпленията на евреите или само със "остър упрек" ще се размине и доставката на оръжия за евреите ще продължи.

    Кучетата си лаят, кервана си върви и геноцида продължава - иначе нямало никакви двойни стандарти и западния свят бил основан на правила. Да живее "праведната" пропаганда.

    Коментиран от #15

  • 11 РЕАЛИСТ

    19 0 Отговор
    Що така пишете, бе " няколко" , сякаш е нещо незначително. Не ви дават да напишете числото 7 ли?

    Коментиран от #13

  • 12 Антитрол

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дреме има за палестинците":

    "Хамас години наред бомбандира Израел"

    Обаче сме получили доларова амнезия че Израел окупира земите на палестинците и Хамас се бори срещу това - дребна подробност която не съответства на пропагандата на господарите ти и я пропускаш. Пропускаш също че Израел години наред провежда геноцид срещу палестинците като ги прогонва от земите в които са живели 3000 години и ги праща да живеят в пустинята. Как ли няма да се извъртите и да казвате на черното бяло само и само да угодите на господарите си.

    Натаняхо не е никакъв военопрестъпник нищо че изби десетки хиляди палестински жени и деца и разруши цели градове а само Путин е такъв защото е "отвлякъл" украинските деца като ги е извел от зоната на бойни действия и ги е пратил при приемни семейства.
  • 13 Читател

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "РЕАЛИСТ":

    Ами те не им дават и да напишат колко са цивилните жертви на евреите и колко от тях са жени и деца и колко болници, училища и колко удари по палаткови лагери на бежанци проведоха еврейчетата. "Праведната" пропаганда повелява да се плюе само по Русия и Путин и да не се гледа какви ги вършат господарите им и ако въпреки това стане известно да се замаже положението че господарите им са отправили "остър упрек" и с това да се размине.
  • 14 Изолатора

    5 0 Отговор
    Само изолация и санкции за гну3ната измислена държава и3сраел. Съд и бесило за голяма част от нечовеците в парламента и армията им.
  • 15 Въпроси и не само

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Читател":

    А спортистите от Израел на олимпиадата в Париж ще участват ли ? МОК какво казва по въпроса ?

    Това, което прави Израел никоя друга държава, освен САЩ не са го правили, а в случая с Сирия даже се опитват да ги надминат.

    Къде са санкциите за Израел ?
    Къде е реално наказание за тях ?

    Всичко останало е празнословие и запазване на очите...

    Коментиран от #20

  • 16 Алеята на АНГЕЛИТЕ

    4 0 Отговор
    Убийци,Всичко се плаща,рано или късно!
  • 17 Реалист

    0 0 Отговор
    Дойде ли Доналд ще има векове световен мир
  • 18 Хи хи хи

    2 0 Отговор
    Нямаше ли пак приземяване с кълбо напред, кълбо назад при слизането по стълбата на еир форс оан
  • 19 веселяк

    1 0 Отговор
    Чичо Сам на малкия Яхова: И повече да не правиш така, чичовото!
  • 20 Коментар до #15:

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Въпроси и не само":

    Пропуснал си, обаче, Русия с това, което прави в Украйна. Защо ли?