Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Април, 2024 16:37 3 256 111

Лавров: Най-разумният мирен договор за Украйна до момента е китайският

  • украйна-
  • русия-
  • мирен договор-
  • китай-
  • сергей лавров

Лавров трябва скоро да се срещне с китайския си колега, а президентът Владимир Путин каза миналия месец, че ще обмисли да отиде в Китай за първото задгранично пътуване от новия си шестгодишен мандат

Лавров: Най-разумният мирен договор за Украйна до момента е китайският - 1
Снимка: БГНЕС

Китай предложи най-разумния мирен план досега за разрешаване на конфликта в Украйна, каза в четвъртък руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс и News.bg.

Преди повече от година Пекин представи документ от 12 точки, който излага общи принципи за прекратяване на войната, но не навлиза в подробности.

Още новини от Украйна

Първоначално, планът получи хладен прием както в Русия, така и в Украйна, докато Съединените щати казаха, че Китай се представя като миротворец, но отразява "фалшивия разказ" на Русия и не успява да осъди нейната инвазия.

"Най-важното за нас е, че китайският документ се основава на анализ на причините за случващото се и необходимостта от премахване на тези първопричини. Той е структуриран по логика от общото към конкретното", държавна агенция РИА цитира думите на Лавров пред репортери.

"Този ​​план беше критикуван, че е неясен... Но това е разумен план, който великата китайска цивилизация предложи за обсъждане."

Лавров трябва скоро да се срещне с китайския си колега, а президентът Владимир Путин каза миналия месец, че ще обмисли да отиде в Китай за първото задгранично пътуване от новия си шестгодишен мандат.

Русия казва, че е готова да започне преговори за Украйна, но те трябва да отразяват това, което тя нарича "новите реалности" на място, където нейните сили контролират малко под една пета от страната, а Москва обяви четири украински региона за свои.

Украинският президент Володимир Зеленски представи своя собствена формула за мир, която призовава за прекратяване на военните действия и пълно изтегляне на Русия от всички окупирани територии.

Възхваляването на плана на Китай дава на Москва начин да сигнализира, че е отворена за разговори за мир, докато атакува инициативата на Зеленски, която Лавров нарече "меню, от което можете да извадите каквото си поискате".

Швейцария заяви, че ще бъде домакин на конференция въз основа на плана на Зеленски, но Русия нарече инициативата абсурдна и каза, че е обречена на провал без участието на Москва.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атина Палада

    45 29 Отговор
    Най-добрият дипломат към момента в света е Лавров... Бербок, Блинкън, Борел и останалите по света са бледа сянка на Лавров.

    Коментиран от #22, #39, #41, #43, #90

  • 2 Госあ

    42 24 Отговор
    Китай работи за справедлив мир, докато френските идиоти три пъти излизат с декларации, че и за миг не били дискутирали с Москва мирни преговори ! Какво да каже човек….

    Коментиран от #48

  • 3 ТаУмВзе

    36 18 Отговор
    Мир не може! Краварчето ще воюва до последното окраинско наци и тва си е.
  • 4 име

    29 17 Отговор
    Цой докато не останат живи нацита, никакъв мир с хунтата в Киев. За 10г. доказа че на тях не може да им се вярва, те са ларионетки на ФАШ и наглосаксите.
  • 5 Българин

    18 14 Отговор
    шайката около Хаяско е избирана с конкурс-само изявени олита......
  • 6 Госあ

    32 13 Отговор
    Китай направи така, че Иран и СА да си стиснат ръцете след десетилетия вражда, а Русия направи така, че Индия и Китай да направят официални визити една друга ! Въпросът е какво прави запада ?!!

    Коментиран от #13

  • 7 Българин

    20 22 Отговор
    коня изцвили-само,че демократичния свят има други планове за Матушка-пълна капитулация на Мордор
  • 8 Българин

    20 23 Отговор
    на този отдавана са му заминали мозъчните клетки

    Коментиран от #24

  • 9 Българин

    20 29 Отговор
    Путин падна в капана и сега империйката ще пропадне
  • 10 Българин

    17 8 Отговор
    Някой има ли инфо кво става с контранаступа..?

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българин

    17 13 Отговор
    Тока и надеждата угаснаха в Украйна!
  • 13 Атина Палада

    22 19 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Запада е в кома:) а когато си в кома не си в състояние да направиш каквото и да било!

    Коментиран от #16, #62

  • 14 Българин

    20 15 Отговор
    Със края на Пролетта ще си отиде и Украйна!

    Коментиран от #52

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Госあ

    19 8 Отговор

    До коментар #13 от "Атина Палада":

    Не бих казал че са в кома, а в пристъпи на бяс ! И правят много поразии, които могат да прерастнат в непоправими бедствия

    Коментиран от #21

  • 17 Преговори

    19 10 Отговор
    Украинските нацита нямат самочувствие, че могат да бъдат независима държава. Оставени сами на себе си, за да се харесат на западните си господари те ще влязат в тресавището на системата на неоколониални съюзи, като нас българите. Това няма да намали риска за сигурност на Руската федерация, а ще го увеличи. След като категорично доказаха, че не са способни да поддържат самостоятелна държавност, украинците ще бъдат лишени от такава.
  • 18 Българин

    14 14 Отговор
    Кога започва укро- контранаступа? Ще го дават ли по телевизията? И по коя?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 хахаха

    16 16 Отговор
    Русия се провали още на първа точка от китайския мирен план.

    1. Зачитане на суверенитета, гаранции за независимост и териториална цялост на всички страни, върховенство на международното право без двойни стандарти.

    Коментиран от #26, #27, #31

  • 21 Атина Палада

    14 7 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    БясА идва от безпомощността!

    Коментиран от #37, #50

  • 22 Българин

    19 18 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    Няма по-нагло племе в света от русняците !

    Коментиран от #34

  • 23 Украйна

    16 7 Отговор
    Обективно не може да бъде неутрална държава, защото неутралитета изисква способност за поддържане на държавност, каквато украинците нямат не по тяхна вина. Просто нямат държавна традиция. Украинците ще се управляват или от запада или от Руската федерация. Нищо по средата не е възможно.
  • 24 Ха-ха-ха

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    А ти доказваш че никога не си ги имал. Хи хи хи

    Коментиран от #55

  • 25 ттт

    9 12 Отговор
    Кон, кон бе кон, коньове, рушляци.

    Коментиран от #28

  • 26 Госあ

    21 10 Отговор

    До коментар #20 от "хахаха":

    Крим винаги е имал статута на независима република в рамките на Украйна, а Тайван е признат от всички за Китай. Така че референдума в Крим е напълно законен. Сигурността на руското население в границите на Украйна трябваше да бъде гарантирана. Самите руснаци го казаха ! Както казаха, че трябва да има гаранции и за тяхната национална сигурност ! Нали така ? Минските споразумения, просто. Другото нещо е, че китайският мирен план беше предложен доста отдавна ! Предполагам сега дипломатите на двете страни ще обсъждат актуализацията му.

    Коментиран от #29

  • 27 Атина Палада

    20 11 Отговор

    До коментар #20 от "хахаха":

    Знаеш ли защо тази точка я има в китайския план?
    Да ти подскажа:) Защото Украйна, когато влиза в състава на СССР, влиза с една територия! Погледни с каква територия влиза! На Украйна земите в Юго Изтока са придадени за да се продаде промишлен компонент наа преобладаващо земеделската земя. Когато Украйна излиза от СССР и денонсира договора, тя не връща придадените й земи по силата на този договор. И до днес Украйна границите са й само административни, но не и по смисъла на международното право... И до днес Украйна не е узаконила границите си по смисъла на международното право, защото ще трябва да връща Донбас..
    Знаят китайците, те не са глупави...

    Коментиран от #42

  • 28 Шматка

    12 3 Отговор

    До коментар #25 от "ттт":

    Казваш - друго си е нашата Гаргамел или пък Аналната Бъркоч?
  • 29 пфф

    10 12 Отговор

    До коментар #26 от "Госあ":

    Не ни баламосвай с рашистки врели-некипели.
  • 30 Няма много решение ъ

    17 3 Отговор
    Украинците нямат необходимост от собствена държавност. Те просто искат да забогатеят. Досущ като нас българите. Това обстоятелство не се отчита от политическия истаблишмънт както на запад, така и на изток. Т.е възможно е решение, при което Украина като субект на международното право изчезва и например става ексклав на някоя западна държава - Германия или Франция. Или съответно става федерален субект на Руската федерация. Може да се проведе допитване до украинците по този въпрос

    Коментиран от #35

  • 31 Под суверенитет и независимост

    15 4 Отговор

    До коментар #20 от "хахаха":

    се разбира и ненамеса във вътрешната политика на държавата.С това Украина се прости през 1994 г.чрез тегленето на заеми от МВФ.През 2013 г.се организира и държавен преврат с помощта на САЩ.Интересите на САЩ към значението на Украина за борба с Русия датират от 1957 г.Това,което за сега само наблюдаваме ,е реализирането на една дългогодишно подготвяна стратегия.

    Коментиран от #33

  • 32 стоян георгиев

    4 10 Отговор
    Няма китайски мирен план.поне не и официален такъв.
  • 33 стоян георгиев

    2 8 Отговор

    До коментар #31 от "Под суверенитет и независимост":

    Обясни как се прави преврат? Кой участва в правенето на преврат?

    Коментиран от #38

  • 34 Атина Палада

    16 8 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Не съм на това мнение! По нагли от Западняците няма! Ако играеш честно и не хитруваш спрямо руснака, ще ти даде и последната си хапка!

    Коментиран от #36

  • 35 Госあ

    12 3 Отговор

    До коментар #30 от "Няма много решение ъ":

    Ами да де, половината от западна Украйна искат със западна Европа,другата половината от източна Украйна искат с Русия и резултата е налице - гражданска война.
  • 36 Българин

    11 12 Отговор

    До коментар #34 от "Атина Палада":

    Русия произвежда само труженички и алкохолици

    Коментиран от #44

  • 37 Госあ

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "Атина Палада":

    В безпомощното си състояние ще натворят най големите мърсотии на които са способни ! А те са способни на много големи мърсотии…

    Коментиран от #46

  • 38 Атина Палада

    14 9 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Нюланд го обясни в Сената много добре. Ти къде си бил?
    "Вложихме 5 млрд долара да направим преврата в Киев, както призна и , че САЩ имат 18 био лаборатории в Украйна....Не си ли гледал изказването й в Сената?
    Или не знаеш английски и не можеш да разбереш какво говори? ..

    Коментиран от #56, #59

  • 39 Бухахаха ха

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    Щом конската глава харесва китайския мирен план,значи за нищо не става!
  • 40 САЩ

    9 3 Отговор
    Може да помогне, ако предостави статут на емигранти на всички желаещи украинци. Така войната ще бъде прекратена само за няколко месеца. Онези коити нямат нищо и мечтаят за Запада ще могат да емигрират, а по състоятелни ще останат като руски граждани.
  • 41 Даа бе

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    Къде се чуло и видяло варвари и дипломация?
  • 42 Госあ

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "Атина Палада":

    А ! Това не го бях съобразил. Отличен коментар ! Всъщност, за китайците мога да кажа, че най важното е, когато подписваш договори и преговаряш с тях. Тогава, действително могат и да те преметнат :)), но никога не нарушават поети ангажименти и споразумения и винаги следват правилата !
  • 43 Ха ха ха

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    Да..... най-добрият кон на царь Потин...

    Коментиран от #45

  • 44 Атина Палада

    13 11 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Космически кораби и хиперзвукови ракети не се правят от алкохолици!
    Колкото до "труженички".... има ги по цял свят, не отричам и, че в Русия няма... Но поне рускините са красиви, а западнячките са Кончита Вурст :))) Мъжете в Русия поне си лягат с Богини, а не като западняците с к.рокодили:))))

    Коментиран от #47, #53, #67

  • 45 Атина Палада

    6 6 Отговор

    До коментар #43 от "Ха ха ха":

    Аз не говоря за визия! Визита не ме интересува! Говоря за професионализма в своята си област... Към момента няма по - добър в света от него в тази област!

    Коментиран от #63, #64, #74

  • 46 Любопитния

    6 5 Отговор

    До коментар #37 от "Госあ":

    Ами ти блатен ,изобщо способен ли си за нещо?

    Коментиран от #57

  • 47 Българин

    8 7 Отговор

    До коментар #44 от "Атина Палада":

    явно не си виждала руския след 30 години-пияна бъчва с 2 декара г..
  • 48 А бре

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Какъв мир ви гони бре?Терорист и агресор се гонят до дупка..........до бункера!!!

    Коментиран от #54

  • 49 Демократ

    2 5 Отговор
    Като гледа човек животинските физиономии на тези изпълзяли от дупките си зверове, си мисли,че дори животните не бива да бъдат обиждани с тези сравнения. Гледах филм за училище за орангутаните
    , на какъвто прилича този и те са даже приятни и се грижат едни за други. Като гледам лицето на Путин на какъв безизразен плъх прилича, май приликата е ,че се крие под земята и е безкрайно жесток. Тази животинска ферма трябва да бъде затворена,защото животните в нея са със страшни лица.
  • 50 Мухахаха ха

    5 6 Отговор

    До коментар #21 от "Атина Палада":

    Ще видите колко са безпомощни като ви заличат варварската, блатна азиатско-сибирска кочина! Началото на края ви е в ход!!
  • 51 Чупката

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "от фронта":

    Нескопосан лъжецо,тук да не е детска градина??!
  • 52 А бе

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    При всички ситуации ще я изпревариш.
  • 53 Госあ

    6 4 Отговор

    До коментар #44 от "Атина Палада":

    Айде, айде сега, че са красиви рускините - красиви са, а ако визираш германки и англичанки съм 100% съгласен, но испанките, италианките и южнячките от Франция не са грозни ! Само дето много започнаха да се шарят с тия скапани татуировки…лично аз харесвам, белите азиатки (японки, корейки и голяма част от китайките), имат наистина неустоими маниери, които могат да те подлудят :))) не случайно японците имат легенди за жените, които вечер се превръщат в лисици и отклоняват самурая от пътя :)))

    Коментиран от #65, #66

  • 54 Госあ

    5 4 Отговор

    До коментар #48 от "А бре":

    Еви накрая така ше стане с бандерите.

    Коментиран от #60

  • 55 хи хи хи хи хи хи хи

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ха-ха-ха":

    Коментара ти доказва.че при тебе отсъстват дори и в зачатък............ха ха ха ха ха ха ........
  • 56 Даа бе

    5 3 Отговор

    До коментар #38 от "Атина Палада":

    Биолаборатории има по целия свят,къде явни,къде скрити. И какво от това?
  • 57 Госあ

    4 5 Отговор

    До коментар #46 от "Любопитния":

    Мисля си, че най вероятно съм способен да те накарам да ядеш със сламка. Не съм напълно убеден, де. Не се изхвърлям на сляпо, но като ви знам повечето козячета…

    Коментиран от #71

  • 58 !!!?

    8 7 Отговор
    Какъв мирен план !?
    Кремъл е обявил "специална военна операция", оято следва да прекрати и да изтегли башибозука си от Украйна !
    Замразените авоари на Русия да се предоставят на Киев за въстановяване на щетите от СВО !
    Кремълският Чикатило да бъде изправен пред Трибунала в Хага за престъпления против Човечеството !
    Всички военнопленници да бъдат разменени, както и отвлечените цивилни граждани да бъдат върнати на Украйна
    !!!?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Даа бе

    4 4 Отговор

    До коментар #54 от "Госあ":

    Ще стане ,ама когато върбата ти в двора роди банани!Процеса по сриване на империята на злото върви по план!!НЕОБРАТИМО Е!!
  • 61 касата

    7 6 Отговор
    Конската глава, марш в бункера!
  • 62 джак

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "Атина Палада":

    и как разбираш какво е кома като ти дойде 28ия ден ли
  • 63 хи хи хи хи

    2 6 Отговор

    До коментар #45 от "Атина Палада":

    Какво общо има твоя професионализъм с този на конската глава?

    Коментиран от #68

  • 64 Дон Корлеоне

    6 5 Отговор

    До коментар #45 от "Атина Палада":

    Професионална подлога на ботоксовия смотаняк с токчетата!
  • 65 ХА ХА ХА

    4 2 Отговор

    До коментар #53 от "Госあ":

    На кого му пука ти какви жени харесваш или не харесваш?????????
  • 66 Атина Палада

    8 3 Отговор

    До коментар #53 от "Госあ":

    Ти шега ли си правиш? Испанки, италианки, гъркини... Това са средиземноморски тип жени... Те са трътлести с къси крака, несъразмерно тяло... Такъв им е типа, който няма нищо общо с възрастта.. Сиреч и на 20 години да е момичето, то е трътлести с къси крака и месъразмерно тяло... А пък като роди... Тогава даа не говорим..
    Няма по красиви жени от рускините.. И украинките разбира се, но и те са си рускини..

    Коментиран от #69

  • 67 Бухахаха ха

    3 6 Отговор

    До коментар #44 от "Атина Палада":

    "Мъжете в Русия поне си лягат с Богини, а не като западняците с к.рокодили:))))".....хи хи хи и хи .. За това ли сте толкова изостанали в развитието си?Един телевизор не можете да направите?

    Коментиран от #70

  • 68 Атина Палада

    6 3 Отговор

    До коментар #63 от "хи хи хи хи":

    Не си разбрал написаното в коментара. Аз твърдя, че Лавров към момента е най - добрия дипломат в света.. А коментиращият ме репликира, че. Лавров бил кон:) на което аз му отговарям, че не визирам визията на Лавров.. Тя не ме интересува.. Визирам професионализма му в неговата област...

    Коментиран от #79

  • 69 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Атина Палада":

    Айде моля ти се. От гъркини нямам впечатления, но съм чувал че са късокраки. Но италианките и испанките са си много хубави, южнячките от Франция - също. Че ние сме си средиземноморци също, да не сме таджики… за мен маниера и културата са много важни, а рускините са меркантилни. Имал съм гадже -украинка с баща чист руснак, но ме дразнеше. Харчех си парите по нея, говореше ми кой бил успял, кой не бил успял (а като чуя такива приказки ми настръхват косите) и си беше леко расистка. Един пичага -индиец много се забавляваше с нейните расистки изказвания

    Коментиран от #73

  • 70 Атина Палада

    5 6 Отговор

    До коментар #67 от "Бухахаха ха":

    Телевизорите се правят от и.ндианчетата в Европата... Руснака не се занимава да прави дрънкулки за бита... Той може да си ги купи.. Руснака прави космически кораби и хиперзвукови ракети, които да охлаждат мераците на лешоядите:))))

    Коментиран от #77, #93

  • 71 Любопитния

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "Госあ":

    Плашиш ли ме?Иди на село да потренираш плашенето с гаргите ,че и затова не те бива!!!!

    Коментиран от #72

  • 72 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #71 от "Любопитния":

    Не, репликирам със същия тон. Освен това, писах че не съм убеден, но спрямо физиката на повечето войнолюбиви козячета, предполагам

    Коментиран от #94

  • 73 Атина Палада

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Госあ":

    Аз нямам предвид култура и маниер.. Това е съвсем различно от визията.. Аз говоря само и единствено за външния вид, телосложението..
    Италианки, испанки и гъркини са еднакъв тип жени...
    За меркантилността.... меркантилни има навсякъде... Западняците примерно са на 100% всички меркантилни... Така са възпитани... Докато при нас в Източния блок и Русия разбира се, има и немеркантилни... Знам за една рускиня пък, която не беше богата, имаше връзка с българин и даваше всичко, което имаше,когаато ходеше в България за десетина дни при него .. Поемаше си разходите тя....

    Коментиран от #75

  • 74 Ха ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Атина Палада":

    И с какво е най-добрият? С това, че фюрера му има няколко хиляди ядрени глави? Щом смяташ, че по- добрият дипломат е най-големият побойник.......ок....

    Коментиран от #76

  • 75 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #73 от "Атина Палада":

    По меркантилни от рускините - няма. Доста простовати са повечето, освен това. Те двете неща вървят ръка за ръка. Не сравнявай италианките от Севера и французойките с гъркините, моля ти се. А пък аз съм виждал изключително красиви испанки.

    Коментиран от #78

  • 76 Атина Палада

    2 1 Отговор

    До коментар #74 от "Ха ха ха":

    Професионализма в дадена област не се измерва в това, какво държиш в ръцете си.... Така, че ясно е - не визирам това...

    Коментиран от #80

  • 77 Бухахаха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #70 от "Атина Палада":

    Видяхме!Само на хартия и мултипликациййки !Китайците ви направиха за смях с тези хиперзвукови ракети!Оказва се че не са хиперзвукови ,а парите са откраднати! Типично блатен вандализъм! хи хи хи хи хи Искам да те попитам? Защо си дошла ЕС където "индианчета правят дрънкулки"?А не си останала в изостаналата с близо век азиатско-сибирска джамахирия,която гради световния просперитет? Чакам отговор!!

    Коментиран от #81

  • 78 Атина Палада

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Госあ":

    Ок! Уважавам твоето мнение, но аз си оставам на своята позиция.. И разбира се в което няма нищо лошо, че мислим различно..

    Коментиран от #82

  • 79 хи хи хи хи

    1 3 Отговор

    До коментар #68 от "Атина Палада":

    Написа ла си "професионализма ми,а не професионализма му! Научи български език,преди да драскаш!

    Коментиран от #84

  • 80 Ха ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #76 от "Атина Палада":

    Да, но не виждам професионализма му(до сега нищо не е постигнал) а виждам само ръцете му изцапани с кръв и държащи атомни оръжия за сплашване......
  • 81 Атина Палада

    3 1 Отговор

    До коментар #77 от "Бухахаха ха":

    Аз съм си родена в България, и до ден днешен живея на територията на ЕС. Никога не съм била в Русия, за да оставам там...
    За хиперзвуковите.... нали украинците казаха, че са свалили хиперзвукови? :) или са излъгали?

    Коментиран от #83, #87

  • 82 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Атина Палада":

    Този те сваля,сигурен начин да те обезоръжи.

    Коментиран от #85

  • 83 А бе

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "Атина Палада":

    След като украинците свалиха така наречената хиперзвукова ракета,окончателно се потвърди,че китайците не са излъгали в изявленията си.

    Коментиран от #86

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "А бе":

    Не винаги учтивостта е флирт, а вниманието - любов.

    Коментиран от #91

  • 86 Атина Палада

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "А бе":

    Ако това те успокоява малко, така да бъде:))) но запомни от мен едно:))) най-страшното нещо е човек да заблуждава самия себе си, за да се почувства по-добре! Това не е решение! Това е задълбочаване на проблема! По добре приеми истината, каквато и да е тя. Дори и неприятна...

    Коментиран от #89

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 хи хи хи хи

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Атина Палада":

    Извинявай,но това си написала "Говоря за професионализма в своята си област." Така написано визира твоя професионализъм, не неговия

    Коментиран от #95

  • 89 А бе

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "Атина Палада":

    Бих искал да те попитам, защо смяташ,че истинността и справедливостта ще дойдат непременно от Русия?Въпреки че знам защо,но е интересно да прочетем и твоя отговор.

    Коментиран от #96, #97

  • 90 1944

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Атина Палада":

    ама като е толкоз добър що не може да кацне у софия? да ударите по едно темане пред него? ако доганя ви плати транспорта от село.
  • 91 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Госあ":

    Това е шеговито подмятане,което ти нямаш ресурса да проумееш.

    Коментиран от #92

  • 92 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "А бе":

    Добре ще е, ако ти имаш ресурса да проумееш моето подмятане.
  • 93 1944

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Атина Палада":

    рООсияните с пияните едноклетъчни мозъци нищо не могат да сделат. само третокачествени копия на предмети от преди 50 години. ма ти от къде да знаеш. не си излизала от село от 30 лета.
  • 94 Любопитния

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Госあ":

    Тогава защо се таралежиш?Да се направиш на много важен ли?!
  • 95 Атина Палада

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "хи хи хи хи":

    Не е така.. Преди това съм написала.. Визията му не ме интересува.. Говоря за професионализма в своята си област"!
    Това е в трето лице... Димект в неговата" своя"!
    Граматиката приятелче да научиш:)))
  • 96 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "А бе":

    Нека ти отговоря и аз, защото за разлика от рускинята :)), руснакът има дълбока душа и чувство за дълг, чест и справедливост. Добре е унагледено във филмът Дуелистът на Сони Пикчърс, гледайки го, заедно с исторически факти си дадох сметка, че всъщност точно руснака е онази хармония между Изтока и запада. Освен това, за разлика от англосаксите, руснака има своят Ренесанс ! Действително тръгнал от Франция и Италия ( всъщност Siecle des lumieres по времето на Меровингите е преди италианския ренесанс), руският бива уникален. Та най малкото заради това руската справедливост е много по истинска от англосаксонската.
  • 97 Атина Палада

    2 0 Отговор

    До коментар #89 от "А бе":

    Справедливостта за хората е да се спре глобализма.. А Русия точно срещу него се бори... Републиканците в САЩ също са против глобализма.. Глобализма доведе света до ръба на пропастта.. Тази система е олигархичен капитализъм.. 5-10% много богати, всички останали - бедни.. Няма средна класа... Тази система я убива.... Парите се правят от въздуха или т. н бързи пари, а нищо не се произвежда... Да не говорим, че това не е и демокрация.. Самата система отрича демокрацията. Глобализма навлезе в Европа през 90-те години на минлаия век от щатите, където през 80-те години Рейгън замени класическия им либерализъм с неолиберализма...
    При всички случай,изхвърлянето на тази система ще е по справедливо за хората..
    И аз съм убедена ще ще стане.. Защото светът няма да го позволи... На есен ще дойдат и Републиканците, което ще ускори процеса..за да се сложи край на глобализма.

    Коментиран от #99

  • 98 Лавров:

    0 0 Отговор
    Най-разумният мирен договор за Украйна до момента е китайският защото той е нашият.
  • 99 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Атина Палада":

    Капитализма е, и винаги е бил олигархичен. Независимо какво ще сложиш пред него. Да не искаш да ми кажеш, че капитализма в сащ преди ВСВ с депресията и експлоатацията на работника е окей ? Единствената алтернатива на капитализма е комунизма, но не пролетарския, а йерархичния - тоест китайския. Европейската анархия е лишена от кооперативност и процесивност, а социалдемокрацията обречена с частна собственост.

    Коментиран от #101

  • 100 Васил

    0 0 Отговор
    Амииииииииии а може би Сверно Корейският да е по добър???
  • 101 Атина Палада

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "Госあ":

    След ВСВ в САЩ си беше класически капитализъм. Той действа в рамките на страната.. Рейгън го замени с неолиберализма, защото през 70-те години САЩ започна да "сърца", смениха златото и направиха Петро долара... Рейгън го замени с неолиберализъм, сиреч глобализма, защото по този начин САЩ изсмуква ха капиталите на останалите по млакит държави в техни банки... Но това е решение за момента (на парче) в дългосрочен план убива средната класа и нараства външния дълг.. Затова САЩ сега са в това състояние... Същото се случи и в Европа... При нас директно навлезе неолиберализма. В Западна Европа имаха друг вид капитализъм, различен от този в САЩ.. След ВСВ Западна Европа изградиха национален капитализъм или т.н.Кенсианска държава, по теорията на един англичанин, който е бил ляв Джон Кеинс! Лично мое мнение е, че тази система е най добра от всички, които съм чела.
    В Русия миналата година при сътресение то на върхушката там, надделя националния капитал, и изхвърлих неолибералистите или т. н. компрадорски капитал..
    В момента Русия изгражда национален капитализъм, досущ системата, която беше в Западна Европа след ВСВ та до 90-те години на миналия век, когато навлезе и там глобализма и отвя парите на западняците в офшорки. Национализира всичко, което беше държавно...

    Коментиран от #102, #103, #104

  • 102 Атина Палада

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Атина Палада":

    Последното изречение да се чете :-Приватизира всичко, което беше държавно:)
  • 103 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "Атина Палада":

    Класическия американски капитализъм след ВСВ се дължеше на най голямата кражба на ресурс, технологии и капитал от Германия и Япония. И не само. От длъжник на Европа, сащ се превръща в кредитор. Това им е американския “класически” капитализъм.

    Коментиран от #105

  • 104 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Атина Палада":

    Освен Англия, в Европа никога не е имало чист капитализъм. Напротив, по скоро социалдемокрация и фашизъм за известно време на някои места. Но според бащата на социалдемокрацията, с частна собственост тя е доста условна и крехка.
  • 105 Атина Палада

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Госあ":

    Кражбата си е отделен въпрос. Ние говорим за системите... Говорят, че в САЩ имало демокрация, но в САЩ никога не е имало демокрация.. При класическия капитализъм няма демокрация! Имаше в Западна Европа демокрация от /след ВСВ до 90-те години на миналия век.

    Коментиран от #106

  • 106 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #105 от "Атина Палада":

    Освен това, прогреса на човечеството е бил и трябва да бъде глобален. Науката, изкуството и спорта са глобални. Техническия прогрес. Не виждам лошо в думата глобализъм, ако няма олигархичен замисъл. Ако всяка страна се затвори в себе си и света се фрагментира силно, не мисля че би било по добре. Но днес някои си мислят, че ще бъдат феодали и ще диктуват на останалите, което доведе до тези конфликти !

    Коментиран от #107

  • 107 Атина Палада

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Госあ":

    Т. н. глобализъм има няколко имена:олигархичен капитализъм, икономически фашизъм, корпоративен капитализъм... Не ми хвали глобализма, защото само за няколко десетилетия доведе света до ръба н апропаста... Тази система ане произвежда нищо.. Само пресмята в ръцете бързите пари... При нея няма средна класа.. Няма пазарна икономика.... Капитала се движи без правила....

    Коментиран от #108, #111

  • 108 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #107 от "Атина Палада":

    Глобализма води до бурно развитие на енергетиката, транспорта, комуникациите, медицината, земеделието и изчислителните технологии. Всички открития и изобретения неминуемо стават глобални и биват усъвършенствани от това. Техническия прогрес идва именно от корпорации и институти. Огромни кооперативи с транснационални контакти. Контролът и разпределението на потоците трябва да бъдат уточнени и справедливи. Но без такива кооперативи, няма да има прогрес.
  • 109 Дед Мароз

    1 1 Отговор
    Китай предложи най-разумния мирен план досега за разрешаване на конфликта в Украйна.....Напротив!!! На,й разумния мирен план предложи папата. Бяйдън Макрон Шолц Столтемберг и Зеленски, да вземат и развеят белия байряк. И разбира се дълбок поклон.
  • 110 Като тях

    1 1 Отговор
    Китай трябва да окупират територии от Русия защото са техни
  • 111 Р.К.И.

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "Атина Палада":

    Казано простичко, колкото е по-голяма една машина, толкова е по-рентабилна. Как ще ти бъде по-изгодно, да имаш 5 камиона по 4 тона или един от 20 тона (ако спецификата не изисква друго, разбира се)? Така казано, би трябвало да го разбират.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания